Toro Rosso verwacht plaats in middenveld

Peterselieman

Hoewel de nieuwe bolide van Scuderia Toro Rosso er tijdens het testen goed bij zat verwacht het Formule 1-team dat ze gewoon in het middenveld mee gaan doen. Technisch directeur Giorgio Ascanelli vindt dat de top vier-teams nog te ver voor liggen. Daarom zal het gevecht aan worden gegaan met Sauber, Williams, Force India en Renault.

"De eerste indruk van de STR5 is goed. Je rijdt niet zomaar 600 kilometer op één dag," zei Ascanelli tegen Autosprint. "De belangrijkste graadmeter is de prestatie van de auto, waar we staan en dat is op dit moment goed. Op Barcelona, dat een mooie en selectieve baan is verwachtten we wat meer ronden te rijden dan in Valencia en Jerez. In de eerste twee sessies reed Jaime (Alguersuari, red.) dezelfde tijden als Sébastien (Buemi, red.), wat goed nieuws is, omdat het vorig jaar niet is voorgekomen."

"In mijn ogen zijn we nu waar we zouden moeten zijn. Je moet niet denken om ons te kunnen vergelijken met Red Bull, Ferrari, McLaren en Mercedes, want die teams liggen te ver voor. Tot Jerez zaten we in het middenveld, maar daarna hebben Sauber en Renault dingen beter gedaan, terwijl Williams al wat sneller dan ons was. We liggen echter niet ver achter."