'FC Barcelona jaagt op Eriksen'

Er gaan geruchten dat FC Barcelona haar zinnen op Christian Eriksen van Ajax heeft gezet. Josep Guardiola zou de 18-jarige aanvaller afgelopen donderdag, tijdens het Europa League-treffen tussen de Amsterdammers en Juventus (0-0), hebben bekeken. Ook Arsenal zou geïnteresseerd zijn in de jongeling.

Toch blijft het vooralsnog afwachten, aangezien Eriksen met Ajax over een nieuwe overeenkomst onderhandelt. Deze gesprekken werder afgelopen week onderbroken, maar de verwachting is dat deze voor het verstrijken van de maand weer opgestart zullen worden. De jonge Deen heeft bij de Amsterdammers nog een verbintenis tot de zomer van 2011 en leek afgelopen week duidelijk te zijn over zijn toekomst: "Ik wil verlengen. De kans is denk ik groot dat het gebeurt, maar ik kan er nog niets over zeggen."

Mocht het zo zijn dat de besprekingen op niets uitlopen, dan kan Ajax overwegen om de middenvelder van de hand te doen. Het ligt dan ook voor de hand dat de interesse van FC Barcelona concreet zal worden. In het verleden liep speler namelijk al stage bij de Catalaanse formatie. Dit leverde hem uiteindelijk niets op, waarna hij bij Ajax ging spelen.

Eriksen ontwikkelt zich in elk geval goed en is inmiddels opgeroepen voor de nationale ploeg van Denemarken, dat morgen een oefeninterland tegen Oostenrijk speelt.