'Albers mogelijk in bobslee naar Sochi'

Na het niet mee willen doen van Edwin van Calker bij de viermansbob tijdens de Olympische Spelen in Vancouver is de Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) op zoek naar atleten die wel naar beneden durven tijdens de Spelen van 2014 in Sochi.

Eén iemand die heeft bewezen genoeg durf en over snelheid te beschikken is voormalig Formule 1-coureur Christian Albers. Hem werd gevraagd of het niks voor hem is om te gaan bobsleeën. "Misschien toch niet zo'n gek idee," aldus Albers in een vraaggesprek tegen Sportweek. "Dat sturen moet niet al te spannend zijn, dat komt wel goed. De basisprincipes zijn hetzelfde als in autoracen: snelheid houden en zo min mogelijk remmen. En ik ken geen angst, dus misschien ben ik er geschikt voor."

Albers, die niet veel van de Spelen had gezien, wilde niet geloven dat Van Calker niet naar beneden durfde tijdens de afdaling. "Wat de Spelen betreft kijk ik alleen naar Sven Kramer. Ik zoek graag mensen op met dezelfde bezieling en beleving van topsport als ik."

De voormalig coureur van onder andere Minardi leek eerst niet enthousiast te maken voor een olympisch avontuur. "Ja maar, kom op zeg, hoe ziet de structuur eruit? Krijg ik dan zo'n uitkering van NIC MSF? Haha, je denkt toch niet dat ik vier jaar lang voor een euro per dag in een goed doel stap? Ik doe al genoeg aan liefdadigheid," aldus Albers die ook niet echt op de hoogte bleek van alle organisaties die een rol spelen.

Toch leek Albers op het eind wat bij te draaien. "Een olympische medaille zou me toch wel kunnen triggeren, misschien. Die Spelen zijn weer over vier jaar, hè? Dan ben ik 34. Zou moeten kunnen... Weet je? Regel maar een shakedown-test."