Cordeiro naar GP3

Leonardo Cordeiro, F3-kampioen van Zuid-Amerika, zal in het komende seizoen in de GP3 gaan rijden voor MW Arden.

Cordeiro werd vorig jaar tot kampioen van de Zuid-Amerikaanse raceklasse gekroond, terwijl er nog twee races te rijden waren. In 18 races heeft hij 14 keer het podium bereikt. Tien keer eindigde hij op de eerste plaats en hij was net zo vaak in staat om het beste rondje neer te zetten. Afgelopen seizoen is Cordeiro vijftien keer vanaf de eerste rij gestart, waarvan twaalf pole positions.

Julian Rouse is erg enthousiast over de komst van Cordeiro: "We zijn erg blij dat we Leonardo in ons team mogen verwelkomen. Hij heeft in de historie van de jonge rijders in Zuid-Amerika laten zien dat hij het talent heeft dat we nodig hebben om ons team te versterken en ons competitievermogen te laten zien in ons eerste jaar in de GP3."

Leonardo Cordeiro zegt zelf: "De GP3 geeft me de mogelijkheid om direct in contact te komen met de F1-extravaganza en -teams, wat me dichter bij mijn uiteindelijke doel brengt. Ik wil Mark Webber en Christian Horner bedanken voor de mogelijkheid die ze me geven om me bij het team te voegen. Het team betaat natuurlijk niet alleen uit mij en deze twee mannen, en met de kennis en inzet van iedereen binnen het team heb ik er het volste vertrouwen in dat we ons best gaan doen de beste resultaten te behalen in dit eerste GP3-seizoen."