Transformers naar Moskou

Opnames voor de derde Transformers-film zullen onder meer plaats vinden in Moskou. Dat heeft regisseur Michael Bay op zijn eigen website laten weten. Ook zal er in Chicago gefilmd worden. In beide steden zullen grote actiescènes opgenomen worden. Hieruit blijkt dat het eind vorig jaar uitgelekte script van de film nep is, want hierin kwamen geen scènes in de Russische hoofdstad voor.

Het is nog niet duidelijk of de film in 3D opgenomen zal worden, daar is Michael Bay nog over aan het twijfelen. De filmmaker is momenteel tests met 3D-camera's aan het doen, en als het resultaat hem bevalt zal hij de derde Transformers daarmee opnemen. Dit vertelde de regisseur afgelopen weekend aan MTV in Amerika: "We zijn nu tests aan het doen met allerlei dingen die op de kijker afkomen, zoals zand en andere kleine deeltjes die op de camera afkomen, hopelijk werkt dat."

Tegelijk verklaarde Bay waarom hij toch wel bereid bleek om dit jaar al een derde Transformers-film te maken, waar hij vorig jaar nog riep dat hij eerst een jaar rust wilde: "Ik ben bevriend met de jongens van filmstudio Paramount en die zeiden tegen mij: 'Als wij geen deel 3 in 2011 hebben worden we ontslagen'. Daarnaast zijn het moeilijke tijden op economisch gebied, en met zo'n film geef ik meteen drieduizend mensen werk: duizend voor het speelgoed, tweeduizend voor de film."

Het derde Transformers-avontuur moet eind juni 2011 de bioscopen indenderen.

Transformers naar Moskou
Transformers naar Moskou (Foto: Novum)