[NHL] Red Wings te sterk voor Avalanche

Denny (nyny83)

Na de Olympische break is het ijshockeyseizoen weer van start gegaan. Er werd begonnen met een interessante wedstrijd tussen twee rivalen: de Detroit Red Wings en de Colorado Avalanche, een rivaliteit die zijn hoogtepunt kende in 1997 met een enorme vechtpartij als gevolg van een smerige bodycheck van Claude Lemieux een jaar eerder.

Deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door de Red Wings, een overwinning die hard nodig was in de playoff-race waarin ze achtste staan in de conference, de laatste plaats die recht geeft op een plekje in de playoffs. Bovendien zijn de door veel blessures geplaagde Detroit-spelers nu weer vrijwel allemaal fit. Vooral aanvaller Johan Franzen en verdediger Andreas Lilja werden node gemist.

De Red Wings kwamen in de eerste periode met 2-0 voor via goals van Tomas Holmstrom en Johan Franzen. In de tweede periode was het bijna 3-0, maar Holmstrom stond bij deze goal te dichtbij goalie Craig Anderson, waardoor de goal werd afgekeurd. "De scheidsrechter vond dat de goalie zo geen kans had om een redding te maken. De regels zijn dat je buiten de crease (blauwe deel rondom het doel) moet staan, dus de scheids had gelijk", aldus coach Mike Babcock die een dag eerder als coach van Team Canada nog goud won op de Olympische Spelen.

Prompt kwam Colorado terug in de wedstrijd via goals van T.J. Galiardi en Chris Stewart. Uiteindelijk wonnen de Red Wings alsnog via een goal van veteraan Nicklas Lidstrom. De verdediger kon in de powerplay binnenschieten nadat Holmstrom te puck voor hem achterliet. "Goede timing. Het is altijd leuk om te winnen, maar vooral in wedstrijden als deze".