Leraar draagt hoofddoek als protest

Leraar Nederlands Jos Baijens van het Sint Joriscollege in Eindhoven draagt voorlopig een hoofddoekje als protest tegen de PVV van Geert Wilders.

Hij besloot hiertoe toen Wilders vrijdag opriep tot een verbod op hoofddoekjes in gemeentelijke en gesubsidieerde instellingen. Baijens hoopt met zijn actie dat "mensen thuis gaan nadenken over hoe belachelijk het is anno 2010 in Nederland hoofddoekjes te willen gaan verbieden". En: "We moeten zien een tolerante, vrije en veilige maatschappij op te bouwen. Wilders zijn manier dat te bereiken, is niet de manier om dat te doen", aldus Baijens tegen het Eindhovens Dagblad gisteren.

De reacties op het dragen van een hoofddoek door de docent Nederlands zijn wisselend. Baijens benadrukt echter dat hij met zijn actie niemand belachelijk wil maken. "Ik heb navraag gedaan bij moslimdeskundigen, en die zagen ook geen enkel probleem in het feit dat ik met een hoofddoek op loop." Het Sint Joriscollege heeft Baijens inmiddels verboden op school met het hoofddoekje rond te lopen. Ze vinden dat de school geen platform is voor zijn politieke opvattingen.