Dembélé: "Leg niet te veel druk op Lukaku"

Romelu Lukaku is de revelatie van het Belgische voetbal. De 16-jarige spits van Anderlecht is dan ook door Dick Advocaat opgeroepen voor een oefeninterland van de Rode Duivels tegen Kroatië. Het talent was het gesprek van de dag bij de persdag van de Belgische nationale ploeg. Lukaku's collega's Moussa Dembélé en Thomas Vermaelen waarschuwen voor te veel druk op de schouders van de debutant.

"Het is natuurlijk heel bijzonder", beseft AZ-aanvaller Dembélé. "Het is een 16-jarige jongen, die het supergoed doet, dus al die aandacht is normaal. Maar ze moeten wel beseffen dat hij pas 16 is en niet gelijk van hem verwachten dat hij ons wereldkampioen gaat maken. Ze moeten die jongen gewoon zijn ding laten doen en dan weet ik zeker dat het goedkomt."

Ook Arsenal-verdediger Vermaelen waakt voor te hoge verwachtingen. "Ik denk dat hij er wel mee om kan gaan. Hij integreert heel makkelijk in de groep." Vermaelen weet nog niet precies wat hij van Lukaku kan verwachten. "Ik heb nog niet veel van hem gezien, dus het is goed om eens te zien hoe hij is. Het is duidelijk dat hij veel potentie heeft."

Het onderwerp van de ophef bleef zelf nuchter. "Ik ben goed opgevangen. Ik moet nu rustig blijven en op de trainingen laten zien dat ik erbij hoor. Het is belangrijk om er plezier aan te beleven." Het doel van de tiener in zijn eerste interland is even bescheiden. "Ik ben tevreden met één minuut." Lukaku krijgt meer dan hij hoopt. Dick Advocaat heeft de spits inmiddels een basisplaats toegezegd.