Honda: "Ik ben Cristiano Ronaldo niet hoor"

Keisuke Honda moet de haperende voetbalploeg van Japan weer aan de praat krijgen. Bondscoach Takeshi Okada heeft in de aanloop naar de kwalificatiewedstrijd voor de Azië Cup tegen Bahrein van morgen zijn hoop volledig gevestigd op de voormalige spelmaker van VVV-Venlo.

Honda, tegenwoordig in dienst van CSKA Moskou, vindt echter dat zijn landgenoten geen wonderen van hem moeten verwachten. "Ik ben Cristiano Ronaldo niet hoor." Okada staat al wekenlang onder grote druk. De bondscoach heeft de verwachtingen voor het aanstaande wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika zelf opgeschroefd door te roepen dat Japan - een van de tegenstanders van het Nederlands elftal in de groep - de halve finales gaat halen. Zijn elftal presteert de laatste maanden echter wisselvallig.

"We weten dat we wat problemen op te lossen hebben", aldus Okada. "Met Honda hebben we iemand in de ploeg die kansen kan creëren en een sterke geest heeft. Hij kan voor wat leven op het middenveld zorgen." Honda zei vandaag de druk op zijn schouders te voelen. "We zullen tegen Bahrein inderdaad moeten scoren. Maar ik ben niet de verlosser of Cristiano Ronaldo hoor."