Van der Zande naar GP3-series

Renger van der Zande heeft een contract getekend bij RS Mücke Motorsport om dit jaar in de GP3 Series te gaan races. De nieuwe raceklasse is in het Europese voorprogramma van de Formule 1 opgenomen en moet de opstap vormen naar de GP2 Series. Vermoedelijk zal de teamgenoot van Van der Zande Mika Mäki worden.

RS Mücke is het team van voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher en Peter Mücke. "Ik zie een uitdaging in de GP3, omdat alle teams weer bij nul moeten beginnen met de opbouw van kennis over deze klasse. Verder is de tijd die we op de baan kunnen doorbrengen voorafgaand aan de kwalificaties en de races zeer kort. Dus je krijgt maar beperkt de gelegenheid om de set-up van de auto te ontwikkelen. Condities die van een coureur vragen dat hij koelbloedig is en strakke feedback kan geven aan zijn engineers. Ik hoop daarin onderscheidend te kunnen zijn," meldt Van der Zande.

De Nederlander maakte vorig jaar indruk in de Britse en Europese Formule 3 en kon daardoor rekenen op de belangstelling van de grotere GP3-teams. "Ralf Schumacher en Peter Mücke, die een nieuwe teamcombinatie vormen, overtuigden me het meest. Verder is het een voordeel dat ze allebei, net zo als ik, een meerjarige verbintenis met Mercedes hebben. Zo blijft ook dit avontuur weer in de familie," zei Van der Zande die gesteund wordt door enkele Nederlandse bedrijven. Later deze week zal hij op Paul Richard kennismaken met de nieuwe bolide. "Ik ben benieuwd. Aan de package van team en sponsors zal het niet liggen."