Obama rookt te veel en eet te lekker

De Amerikaanse president Barack Obama laat toetjes, taart en vette hap voortaan zoveel mogelijk aan zich voorbij gaan. Dat is het voornemen van het staatshoofd na zijn medische test van afgelopen zondag, waaruit bleek dat zijn cholesterolgehalte flink is gestegen sinds zijn aantreden als president. Dat berichtte dagblad Los Angeles Times gisteren.

Obama is van plan van tafel te gaan zodra het dessert wordt opgediend, zo liet zijn woordvoerder weten. Hoewel de gedisciplineerde Obama 's ochtends geen fitnesssessie overslaat, heeft hij de grootste moeite om taarten en desserts van de chefs in het Witte Huis te weerstaan. Favoriet van de familie Obama is de bosbessentaart met caramelijs. Ook bij eten buiten de deur proberen koks hem altijd zoveel mogelijk te verwennen.

De 48-jarige Obama onderging eergisteren zijn eerste officiële medische controle sinds hij begin vorig jaar president werd. Het staatshoofd is volgens artsen volkomen fit voor zijn taken. Maar de artsen vonden dat Obama zijn best moet blijven doen om te stoppen met roken.


Obama please!