Man eet al twee jaar lang gras

Een 50-jarige man uit China leeft al twee jaar lang op gras en bladeren. Andere voedingsstoffen neemt hij niet tot zich.

Aan de man, de 50-jarige Li Sanju uit Niuwei, is niets opmerkelijks te zien. Hij heeft wel een geur van gras om zich heen hangen.

"Ik zag een televisieprogramma waarop iemand zei dat een mens meer dan tien dagen alleen op water kan leven, zonder te eten. Toen dacht ik, laat ik proberen te leven van natuurlijke zaken rondom mijn huis," aldus Li Sanju.

Zijn eerste ervaringen met het groene voedsel waren niet meteen goed, hij werd namelijk ziek van het gras uit een weide waar ook dieren grazen. Hij denkt dat dat door de pesticiden komt. Ook vond hij het te bitter smaken.

Hij ging toen op zoek naar voedsel in de bergen rond zijn huis. Het groene spul dat hij daar aantrof vond hij wel te eten. Hij begon met een mengsel van groenvoer en rijst, maar de rijst liet hij op een gegeven moment ook weg. Hij leeft nu alleen van gras en bladeren.

Pogingen om de man van zijn levenswijze af te helpen lukten tot nu toe niet. "Iemand bood me laatst duizend euro om een stuk varkensvlees te eten maar dat heb ik geweigerd. Ik denk dat ik hartstikke ziek word van vet eten. Ik had altijd gezondheidsproblemen maar daar ben ik helemaal van af," zo zegt Li.

Het groene dieet wordt overigens sterk afgeraden door doktoren uit China.