Nagoshi: Hostesses enkel ter vermaak

Kevin (KoosyNL)

Toshihiro Nagoshi van Sega Japan heeft tegenover Novum Nieuws verklaard dat de geschrapte hostesses uit de game 'Yakuza 3' enkel dienen ter vermaak. "De dames in de hostess clubs zijn in de game gestopt om gamers te vermaken met realistische conversaties", legt hij uit. Eerst werd nog aangenomen dat het zou gaan om te seksueel expliciete content.

Vorige week werd bekendgemaakt dat enkele typisch Japanse elementen uit de Europese versie van 'Yakuza 3' zijn gehaald. "Voor Europese gamers zijn de hostess clubs moeilijk te begrijpen", beargumenteert uitgever Sega de keuze om dat onderdeel van de game te schrappen.

Nagoshi verklaarde in het interview dat de game volledig gebaseerd is op de Japanse cultuur: "Alle elementen in de game komen uit Japan. Dit varieert van een straatbordje, een onderwerp van gesprek tot en met een evenement. Alle elementen in de game bestaan echt. Deze game is gebaseerd op het echte Japan. Het zou lastig moeten zijn om iets te vinden dat niet in een Japanse stijl in de game is verwerkt", zegt Nagoshi.

Hoewel 'Yakuza 3' voor de visionair van de game een verwijzing is naar allerlei elementen uit de Japanse cultuur, worden onder andere de hostesses geschrapt voor de release in Europa. De speler zal nog wel stripclubs bezoeken, want deze zijn een onderdeel van het verhaal. Dit blijkt uit een recent uitgebrachte trailer waarin diverse locaties uit de game worden getoond.

'Yakuza 3' verschijnt exclusief op de PlayStation 3 en ligt vanaf 12 maart in de winkel.

Nagoshi: Hostesses enkel ter vermaak
Nagoshi: Hostesses enkel ter vermaak (Foto: Novum)