FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 februari 2010

Uitslagen Jupiler League speelronde 25

Dit weekend werd in de Jupiler League de 25e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende maandag.

Go Ahead Eagles en sc Cambuur hebben bij absentie van koploper De Graafschap flink gefaald. De Graafschap kwam niet in actie, doordat het duel met RBC Roosendaal werd afgelast. Go Ahead had de kans om de Superboeren te achterhalen, maar wist niet te scoren tegen FC Volendam: 0-0. De ploeg van trainer Andries Ulderink wist geen bres te slaan in de Volendamse defensie.

Cambuur leek goede zaken te gaan doen tegen het stugge AGOVV. Dankzij een doelpunt op slag van rust van Van der Heide kwamen de Friezen op een 1-0 voorsprong, maar in de 97e minuut was het Paul Mulders die de clubs op gelijke hoogte bracht.

Nummer vier FC Zwolle liep op zijn beurt tegen een nederlaag aan. De Zwollenaren waren met een uitstekende reeks bezig, maar Helmond Sport bracht die tot een einde. Johan Voskamp was, ondanks een groot overwicht voor Zwolle, de gevierde man met twee treffers in de tweede helft.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Telstar FC Omniworld 1-2
Go Ahead Eagles FC Volendam 0-0
SC Cambuur AGOVV Apeldoorn 1-1
Fortuna Sittard Excelsior 2-1
Helmond Sport FC Zwolle 2-0
MVV FC Dordrecht 1-0
FC Den Bosch BV Veendam 2-2

 

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 22 14 5 3 47 44 - 18
2 Go Ahead Eagles 23 13 6 4 45 38 - 18
3 SC Cambuur 23 12 8 3 44 49 - 34
4 FC Zwolle 24 12 5 7 41 35 - 27
5 Excelsior 23 12 4 7 40 41 - 28
6 FC Den Bosch 23 9 8 6 35 44 - 30
7 AGOVV Apeldoorn 23 9 8 6 35 39 - 33
8 Helmond Sport 24 10 5 9 35 45 - 41
9 FC Dordrecht 23 10 3 10 33 43 - 36
10 RBC Roosendaal 23 9 5 9 32 29 - 28
11 MVV 23 10 2 11 32 39 - 45
12 BV Veendam 23 8 7 8 31 35 - 33
13 FC Eindhoven 23 8 5 10 29 44 - 55
14 FC Volendam 23 6 9 8 27 41 - 44
15 Telstar 23 6 5 12 23 33 - 43
16 FC Omniworld 24 6 4 14 22 23 - 45
17 Fortuna Sittard 24 5 6 13 21 21 - 40
18 FC Emmen 21 4 4 13 16 23 - 48
19 FC Oss 21 3 5 13 14 25-45

 

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Caracciolo FC Den Bosch 16
= Plet Telstar 16
3 Mark de Vries SC Cambuur 14
= Voskamp Helmond Sport 14
5 Chadli AGOVV Apeldoorn 13
6 Ars RBC Roosendaal 12
7 De Leeuw BV Veendam 11
= Gomez MVV 11
9 Bargas De Graafschap 10
= Colak Go Ahead Eagles 10

 

Programma:

Datum Thuis Uit
ma 8/2 Excelsior FC Volendam
ma 8/2 FC Zwolle RBC Roosendaal
ma 8/2 BV Veendam AGOVV Apeldoorn
ma 8/2 FC Oss Go Ahead Eagles
ma 8/2 FC Omniworld FC Emmen
ma 8/2 SC Cambuur Fortuna Sittard
ma 8/2 FC Dordrecht FC Eindhoven
ma 8/2 Telstar De Graafschap
ma 8/2 MVV FC Den Bosch

'Laat Strafhof misdaden Gaza onderzoeken'

De Verenigde Naties kunnen de oorlogsmisdaden die eind 2008 en begin 2009 in de Gazastrook zijn gepleegd, beter door het Internationaal Strafhof (ICC) laten onderzoeken. Dit meende vandaag de Palestijnse afgezant bij de VN, Rijad Mansur.

Hij zei dat Palestijnse diplomaten al herhaaldelijk met het in Den Haag gevestigde ICC hebben gesproken. Maar het ICC kan onder de huidige omstandigheden alleen in actie komen in opdracht van de Veiligheidsraad van de VN.

De VN hebben Israël en de Hamas opgedragen hun misdaden aan een onderzoek te onderwerpen. In Palestijnse ogen zijn de Israëlische militaire onderzoeken naar hun eigen oorlogsmisdaden niet serieus te nemen. Bij de Israëlische aanvallen en bombardementen op de Gazastrook vielen naar schatting 1400 doden, voornamelijk Palestijnse burgers.

De Islamitische Verzetsbeweging Hamas, die sinds 2007 de baas is in de belegerde en dichtbevolkte Gazastrook, heeft in een rapport voor de VN over de strijd van ruim een jaar geleden spijt betuigd voor de dood van Israëlische burgerslachtoffers die bij een raketaanval door Hamasstrijders omkwamen.

'Laat Strafhof misdaden Gaza onderzoeken'

Kranjcar nieuwe bondscoach Montenegro

De nationale voetbalbond van Montenegro heeft Zlatko Kranjcar benoemd tot bondscoach. De Kroaat volgt Zoran Filipovic op.

De 53-jarige Kranjcar, die international en bondscoach van Kroatië was, komt per direct het land coachen. Voorganger Filipovic moest vertrekken, omdat Montenegro zich niet wist te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika.

Onder leiding van Kranjcar wist Kroatië het WK van 2006 in Duitsland te halen, maar was daar niet succesvol. Na zijn ontslag bij de Kroaten was hij onder meer actief bij het Griekse Persepolis.

Zlatko Kranjcar is de vader van Niko Kranjcar, middenvelder van Tottenham Hotspur.

Italiaanse profvoetballer krijgt stadionverbod

Italiaans profvoetballer Giuseppe Giglio heeft een stadionverbod van een jaar gekregen. Het verbod is geldig voor alle duels binnen Europa.

De speler van de club Olbia Calcio uit de Serie C2 kreeg deze straf nadat hij de keeper van Polisportiva Alghero een vuistslag gaf tijdens de Sardische derby tussen de twee clubs. Vreemd genoeg mag Giglio wel meespelen tijdens thuiswedstrijden van Olbia.

Maandag aanklacht tegen arts Jackson

Justitie in Los Angeles komt maandag met een strafrechtelijke aanklacht tegen de arts Conrad Murray, die vanaf mei 2009 lijfarts was van de 25 juni vorig jaar overleden Amerikaanse popartiest Michael Jackson. Dit heeft het Openbaar Ministerie vandaag bevestigd.

Het gaf geen verdere details, maar bronnen rond de affaire stellen dat Murray wordt aangeklaagd wegens dood door schuld. Murray was bij Jackson toen hij op 50-jarige leeftijd overleed. Dat was niet lang nadat hij van Murray een buitengewoon zwaar slaapmiddel had gekregen. Het middel veroorzaakte de dood van Jackson.

Murray ontkent verantwoordelijkheid, mede omdat Jackson vaker propofol toegediend had gekregen.

Aanklacht tegen arts King of Pop

Russische politiechef doodgeschoten

Een Russische politiechef is vandaag in Machatjskala, de hoofdstad van de onrustige Russische regio Dagestan, doodgeschoten bij een aanslag op zijn auto. De man, Achmed Magomedov, was chef van de politie van Machatjskala. Bij de aanslag kwamen ook de twee bodyguards van Magomedov om het leven. Dat heeft een woordvoerder van de politie vandaag gezegd.

Magomedov had kortgeleden gezworen om de verantwoordelijken voor een zelfmoordaanslag op 6 januari op te sporen en te arresteren. Bij de aanslag in januari kwamen vijf agenten om het leven en raakten achttien personen gewond.

Spitsenprobleem Fulham

Andrew Johnson van Fulham is de rest van het seizoen uitgeschakeld nadat hij een kijkoperatie aan zijn knie onderging. Voor Johnson is dit al de zoveelste klap dit seizoen. Eerder dit voetbaljaar was hij al uitgeschakeld wegens een ontwricht sleutelbeen en liesproblemen.

Manager Roy Hodgson van Fulham heeft nu te maken met een spitsenprobleem. Aanvallers Clint Demspey en Zoltan Gera zaten al in de ziekenboeg en daar komt Johnson nu bij. Bovendien werd Diomansy Kamara voor de rest van het seizoen verhuurd aan Celtic. "Of ik Kamara terug zou willen hebben? Graag, maar daar is het nu te laat voor," aldus Hodgson. "Een van de redenen waarom we Diomansy hebben laten gaan is omdat ik verwacht had dat Johnson na de twee eerdere blessures nu weer fit zou zijn en Kamara dan toch niet veel zou hebben gespeeld. Dus als een grote club als Celtic dan langskomt is het moeilijk om tegen Kamara te zeggen dat hij niet weg mag."

Door de blessures van Johnson, Dempsey en Gera heeft Fulham nu met Bobby Zamora, oud-Groningenspits Erik Nevland en huurling Stefano Okaka nog maar drie fitte aanvallers over.

Uitslag Willem II - NAC Breda

Om 20.45 begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen Willem II en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag.

 

Willem II

1 - 2

NAC Breda

 16' Donald
   44' De Graaf
 56' Amoah
 
 Gele kaart: Zijler, (Willem II), Fehér, Elshot, Amoah, Kwakman, (NAC Breda)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 13.750
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Aerts
Bruma (Janse/75)
Schenkel
Biemans
v.d.Struijk (Livramento/52)
Donald
Boutahar (Waalkens/75)
v.d.Heijden
Zijler
Sheotahul
Nijland
  Ten Rouwelaar
Fehér
Elshot
Kwakman
Snoyl
De Graaf (Cairo/88)
Gilissen
Schilder
Leonardo (Amoah/22)
Lurling (v.d.Leegte/90+1)
Gorter

Gestolen auto Sheen teruggevonden in ravijn

De gestolen Mercedes van Charlie Sheen is aangetroffen in een ravijn. De acteur belde vanochtend naar de politie om melding te maken van zijn vermiste auto. Rond diezelfde tijd ontving de politie een oproep voor ondersteuning bij het bergen van een auto, die werd aangetroffen in een ravijn.

De auto van Sheen lag honderd meter diep ondersteboven in de afgrond. Niemand werd in of om het voertuig aangetroffen. Een mogelijke bestuurder zou bij een dergelijk ongeval zwaargewond moeten zijn geraakt, dus de politie gaat niet uit van een ongeluk.

Charlie Sheen kreeg de afgelopen tijd meer ellende voor zijn kiezen. De acteur wordt verdacht van huiselijk geweld, nadat zijn vrouw op eerste kerstdag de politie belde met de mededeling dat ze was bedreigd door haar man met een mes. Die zaak komt 8 februari voor de rechter.

Charlie Sheen in betere tijden

Zware loting Li Jie

Li Jie heeft het niet getroffen bij de loting voor het Europese top 12 toernooi, dat morgen begint in het Duitse Düsseldorf. Jie, vorig jaar nog verliezend finaliste, treft twee voormalige Europees kampioenen: De Oostenrijkse Liu Jia en de Litouwse Ruta Paskauskiene.

De andere Nederlandse, Li Jiao, lijkt het beter te hebben getroffen. De winnares van het toernooi in 2007 en 2008 treft Tamara Boros uit Kroatië en de Roemeense Elizabeta Samara. "Ik hecht niet zoveel waarde aan een loting, maar het had zeker slechter gekund," aldus Jiao.

APPM zoekt tweede sponsor

De schaatsploeg van APPM zoekt een tweede sponsor. Het managementbureau wil op die manier het budget vergroten en zo een belangrijke speler worden in de schaatssport.

"Wat begon met een luttele bijdrage aan enkele vrijgekomen schaatsers is uitgegroeid tot een team met olympische ambities", stelt Marleen Meijers, manager sponsoring bij APPM. "We willen deze rijders ook bij hun volgende stap omarmen, maar dan hebben we langere armen nodig."

APPM boekte dit jaar vooral successen dankzij sprinter Ronald Mulder, die zich op de 500 meter kwalificeerde voor de Olympische Spelen. De sprinter, diens broer Michel en Rhian Ket zouden nadrukkelijk in de belangstelling van TVM. Om de strijd met die grootmacht aan te kunnen, wil de formatie zijn financiële middelen vergroten.

'Homojongeren moeten zich maandag ziekmelden'

Homojongerenorganisatie Expreszo roept leerlingen en leraren op om zich maandag ziek te melden en om in Den Haag te komen demonstreren. Dan vergadert de Tweede Kamer over het afschaffen van een wetsartikel waarin bepaald wordt dat homoseksuele leerlingen en leraren van een school geweerd kunnen worden.

De wet maakt Expreszo 'misselijk', laat de organisatie vandaag weten. De jongeren voeren onder het motto 'daar word ik nou ziek van' actie en eisen dat de wet gewijzigd wordt.

'Homojongeren moeten zich maandag ziekmelden'

Man aangeklaagd voor opereren hond

Een Amerikaanse man, die geen dierenarts kon betalen, heeft eigenhandig zijn hond geopereerd. Hij werd aangeklaagd voor dierenmishandeling en het illegaal uitvoeren van de operatie.

De man verwijderde kortgeleden een cyste uit de poot van zijn 14 jaar oude hond. De hond moest na de 'behandeling' opnieuw worden geopereerd vanwege een infectie. Dierenarts Finocchio, voorzitter van het Genootschap voor de voorkoming van dierenmishandeling in Rhode Island, noemde de operatie een 'gruwelijke misdaad'.

De man zelf was van mening dat zijn daad totaal niet wreed was en ontkende schuldig te zijn.

 

Graffiti op Anne Frank Centrum Berlijn

Onbekenden hebben in het trappenhuis van het Anne Frank Centrum in Berlijn antisemitische graffiti gespoten. Medewerkers van het museum ontdekten vanochtend een hakenkruis en het woord 'Jood'. Zij alarmeerden de politie. Het Anne Frank Centrum strijdt tegen antisemitisme, vooroordelen en discriminatie.

Anne Frank werd in 1929 geboren in Frankfurt am Main. In 1933 vluchtte ze met haar familie naar Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dook ze onder en hield ze een later wereldberoemd geworden dagboek bij. In 1944 werd het gezin verraden en gedeporteerd. Op 15-jarige leeftijd kwam het Joodse meisje om in het concentratiekamp Bergen-Belsen.

Graffiti op Anne Frank Centrum Berlijn

Scholiere gearresteerd om 'graffiti'

Een 12-jarige scholiere uit New York is gearresteerd, omdat ze had getekend op haar schoolbank. Het meisje, Alexa Gonzalez, schreef met een marker op haar tafeltje "Lex was here 2/1/10" en "I love my friends Abby and Faith".

Volgens het meisje kon het geschrevene eenvoudig worden verwijderd. Toch werd ze in handboeien afgevoerd naar het politiebureau. Na enkele uren werd ze vrijgelaten. Dat heeft de moeder van het meisje bekendgemaakt.

Het Amerikaanse ministerie van onderwijs verklaarde dat het incident nooit had mogen plaatsvinden en dat het gezonde verstand had moeten worden gebruikt. Het meisje is uiteindelijk veroordeeld tot een taakstraf van acht uur, een boekverslag en een essay over hetgeen ze heeft geleerd van het incident.

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5

Wekelijks zullen twee reviewers hun visie geven op de identiteit van de Mol. Voor de mensen die het programma niet kennen, in Wie is de Mol? reizen negen Nederlanders naar het buitenland om de tiende persoon, de saboteur, te ontmaskeren. MrManiak en Beaudelaire geven wekelijks hun visie en gaan op het spoor van De Mol. MrManiak gaat op zoek naar de beste (en opmerkelijkste) theorieën over de Mol en Beaudelaire legt de afgelopen aflevering onder de loep. Wegens omstandigheden deze week alleen een column van Beaudelaire.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4

Zatte stripster vangt ton smartengeld na ongeluk

Een Amerikaanse stripster heeft deze week een bizarre rechtszaak gewonnen. Patsy Hamaker uit de plaats Bessemer stapte in oktober 2007 met drank op achter het stuur en raakte betrokken bij een ongeluk. Ze eiste veel geld van haar ex-werkgever en heeft dit dinsdag toegewezen gekregen.

Hamaker, die onder de naam Tessa uit de kleren ging, was op 17 oktober 2007 na haar werk nog even blijven plakken voor een borrel. Aan het eind van de avond bleek ze zoveel te hebben gezopen dat ze driemaal de wettelijke limiet aan alcohol achter de kiezen had.

Uiteindelijk trok de beveiliging van de stripclub haar uit een van de VIP-ruimtes. Vervolgens probeerde men nog minimaal drie keer haar over te halen niet te gaan rijden, maar tevergeefs. Ze stapte in haar auto en raakte op de snelweg betrokken bij een zware crash.

Haar auto was totaal vernield, maar het ergste was dat haar neus en nek waren gebroken. Ze was zo ernstig gewond, dat ze nooit meer kan strippen, zo beweert ze. Ze stapte hierop naar de rechter.

Met de reden dat de stripclub haar niet voldoende had tegengehouden, sleepte ze haar ex-werkgever voor de rechter. Ze eiste 1,2 miljoen dollar, ruim 875.000 euro, wegens gemaakte onkosten. Zo ver wilde de rechter echter niet gaan, en wees haar een schadevergoeding van 100.000 dollar toe.

Politie Portugal vindt ETA-basis

De Portugese politie heeft in het midden van het land een huis gevonden dat als uitvalsbasis diende voor de Baskische afscheidingsbeweging ETA. Dat heeft een woordvoerder van de politie vandaag gezegd.

De ontdekking werd gedaan nadat twee inzittenden van een gestolen bestelbusje, waarin ontstekingen voor explosieven lagen, aan een politiecontrole ontsnapten in de buurt van het stadje Obidos.

Een zoektocht in het gebied bracht de politie bij een huis dat mogelijk is gebruikt als uitvalsbasis door de ETA-leden Andoni Zengotitabengoa en Oier Gomez Mielgo.

Op 10 januari werden in Portugal al twee verdachte ETA-leden gearresteerd toen zij de grens met Spanje wilden oversteken. Een van hen was aangehouden bij een politiecontrole. Hij reed in een busje met explosieven.

'Bankvergunning DSB onterecht afgegeven'

De Nederlandsche Bank (DNB) had nooit een bankvergunning mogen verlenen aan Dirk Scheringa. DSB voldeed op het moment van de aanvraag in 2005 niet aan tientallen voorwaarden. Dit meldt het programma Reporter, dat de stukken inzag op basis waarvan de vergunning werd aangevraagd.

Het personeel van DSB was onvoldoende deskundig, de draaiboeken over geldverkeer ontbraken en de naleving van de wet- en regelgeving was niet in orde. Toch kreeg Scheringa de bankvergunning.

Voormalig hoofd onderzoek van de AFM Jaap Koelewijn zegt in de uitzending, die zondag wordt uitgezonden, geschokt te zijn. "Ik kan me niet voorstellen dat je op basis van zo'n document een bankvergunning afgeeft." GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik eist opheldering van minister van Financiën Wouter Bos (PvdA).

Dirk Scheringa heeft ondertussen volgens RTL Nieuws de aanval geopend op DNB. Tegenover de commissie-Scheltema, die de val van de DSB Bank onderzoekt, verklaarde hij dat DNB hem bewust kapot heeft gemaakt. Hij heeft een dossier van honderd bewijsstukken samengesteld dat zijn gelijk moet bewijzen.

Twee miljoen voor spookstad

Letland heeft vandaag voor ruim twee miljoen euro een spookstadje geveild. Het stadje was gebouwd rond een radarstation uit het Sovjettijdperk. Een Russische investeerder is de nieuwe eigenaar.

Voorheen heette het stadje Skrunda-1. Tijdens de Koude Oorlog woonden er ongeveer vijfduizend mensen, maar meer dan tien jaar geleden, na de val van de Sovjet-Unie en het vertrek van Russische troepen uit Letland, kwam de klad er in en trokken bewoners weg.

Wat voor plannen de investeerder heeft met zijn nieuwe eigendom is nog niet bekend. Het is een stuk grond van 45 hectare, zo'n honderdvijftig kilometer ten westen van de hoofdstad Riga. Op het terrein staan zo'n zeventig gebouwen, waaronder appartementencomplexen, een school, barakken en een officiersmess. Gedacht wordt dat het stadje in potentie tien keer meer waard is dan de veiling vandaag opbracht.

Skrunda-1 was een geheime nederzetting en stond niet aangegeven op Sovjetkaarten. Twee grote radarinstallaties speurden de hemel af op zoek naar tekenen van een eventuele Amerikaanse aanval met kernwapens.

Twee miljoen voor spookstad

Van Nistelrooy niet geheel fit, wél in wedstrijdselectie HSV

Ruud van Nistelrooy maakt, ondanks een trainingsachterstand, toch deel uit van de wedstrijdselectie van Hamburger SV voor het duel zaterdag met 1. FC Köln.


De aanwinst van de Duitse club zou aanvankelijk in Hamburg achterblijven omdat hij nog niet helemaal fit is. Maar het is onzeker of collega-aanvallers Mladen Petric en Tunay Torun mee kunnen doen.

Het tweetal kampt met knieproblemen. Jerome Boateng viel eveneens af vanwege een blessure, daarom maakt Van Nistelrooy toch deel uit van de groep van negentien.

Van Nistelrooy kwam met een trainingsachterstand van Real Madrid naar HSV. Vrijdag liet trainer Bruno Labaddia nog weten dat de Nederlandse spits pas op zestig procent van zijn kunnen zit.

Cilic wint Kroatisch onderonsje in Zagreb

Marin Cilic heeft de halve finales bereikt van het ATP-toernooi van Zagreb. In het Kroatisch onderonsje met Ivo Karlovic, was Cilic in twee sets de beste; 7-6 (4) en 6-4.

Cilic, nummer één van de plaatsingslijst, had het lastig met Karlovic, maar wist op de beslissende momenten toe te slaan. In de halve finale treft de enig overgebleven Kroaat van het toernooi in Zagreb de derde geplaatste Oostenrijker Jurgen Melzer of de Oekraïner Ilia Marchenko. In de andere halve finale treffen de Duitsers Michael Berrer en Philipp Petzschner elkaar.

Been wil met Feyenoord wedstrijden gaan domineren

Feyenoord boekte donderdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk een zuinige zege. Komende zondag tegen AZ moet het volgens Been een stuk beter wil het opnieuw winnen.

Het spel van Feyenoord tegen RKC sprak niet tot Beens verbeelding. "Als een tegenstander gegroepeerd speelt, hebben wij meestal nog niet de oplossing", analyseerde de trainer. "De opbouw zal sneller moeten. Daarnaast zullen we als het dan zo druk is in de as van het veld, het verschil aan de zijkanten moeten maken. Daar is voor Feyenoord nog veel winst te behalen."

Volgens Been zet zijn team dankzij de teamgeest en de weinige kansen die worden weggegeven resultaten neer. "Want we zijn niet zo ver gekomen door tegenstanders helemaal kapot te spelen. Soms lukt ons dat wel, maar naar mijn zin nog niet vaak genoeg. We willen er in de toekomst wel naartoe dat we wedstrijden helemaal gaan domineren. We willen met Feyenoord ook weer op basis van het vertoonde voetbal tot te top behoren."

Sekou Cissé en Jonathan de Guzman starten zondag weer in de basis. "Ik kan met deze selectie veel kanten op", vervolgt de coach. "‘Nu krijgt De Guzman weer de kans vanaf de aftrap. We weten allemaal dat hij geweldig kan voetballen. Een garantie is dat niet, maar ik hoop dat hij het gaat laten zien."

Been dacht tot slot dat het een 'interessante' ontmoeting zal worden. "Want hoe meer ruimte wij krijgen, hoe gevaarlijker we doorgaans zijn."

Kolenschip vastgelopen op Westerschelde

Een Belgisch schip met 1260 ton kolen is vandaag vastgelopen op de Westerschelde. Het schip is daardoor gaan plooien, maar raakte niet lek. Plooien wil zeggen dat de romp gebogen is, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De drie bemanningsleden zijn van boord gehaald.

Waardoor het 85 meter lange schip de Yona rond 08.30 uur bij de Schaar van Valkenisse aan de grond is gelopen, is niet bekend. Het schip was op weg naar Gent. Het overige scheepvaartverkeer ondervindt geen hinder door het ongeluk, doordat het schip niet in de vaargeul ligt.

Rijkswaterstaat, de waterpolitie en een bergingsbedrijf zijn bij het schip in de weer. Momenteel wordt de lading van boord gehaald. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat verwacht dat dit nog zeker tot na 21.00 uur gaat duren. Daarna wordt bekeken hoe het schip weggehaald kan worden. Hoe lang dat gaat duren is niet bekend.

Engeland revancheert zich op Oranje

Het Nederlands elftal heeft de tweede oefeninterland tegen Engeland verloren. Donderdag was het keurkorps van bondscoach Michel van den Heuvel nog met 4-3 te sterk voor de Engelsen, maar nu sloeg de Europees kampioen terug: 3-1.

Waar Oranje een dag eerder nog vier velddoelpunten maakte, wist het nu alleen te scoren uit een strafcorner. Taeke Taekema  maakte vier minuten voor tijd uit een korte hoekslag de enige Nederlandse treffer.

[DOD] Loos naar laatste acht, Hoenselaar uitgeschakeld

Vandaag werd tijdens de Dutch Open Darts (DOD) gestart met het singlestoernooi bij zowel de mannen als de vrouwen. FOK!sport zal de komende dagen aandacht aan dit evenement gaan besteden en doet morgen live verslag vanuit Veldhoven, waar dit toernooi wordt gehouden.

Francis Hoenselaar is er vandaag niet in geslaagd om zich voor de finale van het Dutch Open Darts te plaatsen. In de kwartfinales werd de Nederlandse dartster door haar teamgenoot bij de koppels, Trina Gulliver, verslagen. De Engelse zal het in de finale van het damestoernooi op moeten nemen tegen Karen Lawman. Deze partij wordt zondag gsespeeld.

Bij de heren heeft Patrick Loos een mooie dag achter de rug. Hij schaarde zich vandaag bij de laatste acht van de Dutch Open Darts en wist eerder op de dag te verrassen door Tony O'Shea uit het toernooi te gooien. De darter uit Zaandam had tijdens zijn partij tegen Scott Mitchell (achtste finales) erg veel steun uit de zaal, dat hem massaal naar de overwinning schreeuwde.

Naast Loos plaatsten ook Ross Montgomery, Scott Waites en Paul Gibbs zich voor de laatste acht. De andere vier deelnemers zullen na de wedstrijden van morgen bekend zijn. Dit gezelschap strijdt zondag a.s. om de felbegeerde beker van de Dutch Open Darts.

Schoorel naar halve finales Future Nussloch

Thomas Schoorel is in de Future van Nussloch bezig aan een sterke reeks. Door een winst op Dawid Olejniczak, bereikte onze landgenoot de halve finales. Het werd 6-4 en 6-3 voor Schoorel.

Olejniczak, die in de tweede ronde de als eerste geplaatste Mario Ancic naar huis stuurde, was niet opgewassen tegen het sterke spel van de Nederlander. De uit Amsterdam afkomstige Schoorel nam direct een break, maar zag zijn Poolse tegenstander snel terugbreken. Schoorel rondde de eerste set uitstekend af, door nogmaals zijn tegenstander te breken en zo de set met 6-4 naar zich toe te trekken.

In de tweede set wist Schoorel een aantal breakkansen van Olejniczak weg te werken en brak zelf zijn opponent op een stand van 5-3. Daardoor bereikte hij de laatste vier in Nussloch. In de halve finales is de Duitser Jan-Lennard Struff de tegenstander.

Du Chatinier houdt rekening met 'Everse-effect'

FC Utrecht gaat morgenavond op bezoek bij sc Heerenveen. De Friezen verschijnen aan de aftrap met een nieuwe trainer, Jan Everse. Zijn Utrecht-collega Ton du Chatinier houdt er rekening mee dat het een frisse impuls kan zijn voor Heerenveen.

De Domstedelingen kennen een moeilijke herstart van de competitie. Na de winterstop werd er twee keer verloren (Roda JC en PSV) en tweemaal gelijk gespeeld (FC Twente en Heracles Almelo). In die vier duels wist FC Utrecht slechts één keer het net te vinden.

"Of Van Wolfswinkel speelt? Dat weet ik niet, dat bespreken we morgen met de groep"
, liet Du Chatinier in het midden. De oefenmeester uitte niet meteen zijn onvrede over de spitsen. Alleen verdediger Sander Keller wist na de winterstop het net te vinden. "Ik val mijn spelers niet snel af. Het gaat ook om de aanvoer. Tegen Heracles speelden we bijvoorbeeld erg opportunistisch de eerste helft. Dat ging tegen PSV beter. Maar als de ballen komen, dan moeten ze erin."

Tegenstander Heerenveen begint zaterdag aan de derde trainer van dit seizoen. Du Chatinier weet dat een nieuw gezicht positief op een groep kan werken. "Je houdt wel rekening met een 'Everse-effect'. Ze zullen eerst een praatsessie houden, er komt een frisse aanpak. De ploeg had geen klik met De Jonge. Ik ken Everse redelijk goed en het is een fanatiek iemand die er bovenop zit. Maar hoe zij het aanpakken is hun pakkie-an."

Tegen de Friezen wil Du Chatinier dan eindelijk de eerste overwinning na de winter binnenslepen. "We hebben de wedstrijd tegen PSV nog eens op dvd bekeken en geanalyseerd. Bij vlagen was dat zeer goed. Wij willen daar nu een vervolg aan geven, maar dan wel aan de goede kant van de score blijven."

Vorm: "Er is geen kwestie-Van der Sar"

Michel Vorm gaat zo goed als zeker mee als doelman naar het WK in Zuid-Afrika. De keeper van FC Utrecht sprak met Goal.com over de keeperskwestie, de veiligheid in Zuid-Afrika en de groepsindeling.

Het is nog even weg, maar over ruim vier maanden begint het WK in Zuid-Afrika. Michel Vorm zal, zoals het er nu naar uitziet, met Oranje afreizen naar het mondiale eindtoernooi. De doelman heeft op dit moment nog geen WK-kriebels. "We zijn een tijdje niet bij elkaar gekomen, maar het toernooi komt wel dichterbij. In maart zien we elkaar weer en als we er dan over praten, gaat het écht leven", vermoedt de Utrecht-doelman. "Nu ben ik nog helemaal met de competitie bezig. De mensen om me heen hebben het er meer over."

Voetbalminnend Nederland heeft het er geregeld over: gaat Edwin van der Sar mee naar Zuid-Afrika of niet? Voor Vorm is het een uitgemaakte zaak. "Er is denk ik geen kwestie-Van der Sar. Hij heeft een jaar niet meer in het Nederlands elftal gespeeld en naar mijn weten heeft hij bedankt", is Vorm duidelijk.

Skil-Shimano en Vacansoleil ontvangen wildcard

De Nederlandse profploegen Skil-Shimano en Vacansoleil hebben van de internationale wielerunie UCI een wildcard ontvangen. Dit betekent dat beide ploegen ook aan grotere ProTour-koersen mogen deelnemen.

De UCI deelde in totaal aan zestien continentale wielerploegen een wildcard uit. Skil-Shimano en Vacansoleil voldoen volgens de UCI aan de strenge kwaliteiteisen waar de ploegen op het hoogste niveau zich aan moeten houden.

De eisen zijn vooral gericht op sportief, organisatorisch en ethisch gebied. De wildcard geldt alleen voor komend jaar.

                     

                                                     De ploeg van Vacansoleil

FC Moskou stapt uit competitie

Voetbalclub FC Moskou stapt per direct uit de Russische competitie. Dat maakte de club vrijdag bekend. Reden voor de terugtrekking zijn financiële problemen als gevolg van het niet binnenhalen van sponsors.

Er is nog geen reactie van de Russische bond. Vorig seizoen werd FC Moskou nog zesde, nadat in de laatste paar weken een plaats in de top drie werd verkwanseld.

De club is eigendom van metaalreus Norilsk Nikkel uit het hoge noorden van Rusland. De dochteronderneming die FC Moskou bestuurde, stelt dat zij extra investeringen in de Russische hoofdstad ten koste van investeringen in Norilsk niet kan rechtvaardigen.

De Russische competitie begint half maart weer. FC Moskou moest in de eerste ronde de derby tegen FC Saturn spelen.

Lindgren: "Altijd de juiste instelling hebben"

Rasmus Lindgren mocht in de winterstop vertrekken bij Ajax, maar koos er toch voor om te blijven. Uiteindelijk bleek dit een goede zet van de middenvelder te zijn. In de tweede seizoenshelft moch hij tot dusver in alle duels in actie komen.

Aan het begin van deze voetbaljaargang kreeg Lindgren geen speeltijd van trainer Martin Jol. "Het is een keuze van de trainer. Het is natuurlijk wel even balen, maar je kan niets anders doen dan goed blijven trainen en fit blijven," liet de speler weten.

"Je moet altijd de juiste instelling hebben, ook in moeilijke periodes. En als je een kans krijgt, moet je die pakken,' ging Lindgren verder. Deze kans heeft de Zweed met beide handen aangepakt. "Ik kreeg een kans en die heb ik met beide handen gepakt. Soms moet je ook geluk hebben als je de kans krijgt. Dat ik nu speel geeft wel een fijn gevoel."

Ferrer bereikt laatste vier Johannesburg

David Ferrer heeft simpel de halve finales bereikt van het ATP-toernooi van Johannesburg. De Indische tennisser Somdev Devvarman werd in twee sets naar huis gestuurd.

Ferrer, als tweede geplaatst, had totaal geen moeite met Devvarmam en de eerste set ging daarom vrij simpel met 6-1 naar de Spanjaard. Ook in de tweede set zat een stunt van Indische kant er niet in en Ferrer pakte de wedstrijd door de tweede set met 6-3 te winnen.

De Jamaicaan Dustin Brown is er niet in geslaagd zijn stunt een vervolg te geven. De Fransman Stéphane Robert was met 7-6 en 6-3 te sterk voor Brown. De tennisser plaatste zich eerder deze week als eerste Jamaicaan ooit voor de kwartfinales van een ATP-toernooi.

Poetin kritisch op eigen partij

De Russische premier Vladimir Poetin heeft zijn partij Verenigd Rusland scherp bekritiseerd na een demonstratie van de oppositie. Er worden alleen maar loze beloftes geleverd, zei hij vandaag tegen het leiderschap van de partij.

De premier is van mening dat zijn partij efficiëntere manieren moet vinden om problemen op te lossen en niet bang moet zijn om fouten toe te geven, maar die moet proberen te corrigeren. Verenigd Rusland heeft de macht in het Russische parlement, maar eveneens grotendeels in plaatselijk bestuur.

De kritiek volgt op een demonstratie afgelopen weekeinde in Kaliningrad, waar rond de tienduizend mensen bijeenkwamen om te protesteren tegen de regering. Het was de grootste demonstratie tegen het Kremlin in jaren. Een dag later volgden demonstraties in Moskou, Sint-Petersburg en andere steden. Honderden mensen gingen de straat op, zoals op elke 31e van de maand, en negeerden daarmee opzettelijk een demonstratieverbod. Het is een verwijzing naar artikel 31 van de Russische grondwet, die het recht op samenscholing garandeert.

Hoewel hij de leider is van Verenigd Rusland, is Poetin geen lid van de partij. Hij wil op deze manier zijn imago als hoogste leider, die boven de partijen in het land staat, in stand houden. Waarschijnlijk beoogde hij met zijn kritiek ook zijn onafhankelijkheid van de partij, die door sommigen wel wordt vergeleken met de Communistische Partij uit het Sovjettijdperk.

VVD wil hoorzitting over 'Climategate'

De VVD wil een hoorzitting houden in de Tweede Kamer over 'Climategate'. Aanleiding is de Nederlandse betrokkenheid bij het geknoei met cijfers in het klimaatrapport van de Verenigde Naties, laat Kamerlid Helma Neppérus vandaag weten.

Het Parool meldde vandaag dat Nederlandse geleerden die meeschreven aan het klimaatrapport 'actiedocumenten' van Greenpeace en het Wereldnatuurfonds als 'bewijsmateriaal' hebben gebruikt. Ook zou een Wageningse hoogleraar verkeerd hebben geciteerd uit studies naar de sterfte van koraal.

Eerder deze week werd bekend dat de VN ook heeft geknoeid met cijfers die op Nederland betrekking hadden. Zo ging het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering (IPCC) ervan uit dat 55 procent van Nederland onder de zeespiegel ligt, terwijl het maar om een vijfde van het land zou gaan.

Eerder ging het IPCC de mist in met de 'voorspelling' dat de gletsjers in de Himalaya al in 2035 zouden zijn gesmolten, hetgeen niet wetenschappelijk onderbouwd bleek.

Ook blijkt dat de gemeten opwarming van de aarde eenvoudig te verklaren valt.  Het aantal meetpunten, met name op hoger gelegen gebieden en koude gebieden, is drastisch afgenomen sinds 1990.

"Nu blijkt dat ook Nederlandse personen en instellingen betrokken zijn bij dit schandaal moet onze rol hierbij ook duidelijk worden", stelt Neppérus.

Minister van Milieu Jacqueline Cramer (PvdA) liet deze week in reactie op alle commotie weten dat het vertrouwen in de wetenschap 'een deuk' heeft opgelopen. De bewindsvrouw heeft de baas van het IPCC een brief gestuurd waarin zij 'volledige openheid' eist over hoe de fout is ontstaan. "Dit mag absoluut niet meer voorkomen."

Dat is niet genoeg, vindt de VVD. "Minister Cramer komt er nu niet meer van af met het schrijven van een slappe brief aan het IPCC. Ik vind dat de Tweede Kamer nu zelf ook informatie in moet gaan zamelen over de achterliggende redenen voor dit geknoei", aldus Neppérus.

Everse houdt elftal Heerenveen grotendeels intact

Met de aanstelling van Jan Everse waait een frisse wind door sc Heerenveen, maar de Friese achterban hoeft nog niet op grote wijzigingen te rekenen. De nieuwbakken trainer van de Friezen zit morgenavond voor het eerst op de bank.

Everse voert voor de wedstrijd tegen FC Utrecht geen grootse wijzigingen door. Goran Popov, Michel Breuer en Daryl Janmaat keren terug van een schorsing en beginnen waarschijnlijk gewoon in de basis. Ook Roy Beerens keert terug in de selectie.

De nieuwe coach maakte geen opstelling bekend, maar liet wel doorschemeren dat hij in principe weinig zal wijzigen. Logisch is dat na de dramatische openingsfase in Venlo de oude defensie in ere wordt hersteld. "Als je in een kwartier tijd er drie binnen krijgt, vraagt dat om consequenties", reageerde Everse op het digitale thuis van de Friezen.

Hij gelooft echter niet in een schokeffect. "Wat is een schokeffect? Dat is net zoiets als een gouden wissel. Je wisselt 1000 keer en een keer levert het wat op."

Volgens Everse zijn er verschillende manieren om FC Utrecht te bestrijden. PSV probeerde het met pressing. "Dat ging goed, maar ze scoorden maar één keer en gaven vervolgens ruimte weg", aldus Everse. "Als Utrecht gebruik kan maken van de ruimte die achter de verdediging ligt, zijn ze levensgevaarlijk. Ook bij spelhervattingen gaat er veel dreiging uit van hun spel. De gelijkmaker tegen PSV kwam ook uit een vrije trap."

Dumoulin wint derde etappe Ster van Bessèges

Samuel Dumoulin is de winnaar geworden van de derde etappe in de wielerkoers de Ster van Bessèges. Winnaar van de eerste twee etappes, Borut Bozic, bleef wel koploper in het klassement.

De etappe, van Pont St. Esprit naar Bagnois sur Cèze, stond in het teken van diverse ontsnappingspogingen. Vele aanvallen mislukten, maar één groepje van vier renners wist een gaatje te slaan met het peloton. Toch werd het kwartet, met onder andere Pierrick Fédrigo, uiteindelijk ingerekend door het peloton.

Cofidis-renner Dumoulin was uiteindelijk de snelste in de sprint. Vacansoleil-renner Bozic, eindigde als tweede. Tom Veelers, rijder van Skil-Shimano pakte de derde plaats

McClaren: "Komend weekend beter spelen"

De race om het kampioenschap is nog niet beslist, maar de topper tussen Ajax en FC Twente zal hierin een belangrijke rol vervullen. Deze wedstrijd, die voor beide ploegen van groot belang is, staat voor zondagmiddag op de rol.

"Zij kunnen zich geen misstappen meer veroorloven. We moeten zondag beter spelen dan in de voorgaande wedstrijden. Dit is een grote wedstrijd, vooral in mentaal opzicht", aldus McClaren tegen De Telegraaf over de komende wedstrijd.

Ook FC Twente-speler Peter Wisgerhof weet dat de wedstrijd voor de Ajacieden erg belangrijk zal zijn met het oog op het kampioenschap. "Ajax moet winnen om de aansluiting te behouden", zo meent Wisgerhof.

Zondag zal het duel in Amsterdam gespeeld worden. FC Twente heeft een voorsprong van negen punten op Ajax. De Tukkers hebben evenveel punten als lijstaanvoerder PSV, maar de Eindhovenaren hebben een gunstiger doelsaldo.

Bloedrode week voor AEX

Aandelenbeurzen wereldwijd zaten de afgelopen twee handelsdagen in een vrije val. Zo verloor de AEX, de belangrijkste beursindex van Nederland, vandaag 2,5 procent, na gisteren ook al bijna 3 procent te hebben verloren. De AEX sloot vandaag op 315,04 punten na woensdag nog op ruim 335 punten te hebben gestaan.

De onzekerheid over de schuldproblemen van de Zuid-Europese PIGS-landen (Portugal-Italië-Griekenland-Spanje) wogen de afgelopen dagen volgens vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer in het bijzonder zwaar op de financials en zorgen in het algemeen voor een hoop onzekerheid.


Situatie Verenigd Koninkrijk en de VS echter niet veel beter (Bron: RTL Z)

"Enerzijds blijkt uit kwartaalcijfers dat een economisch herstel al lijkt ingezet, anderzijds is niet duidelijk wat de problemen in Zuid-Europa voor een effect zullen hebben op bijvoorbeeld Aegon of ING", aldus Bender. "Beleggers missen op dit moment zekerheid en vragen zich af wat er gaat gebeuren", voegt hij toe.

Desondanks meent Bender dat de problemen omtrent Zuid-Europa ook zo weer naar de achtergrond kunnen verdwijnen. "Na een heftige sell-off en positieve macro-data kan het sentiment zo maar omslaan en aanzetten tot koopjesjagen", aldus Bender. "Waarna de weg naar boven weer openstaat."

Dollar fors sterker
Niet alleen gingen aandelenmarkten wereldwijd fors onderuit, ook de Amerikaanse dollar blijkt tegen alle verwachtingen in aan een sterke opmars bezig. Noteerde de euro afgelopen december nog ruim boven de 1,50 dollar per euro, nu is de Europese eenheidsmunt gezakt naar 1,36 dollar per euro. Ook dit komt vooral door de onrust over de financiële problemen van de Zuid-Europese PIGS-landen.

Het edelmetaal goud ging tevens fors onderuit, en corrigeerde deze week van 1120 dollar naar 1050 dollar per troy ounce (31,1 gram). Olie noteerde voor het eerst sinds maanden weer onder de 70 dollar per vat.


Stijgers en dalers afgelopen week op het Damrak (Bron: RTL Z)

Rechtbank: bedrijf moet strooizout leveren

Zoutleverancier Eurosalt moet nog vanavond strooizout leveren aan de provincie Gelderland. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald, nadat de provincie vandaag naar de rechter stapte om Eurosalt te dwingen volgens afspraak te leveren. Het strooizout in de grootste provincie van het land is vrijwel op.

Gelderland besloot eerder deze week al alleen nog op veelgebruikte en belangrijke provinciale wegen te strooien wegens een tekort aan zout. Vooral wegen in de Achterhoek en op de Veluwe moeten het zonder een zoutlaag stellen.

De rechter heeft nu vandaag dus gezegd dat Eurosalt vanavond nog moet leveren aan Gelderland. Als nieuw zout uitblijft levert dat grote problemen op voor de provinciale wegen, aldus een provinciewoordvoerster.

Opzouten met die weigering!

Fed Cup-team uitgeschakeld ondanks winst

Het Nederlands Fed Cup-team heeft vrijdag een fraaie 3-0 zege geboekt op Israël. Toch werden onze landgenotes uitgeschakeld, aangezien Slovenië groepswinnaar werd.

Chayenne Ewijk zette de toon met een 6-4, 6-7 (3), 6-3 zege op Julia Glushko. Arantxa Rus imponeerde vervolgens door Shahar Peer, de nummer 22 van de wereld, met 6-2, 6-1 te verslaan. Richel Hoogenkamp en Nicole Thyssen wonnen ten slotte ook de dubbel nog. Zij waren met 6-3, 6-3 beter dan Chen Astrogo en Keren Shlomo.

De zege was niet voldoende voor Nederland om de poulewinst te pakken. Oranje haalde hetzelfde puntenaantal als Slovenië, dat met 2-1 van Bulgarije verloor, maar had de onderlinge confrontatie met dat land verloren. De Sloveense vrouwen mogen daardoor spelen om een plaats in de play-offs voor promotie naar Wereldgroep II.

Massive Attack eert pornoster

Massive Attack heeft een serie korte filmpjes bij hun nieuwe album 'Heligoland' uitgebracht. Het filmpje 'Life Of a Pornstar' is een eerbetoon van de Britse band aan de inmiddels bejaarde pornoactrice Georgina Spelvin. De 73-jarige speelt zelf de hoofdrol.

"We zien een close-up van een tere, oude vrouw die in de camera de vrijpartij van haar leven van veertig jaar geleden beschrijft", vertelt de regisseur volgens het Britse muziekblad NME. Het beeld wordt begeleid door het nummer 'Paradise Circus' van de band.

Spelvin speelde in 1973 de hoofdrol in de pornofilm 'The Devil In Miss Jones'. In totaal maakte de band met verschillende regisseurs zeven filmpjes. Het album 'Heligoland' is vandaag in Nederland uitgekomen.

XBLA goed voor ruim 100 miljoen dollar

Volgens een rapport van Forecasting and Analyzing Digital Entertainment (FADE) heeft Xbox Live Arcade $103.4 miljoen opgeleverd.

Ook neemt jaarlijks het aantal gedownloade games toe met 34%. Helaas neemt ook de prijs van de games toe, het gemiddelde van 2008 was $8.33, in 2009 is dit $9.12 geworden.

Battlefield 1943 is met zijn $12.5 miljoen de meest succesvolle Arcade game. Deze is 800.000 keer gedownload.

Hieronder de top 10 uit 2009

01. Battlefield 1943 (EA Dice) - $12.5 million ($15.00)
02. Castle Crashers (The Behemoth) - $7.3 million ($15.00)
03. Trials HD (RedLynx, LTD) - $7.1 million ($15.00)
04. Shadow Complex (Chair Entertainment / Epic Games) - $6.1 million ($14.38)
05. Family Game Night (Hasbro) - $4.2 million ($9.53)
06. Marvel vs. Capcom 2 (Capcom) - $4.2 million ($15.00)
07. Magic: The Gathering (Stainless Games) - $2.8 million ($10.00)
08. Worms 2 (Team 17) - $1.8 million ($10.00)
09. Peggle (PopCap Games) - $1.8 million ($8.86)
10. Turtles in Time: Reshelled (Ubisoft Singapore) - $1.7 million ($10.00)

[GP2 Asia] Uitslag Abu Dhabi Race 1

Oliver Turvey heeft in Abu Dhabi de eerste race van de GP2 Series op zijn naam geschreven. De Brit versloeg zijn iSport-teamgenoot Davide Valsecchi na een bikkelhard duel. De laatste plek op het podium was voor Jules Bianchi. Giedo van der Garde moest met nog acht ronden te gaan opgeven.

Het GP2-circus is na een pauze van enkele maanden weer losgebarsten. De laatste race in de Asia Series was ook in Abu Dhabi en ditmaal was iedereen weer gemotiveerd om aan de slag te gaan. Charles Pic trainde naar de poleposition voor Turvey en Valsecchi. Van der Garde kwam niet verder dan plaats dertien.

De beste start was voor Turvey die gelijk Valsecchi achter zich aan kreeg. Pic viel terug naar plaats drie, maar kon ook deze plaats niet vasthouden. Na een aanrijding van Luca Filippi was de race voor hem voorbij. Tot de pitstops gebeurde er weinig, maar daarna gingen de coureurs los. Turvey moest wennen aan zijn banden en dat gaf Valsecchi de kans om langszij te komen.

Turvey wilde niet opgeven en de beide iSport-rijders raakten elkaar dan ook in de chicane. Na rechtdoor geschoten te zijn pakte Valsecchi de leiding. Een halve ronde later was het echter Turvey die via een fraaie inhaalactie zijn teamgenoot buitenom inhaalde. Deze stand veranderde ondanks een safety car vanwege een gespinde Alberto Valerio niet meer.

Verder naar achteren hadden de Barwa Addax-rijders Van der Garde en Sergio Pérez te maken met pech. Van der Garde leek na een gevecht met Alexander Rossi richting de punten te rijden, maar zijn bolide ging acht ronden voor het einde haaks rechtsaf de muur in, waarna hij uit kon stappen. Pérez reed op plaats zes, maar liet zijn motor in de pits afslaan. Daarnaast moest hij nog een extra pitstop maken, waardoor hij niet verder kwam dan plaats negen.

Morgen zal race 2 gehouden worden.

Uitslag Race 1:

Pos. Rijder Team Tijd
1 O. Turvey iSport International 1:04:55.310
2 D. Valsecchi iSport International + 0.618
3 J. Bianchi ART Grand Prix + 2.589
4 J. Villa Arden International + 7.372
5 G. Ricci DPR + 10.559
6 A. Rossi Qi-Meritus.Mahara + 13.718
7 M. Herck DPR + 19.800
8 M. Chilton Ocean Racing Technology + 24.395
9 S. Perez Addax + 26.285
10 J. Kral Super Nova International + 27.457
11 C. Pic Arden International + 33.726
12 W. Bratt Coloni Motorsport + 34.300
13 V. Arabadzhiev Piquet GP + 1:05.390
14 L. Filippi Qi-Meritus.Mahara + 1 ronde
15 A. Valerio Coloni Motorsport + 1 ronde
16 P. Kralev Trident Racing + 1 ronde
17 M. Ericsson Super Nova International + 3 ronden
DNF F. Leimer Ocean Racing Technology + 6 ronden
DNF G. van der Garde Addax + 8 ronden
DNF D. Zampieri Piquet GP + 10 ronden
DNF D. Clos Trident Racing + 24 ronden
DNF C. Vietoris DAMS + 26 ronden
DNF S. Bird ART Grand Prix + 29 ronden
DNF E. Piscopo DAMS + 33 ronden

Edman keert terug naar Zweden

Erik Edman stapt van Wigan Athletic over naar Helsingborgs IF in Zweden. De 31-jarige verdediger tekent bij de club waar hij zijn loopbaan begon een vijfjarig contract. De transfersom die Wigan opstrijkt voor de oud-speler van sc Heerenveen is niet bekendgemaakt.

Edman speelde tussen 2001 en 2004 bij de Friese club waarna hij naar Tottenham Hotspur vertrok. Via Stade Rennes kwam hij in 2008 bij Wigan terecht. In twee jaar speelde hij daar tien competitiewedstrijden. Dit jaar kwam de 57-voudig Zweeds international nog niet in actie voor de Latics.

'Terry is aanvoerdersband Engeland kwijt'

Volgens het Engelse Sky News is John Terry zijn aanvoerderschap van de nationale ploeg van Engeland kwijt. Beschuldigingen in zijn privé-leven zijn hiervan de oorzaak.

De verdediger van Chelsea had vrijdagmiddag een gesprek met bondscoach Fabio Capello in het Wembley Stadion. In dit gesprek kwam naar voren of Terry zijn aanvoerdersband moest inleveren of dat hij deze kon behouden.

De toekomst van Terry als aanvoerder van Engeland werd een veelbesproken onderwerp, nadat bekend werd dat hij een affaire heeft gehad met Vanessa Perroncel, de ex-vriendin van Wayne Bridge, collega-international van Terry.

De Engelse voetbalbond gaf duidelijk aan dat alleen Capello mag beslissen of Terry aanvoerder mag blijven. Volgens Sky News heeft de Chelsea-speler zijn aanvoerdersband uiteindelijk in moeten leveren. Capello zal in de aanloop naar het WK op zoek moeten gaan naar een nieuwe captain.

Fàbregas: "Ooit wil ik terug naar Barcelona"

Arsenal-ster Cesc Fàbregas is regelmatig in verband gebracht met FC Barcelona. De spelmaker geeft aan dat hij graag terugkeert naar de club waar hij zijn jeugdopleiding doorbracht.

"Barcelona is de mooiste stad ter wereld om te wonen en de kwaliteit van leven daar is geweldig. Ik ken de stad erg goed. Ik hou niet van het klimaat in Londen, maar als stad is deze stad spectaculair. Als ik mijn loopbaan beëindigd heb, ga ik in Barcelona wonen", aldus Fàbregas tegenover Radio Catalunya.

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik naar Barça wil terugkeren. Al sinds ik negen maanden oud was, nam mijn grootvader me al mee naar Nou Camp. Door allerlei zaken moest ik na mijn jeugdopleiding vertrokken, maar wie weet wat er nog gebeurt."

"Ik verkeer in de beste vorm van mijn carrière en voor mezelf wil ik met mijn gedachten bij de dag van vandaag blijven. Er zijn nog vier maanden in de competitie te gaan en we doen het goed als team. Ik wil rustig blijven en me concentreren op mijn spel bij Arsenal, zodat ik goed voorbereid naar de WK kan gaan. Dat is één van mijn prioriteiten", aldus de 22-jarige Catalaan.

Nice-aanvaller Rémy: "Ik ben geen stuk speelgoed"

Nice-aanvaller Loïc Rémy werd de afgelopen transferperiode veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar een topclub. Het kwam er echter niet van.

Arsenal, Bordeaux, Stade Rennes en Olympique Lyon zouden tot de clubs horen die Rémy in de gelederen wilden opnemen. "Een serie van dat soort geruchten is vermoeiend. De mensen van Olympique Lyon zijn erg aardig, maar ik ben geen stuk speelgoed", aldus Rémy.

"Als wij ergens belangstelling voor tonen, gaan we door tot het einde. Maar ik heb niet gevraagd om een transfer. Wat Lyon heeft gezegd, klopt niet", aldus Rémy. Voorheen zei de aanvaller dat Lyon zijn voorkeur heeft en dat hij uiteindelijk bij Arsenal terecht wil komen.

Rémy heeft dit seizoen zeven doelpunten in 21 competitieduels weten te scoren. Hij wordt beschouwd als één van de meest veelbelovende aanvallers in Europa. Hij is reeds opgeroepen voor het nationale elftal van Frankrijk.

Dode bij schietpartij Spijkenisse

Bij een schietpartij in Spijkenisse is vanmiddag een persoon om het leven gekomen. De schietpartij vond iets na 15.00 uur plaats op de Hoeklaan. Twee mensen raakten gewond, een van hen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, laat de politie weten.

Hoe de tweede gewonde eraan toe is, is niet bekend. Het dodelijke slachtoffer ligt op straat, meldt de politie. De toedracht van de schietpartij is onduidelijk. Niemand is nog gearresteerd.

Voor foto's klik hier!

Maaskant gaat voor winst in klassiekers

Martijn Maaskant heeft zijn zinnen gezet op de wielerklassiekers in april. De renner uit de Garmin-ploeg wil in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix goed voor de dag komen. De Ronde van Qatar die komende week van start gaat gebruikt hij als opwarmertje.

Op 4 april staat de Ronde van Vlaanderen op het programma, terwijl een week later Parijs - Roubaix afgewerkt wordt. In die laatste koers werd hij vorig jaar bij zijn debuut vierde. "Als ik in die klassiekers een topprestatie neerzet, is mijn seizoen al min of meer geslaagd. Vierde worden is toch wat anders dan een klassieker winnen, daar moet ik nog een stap voor zetten. Het rijden van grote rondes helpt, daarmee verleg je je grenzen," zei Maaskant tegen Sportweek.

Bridgestone behoudt verschillen tussen bandencompounds

De Bandenfabrikant in de Formule 1 handhaaft de strategie die ze vorig jaar ingezet hebben dat de bandencompounds verder uit elkaar moeten liggen. Hierdoor wordt het racen bevorderd en moeten de coureurs zeker gelet op het verbod op bijtanken beter rekening met hun banden houden.

Zo zullen in de ene race de compounds supersoft en medium gebruikt gaan worden, terwijl andere races soft en hard vereisen. Wel zijn er enkele uitzonderingen zoals de Grand Prix van Monaco. Daarnaast zijn de voorbanden smaller geworden, wat de rijeigenschappen van de bolides behoorlijk verandert.

"De achterbanden zijn duurzamer gemaakt. Daarnaast zijn er wat aanpassingen aan de verschillende bandentypes gedaan zodat ze langere stints kunnen maken en sneller opwarmen vergeleken met de banden die we in 2009 gebruikten. Met auto’s die mogelijk 100 kilo zwaarder zijn dan vorig jaar, zullen de langere stints extra zwaar zijn voor de banden," zo meldt Tetsuro Kobayashi van de Japanse de bandenfabrikant.

De zachte en de hardere banden zijn uit elkaar te houden omdat de zachte variant voorzien zal zijn van een groene streep in de wang van de band. De kleur groen is gekozen omdat Bridgestone de Make Cars Green-campagne van de FIA ondersteunt.

Emma Watson best betaalde actrice

De 19-jarige Emma Watson is de best betaalde actrice van Hollywood. De Harry Potter-ster heeft vorig jaar maar liefst 30 miljoen dollar bij mogen schrijven op haar bankrekening. Dat is meer dan collega's als Angelina Jolie en Cameron Diaz.

Het blad Vanity Fair heeft een top veertig van Hollywood-grootverdieners samengesteld. Watson bezet daarin de veertiende plek. De lijst wordt aangevoerd door Michael Bay. De regisseur van onder andere Transformers verdiende vorig jaar circa 125 miljoen dollar.

Emma Watson, best betaalde actrice

Force India niet in gevaar volgens Mallya

Het bericht dat Force India moet stoppen om financiële redenen dat in de Britse krant Daily Telegraph stond, wordt tegengesproken door teambaas Vijay Mallya. Daily Telegraph meldde dat het team te laat was met het jaarverslag van 2008, waardoor Companies House, dat toezicht houdt op de bedrijven in Groot-Brittannië, de renstal eventueel zou kunnen sluiten.

Tegenover persbureau Reuters verklaarde Mallya: "De deelname van Force India aan de Formule 1 is niet in gevaar en zal niet in gevaar komen. Het is niet ongewoon dat bedrijven om verschillende redenen hun jaarverslagen laat indienen.". De cijfers hadden op 31 oktober al ingeleverd moeten worden, maar Mallya en mede-eigenaar Michiel Mol hebben in overleg besloten dit uit te stellen naar eind februari. Het bedrijf heeft de mogelijkheid gekregen om tot 25 februari het jaarverslag alsnog in te dienen.

Sonic 4 sjeest in ouderwets 2D voorbij in korte trailer

Sonic-fans over de gehele wereld schreeuwden al jaren om een Sonic-spel die weer terug zou moeten gaan naar zijn originele roots en zoals al eerder gemeld hier op FOK!Games gaat dat ook binnenkort gebeuren met Sonic the Hedgehog 4. Hieronder de eerste teaser trailer van het spel, waar kort te zien is hoe het spel er uit gaat zien:

In een recent interview is bovendien meer informatie vrijgegeven over Sonic 4 door Ken Balough van Sega (Associate Brand Manager van de Sonic-reeks). Zo heeft hij bekend gemaakt dat het spel in 1080p resolutie zal draaien op de Xbox 360 en Playstation 3 en de beelden zullen hun ouderwetse stijl behouden, terwijl een hoop dingen wel in 3D zijn gerenderd. Oftewel, het spel zal dus niet volledig in de ouderwetse stijl gemaakt zijn, zoals bij Mega Man 9 en 10 en zal er dus mooier uit zien als op de Mega Drive/Genesis.

Alle ouderwetse moves en power-ups zullen terugkeren, zoals de spin dash en power sneakers, maar ook nieuwere moves zullen te gebruiken zijn, zoals de homing attack. Wellicht niet verrassend, maar het spel zal bij de Wii-versie en de PS3-versie gebruik maken van de extra motion-control mogelijkheden. Dit zal alleen nodig zijn op maar een aantal specifieke momenten in het spel.

Voor nostalgische fans onder ons die hopen dat de muziek vergelijkbaar zal zijn met de muziek van de eerste drie Sonic-spellen, belooft  Balough dat dit een evolutie zal zijn van de originele muziekstijl, die zowel nieuwe als oude fans zou moeten aanspreken.

Jongste Britse gesneuvelde in WOII was 14

Een 14-jarige jongen die in 1941 op zee om het leven kwam is het jongste lid van de Britse strijdkrachten die in de Tweede Wereldoorlog is gesneuveld. Dat heeft de commissie voor oorlogsgraven van het Gemenebest vandaag gezegd.

Reginald Earnshaw had over zijn leeftijd gelogen om bij de marine te worden toegelaten. Hij kwam om het leven toen het schip waarop hij diende, de SS North Devon, onder vijandelijk vuur kwam te liggen. Zijn zus legde vandaag bloemen op zijn graf ter herdenking van zijn verjaardag.

Zijn overblijfselen werden begraven in een anoniem graf in Edinburgh tot een oude scheepsmaat tientallen jaren later een onderzoek instelde, waarna Earnshaw werd geïdentificeerd en een grafsteen met zijn naam erop kreeg.

Werkloosheid VS fors 'omlaag'

Het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten is fors gedaald van 10 procent afgelopen december naar 9,7 procent in januari. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vandaag bekend. Het cijfer was fors beter dan verwacht. Economen gingen uit van een stabilisatie op 10 procent.

Tegelijkertijd gingen er in de niet-agrarische sector in januari 20.000 banen verloren. Economen hadden juist een stijging van het aantal banen verwacht met 10.000. Ook het banencijfer over december werd bijgesteld van -85.000 naar -150.000.

VS: aantal banen neemt af, evenals het werkloosheidspercentage

[WTCC] Coronel racet met SEAT TDi

Tom Coronel krijgt voor het nieuwe seizoen in het World Touring Car Championship de beschikking over een SEAT Leon TDi. Vorig seizoen werd de Nederlander met de benzinevariant kampioen bij de onafhankelijke teams, maar nu met de diesel kan hij mee gaan strijden tussen de toppers.

Coronel zal wederom uit gaan komen voor het Spaanse team Sunred waar hij de afgelopen jaren ook voor reed. Hij krijgt als teamgenoot WTCC-kampioen Gabriele Tarquini. Hij gaat voor het team rijden omdat het fabrieksteam van SEAT opgeheven is.

"Ik heb altijd geroepen dat ik graag een diesel wilde. Dat is nu dus eindelijk gelukt. Met deze auto kunnen we meestrijden om podiumplaatsen," zei Coronel die veel ambitie toont. "Natuurlijk fantastisch dat Tarquini en ik nu in één team rijden. De wereldkampioen en de winnaar bij de privérijders in dezelfde stal, beter kan het toch niet?"

Restaurant moedigt seks op wc aan

Een restaurant in het Canadese Toronto heeft een bijzondere valentijnsactie opgezet. Klanten worden aangespoord om de liefde te bedrijven op het toilet van het restaurant.

Op de website van Mildred's Temple Kitchen was de volgende tekst te lezen: "Heb je al eens gedacht om het buiten de slaapkamer te doen? Neem dan een kijkje in Mildred’s Sexy Toiletten in het weekend van de Grote Liefde. Dan snap je het."

Zolang de toiletten schoon zijn en er geen seks in de keuken plaatsvindt, heeft de Canadese Voedsel- en Warenautoriteit geen bezwaren tegen de actie. "Wat de lichaamsvloeistoffen betreft is dat min of meer hetzelfde als andere afscheidingen."

Commando's bevrijden schip van piraten

Deense commando's zijn vandaag aan boord gegaan van een schip dat even daarvoor geënterd was door gewapende Somalische piraten. De troepen hebben de 25 bemanningsleden bevrijd. Dat heeft een woordvoerder van de Europese zeemacht, John Harbour, gezegd.

Het is volgens Harbour de eerste keer dat een marineschip heeft ingegrepen op het moment dat piraten een kaping uitvoerden. De 'Ariella', die vaart onder de vlag van Antigua en Barbuda, zond vandaag noodsignalen uit, zegt Harbour. Speciale eenheden wisten het schip te naderen en de bemanning te bevrijden.

De Deense militairen zetten de zoektocht naar de piraten vervolgens in gang.

Normaal gesproken grijpen marineschepen niet in bij kapingen vanwege het risico dat de bemanning verwond of gedood wordt. In dit geval was het mogelijk omdat het schip geregistreerd stond bij de autoriteiten, een aanbevolen route voer en onderdeel van een konvooi vormde. Een helikopter kon daardoor binnen dertig minuten aanwezig zijn, zei Harbour.

Piraterij is een van de weinige manieren om geld te verdienen in Somalië, een land dat door armoede, droogte en een burgeroorlog wordt verscheurd.

Tiger Woods uit afkickkliniek

Tiger Woods heeft de afkickkliniek waar hij werd behandeld voor zijn seksverslaving verlaten. De Amerikaanse golfer verliet de kliniek in Mississippi samen met zijn vrouw Elin, die hem de afgelopen week bijstond tijdens zijn therapie. De twee gaan proberen hun huwelijk te redden. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online.

Het eerste dat Tiger gaat doen is een bezoek brengen aan zijn twee kinderen die hij al meer dan een maand niet heeft gezien. Daarna zullen Tiger en Elin zichzelf afzonderen om hun problemen uit te praten. Volgens bronnen zal de golfer er alles aan doen om zijn persoonlijke leven en carrière weer op de rails te krijgen.

In november werd bekend dat Tiger er op zijn minst veertien minnaressen op na hield. Zijn vrouw besloot onlangs toch om hem een tweede kans te geven en een op handen zijnde scheiding af te blazen.

Russische soldaten gedood in Tsjetsjenië

Vijf Russische militairen zijn gedood in gevechten met militanten in Tsjetsjenië. Dat zegt het Russische ministerie van binnenlandse zaken.

Gisteravond braken gevechten uit bij Sjalazji, een kleine stad aan de voet van de zuidelijke Tsjetsjeense bergen waar zich veel rebellen ophouden. Vijf soldaten werden gedood en zes andere raakten gewond.

Het is een van de grootste Russische verliezen van de afgelopen maanden in één incident. Aan gevechten op grote schaal tussen opstandelingen en Russische troepen kwam enkele jaren geleden een einde, maar er blijven schermutselingen en aanslagen met bermbommen plaatsvinden.

Schipper vindt been aan anker

Een binnenvaartschipper heeft op 23 januari een menselijk been opgevist. Bij het ophalen van zijn anker in de haven van Moerdijk deed de man de lugubere vondst. Dit maakt de politie vandaag bekend.

De schipper kwam uit Duitsland en werd er rond 14.15 uur door een collega die naast hem aanmeerde op geattendeerd dat er iets aan zijn anker zat. Op het been waren meerdere verwondingen zichtbaar, mogelijk veroorzaakt door de scheepsschroef.

Het linkerbeen is onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Het is nog niet bekend of het been van een man of een vrouw is. Het DNA van dit been zal vergeleken worden met vermiste personen in Nederland en Duitsland. De politie sluit niet uit dat het been afkomstig is van iemand die al in Duitsland te water is geraakt.

Nieuwe grasmat voor FC Twente

Komende week zal worden begonnen met het vervangen van de grasmat in het stadion van FC Twente, De Grolsch Veste. De bovenste laag van het veld wordt verwijderd, waarna het gras wordt verlegd.

"Wij willen een topveld en deze grasmat past niet bij FC Twente. Bij het voetbal dat wij spelen hoort een optimale grasmat," aldus Eugenio Porcu, manager operationele zaken.

Komende zomer zal worden gekeken naar een definitieve oplossing.

Vrouw neergeschoten in Sprang-Capelle

Een vrouw in Sprang-Capelle is vanmiddag meerdere keren geraakt bij een beschieting. Het slachtoffer werd geraakt in haar armen en benen en is naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Hoe ze eraan toe is, is onbekend. De dader wist te ontkomen.

De schietpartij vond plaats op het Halvezolenpad in de Brabantse plaats. Over het motief van de dader is niets bekend. Volgens de politie hebben meerdere mensen de schietpartij gezien. Zij worden op het politiebureau ondervraagd en indien nodig ondersteund.

Britse skibond gaat failliet

De Britse ski- en snowboardbond heeft surseance van betaling aangevraagd. De bond had voor eind januari ruim 235 duizend euro nodig om een bankroet af te wenden. Het Brits olympisch comité (BOA) heeft al laten weten dat de sporters die naar de Olympische Winterspelen af zouden reizen, gewoon deel kunnen nemen.

Het BOA neemt de taken van de failliete bond over. De internationale skifederatie FIS is al akkoord met het plan om een onderafdeling van het BOA als nationale skibond te laten optreden. Groot-Brittannië stuurt veertien skiërs en snowboarders naar Vancouver.

Buko nieuwe shirtsponsor AZ

AZ heeft na ruim drie maanden weer een shirtsponsor. De naam van het Beverwijkse bedrijf Buko prijkt tot het einde van dit seizoen op de shirts van de Alkmaarse club. Sinds half oktober speelde de landskampioen in sponsorloze shirts nadat DSB Bank failliet ging. Buko is onder meer actief in de bouw- en transportsector. De helft van de inkomsten van de nieuwe sponsor draagt AZ af aan de curatoren van DSB.

Algemeen directeur Dick Burger van de nieuwe sponsor ziet het voor zijn bedrijf als een mogelijkheid om AZ te helpen. "Er staan tot nu toe geen grote multinationals op. Daarom hebben wij als Noord-Hollands bedrijf het initiatief genomen. Het is een soort statement." Overigens weet Burger dat Buko op lange termijn de club niet kan redden. "Zo ver kunnen we helaas niet gaan. We doen wat binnen onze mogelijkheden ligt."

Namens AZ reageerde Toon Gerbrands verheugd op het aantrekken van een nieuwe geldschieter. "Hopelijk is dit de eerste stap naar een definitieve oplossing. Vanuit Buko is het een goed statement om te laten zien dat AZ leeft onder het Noord-Hollandse bedrijfsleven. Ons levert het extra geld op."

DSB had de sponsorbijdrage voor het hele seizoen al voldaan toen het bedrijf failliet ging. Daarom werd met de curator van de bank afgesproken dat een deel van de sponsorinkomsten die AZ nu binnenhaalt wordt afgedragen. "De helft gaat naar de club en de helft gaat naar de curatoren."

Whisky poolreiziger na eeuw teruggevonden

Onder het ijs van Antarctica hebben Nieuw-Zeelandse onderzoekers vijf kisten sterke drank gevonden. De drankvoorraad, die werd achtergelaten door poolreiziger Ernest Shackleton (1874-1922), heeft daar ruim honderd jaar gelegen.

Drie van de gevonden kisten bevatten whisky, de andere twee brandy. Volgens de leider van de groep onderzoekers, Al Fastier, hing er een geur van alcohol rond de kisten, vermoedelijk omdat een of meer flessen zijn gebroken.

Ernest Shackleton probeerde tussen 1907 en 1909 tevergeefs de zuidpool te bereiken, samen met Robert Falcon Scott. Tijdens deze missie bouwden ze een hut bij Cape Royds. Daar begroeven ze ook de drank. Vanwege een gebrek aan voorraden mislukte de expeditie. Bij vertrek lieten de reizigers diverse spullen, waaronder de kisten drank, achter.

Whiskyfabrikant White & Mackay gaat de gevonden whisky analyseren. De firma wil graag proberen de oude blend te reproduceren.

In het whiskytopic op ons forum wordt inmiddels gepraat over de haalbaarheid van de plannen van White & Mackay.

Lotus werkt samen met World Series by Renault-team

De organisatie van de World Series by Renault heeft gisteren bekendgemaakt dat MaFoz Racing omgedoopt zal worden tot Lotus F1 Racing Junior Team. Hiermee zet de debutant in de Formule 1 een eerste stap naar een opstap voor de toekomst.

Testrijder van Lotus F1 Fairuz Fauzy kwam vorig seizoen uit voor MaFoz in de World Series by Renault. Het is niet duidelijk of hij dit jaar die functie weer uit zal gaan oefenen. Wel bekend is dat de Maleisiër de eerste meters in de F1-bolide van het nieuwe team mag gaan maken. Deze volgen op de presentatie van de auto op 12 februari.

Megadeth en The Who in Rock Band DLC van volgende week

Sinds Rock Band 2 uit is komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Deze week zijn er 2 DLC data, namelijk zondag en de dinsdag. Zondag is de Superbowl, en daar treed The Who op met een medley. Zodra de Superbowl voorbij is is de medley direct te downloaden voor de Xbox 360 en de Wii, PlayStation 3 users moeten iets langer wachten. Op de normale DLC dag komt Harmonix met een veel verzochte album, namelijk Rust in Peace van Megadeth. Dit album bestaat dit jaar 20 jaar en staat overal hoog aangeschreven als het om metal albums gaat. Het album brengt het volgende met zich mee.

“Holy Wars… The Punishment Due”
“Hangar 18”
“Take No Prisoners”
“Five Magics”
“Poison Was the Cure”
“Lucretia”
“Tornado of Souls”
“Dawn Patrol”
“Rust in Peace… Polaris”

“The Who Super Bowl S-mashup”-The Who

Deze songs zijn niet over te zetten naar Lego Rock Band

De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 9 februari voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf donderdag 11 februari voor de Playstation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points. Het album Rust in Peace is in zijn volledigheid te downloaden voor 1200 MS points of €10,99

Megadeth

Massa maakt geen belofte aan Ferrari

Felipe Massa weet niet of hij zijn hele Formule 1-carrière wel voor Ferrari wil blijven racen. Het contract van de Braziliaan loopt eind dit jaar af en hoewel er al gesproken wordt over een verlenging ervan wil Massa niets beloven. Eerder gaf teamgenoot Fernando Alonso wel aan de rest van zijn loopbaan voor Ferrari uit te willen komen.

"Ik ben 28. Wat kan ik beloven," zei Massa tegen Corriere dello Sport. "Alonso heeft gelijk als hij zegt dat vertrekken bij Ferrari om naar een beter team te gaan onwaarschijnlijk, zoniet onmogelijk. Ik voel me hier thuis, maar ik wil ook nog vele jaren blijven racen."

Massa rijdt al sinds 2006 voor Ferrari en hij wil graag langer aan het team uit Maranello verbonden blijven. "We hebben al gesproken over een nieuw contract," zei de Braziliaan die volgens hardnekkige geruchten om het stoeltje moet strijden met MotoGP-wereldkampioen Valentino Rossi. Deze testte afgelopen winter enkele dagen met een Ferrari F2008. "Natuurlijk niet. Wat Valentino gedaan heeft was voor 90% wat spelen en voor 10% kijken of er voor hem een toekomst in de autosport weggelegd zou zijn. Maar op zijn leeftijd is het niet eenvoudig om de nodige ervaring op te doen," besloot Massa.

Jol beslist later over Lodeiro

Ajax' nieuwe aanwinst Nicolas Lodeiro heeft vandaag zijn eerste training bij de Amsterdammers afgewerkt. Of de Uruguayaan ook bij de selectie zit voor de topper tegen FC Twente van komende zondag is nog niet duidelijk.

Ajax-trainer Martin Jol wil dat pas morgen bekendmaken. Lodeiro liet gisteren bij aankomst in de Arena weten er klaar voor te zijn. "Ik heb in Uruguay gewoon doorgetraind. De coach kan een beroep op me doen."

Met Toby Alderweireld gaat het verrassend goed. Begin van de week werd nog gevreesd dat hij twee tot vier weken uitgeschakeld zou zijn, maar hij traint alweer mee. Volgend weekeinde verwacht de Belgische verdediger weer mee te kunnen spelen.

Indonesië verplaatst standbeeld Obama

Het standbeeld van een jonge Barack Obama in Jakarta wordt na een protestactie op de sociale netwerksite Facebook verplaatst. Het beeld van de president van de Verenigde Staten verhuist van het Taman Temeng-park naar de basisschool die Obama bezocht in de jaren dat hij in Indonesië woonde. Dat heeft een woordvoerder van de stad vandaag gezegd.

De beslissing van het stadsbestuur om het beeld van een 10-jarige Obama met een vlinder in zijn hand te verplaatsen komt daags na de bekendmaking van de komst van de president naar Indonesië in maart.

Ondanks zijn populariteit onder Indonesiërs ontstond er kritiek toen het beeld in december in het park geplaatst werd. Tegenstanders gaven te kennen dat ze niets tegen Obama of de VS te hebben, maar dat een standbeeld op een prominente plek voorbehouden moet zijn aan nationale helden.

Initiatiefnemer van de protestactie op Facebook Hero Nugroho zegt: "Obama is een goede man, maar hij heeft niets voor Indonesië betekend." Meer dan 56 duizend mensen ondertekenden de digitale petitie.

Obama woonde tijdens zijn jeugd enkele jaren in Jakarta en de meeste Indonesiërs hebben de Amerikaanse president in hun hart gesloten. Ze hopen dat hij de relaties tussen het Oosten en het Westen kan verbeteren.

Tsjechen in mei naar de stembus

De Tsjechische president Vaclav Klaus heeft verkiezingen uitgeschreven voor 28 en 29 mei. Deze beslissing is een eerste stap richting een nieuwe regering en het einde van de diepe politieke crisis waarin het land verkeert.

Tsjechië heeft sinds mei een tijdelijke regering, nadat de centrum-rechtse coalitie van premier Mirek Topolanek in maart na een motie van wantrouwen het veld moest ruimen.

Pogingen om de crisis op te lossen door vervroegde verkiezingen uit te schrijven werden in september door het constitutionele hof tegengehouden, omdat dat in strijd met de grondwet is.

Politie vindt 12 kilo amfetamine in bosjes

De politie heeft zondag onder een talud in Brunssum in de bosjes twaalf kilo amfetaminepasta gevonden. De politie had eerder op de dag een verdachte auto aan de kant gezet waarvan werd vermoed dat er drugs in zaten. De bestuurder reed echter hard weg. Een getuige zag hoe de bestuurder een tas verstopte, meldt de politie.

Toen de automobilist aan de kant werd gezet, gaf hij plotseling gas. Een agent kon maar net op tijd opzijspringen. De man reed over een fietspad met hoge snelheid een woonwijk in. De agent heeft aangifte gedaan voor poging tot doodslag. De bestuurder is nog voortvluchtig.

Amfetaminepasta is een natte vorm van het poeder zoals amfetamine vaker wordt aangetroffen en dan speed wordt genoemd. Amfetamine wordt ook in pilvorm gemaakt.

ISS bevoorraad door Russisch ruimteschip

Een Russisch ruimteschip heeft vandaag aangemeerd aan het internationale ruimtestation ISS. Dat meldde de Russische ruimtevaartorganisatie. Het onbemande ruimtevaartuig had voorraden aan boord voor de vijf bemanningsleden van het station.

Het schip had 2,5 ton brandstof, zuurstof, voedsel, water en andere voorraden aan boord. Daarnaast werden wetenschappelijke instrumenten geleverd.

In het ISS bevinden zich momenteel twee Amerikanen, twee Russen en een Japanner.

Rotterdam Airport krijgt weer nieuwe naam

Rotterdam Airport gaat vanaf komende woensdag verder als Rotterdam The Hague Airport. De naamsverandering moet de internationale positie van de regio versterken en buitenlandse reizigers naar Den Haag wijzen op het alternatief voor Schiphol.

De officiële opening wordt verricht door de burgemeesters Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Jozias van Aartsen van Den Haag. Ook wordt er die dag een toestel van Transavia gedoopt met de nieuwe naam van het vliegveld.

Het is niet de eerste naamsverandering van het vliegveld. De luchthaven, die eigendom is van Schiphol, heette eerder Vliegveld Zestienhoven.

Ribery: "Betere relatie met Van Gaal"

Franck Ribéry krijgt bij Bayern München een steeds betere relatie met trainer Louis van Gaal. De veelbesproken Franse voetballer kon in het begin niet goed overweg met de Nederlandse coach van zijn Duitse club.

"Om eerlijk te zeggen was onze relatie nogal gespannen", aldus Ribéry vandaag in het Franse voetbalmagazine France Football. "Ik kan nog steeds niet zeggen dat we vrienden zijn, maar we praten met elkaar en begrijpen elkaar beter. Hij heeft zijn werk gedaan en ik ook."

Het is onduidelijk of Ribéry bij Bayern München blijft. Er duiken voortdurend berichten op dat hij al heeft getekend bij Real Madrid. "Ik heb nog niks getekend bij niemand. Vorig seizoen kon ik naar Real, Manchester United, Barcelona of Chelsea. Hopelijk krijg ik dezelfde aanbiedingen, plus eentje van Bayern, voor volgend seizoen. Eind maart wil ik beslissen over mijn toekomst. Ik wil straks mijn hoofd leeg hebben voor het WK."

Ribéry heeft onlangs zijn rentree gemaakt na drie maanden blessureleed. Hij verwacht dat hij over tien dagen weer volledig fit is. "Ik heb geen pijn meer. Ik ben weer een normale speler."

Jordan: "Hamilton wordt wereldkampioen"

Voor Eddie Jordan bestaat er dit seizoen maar één favoriet voor de wereldtitel in de Formule 1: Lewis Hamilton. De BBC-commentator en oud-teambaas denkt dat dit komt omdat de wereldkmapioen van 2008 zich wil revancheren en McLaren eind vorig seizoen in een zeer goede vorm stak.

"Ik kan niet om Lewis heen. Hij is scherp en heeft veel talent. De terugkeer van Schumacher zal hem alleen nog maar meer motiveren om weer te winnen," zei Jordan tegen PA Sport. Daarnaast rijdt bij McLaren nu de huidige wereldkampioen Jenson Button. Deze wil laten zien dat het niet de auto maar zijn talent was die hem vorig jaar de titel bracht. Dit werkt ook motiverend voor Hamilton.

De ontwikkeling van de MP4-24 vorig jaar heeft Jordan vorig seizoen verbaasd en voor dit jaar is dat een factor om rekening mee te houden. "McLaren kende vorig jaar een slechte eerste helft van het seizoen. Ik riep toen nog dat ze de slechtste auto ooit hadden gebouwd. Maar later in het seizoen kwamen ze toch terug. Ik denk dat het team van McLaren in een goede flow zit en vind Hamilton een absolute topper."

[125cc] Iwema vindt nieuw team

Er gaat dit jaar toch een Nederlander deelnemen aan het wereldkampioenschap motorracen in de klasse 125cc. Jasper Iwema heeft namelijk een contract getekend bij de renstal CBC Corse. Dit team begeleidde MotoGP-coureur Andrea Dovizioso in 2004 naar de wereldtitel in de 125cc.

Iwema zal op een Aprilla gaan rijden en krijgt bij het Italiaanse team de Fransman Louis Rossi als teamgenoot. "Alle coureurs die van Honda op Aprilia zijn overgestapt hebben enorme stappen voorwaarts gemaakt. Het verschil met Honda zit 'm vooral in het frame en dat maakt dat je iets meer te zeggen hebt over de motor."

Het wordt het tweede volledige seizoen voor Iwema in de 125cc op het hoogste niveau. De 20-jarige Drent reed vorig jaar voor Racing Team Germany dat nauw samenwerkte met Abbink-Bos. Iwema werd uiteindelijk met drie punten 28e in het kampioenschap. Zijn beste resultaat was een dertiende plaats in Frankrijk. Bij de afgelopen TT in Assen kwam hij niet verder dan plaats negentien.

Geen Xbox Live meer voor de Xbox

Microsoft heeft aangekondigd te zullen stoppen met het ondersteunen van Xbox Live voor de Xbox. Let wel, het gaat hier om de Xbox, Microsofts eerste console, uiteraard niet Microsofts huidige paradepaardje de Xbox 360. Het laten vallen van ondersteuning heeft niet alleen effect voor de mensen die nog een oude Xbox gebruiken, ook Xbox-games die op een Xbox 360 gespeeld worden zullen niet meer online kunnen, waaronder dus ook de Xbox Originals die via de Xbox Live Marketplace binnen te halen zijn.

Op 15 april zal Microsoft de stekker uit de ondersteuning halen, de reden die door Marc Whitten, algemene manager van Xbox Live, aangedragen wordt is dat het voor de toekomst van de service veranderingen moeten komen die niet meer backwards compatible zijn met de originele Xbox. Om gamers niet zomaar in het niets te laten vallen worden mensen die gebruik maken van de Xbox Live-mogelijkheden van oude Xbox-games via email en Xbox Live Messages op de hoogte gesteld van het stoppen van de ondersteuning.

Your Xbox LIVE community has grown to 23 million strong. And as we look down the road, we’ll continue to evolve the service with features and experiences that harness the full power of Xbox 360. To reach our aspiration, we need to make changes to the service that are incompatible with our original Xbox v1 games. We will contact the Xbox LIVE members directly impacted by this change and if this includes you, I encourage you to check your LIVE messages and associated e-mail account over the coming weeks for more details and opportunities. We view you as a partner in this process.

Halo 2

Halo 2 zal vanaf 15 april dus ook niet meer online speelbaar zijn

Cancellara begint seizoen in Ronde van Qatar

Cyclingnews meldt dat Fabian Cancellara op 7 februari aan de start zal verschijnen van de Ronde van Qatar. Het zal voor de Zwitser zijn eerste wedstrijd van het seizoen worden. Hij zal ook meedoen aan de Ronde van Oman, die op 14 februari begint.

Tot nu toe kent Cancellara geen vlekkeloze voorbereiding. Hij werd begin januari geveld door griep waardoor hij tien dagen op bed lag. Hij miste daardoor het grootste deel van het trainingskamp van Team Saxo Bank.

Ziek van het neuken

“Schatje, wat voel ik daar nu weer? Hij is wat slapjes. Zal ik hem een beetje oppeppen?” Aloysius Kreukel was net wakker geworden en voelde nu een hand tussen zijn benen die meteen duidelijk maakte wat er slapjes was en wat de bedoeling was. Hij draaide zijn hoofd om en keek op de wekker.
“Jezus Teutje, het is drie uur! Om half acht moet ik er uit en het is al de vierde keer vandaag.”
Meteen was de hand verdwenen. Teutje draaide zich boos om.

Regen verwacht bij F1-test in Jerez

Het lijkt er op dat de Formule 1-coureurs volgende week in Jerez te maken gaan krijgen met regen. Tijdens de tweede wintertest van het seizoen zullen bij de renstallen die al eerder reden Force India, Red Bull Racing en Virgin Racing aan gaan schuiven bij de zeven teams die al in Valencia in actie zijn gekomen. Van de teams die gaan testen is met name Red Bull huiverig voor de regen.

Het team uit Milton Keynes komt met de RB6 op de proppen, een auto die mee moet gaan doen om de wereldtitels. De Oostenrijkse renstal heeft er bewust voor gekozen om de eerste test te laten varen, omdat zo langer aan de bolide voor 2010 gewerkt kon worden. Twaalf testdagen zouden genoeg moeten zijn, maar de regen kan nu roet in het eten gaan gooien voor Red Bull.

Na de vierdaagse test in Jerez volgende week staat er in de derde week van februari nog een vierdaagse test in Jerez op programma. In de laatste week van deze maand verhuist het circus naar Barcelona waar de laatste vier testdagen van deze winter gehouden zullen gaan worden. Daarna gaan alle teams naar Bahrein waar op 14 maart de eerste race van het nieuwe F1-seizoen op het programma staat.

The Grinder niet meer Wii-exclusief

High Voltage Software, ontwikkelaar van The Conduit, werkt momenteel aan de The Grinder, een shooter waarin je zombies moet afknallen. Het spel werd aangekondigd als een exclusieve titel voor de Wii. De plannen zijn echter gewijzigd. IGN had een interview met de heren van High Voltage en daarin gaf Kerry Ganofsky, directeur van het bedrijf, te kennen dat het spel ook uitkomt op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. De reden om het spel multiplatform te maken is omdat de studio wil laten zien waartoe zij echt instaat zijn en natuurlijk om zoveel mogelijk gamers te bereiken.

Verder is in het interview te lezen dat zowel de singleplayer als de multiplayer de nodige aandacht krijgt. Zo krijgt het spel een story-modus en kunnen we in de toekomst DLC verwachten. Daarbij moet het spel een interessant 'experience system' krijgen om de replay value te verhogen. De multiplayer moet echter het stokpaardje van het spel worden. Je moet goed samenwerken in het spel, er zijn bijvoorbeeld combinatie-aanvallen en puzzels die je alleen samen kunt oplossen.

High Voltage zal volgende maand op de GDC de HD-versies van The Grinder tonen. De release laat echter nog een lange tijd op zich wachten. Het spel komt pas uit met Halloween in 2011.

Saab-dealers bieden Spyker hulp

Saab-dealers in Zweden zijn bereid om Spyker te voorzien van de 180 miljoen Zweedse kronen (24 miljoen dollar) aan financiering die nodig is om de overname van General Motors-onderdeel Saab af te ronden, meldt de Zweedse krant Dagens Industri vandaag.

"Spykers' businessplan voor Saab is sterk. Als ze problemen krijgen met de financiering, dan zullen wij helpen", zegt Peter Hallberg, CEO van de organisatie van GM-dealers. De beslissing om te helpen in de financiering werd onlangs genomen, in reactie op de onrust over de financiële mogelijkheden van Spyker.

Zoals eerder bekendgemaakt neemt Spyker het Zweedse Saab over voor 74 miljoen dollar, ofwel zo'n 53 miljoen euro. Bij afronding van de deal zal de eerste 50 miljoen dollar worden overgemaakt, het restant op 15 juli 2010.

Van de tweede betaling van 24 miljoen dollar in juli 2010 is nog niet bekend hoe die gaat worden gefinancierd. "In de autoindustrie is SEK180 miljoen een relatief klein bedrag. Onze leden zouden geen enkele moeite moeten hebben om dat bedrag op te hoesten", zegt Hallberg.

De dealers bieden de hulp bij de financiering aan omdat zij de overname zo snel mogelijk afgerond willen hebben, zonder verdere vertraging. De vraag naar Saab-auto's is volgens de dealers toegenomen sinds de overname door Spyker werd aangekondigd.

Geitenhouders willen geld van overheid

De overheid moet een noodfonds oprichten voor geitenhouders die als gevolg van de Q-koorts failliet dreigen te gaan. Dat bepleit LTO Nederland, de organisatie van boeren en tuinders.

Uit een vandaag gepresenteerd rapport van LTO blijkt dat een geitenhouderij waar de helft van de dieren is geruimd, de komende vijf jaar gemiddeld ruim 160 duizend euro schade lijdt. Tot nu toe zijn op 67 boerderijen alle zwangere geiten gedood.

Ook bedrijven die niet besmet zijn, kampen met tegenvallers, doordat ze wegens het fok- en vervoersverbod geen geiten kunnen kopen. De schade voor deze groep bedraagt volgens LTO 26 duizend euro tot en met 2014.

Volgens voorzitter Albert Jan Maat van LTO is de schade onnodig groot geworden doordat de overheid te lang heeft gewacht met maatregelen tegen Q-koorts. Hij verwijt het kabinet laksheid, omdat te laat zou zijn begonnen met vaccineren, terwijl de geitenhouders daar zelf wel op aandrongen.

Over een eigen bijdrage van de geitenhouders aan het noodfonds valt te praten, zegt Maat verder. "Maar je kunt niet van de sector vragen alles helemaal zelf op te hoesten."

LTO kan geen inschatting geven van het totale bedrag dat nodig is. Dat hangt af van het aantal besmette bedrijven dat er nog bijkomt, en ook van het moment waarop maatregelen als het fokverbod weer worden opgeheven.

Force India laat met jaarrekening van 2008

Het Formule 1-team Force India heeft nog tot 25 februari de tijd om de jaarrekening over 2008 te deponeren bij de Britse Kamer van Koophandel. Mocht het team dit verzuimen dan zal de Companies House volgens The Daily Telegraph het team van Vijay Mallya uit gaan schrijven.

Uitvoerend directeur van de Indiase renstal Otmar Szafnauer zegt dat het team zich geen zorgen maakt. "We hebben de Companies House eerder om uitstel gevraagd omdat we meer tijd nodig hadden om de stukken in orde te maken. Op 28 januari kregen we het bericht dat de deadline was verschoven naar 25 februari. Het is ons niet bekend wat er gaat gebeuren als we die datum niet halen. Onze accounts zeggen echter niet langer nodig te hebben dan 25 februari."

Mocht de Companies House op 25 februari niets ontvangen hebben van Force India over het jaar 2008 dan wordt de procedure over ontbinding van het team doorgezet. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. "Als zij hun jaarverslag voor 25 februari inleveren, dan hebben wij nog tijd om het proces op te schorten. Zij zijn nu aan zet. Als we niets ontvangen, zal het bedrijf binnen drie maanden worden uitgeschreven," aldus een verklaring.

Eerder was Force India ook al te laat met het indienen van de jaarrekeningen over 2006 en 2007. Mocht het team niet voor 25 februari de jaarrekening ingediend hebben dan is de kans klein dat het op 14 maart op de grid in Bahrein zal kunnen staan.

Vijf gewonden bij ongeluk met schoolbus

Bij een ongeluk met een busje met schoolkinderen in Drenthe zijn vier kinderen en de chauffeur gewond geraakt. Een van de kinderen is er slecht aan toe. Het busje reed, vermoedelijk door de gladheid, door een hek en viel van een talud. Het kwam enkele meters lager op de zijkant terecht, zegt een woordvoerder van de politie.

In het busje zaten acht kinderen van 9 tot 14 jaar. Ze werden naar een school voor speciaal onderwijs gebracht.

De gewonde kinderen en de chauffeur zijn naar ziekenhuizen in Emmen en Groningen gebracht. De andere kinderen liepen lichte verwondingen op, maar konden ter plaatse behandeld worden. Hun ouders zijn volgens de politie naar de plek van het ongeluk gekomen.

Het ongeluk gebeurde rond 08.30 uur op de A37 bij Erica. De weg is na het ongeluk afgesloten. Naar verwachting blijft de snelweg nog tot rond het middaguur dicht.

HD-graphics maken Final Fantasy 7 remake lastig

Sinds de tech-demo van Final Fantasy VII, blijven de geruchten komen over de remake van het populairste deel uit de serie. Of we het zevende deel uit de reeks ook daadwerkelijk in een nieuw jasje gaan zien, blijft afwachten. In het Japanse magazine Ultimania staat een interview met Yoshinori Kitase, director van Final Fantasy XIII, waarin hij uitlegt dat het maken van een remake geen gemakkelijke opgave is. Het grootste obstakel is volgens Kitase de HD-graphics.

Final Fantasy XIII krijgt in de media redelijk wat kritiek op het ontbreken van steden en het rechtlijnige verhaal. Kitase laat weten dat hiervoor is gekozen om de speler echt in het verhaal te zuigen en dat het enorm veel tijd kost om steden in HD-graphics te maken.

" We made the map and battles function as part of the story, so that players get the same feeling as the characters. To achieve this, we wanted the story to progress non-stop. It is a result of considering HD graphics will be the mainstream. Considering the amount of work to make graphics that deserve HD, it is hard to make towns in the conventional style. In the limited period of development time, to convey the the great story that deserves the name of Final Fantasy, and to convey the battles that entertain players enough, we condensed each element."

Kitase vertelt dat een spel maken zoals in de stijl van Final Fantasy 7 tegenwoordig erg moeilijk is en dat het een enorme klus is om alle steden opnieuw op te bouwen in de huidige grafische standaard.

" This issue is related to whether a Final Fantasy 7 remake will happen or not. It is very hard to make games on PlayStation 3 in the same style as the games in that era had. Making graphics will take enormous time."

Dat het heel veel werk is, wil natuurlijk nog niet betekenen dat Square Enix er niet stiekem al mee bezig is. Veel fans willen graag nog eens in de huid van Cloud kruipen. Een dergelijke remake zou dus veel geld in het laatje brengen en dat is ongetwijfeld een goede reden voor SE om er op zijn minst over na te denken.

Kameroen oefent tegen Italië als voorbereiding op WK

In de voorbereiding op het WK voetbal speelt Kameroen, een van de tegenstanders van Oranje in de groepsfase in Zuid-Afrika, een oefenwedstrijd tegen Italië. Op 3 maart treffen beide landen elkaar. De Italiaanse voetbalbond maakte dit vandaag bekend.

Daarnaast oefenen de Italianen op 5 juni in Genève tegen Zwitserland. De Italiaanse voetbalbond is ook nog in onderhandeling met Mexico over een vriendschappelijke interland vlak voor de start van het WK voetbal.

Ralf Schumacher: "Stefan GP heeft interesse"

Bij Stefan GP, het F1-team dat nog geen startbewijs voor dit jaar heeft, is Ralf Schumacher in beeld als coureur.  Dit heeft de Duitser bevestigd. Eind deze maand test Stefan GP op Portimão en het team zal ook afreizen naar Bahrein voor de eerste Grand Prix van dit seizoen, voor het geval dat er nog een plek op de startgrid vrijkomt.

“Meneer Zoran Stefanovic maakt een zeer serieuze en doelgerichte indruk. Ik weet van hun interesse voor mij, maar meer valt er op dit moment niet zeggen. Of dit een interessante optie is moeten we afwachten”, aldus Ralf Schumacher tegenover Bild.

Been: "Slory had geen conditie"

Feyenoord-trainer Mario Been is blij dat hij van Andwélé Slory af is. De aanvaller verkaste deze week naar West Bromwich Albion en maakte daar gelijk in een 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Blackpool al zijn debuut. Coach Roberto Di Matteo zei na afloop al dat Slory conditie miste, iets wat Been onderschrijft.

"Ik wist dat Andy niet fit was en daarom speelde hij ook bijna nooit. Andy is vooral snel op de korte afstand en had geen uithoudingsvermogen. En als hij daarop trainde raakte hij geblesseerd. Als wij hem niet goed hadden begeleid had hij helemaal niet kunnen spelen," zei Been tegen RTV Rijnmond. "Ik wil er verder niets over kwijt. Dat is niet goed voor de carrière van Slory."

Miranda Kerr tekent petitie voor betrapte bankier

David Kiely is sinds dinsdag wereldberoemd. Het filmpje waarin de Australische bankmedewerker tijdens een tv-interview naaktfoto's van Miranda Kerr bekijkt, ging al snel de hele wereld over. Omdat de baan van Kiely nu op de tocht staat, springt niemand minder dan topmodel Kerr zelf voor hem in de bres.

"Mij is verteld dat er een handtekeningenactie voor hem op poten is gezet", vertelt Kerr. "Natuurlijk ga ik deze ook tekenen." Het fotomodel hoopt dat de baas van Kiely zijn werknemer niet te hard straft voor zijn actie.

De petitie is opgezet door een financiële website. De site hoopt dat een flinke stapel handtekeningen de betrapte bankmedewerker zal redden.

Tekke naar Rubin Kazan

Fatih Tekke verruilt in augustus Zenit Sint-Petersburg voor Rubin Kazan. De 32-jarige Turk tekent een contract tot medio 2013 bij de Russische kampioen.

Tekke komt transfervrij over, aangezien zijn contract eind juli afloopt. Kazan hoeft dus geen transfersom op tafel te leggen voor de 25-voudig international. Tekke kwam in 2006 bij Zenit te spelen, dat hem overnam van het Turkse Trabzonspor. Hij scoorde 25 keer in 72 competitieduels.

Team US F1 erbij in Bahrein

Team US F1 lijkt de eerste Formule 1-race in Bahrein te gaan halen. De afgelopen weken werd er getwijfeld aan de toekomst van het Amerikaanse team omdat de auto nog niet af blijkt te zijn en dat het aantrekken van coureurs veel tijd in beslag nam. De rijders zouden voor een stoeltje namelijk veel geld mee moeten gaan nemen.

Sportief directeur van US F1 Peter Windsor zei tegen Autosport dat zijn team de grid in Bahrein gaat halen. "We werken nog steeds op dezelfde manier en dat is vol gas. Bahrein is het doel en we denken aan niets anders. Het is fantastisch om te zien hoeveel tijd iedereen er in stopt. We hadden een kleine kink in de kabel doordat een sponsor te laat was met betalen, maar dat kan ieder nieuw team overkomen. We hebben een andere gevonden."

De auto zal volgens Windsor spoedig door alle verplichte crashtests heen zijn. "De auto is vrij laat omdat we heel erg veel tijd in de ontwikkeling ervan hebben gestoken. We nemen onze tijd en als team zijn we er van overtuigd op de goede weg te zitten. Zodra we de crashtests achter de rug hebben voeren we een shakedown uit en gaan we naar Bahrein."

Hiermee suggereert Windsor dat het team zonder testen aan de start van de eerste Grand Prix kan gaan staan. "We zullen er bij zijn. Misschien ziet het er niet helemaal goed uit, maar we zijn er. Daarvandaan zullen we beter gaan worden. Het gaat over geloof, passie en mensen die zich gecommitteerd hebben aan een goed iets."

De Graafschap - RBC Roosendaal afgelast

De wedstrijd in de Jupiler League tussen De Graafschap en RBC Roosendaal van vrijdagavond is afgelast. Dat maakte de club vrijdagochtend bekend. Het veld in Doetinchem is door het winterse weer onbespeelbaar geworden. Wanneer het duel wordt ingehaald is vooralsnog onduidelijk.

Eerder werd de wedstrijd tussen FC Emmen en FC Oss al afgelast. Het duel tussen sc Cambuur en AGOVV Apeldoorn staat ook op losse schroeven. In Leeuwarden vindt om 14:00 een veldkeuring plaats.

Explosie Afghanistan doodt drie mensen

Een explosie bij een hondengevecht in Zuid-Afghanistan heeft aan ten minste drie mensen het leven gekost. Zesentwintig mensen raakten gewond, onder wie zeven kinderen. Dat zegt de politie.

Volgens politiecommandant Kamal Uddin stond een motorfiets bepakt met explosieven vlakbij een menigte geparkeerd die naar een hondengevecht in de zuidelijke stad Lashkar Gah stond te kijken.

Lashkar Gah is de hoofdstad van de provincie Helmand, een Talibanbolwerk dat doelwit is van een gepland offensief door Amerikaanse en Afghaanse troepen.

AIVD waarschuwt voor spionage

De inlichtingsdiensten AIVD en MIVD waarschuwen voor spionage. In drie folders wordt gewezen op de gevaren op het werk, maar ook in privékring. Ook op de risico's van digitale spionage wordt in een van de brochures gewezen.

Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst schromen buitenlandse inlichtingendiensten niet om ICT-middelen te gebruiken om belangrijke informatie te bemachtigen. In de publicaties wordt onder meer aangegeven welke informatie interessant is voor spionnen.

De folders geven ook tips om spionage tegen te gaan. De brochures zijn te vinden op de websites van de inlichtingendiensten.

Bijna iedere tiener heeft een spelcomputer

Uit onderzoek door Pew Research Center blijkt dat ongeveer tachtig procent van de Amerikaanse tieners tussen de 12 en 17 jaar een spelcomputer in huis heeft, meldt Edge Online. Het telefonische onderzoek vond plaats onder 800 tieners van juni tot september vorig jaar. Van die tachtig procent bezat de helft ook nog eens een draagbare spelcomputer, zoals de PSP of Nintendo DS.

In de Verenigde Staten bezit 89 procent van de jongens een spelcomputer en 70 procent van de meisjes. De Nintendo DS en de PSP waren de meest populaire spelcomputers onder de tieners, al werden deze draagbare spelcomputers vooral genoemd door de jongere tieners.

Gamen is in Nederland iets minder populair. Uit onderzoek van Today's Gamers is gebleken dat 62 procent van alle jongens tussen de 13 en 19 jaar op spelcomputers speelt, tegenover 42 procent van de meisjes. Trekken we het spelen van games door naar de mobiele telefoon, PC en het internet, dan stelt het Nederlandse onderzoek dat er in diezelfde leeftijdscategorie door 95 procent van de jongens en 81 procent van de meisjes gegamed wordt.

'Vandaag D-Day voor Campos Meta'

Het lijkt er op dat vandaag de dag van de waarheid is voor het Formule 1-project van Campos Meta. Het Spaanse team kampt met financiële problemen en A1GP-baas Tony Teixeira zou het project moeten redden. Daarnaast zijn er de geruchten dat Stefan GP de renstal in de wielen kan rijden door de rechten op de chassis te kopen.

De afgelopen dagen doken de geruchten rond Stefan GP en chassisbouwer van Campos Meta Dallara op dat mocht Campos niet aan haar verplichtingen kunnen voldoen dan zou Dallara de chassis verkopen aan SGP. Het team van Adrian Campos zegt niets van zo'n overeenkomst te weten en het lijkt er op dat de Italiaanse chassisbouwer alleen maar ontwikkelingswerk aan het Toyota-chassis van Stefan GP gaat doen. Vanwege het verbod op het bouwen van chassis voor meerdere teams zal Dallara niet meer aan de bolide van SGP kunnen doen.

De Spaanse krant Diario AS blijft echter volhouden dat als Campos Meta vandaag niet aan haar verplichtingen kan voldoen de chassis in handen vallen van Stefan GP. "De Italiaanse constructeur wil niet langer wachten, omdat er nu een koper voor de auto's die bestemd zijn voor Campos opgedoken is," zo meldt de krant.

Campos zelf hoopt snel met goed nieuws naar buiten te kunnen komen. "We hebben een akkoord gesloten en we verwachten dat het ergens in de komende dagen ondertekend zal worden," zo meldde een bron die benadrukt dat het team er in Bahrein gewoon bij is.

Jongen (13) stikt tijdens eetwedstrijd voor Haïti

Een dertienjarige jongen die iets goeds wilde doen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti heeft dit met zijn leven moeten bekopen. Noah Akers deed namelijk mee aan een hotdogeetwedstrijd waarvan de opbrengst naar de slachtoffers ging. Noah verslikte zich echter in zijn worstje en is uiteindelijk gestikt.

Het tragische ongeval vond vorige week donderdag plaats in een clubgebouw in de Amerikaanse stad San Pedro. Hier werd een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder een dans- en een eetwedstrijd. Wie wilde meedoen, moest 1 dollar betalen. De opbrengst zou worden gedoneerd aan de Haïtiaanse overlevenden.

Noah betaalde net als twaalf andere scholieren een dollar om deel te nemen aan een hotdogwedstrijd. Iedereen moest zo snel mogelijk een hotdog met slagroom naar binnen werken. De winnaar zou snoepgoed krijgen. Volgens de club ging het hier niet om een wedstrijd waar je zoveel mogelijk moet eten binnen een bepaalde tijd.

Opeens bleef Noahs worstje in zijn keel steken. Direct werd door een medewerker de Heimlich-methode op hem uitgeoefend, terwijl anderen een ambulance bestelden. Uiteindelijk wisten ambulancebroeders met veel spierkracht de hotdog uit zijn keel te krijgen.

Noah werd levend en wel naar het ziekenhuis vervoerd, maar hij bleek helaas te lang zonder zuurstof te hebben gezeten. Afgelopen maandag werd besloten hem van de beademing af te halen. Noahs ouders zijn geschokt en zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Gaat Harmonix de R&B kant op?

Het muziek-genre is nog steeds big business. Ondanks dat de games in dit genre het afgelopen jaar minder succesvol zijn gebleken dan voorgaande jaren, ziet het er niet naar uit dat we snel verlost zullen zijn van de vele plastic instrumenten in de woonkamer.

Harmonix, makers van het succesvolle Rock Band, zijn op dit moment druk bezig met Rock Band: Greenday. Toch ziet het er naar uit dat ze ook aan iets nieuws bezig zijn. Uit onlangs door Harmonix aangevraagde royalties zitten namelijk liedjes uit ene heel ander genre, namelijk het R&B-genre. Het gaat om onderstaande liedjes:

M.O.P. – “Ante Up”

Cascada – “Evacuate the Dance Floor”

Trey Songs – “Say Aah”

Timbaland feat. D.O.E. – “The Way I Are”

Wat heeft dit te betekenen? Gaan ze, net als de concurrent, wellicht een andere soort muziekgame maken? Wie weet!

Dief met 75 flessen body lotion komt niet ver

Sommige mensen zijn echt dom. Een winkeldief met 75 flessen body lotion in zijn broekzakken is hier een goed voorbeeld van. De man werd door de politie in het Amerikaanse Springfield opgepakt.

De 30-jarige man had in een winkelcentrum zijn broek zo volgepropt, dat de naden op springen stonden. Daardoor kon hij ook niet de benen nemen toen hij door bewakers werd gesnapt. Instappen in de politieauto ging ook pas nadat hij zijn zakken had geleegd.

Chrome doorbreekt 10% grens op FOK.nl

Chrome, de supersnelle browser van internetgigant Google, heeft op FOK!nieuws de grens van 10% weten te doorbreken. Al twee weken geleden doorbrak Google die grens in het weekend, maar inmiddels komt ook op werkdagen de browser niet meer onder de 10%.

In de afgelopen vijf dagen behaalde de browser een gemiddeld gebruikerspercentage van 10,06%  In de weekenden loopt dit op naar rond de 11%.  Een half jaar geleden kwam de browser niet verder dan 5%.  Daarmee zit Chrome behoorlijk in de lift.

Firefox haalt met gemiddeld 34,5% een tweede plaats na Internet Explorer, dat met 47,7% nog steeds de meestgebruikte browser is.  Een half jaar geleden lag dit percentage overigens nog op 58%. Gaan we de versies van IE opsplitsen behalen IE8, IE7 en IE6 respectievelijk 33%, 10,5% en 4,2% van de bezoekers.
IE6 lijkt daarmee eindelijk aan het einde van haar leven te komen.  

Drie maanden geleden scoorde IE6 nog ruim 6%.  Een half jaar geleden was dat nog ruim 7,7%.

Safari doet het met 5,62% inmiddels beter dan IE6.  Opera blijft hangen op iets meer dan 1%.

Binnenkort introduceert FOK! een nieuwe site.  Deze is niet langer geschikt gemaakt voor de inmiddels bijna negen jaar oude browser. Mocht je nog gebruik maken van IE6 raden we je aan over te stappen op een recente browser als IE8, Chrome of Firefox.

 

[Upd] Everse nieuwe trainer Heerenveen

Jan Everse is voor sc Heerenveen een serieuze kandidaat om Jan de Jonge op te volgen als trainer van de Friesche club. De nummer veertien van de Eredivisie klopt aan bij de oud-trainer van FC Zwolle nadat Sef Vergoossen heeft bedankt voor de eer. Everse is momenteel actief in het amateurvoetbal. Nadat hij eind vorig jaar door FC Zwolle werd ontslagen, ging hij aan de slag bij zaterdaghoofdklasser RVVH uit Ridderkerk.

Heerenveen heeft aangeklopt bij Everse nadat Vergoossen heeft aangegeven dat hij niets in de functie van interim-trainer ziet. "Ik heb Yme Kuiper aan de lijn gehad, maar zijn verzoek met 'nee' beantwoord", zegt de 62-jarige trainer tegenover De Telegraaf. "Ik vind dat je voor zo'n tijdelijke job scherpte moet hebben en ik heb afstand van het voetbal genomen. Die keuze is geen opwelling geweest. Ik ben eerder al door andere clubs benaderd, maar ben de oplossing niet meer. Niet voor drie maanden, niet voor zes maanden. Als je daaraan begint, moet je er klaar voor zijn."

Vergoossen denkt dat Heerenveen op zoek is naar een contractloze trainer. "Binnen een week wil de club een troubleshooter hebben. Vroeger had je de Fritz Korbachs en de Frans Körvers, maar die zijn niet meer te vinden. Dan kom je al gauw bij een ouder, ervaren iemand terecht, want dat de klus niet makkelijk wordt, is duidelijk."

Na het ontslag van De Jonge is Heerenveen op zoek naar de derde trainer dit seizoen. De Jonge nam het stokje vroeg in het seizoen over van Trond Sollied.

Update @ 10:00 uur

Jan Everse is tot aan het eind van het seizoen trainer van SC Heerenveen. De 56-jarige Rotterdammer is momenteel werkzaam bij zaterdaghoofdklasser RVVH. Everse neemt de taken over van Jan de Jonge, die eergisteren zijn functie neerlegde.

'Overheid vindt strooizout te duur'

De overheid is niet bereid om de hoge prijs voor strooizout te betalen. Er is ook helemaal geen tekort aan strooizout, de overheid wil er gewoon niet voor betalen. Zoutgroothandel Abalco zegt dat in De Pers.

"Het tekort zit hem in de prijs. De overheid heeft geen zin om zo veel geld neer te leggen voor strooizout," aldus Job Verschoor van het zoutbedrijf. Het zout kost tussen de 80 en 120 euro per ton bij de groothandels. Het zout wordt ook aangeboden door woekeraars, maar dan zal er rond de 200 euro per ton neergeteld moeten worden.

Voor de snelwegen is er de komende weken nog genoeg zout op voorraad. Minister Eurlings heeft wel besloten om geen zout meer te leveren aan provincies en gemeenten. Die moeten maar met pekelwater en zand gaan strooien, vindt de minister.

[NHL] Senators winnen elfde op rij

De Ottawa Senators hebben hun elfde wedstrijd op rij gewonnen. Dit keer werden de Vancouver Canucks aan de zegekar gebonden. Het werd 3-1, met goalie Brian Elliott als man van de wedstrijd. Hij wist 29 van de 30 schoten op doel te stoppen.

Captain Daniel Alfredsson gaf drie assists, en Milan Michalek maakte een goal en voegde daar ook een assist aan toe. Jason Spezza scoorde ook, waarmee hij in acht opeenvolgende wedstrijden een goal maakte. Zijn reeks is echter wel onderbroken door een knieblessure.

De Canucks hebben nu twee van de drie wedstrijden verloren tijdens de langst road trip in de NHL-historie. De Canucks kunnen niet spelen in hun eigen stadion omdat deze moet worden voorbereid op de Olympische Winterspelen die in Vancouver worden gehouden. Zij spelen daarom veertien wedstrijden op rij uit.

De eerste goal werd gemaakt door Michalek. Hij scoorde al na anderhalve minuut spelen in een powerplay-situatie door een harde pass van Alex Kovalev van richting te veranderen. Spezza maakte de tweede met nog twee minuten te gaan in de eerste periode. Hij kwam met Michalek bij een uitbraak in een twee tegen één-situatie terecht en wist de pass van Michalek binnen te tikken.

In de tweede periode werd niet gescoord, maar in de derde periode kwamen de Canucks anderhalve minuut voor tijd nog dichterbij via een goal van Kyle Wellwood in de powerplay. Daarna lieten zij hun doel leeg voor een extra schaatser op het ijs, maar dit mocht niet baten. Senators-speler Chris Kelly wist de puck namelijk in het lege doel te schuiven.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Ottawa Senators Vancouver Canucks 3-1
Boston Bruins Montreal Canadiens 2-3 (SO)
New York Rangers Washington Capitals 5-6
Columbus Blue Jackets Dallas Stars 2-1
Tampa Bay Lightning New York Islanders 5-2
St. Louis Blues San Jose Sharks 2-4
Nashville Predators Colorado Avalanche 3-5
Minnesota Wild Edmonton Oilers 2-4
Los Angeles Kings Anaheim Ducks 4-6

Enoh niet tegen FC Twente

Ajax zal het zondag tegen FC Twente zonder middenvelder Eyong Enoh moeten doen. De Ajacied heeft teveel last van zijn hamstring en lies.

De Kameroener keerde onlangs terug uit Angola alwaar hij met zijn land streed om de Afrika Cup. Tijdens de wedstrijd tegen Roda JC viel hij uit. De wedstrijd van aanstaande zondag komt te vroeg.

Ook kan trainer Martin Jol Toby Alderweireld niet opstellen. De Belgische verdediger is nog altijd niet hersteld van zijn blessure die hij opliep in het duel met Feyenoord. Ook hij zal de wedstrijd vanaf de tribune moeten bekijken.

VS en Rusland gaan drugshandel bestrijden

Rusland heeft gisteren een nieuwe overeenkomst getekend met de Verenigde Staten om gezamenlijk de drugshandel te bestrijden. Moskou drong er bij de VS en de NAVO op aan meer te doen om de toestroom van drugs uit Afghanistan in te dammen.

Deskundigen van beide zijden gaan bekijken hoe ze gezamenlijk actie kunnen ondernemen om de drugshandel te bestrijden maar ook om de vraag naar drugs te verminderen en wetgeving op elkaar af te stemmen.

Moskou vroeg wel om een hardere aanpak van drugsproductie in Afghanistan. Negentig procent van de heroïne in de wereld wordt in dat land geproduceerd en het overgrote deel wordt via Rusland en Centraal-Azië vervoerd. Het bestrijden van het probleem van drugsverslaving is van groot belang in Rusland, waar de aanwezigheid van goedkope heroïne voor een toename van het aantal verslavingsgevallen heeft geleid.

In Rusland zijn naar schatting twee miljoen opium- en heroïneverslaafden en nog eens drie miljoen mensen die aan andere soorten drugs zijn verslaafd.

Achterhoedegevecht over oude moord gaat door

De korpsleiding van de politie Brabant Zuid-Oost weigert aantekeningen en politiejournalen uit het onderzoek naar de schietpartij die in 2000 het leven kostte van de 35-jarige Eindhovense drugscrimineel Reginald Koenders te geven aan de advocaat van de veroordeelde Danny van den H.

Getuigen en informanten lopen gevaar als hun verklaringen op straat belanden, beargumenteert de politie in haar verzet tegen het verzoek van raadsman Job Knoester die werkt aan een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad.

Knoester gaat bij de rechter in beroep tegen de afwijzing. De zaak dient mogelijk niet eerder dan over een jaar.

De politie erkent in de reactie dat nog enkele digitale bestanden met informatie over onderzoekshandelingen bestaan. De journalen verraden strategie en werkwijze van de politie en moeten daarom geheim blijven, staat verder in de brief die in het bezit is van het ANP. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde Danny van den H. in 2002 tot vijf jaar celstraf en tbs voor moord op klaarlichte dag in Eindhoven.

De Eindhovenaar ontkent tot op de dag van vandaag.

Rechters snappen technische rapporten vaak niet

Rechters begrijpen technische rapporten van deskundigen vaak niet goed. Dat blijkt uit een onderzoek van het Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Forensische informatie wordt anders geïnterpreteerd dan de opstellers het bedoeld hebben, maar rechters denken dat ze het bij het juiste eind hebben.

De onderzoekers noemen het onbegrip over de vaak cruciale informatie in strafzaken 'een zorgwekkende ontwikkeling'. De rapporten bevatten vaak essentiële gegevens over moordwapens of vingerafdrukken. Verkeerde interpretatie kan grote gevolgen hebben voor het verloop van een strafzaak.

Of en hoe vaak het in de praktijk is fout gegaan is niet onderzocht. De 118 strafrechters en strafrechtadvocaten die meededen aan het onderzoek kregen verzonnen zaken voorgelegd. De honderd medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) die ter controle meededen, scoorden beter maar ook niet foutloos.

De uitkomsten van NFI-onderzoek zijn opgesteld in zogenoemde 'logisch correcte' rapportage. Deze zinnen blijken lastig te interpreteren.

In een voorbeeld waarbij een stuk tape dat bij een overval is gebruikt wordt vergeleken met een rol tape bij een verdachte thuis, zou het NFI het volgende kunnen concluderen: "De resultaten van het onderzoek zijn veel waarschijnlijker wanneer tape A afkomstig is van rol B dan wanneer de tape afkomstig is van een willekeurige andere rol tape."

De onderzoekers hebben geen panklare oplossing voor het probleem. Wel geven ze aan dat ze zich zorgen maken en dat ze zich over het probleem zullen buigen.

BlizzCon dit jaar wellicht in oktober

Volgens een e-mail van Anaheim Convention Center zal het grote game-evenement BlizzCon dit jaar na de zomer plaatsvinden, en wel op 22 en 23 oktober.

Het evenement is inmiddels uit de kalender gehaald van het Anaheim Convention Center. Officieel is er nog geen aankondiging geweest vanuit Blizzard. BlizzCon is het grootste evenement voor fans van Blizzard en de games van dat bedrijf. Jaarlijks komen er duizenden fans bijeen om hun passie voor 'Diablo', 'Warcraft' en 'Starcraft' te tonen.

Blizzard adviseert mensen om geen reizen naar het Amerikaanse Anaheim te boeken, en weigert te reageren op vage berichten rond het BlizzCon-evenement.

Ondertussen zijn er nog meer geruchten. Zo zou Jay Mohr opnieuw de host zijn van het evenement. Mohr twitterde dit, maar heeft de tweet inmiddels verwijderd.

Traditiegetrouw gaat BlizzCon gehuld in mysterie. Op dit moment is de vraag nog wanneer het überhaupt gehouden zal worden, en zodra dat bekend is gaan de fans zich afvragen wat Blizzard gaat onthullen.

Griezelen met Calling

Hudson, vooral bekend van de Bomberman-games, werkt momenteel aan een horror-survival/adventure voor de Wii. Het spel is vandaag "gold" gegaan wat inhoudt dat het klaar is om in productie genomen te worden. Hudson maakt van de gelegenheid gebruik om enkele screenshots vrij te geven. In Calling volg je de levens van vier verschillende mensen, die allen in aanraking komen met een bijzondere internetpagina, The Black Page. Deze pagina zou volgens de geruchten toegang geven tot een alternatieve, griezelige wereld genaamd de Mnemonic Abyss. Rin, bijvoorbeeld, is een studente die zes jaar geleden via een chatroom contact heeft gelegd met een ander meisje en daarmee had afgesproken voor een ontmoeting. Op het laatste moment kon Rin toch niet komen, en sindsdien is het meisje spoorloos. Als Rin over The Black Page hoort denkt ze dat ze in de Mnemonic Abyss misschien aanwijzingen kan vinden over dit meisje.

Shin is een groot fan van anime en alles wat occult is. In een tijdschrift leest hij over The Black Page en uit nieuwsgierigheid bezoekt hij de pagina. Chiyo is sinds de dood van haar man een beetje depressief. Haar kleinzoon geeft haar een laptop en bij toeval leest ze iets over een pagina die je in contact zou kunnen brengen met overledenen. Makoto, tenslotte, is een man die na de mysterieuze dood van een collega op zoek gaat naar aanwijzingen die hem kunnen helpen om uit te zoeken wat er precies gebeurd is.

In Calling heb je de beschikking over alledaagse voorwerpen als een mobiele telefoon en een zaklamp, waarmee je je omgeving kan verkennen en je weg kan zoeken door huizen, scholen en ziekenhuizen om langzaam maar zeker de waarheid te achterhalen. Je hebt geen wapens en het maken van verkeerde keuzes leidt dan ook onherroepelijk tot de dood.

 

Operatiekamer

Hoekje

Computer

 

DVD: Taking Woodstock

De uitgestorven sfeer in een stadje dat haast als ghosttown bestempeld kan worden is om droevig van te worden. Het lokale motel El Monaco Resort in Bethel kampt met grote financiële problemen. De staat van het establissement is erbarmelijk en de service en sfeer is wellicht nog erger. Het wordt gerund door de nukkige ouders van Elliot Tiber, die bij moeten springen om hun hoofden boven water te houden. Hij regelt tijdens een gemeentebijeenkomst een vergunning voor een muziek- en cultuurfestival, een gouden greep blijkt later. Toeval wil dat het stadje Wallkill het festival niet door wil laten gaan en de organisatie zoekt met spoed een geschikte alternatieve lokatie. 1+1 = 2 denkt Elliot en haalt de organisatie naar Bethel. Hun eigen grond is helaas niet geschikt, maar de bevriende buurtbewoner Max Yasgur heeft wel een paar hectarte grasveld tot zijn beschikking. Dit betekent dat binnen enkele weken het spookstadje zal worden overspoeld met honderdduizenden hippies en en andere muziekliefhebbers. Iets waar een groot gedeelte van Bethel niet op zit te wachten, maar wat wel de redding kan zijn voor motel El Monaco Resort.

Taking Woodstock

Den Ouden naar de Verenigde Staten

Geert den Ouden vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. De 33-jarige aanvaller heeft een contract voor een jaar getekend bij Dayton Dutch Lions FC, een nieuwe voetbalclub opgericht door oud-prof Erik Tammer. Dit jaar debuteert de club in de laagste Amerikaanse voetbalcompetitie.

Den Ouden speelde eerder voor onder andere Excelsior, RBC, ADO Den Haag, Willem II, De Graafschap en FC Valletta.  In ruim driehonderd competitiewedstrijden maakte hij meer dan honderd goals.

Tammer haalde al zeven Nederlanders onder wie oud-international Oscar Moens en Hans van de Haar.

Toch akkoord in Noord-Ierland

Ook de grootste protestantse partij in Noord-Ierland is vannacht akkoord gegaan met een politiek compromis dat de gezamenlijke regering met de katholieke minderheid moet redden. Volgens de leider van de DUP Peter Robinson hebben de parlementsleden van zijn partij unaniem ingestemd met het compromis. De katholieke Sinn Fein, die had gedreigd de coalitie te verbreken, ging al eerder akkoord.

Over het plan is tien dagen en nachten onderhandeld. De Britse en Ierse premiers Gordon Brown en Brian Cowen vliegen later vandaag naar Belfast om de details uit de doeken te doen. Aangenomen wordt dat het plan de stappen aangeeft naar de oprichting van een nieuw ministerie van justitie in Belfast, dat de zeggenschap over politie en justitie overneemt van Londen. De Britse regering hoopt de bevoegdheden in april over te kunnen dragen.

Sinn Fein dringt al langer op de overdracht aan. De DUP heeft zich hier twee jaar tegen verzet, omdat voormalige commandanten van het Ierse Republikeinse Leger in Sinn Fein zich dan met justitiële zaken zouden kunnen bemoeien.

Het verzet van de DUP-parlementsleden is deels ingegeven door de vrees dat zij bij de aanstaande verkiezingen voor het Britse Lagerhuis stemmen aan radicale protestantse politici kunnen verliezen als zij Sinn Fein zijn zin zouden geven. Maar partijleider Robinson zei er op te vertrouwen dat het publiek met het door hem bereikte compromis zal instemmen.

Groot-Brittannië en Ierland zijn allebei voor de vorming van een eigen Noord-Ierse ministerie van justitie, omdat het katholieke bevolkingsdeel hierdoor meer vertrouwen zou krijgen in de politie en rechtspraak.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de rokende stadsbussen in Amsterdam.

Op aandringen van de Tweede Kamer kapittelt verkeersminister Eurlings de gemeente Amsterdam. De stadsbussen voldoen niet aan de milieu-eisen die voor vrachtauto’s worden gehanteerd. Vrachtauto’s die niet aan die eisen voldoen, mogen de stad niet in. Bussen van het gemeentelijke vervoerbedrijf dus wel. Dat is inderdaad wat slordig. Ook die bussen zouden aan nog hogere eisen moeten voldoen. En ja, je kunt als overheid moeilijk eisen aan anderen stellen, als je er zelf niet aan voldoet. Verhalen dat niet de gemeente, maar de Stadsregio de baas over het openbaar vervoer is, doen daar ook niets aan af. Maar toch heb ik een vraag:

Bijzondere disc voor FFXIII

Over iets meer dan een maand is het zover, dan ligt Final Fantasy XIII ook in Europa in de winkels. Van Final Fantasy verschijnt altijd een hele berg merchandise, van beeldjes tot sieraden, van aanstekers tot pluche beesten. Square Enix komt nu voor Final Fantasy XIII met iets bijzonders, namelijk de muziek van de game. Nu worden er van heel veel games de soundtracks los verkocht, dus op zich is dat niet speciaal. In dit geval is het namelijk het medium waar de muziek zich op zal bevinden. Een echte, ouderwetse langspeelplaat. Deze is vanaf 26 februari te koop voor een bedrag van 2800 Yen, omgerekend 23 Euro.

Final Fantasy XIII LP

Atlético Madrid met een been in finale Copa del Rey

Atlético de Madrid heeft de eerste ontmoeting in de halve finale van de Copa del Rey met grote cijfers gewonnen. Tegen Racing Santander werd het gisteren 4-0 waardoor de finale in zicht is.

Na een stroeve start van de competitie lijkt Atlético Madrid de weg naar boven te hebben gevonden. Afscheid van de onderste plaatsen is nog altijd niet genomen, maar met een dertiende plaats in de competitie is de aansluiting met de middenmoot gevonden. Europees voetbal via de competitie is dan ook nog ver weg. Maar wel kan Atlético Europa in doormiddel van het bekertoernooi.

Gisteravond werd in ieder geval al een goede uitgangspositie weggezet. In de halve finale kwam de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van de Portugese aanvaller Simão. Nog voor rust verdubbelde José Antonio Reyes de voorsprong.

Diego Forlán scoorde na rust twee keer vanaf elf meter. De eerste strafschop was echter wel omstreden aangezien de overtreding buiten de zestien werd gemaakt. Het maakte de Uruguayaan niets uit, hij bleef rustig en schoot zijn ploeg naar 3-0. De tweede penalty was meer dan terecht na een overtreding op Sergio Agüero. Wederom rondde Forlán scherp af.

Nibud: Studieschuld registreren bij BKR

Studenten die geld lenen naast de basisbeurs moeten worden aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat wil het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting), schrijft De Telegraaf. Het Nibud maakt zich zorgen over de grote schulden van studenten, gemiddeld 12.500 euro.

Een BKR-registratie kan grote gevolgen hebben voor afgestudeerden die een woning of auto willen kopen of een telefoonabonnement willen afsluiten. Nu telt een studieschuld niet mee bij het aangaan van een hypotheek. Als de studieschuld bij het BKR geregistreerd staat wordt het krijgen van een lening een stuk moeilijker.

Als het plan doorgang zou vinden, krijgen zeker 131 duizend van de in totaal 650 duizend studenten een BKR-registratie. Het Nibud krijgt steun voor het plan van BKR zelf, hypotheekverstrekkers en de Nederlandse Vereniging van Banken. Het doel is dat de dreiging van een BKR-registratie studenten afschrikt om een lening aan te gaan.

De Landelijke Studentenvakbond reageert in de krant geschokt op het plan. "Een BKR is niet het juiste middel. Straks zijn we klaar met studeren, vinden we een baan en kunnen we geen huis of auto meer kopen", zegt voorzitter Gerard van Oosterwijk. "Waarom voert de IB-Groep niet eerst een gesprek bij het aangaan van grote leningen."

FC Groningen denkt aan nieuwe grasmat

FC Groningen bekijkt de mogelijkheid om de grasmat in de Euroborg in maart te vervangen.

Het veld van FC Groningen was al niet best, maar na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag is het nog vele malen slechter geworden. De clubleiding van Groningen denkt de grasmat te vervangen tussen 22 maart en 10 april. "Wij hebben dat ook al neergelegd bij de directie van Euroborg”, aldus algemeen directeur Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden.

"Het ziet er dramatisch uit. Dat komt ook omdat we er veel op hebben getraind. Op ons trainingsveld konden we niet terecht. Daar ligt geen veldverwarming onder. Als we in maart nieuwe graszoden kunnen leggen kunnen we de laatste wedstrijden van de competitie en eventueel de play-off's op een goed veld spelen.”

Een nieuwe grasmat brengt ook kosten met zich mee. Een nieuwe ondergrond kost de club ongeveer 100.000 euro. “En dat leggen we uiteraard neer bij de verhuurder van het stadion.”

'Meer allochtonen tegen vrouwenbesnijdenis'

Steeds meer allochtonen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Afrikaanse landen als Somalië en Sudan spreken zich openlijk uit tegen vrouwenbesnijdenis. Dat zegt Marja Exterkate van Pharos, het kenniscentrum voor Vluchtelingen en Gezondheid. Volgens Pharos gaat het om vrouwen zowel als mannen.

Het voorlichtingsbeleid dat de overheid enkele jaren geleden in gang heeft gezet, heeft veel positieve effecten, zegt de organisatie. Harde cijfers over hoe vaak vrouwenbesnijdenis in Nederland voorkomt, zijn er niet. Schattingen gaan uit van minstens vijftig gevallen per jaar.

Pharos heeft sinds 2006 onder meer zestig migranten uit de Afrikaanse risico-landen opgeleid om voorlichting te geven via bijvoorbeeld huisbezoeken aan landgenoten. Ze doen dat in zes Nederlandse steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg). Ook worden imams ingezet die tijdens bijeenkomsten van Afrikaanse immigranten uitleggen dat vrouwenbesnijdenis in de Koran niet wordt voorgeschreven.

Pharos werkt bij de projecten nauw samen met migrantenorganisaties als de Federatie Somalische Associaties Nederland (FSAN). "Het heeft een enorm sneeuwbaleffect", zegt Exterkate. "Migranten gaan inzien dat veel problemen die voorkomen bij de vrouwen in hun gemeenschap een direct verband hebben met het feit dat ze als jong meisje zijn besneden.

Ook moeders zeggen openlijk dat ze hun dochters niet meer laten besnijden." Volgens Exterkate hebben vrouwen die besneden zijn vaker last van depressies, angststoornissen, buikpijn en plasproblemen dan andere vrouwen.

Doden door lawines in Alpen

Door lawines in de Alpen zijn gisteren zeker zes mensen omgekomen. Dat meldden Oostenrijkse media geisteravond laat.

In het Oostenrijkse deel van de bergketen kostten vallende sneeuwmassa's het leven aan zeker drie Oostenrijkers en twee Duitse vakantiegangers. In de omgeving van het Duitse skioord Oberstdorf, bij de grens met Oostenrijk, werd een eenheid van de Britse luchtmacht verrast door een lawine. De militairen waren voor een oefening onderweg in het gebied. Een Britse militair overleefde de lawine niet.

Peter R. de Vries: 'Wilders is gevaarlijk politicus'

Misdaadjournalist Peter R. de Vries waarschuwt vandaag openlijk voor Geert Wilders in het AD. "Wilders vernedert, beschimpt en beledigt bepaalde bevolkingsgroepen. Hij zet ze in een hoek, maakt ze belachelijk. Hij rept over een kopvoddentaks en trekt dan de vergelijking met hondenbelasting. Het is opruiing."

De Vries wil er graag wat over zeggen, anders voelt hij zich daar 'heel slecht bij'. Hij hekelt het ook dat Wilders de rechtsstaat in twijfel trekt als hij niet z'n zin krijgt. "Als ik Wilders in de rechtbank hoor zeggen dat hij geen eerlijk proces krijgt, wat gaat er dan onder zijn bewind met de rechtsstaat gebeuren? Het is nodig dat bepaalde mensen zeggen wat ze ervan vinden. Dat het geen goede zaak is om op Wilders te stemmen."

Door zijn kritiek op Wilders krijgt hij ook een volle mailbox. "Ik krijg dagelijks honderden mails binnen. Sommigen vinden het geweldig dat ik mijn mening geef, sommigen niet. Die schelden me uit of intimideren me. Zeggen dan mijn vrouw en kinderen moeten worden verkracht."

De Vries schrikt af en toe wel van de agressie in de mails. "Dan denk ik: nou nou, wat leeft er soms bij mensen. Terwijl ik alleen mijn mening geef over een politicus!"

Ook Ford meldt remprobleem hybrideauto

Na Toyota heeft nu ook de Amerikaanse autofabrikant Ford melding gemaakt van problemen met de rem van enkele van zijn hybride auto's. Ford biedt aan software aan te passen om het probleem te verhelpen.

Het probleem kan zich voordoen bij de Fusion Hybrid en de Mercury Milan Hybrid, beide modellen uit 2010.

Ford verklaarde van enkele bestuurders gehoord te hebben dat het remmen anders aanvoelen als de auto overschakelt van het hybride remsysteem naar het hydraulische remsysteem. Ford benadrukt dat de remcapaciteit volledig intact blijft, maar dat bestuurders mogelijk het gevoel krijgen dat de remmen het niet goed meer doen.

Zetelaantal coalitie daalt verder

Het zetelaantal van de drie coalitiepartijen blijft slinken. In de politieke barometer die gisteren verscheen verliezen de PvdA en de ChristenUnie elk een zetel ten opzichte van twee weken eerder. De coalitiepartijen hebben in de peiling van Synovate nu samen zestig zetels. Het CDA blijft de grootste partij met 33 zetels, PvdA houdt er 21 over en de ChristeUnie komt uit op zes.

De SP en GroenLinks winnen een zetel in de peiling. De partij van Agnes Kant stijgt naar dertien en Femke Halsema, die deze week bekendmaakte aan te blijven als leider van GroenLinks, komt op tien.

De PVV blijft in de peiling met 26 zetels de tweede partij maar moet wel een zetel inleveren ten opzichte van twee weken geleden. De VVD van Mark Rutte stijgt van zeventien naar achttien. D66 blijft staan op zeventien.

Noord-Korea laat Amerikaan vrij

Noord-Korea zal een Amerikaan vrijlaten, die op eerste kerstdag was gearresteerd toen hij illegaal vanuit China het land binnenging. De man heeft "oprecht berouw getoond", meldde het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA vandaag.

De 28-jarige man, een Amerikaan van Koreaanse afkomst, probeerde via een bevroren rivier de grens tussen China en Noord-Korea over te steken. Volgens zijn collega's wilde hij de Noord-Koreanen bekeren tot het christendom.

Vorige week arresteerde Noord-Korea wederom een Amerikaans staatsburger. Volgens een Zuid-Koreaanse krant heeft hij politiek asiel aangevraagd in het land, omdat hij zou weigeren "als kanonnenvoer in het kapitalistenleger te dienen". Hij zit nog altijd vast.

Kabinet buigt zich over reactie Irakrapport

De voltallige ministerraad bespreekt vandaag de reactie op het onderzoek van de commissie-Davids naar het besluit om in 2003 politieke steun te geven aan de omstreden Amerikaans-Britse inval in Irak. Daar gingen bronnen rond het kabinet gisterenavond van uit.

De officiële reactie is de afgelopen weken voorbereid door premier Jan Peter Balkenende, de vicepremiers Wouter Bos en André Rouvoet en de meest betrokken ministers zoals Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken), Eimert van Middelkoop (Defensie), Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken).

Gisteren was er nog een gesprek in het Torentje van de premier aan het Binnenhof. Bos en Van Middelkoop waren er niet bij. Volgens ingewijden was het overleg zo opgeschoten dat de brief aan het hele kabinet kan worden voorgelegd.

Na de presentatie van het rapport op 12 januari ontstond zoveel politieke commotie dat het kabinet langs de afgrond scheerde. Op verzoek van de Tweede Kamer kwam het kabinet met een eerste reactie en volgde een debat. Balkenende beloofde toen dat de regering begin februari met een officiële reactie zou komen.

Amerikanen Haiti aangeklaagd voor ontvoering

Een groep van tien Amerikaanse christenen is gisteren in Haïti aangeklaagd wegens de ontvoering van kinderen. De verdachten wordt verweten dat zij 33 kinderen uit het door een aardbeving getroffen land wilden meenemen zonder officiële toestemming.

De zaak wordt overgedragen aan een onderzoeksrechter, die besluit over de verdere detentie van de verdachten. De politie arresteerde de Amerikanen vorige week vrijdag toen ze de kinderen naar de Dominicaanse Republiek wilden brengen.

Volgens de christenen waren het allemaal weeskinderen, maar dat bleek achteraf niet correct.

Arts van Michael Jackson geeft zichzelf aan

De arts van wijlen popster Michael Jackson zou zichzelf willen aangeven bij de politie in Los Angeles. De advocaat van Conrad Murray, Ed Chernoff, voert daarover onderhandelingen met de openbaar aanklager. Dat maakte de jurist gisteren bekend.

Volgens de entertainmentwebsite TMZ.com, die in juni als eerste de dood van Jackson meldde, zal Murray vandaag worden aangeklaagd voor doodslag zonder opzet. Daarop staat in Californië maximaal vier jaar celstraf.

De arts uit Houston was eerder deze week naar Californië gevlogen voor overleg met advocaten. De 56-jarige Murray gaf eerder toe dat hij Jackson een krachtig narcosemiddel had toegediend omdat de zanger kampte met slapeloosheid.

Binnen twintig minuten na het toedienen kreeg de artiest een hartstilstand.

Brolin eist goal na 19 jaar op

Voormalig voetballer Tomas Brolin eist na 19 jaar een doelpunt op dat officieel op naam staat van landgenoot Roland Nilsson. De Zweedse bond heeft besloten om de zaak te onderzoeken.

Brolin, die als clubspeler vooral bij Parma successen kende, claimt dat het schot van Nilsson op zijn lichaam afweek en zo in het doel terechtkwam tijdens een vriendschappelijke interland tussen Zweden en Noorwegen in 1991. Hij lichtte daar nu pas de bond over in.

Mocht Brolin het doelpunt op zijn naam krijgen dan komt zijn doelpuntenaantal op 27 te staan in plaats van 26. Hij zou dan naar de zevende plek op de all-time topscorerslijst van het Zweedse nationale elftal stijgen.

Monfils en Ferrer door in Johannesburg

Gaël Monfils en David Ferrer hebben zonder setverlies de kwartfinales bereikt van het Zuid-Afrika Open in Johannesburg.

Monfils, als eerste geplaatst, trof zijn Franse landgenoot Josselin Ouanna. Met een uitslag van 6-4 en 7-5 wist Monfils zijn opponent te verslaan en zo door te stoten naar de kwartfinales.

De Spanjaard Ferrer mocht aantreden tegen  Filip Prpic. Ferrer, als tweede geplaatst, wist met 6-3 en 6-4 te winnen van zijn Zweedse opponent.

Comeback McCoy op 37-jarige leeftijd

Op 37-jarige leeftijd maakt Garry McCoy zijn rentree in de MotoGP. Hij tekent een tweejarige deal bij het nieuwe FB Corse team. Hij reed in 2006 voor het laatst in de MotoGP en reed in 2009 voor Triumph in de World Supersport, waarmee hij tweemaal op het podium belandde.

Australiër McCoy gaf toe verbaasd te zijn over hoe alles uiteindelijk uitpakte. "Het is toch een kleine shock voor mij. Toen ik met de WSB meereed had ik altijd nog het idee dat ik nog een kans zou krijgen op het GP paddock," vertelde hij aan Motorcycle News. "Maar ik moet toegeven dat ik had verwacht dat dat in de Moto2 zou zijn, niet in de MotoGP."

"Vorige week kwamen de gesprekken tussen het team en mij serieus op gang toen duidelijk werd dat John Hopkins niet voor ze zou gaan rijden. Ik wilde een deal voor twee jaar en het team stemde daar mee in. Als je met een nieuwe machine begint heb je niet genoeg aan één jaar en ik wilde niet na één jaar al afscheid nemen op een moment dat het mogelijk is voor het team om iets te bereiken."

McCoy begon in 1992 zijn carrière in de 125cc en stapte in 1998 over naar de 250cc. Hij won de eerste race van het seizoen 2000 in Zuid-Afrika en won dat seizoen nog twee races. Dat jaar werd hij vijfde in het kampioenschap. 

'Rusland dumpte afval in Zweedse wateren'

Een Zweedse aanklager onderzoekt beweringen dat Rusland begin jaren negentig radioactief afval heeft gedumpt in de Oostzee. Dat heeft de Zweedse televisiezender SVT gisteren gemeld.

Aanklager Mats Palm vertelde tegen de zender dat hij een onderzoek is begonnen nadat de zender verslag had gedaan dat het Russische leger radioactief afval en chemische wapens had gedumpt voor het eiland Gotland, dat binnen Zwedens economische zone ligt.

Het materiaal zou afkomstig zijn van een legerbasis in Letland. De Russen zouden het kwijt hebben willen raken toen zij na de val van de Sovjet-Unie de Baltische staten verlieten. In het verslag worden geheime Zweedse legerrapporten aangehaald evenals bronnen die in het verleden bij de inlichtingendienst hebben gewerkt.

Uitlatingen Guerrero vallen niet in goede aarde bij HSV

Hamburger SV heeft met verbazing kennis genomen van het interview dat Paolo Guerrero zeer recentelijk gaf. Daarin geeft de Peruviaan te kennen dat hij rekent op een snelle terugkeer en dat hij graag zijn contract wil verlengen.

Guerrero verblijft momenteel in zijn vaderland Peru. Hij werd reeds terugverwacht, maar de spits ondervindt hinder van extreme vliegangst. Tot drie maal toe durfde hij niet mee met het vliegtuig richting Duitsland. Guerrero was in Peru om te herstellen van zijn kruisbandblessure.

"Paolo heeft ons een beetje verrast. Hij is nog ver van een rentree verwijderd", zegt trainer Bruno Labbadia tegenover DPA. "Het is een verkeerde inschatting." In maart wil de aanvaller meer spelen "Het is een schande. Wij hebben geprobeerd de druk weg te nemen. Hij brengt de druk nu weer terug."

De Peruviaan laat ook weten dat hij zijn contract graag wil verlengen. "Ik wil in elk geval bij HSV blijven. Deze club vertrouwt mij en ik heb goed contact met de trainer. HSV is mijn club", aldus Guerrero. Of het ook tot een verlenging komt is zeer de vraag. Naar verluidt wil de hoofdrolspeler meer dan vier miljoen euro per jaar verdienen. Dat is de Duitsers te gortig.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.