[NHL] Senators winnen elfde op rij

De Ottawa Senators hebben hun elfde wedstrijd op rij gewonnen. Dit keer werden de Vancouver Canucks aan de zegekar gebonden. Het werd 3-1, met goalie Brian Elliott als man van de wedstrijd. Hij wist 29 van de 30 schoten op doel te stoppen.

Captain Daniel Alfredsson gaf drie assists, en Milan Michalek maakte een goal en voegde daar ook een assist aan toe. Jason Spezza scoorde ook, waarmee hij in acht opeenvolgende wedstrijden een goal maakte. Zijn reeks is echter wel onderbroken door een knieblessure.

De Canucks hebben nu twee van de drie wedstrijden verloren tijdens de langst road trip in de NHL-historie. De Canucks kunnen niet spelen in hun eigen stadion omdat deze moet worden voorbereid op de Olympische Winterspelen die in Vancouver worden gehouden. Zij spelen daarom veertien wedstrijden op rij uit.

De eerste goal werd gemaakt door Michalek. Hij scoorde al na anderhalve minuut spelen in een powerplay-situatie door een harde pass van Alex Kovalev van richting te veranderen. Spezza maakte de tweede met nog twee minuten te gaan in de eerste periode. Hij kwam met Michalek bij een uitbraak in een twee tegen één-situatie terecht en wist de pass van Michalek binnen te tikken.

In de tweede periode werd niet gescoord, maar in de derde periode kwamen de Canucks anderhalve minuut voor tijd nog dichterbij via een goal van Kyle Wellwood in de powerplay. Daarna lieten zij hun doel leeg voor een extra schaatser op het ijs, maar dit mocht niet baten. Senators-speler Chris Kelly wist de puck namelijk in het lege doel te schuiven.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Ottawa Senators Vancouver Canucks 3-1
Boston Bruins Montreal Canadiens 2-3 (SO)
New York Rangers Washington Capitals 5-6
Columbus Blue Jackets Dallas Stars 2-1
Tampa Bay Lightning New York Islanders 5-2
St. Louis Blues San Jose Sharks 2-4
Nashville Predators Colorado Avalanche 3-5
Minnesota Wild Edmonton Oilers 2-4
Los Angeles Kings Anaheim Ducks 4-6