HD-graphics maken Final Fantasy 7 remake lastig

Sinds de tech-demo van Final Fantasy VII, blijven de geruchten komen over de remake van het populairste deel uit de serie. Of we het zevende deel uit de reeks ook daadwerkelijk in een nieuw jasje gaan zien, blijft afwachten. In het Japanse magazine Ultimania staat een interview met Yoshinori Kitase, director van Final Fantasy XIII, waarin hij uitlegt dat het maken van een remake geen gemakkelijke opgave is. Het grootste obstakel is volgens Kitase de HD-graphics.

Final Fantasy XIII krijgt in de media redelijk wat kritiek op het ontbreken van steden en het rechtlijnige verhaal. Kitase laat weten dat hiervoor is gekozen om de speler echt in het verhaal te zuigen en dat het enorm veel tijd kost om steden in HD-graphics te maken.

" We made the map and battles function as part of the story, so that players get the same feeling as the characters. To achieve this, we wanted the story to progress non-stop. It is a result of considering HD graphics will be the mainstream. Considering the amount of work to make graphics that deserve HD, it is hard to make towns in the conventional style. In the limited period of development time, to convey the the great story that deserves the name of Final Fantasy, and to convey the battles that entertain players enough, we condensed each element."

Kitase vertelt dat een spel maken zoals in de stijl van Final Fantasy 7 tegenwoordig erg moeilijk is en dat het een enorme klus is om alle steden opnieuw op te bouwen in de huidige grafische standaard.

" This issue is related to whether a Final Fantasy 7 remake will happen or not. It is very hard to make games on PlayStation 3 in the same style as the games in that era had. Making graphics will take enormous time."

Dat het heel veel werk is, wil natuurlijk nog niet betekenen dat Square Enix er niet stiekem al mee bezig is. Veel fans willen graag nog eens in de huid van Cloud kruipen. Een dergelijke remake zou dus veel geld in het laatje brengen en dat is ongetwijfeld een goede reden voor SE om er op zijn minst over na te denken.