Fàbregas: "Ooit wil ik terug naar Barcelona"

Arsenal-ster Cesc Fàbregas is regelmatig in verband gebracht met FC Barcelona. De spelmaker geeft aan dat hij graag terugkeert naar de club waar hij zijn jeugdopleiding doorbracht.

"Barcelona is de mooiste stad ter wereld om te wonen en de kwaliteit van leven daar is geweldig. Ik ken de stad erg goed. Ik hou niet van het klimaat in Londen, maar als stad is deze stad spectaculair. Als ik mijn loopbaan beëindigd heb, ga ik in Barcelona wonen", aldus Fàbregas tegenover Radio Catalunya.

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik naar Barça wil terugkeren. Al sinds ik negen maanden oud was, nam mijn grootvader me al mee naar Nou Camp. Door allerlei zaken moest ik na mijn jeugdopleiding vertrokken, maar wie weet wat er nog gebeurt."

"Ik verkeer in de beste vorm van mijn carrière en voor mezelf wil ik met mijn gedachten bij de dag van vandaag blijven. Er zijn nog vier maanden in de competitie te gaan en we doen het goed als team. Ik wil rustig blijven en me concentreren op mijn spel bij Arsenal, zodat ik goed voorbereid naar de WK kan gaan. Dat is één van mijn prioriteiten", aldus de 22-jarige Catalaan.