Griezelen met Calling

Astrid (lizardtattoo)

Hudson, vooral bekend van de Bomberman-games, werkt momenteel aan een horror-survival/adventure voor de Wii. Het spel is vandaag "gold" gegaan wat inhoudt dat het klaar is om in productie genomen te worden. Hudson maakt van de gelegenheid gebruik om enkele screenshots vrij te geven. In Calling volg je de levens van vier verschillende mensen, die allen in aanraking komen met een bijzondere internetpagina, The Black Page. Deze pagina zou volgens de geruchten toegang geven tot een alternatieve, griezelige wereld genaamd de Mnemonic Abyss. Rin, bijvoorbeeld, is een studente die zes jaar geleden via een chatroom contact heeft gelegd met een ander meisje en daarmee had afgesproken voor een ontmoeting. Op het laatste moment kon Rin toch niet komen, en sindsdien is het meisje spoorloos. Als Rin over The Black Page hoort denkt ze dat ze in de Mnemonic Abyss misschien aanwijzingen kan vinden over dit meisje.

Shin is een groot fan van anime en alles wat occult is. In een tijdschrift leest hij over The Black Page en uit nieuwsgierigheid bezoekt hij de pagina. Chiyo is sinds de dood van haar man een beetje depressief. Haar kleinzoon geeft haar een laptop en bij toeval leest ze iets over een pagina die je in contact zou kunnen brengen met overledenen. Makoto, tenslotte, is een man die na de mysterieuze dood van een collega op zoek gaat naar aanwijzingen die hem kunnen helpen om uit te zoeken wat er precies gebeurd is.

In Calling heb je de beschikking over alledaagse voorwerpen als een mobiele telefoon en een zaklamp, waarmee je je omgeving kan verkennen en je weg kan zoeken door huizen, scholen en ziekenhuizen om langzaam maar zeker de waarheid te achterhalen. Je hebt geen wapens en het maken van verkeerde keuzes leidt dan ook onherroepelijk tot de dood.

 

Operatiekamer

Hoekje

Computer