Team US F1 erbij in Bahrein

Team US F1 lijkt de eerste Formule 1-race in Bahrein te gaan halen. De afgelopen weken werd er getwijfeld aan de toekomst van het Amerikaanse team omdat de auto nog niet af blijkt te zijn en dat het aantrekken van coureurs veel tijd in beslag nam. De rijders zouden voor een stoeltje namelijk veel geld mee moeten gaan nemen.

Sportief directeur van US F1 Peter Windsor zei tegen Autosport dat zijn team de grid in Bahrein gaat halen. "We werken nog steeds op dezelfde manier en dat is vol gas. Bahrein is het doel en we denken aan niets anders. Het is fantastisch om te zien hoeveel tijd iedereen er in stopt. We hadden een kleine kink in de kabel doordat een sponsor te laat was met betalen, maar dat kan ieder nieuw team overkomen. We hebben een andere gevonden."

De auto zal volgens Windsor spoedig door alle verplichte crashtests heen zijn. "De auto is vrij laat omdat we heel erg veel tijd in de ontwikkeling ervan hebben gestoken. We nemen onze tijd en als team zijn we er van overtuigd op de goede weg te zitten. Zodra we de crashtests achter de rug hebben voeren we een shakedown uit en gaan we naar Bahrein."

Hiermee suggereert Windsor dat het team zonder testen aan de start van de eerste Grand Prix kan gaan staan. "We zullen er bij zijn. Misschien ziet het er niet helemaal goed uit, maar we zijn er. Daarvandaan zullen we beter gaan worden. Het gaat over geloof, passie en mensen die zich gecommitteerd hebben aan een goed iets."