Zatte stripster vangt ton smartengeld na ongeluk

Een Amerikaanse stripster heeft deze week een bizarre rechtszaak gewonnen. Patsy Hamaker uit de plaats Bessemer stapte in oktober 2007 met drank op achter het stuur en raakte betrokken bij een ongeluk. Ze eiste veel geld van haar ex-werkgever en heeft dit dinsdag toegewezen gekregen.

Hamaker, die onder de naam Tessa uit de kleren ging, was op 17 oktober 2007 na haar werk nog even blijven plakken voor een borrel. Aan het eind van de avond bleek ze zoveel te hebben gezopen dat ze driemaal de wettelijke limiet aan alcohol achter de kiezen had.

Uiteindelijk trok de beveiliging van de stripclub haar uit een van de VIP-ruimtes. Vervolgens probeerde men nog minimaal drie keer haar over te halen niet te gaan rijden, maar tevergeefs. Ze stapte in haar auto en raakte op de snelweg betrokken bij een zware crash.

Haar auto was totaal vernield, maar het ergste was dat haar neus en nek waren gebroken. Ze was zo ernstig gewond, dat ze nooit meer kan strippen, zo beweert ze. Ze stapte hierop naar de rechter.

Met de reden dat de stripclub haar niet voldoende had tegengehouden, sleepte ze haar ex-werkgever voor de rechter. Ze eiste 1,2 miljoen dollar, ruim 875.000 euro, wegens gemaakte onkosten. Zo ver wilde de rechter echter niet gaan, en wees haar een schadevergoeding van 100.000 dollar toe.