Du Chatinier houdt rekening met 'Everse-effect'

FC Utrecht gaat morgenavond op bezoek bij sc Heerenveen. De Friezen verschijnen aan de aftrap met een nieuwe trainer, Jan Everse. Zijn Utrecht-collega Ton du Chatinier houdt er rekening mee dat het een frisse impuls kan zijn voor Heerenveen.

De Domstedelingen kennen een moeilijke herstart van de competitie. Na de winterstop werd er twee keer verloren (Roda JC en PSV) en tweemaal gelijk gespeeld (FC Twente en Heracles Almelo). In die vier duels wist FC Utrecht slechts één keer het net te vinden.

"Of Van Wolfswinkel speelt? Dat weet ik niet, dat bespreken we morgen met de groep"
, liet Du Chatinier in het midden. De oefenmeester uitte niet meteen zijn onvrede over de spitsen. Alleen verdediger Sander Keller wist na de winterstop het net te vinden. "Ik val mijn spelers niet snel af. Het gaat ook om de aanvoer. Tegen Heracles speelden we bijvoorbeeld erg opportunistisch de eerste helft. Dat ging tegen PSV beter. Maar als de ballen komen, dan moeten ze erin."

Tegenstander Heerenveen begint zaterdag aan de derde trainer van dit seizoen. Du Chatinier weet dat een nieuw gezicht positief op een groep kan werken. "Je houdt wel rekening met een 'Everse-effect'. Ze zullen eerst een praatsessie houden, er komt een frisse aanpak. De ploeg had geen klik met De Jonge. Ik ken Everse redelijk goed en het is een fanatiek iemand die er bovenop zit. Maar hoe zij het aanpakken is hun pakkie-an."

Tegen de Friezen wil Du Chatinier dan eindelijk de eerste overwinning na de winter binnenslepen. "We hebben de wedstrijd tegen PSV nog eens op dvd bekeken en geanalyseerd. Bij vlagen was dat zeer goed. Wij willen daar nu een vervolg aan geven, maar dan wel aan de goede kant van de score blijven."