Regen verwacht bij F1-test in Jerez

Peterselieman

Het lijkt er op dat de Formule 1-coureurs volgende week in Jerez te maken gaan krijgen met regen. Tijdens de tweede wintertest van het seizoen zullen bij de renstallen die al eerder reden Force India, Red Bull Racing en Virgin Racing aan gaan schuiven bij de zeven teams die al in Valencia in actie zijn gekomen. Van de teams die gaan testen is met name Red Bull huiverig voor de regen.

Het team uit Milton Keynes komt met de RB6 op de proppen, een auto die mee moet gaan doen om de wereldtitels. De Oostenrijkse renstal heeft er bewust voor gekozen om de eerste test te laten varen, omdat zo langer aan de bolide voor 2010 gewerkt kon worden. Twaalf testdagen zouden genoeg moeten zijn, maar de regen kan nu roet in het eten gaan gooien voor Red Bull.

Na de vierdaagse test in Jerez volgende week staat er in de derde week van februari nog een vierdaagse test in Jerez op programma. In de laatste week van deze maand verhuist het circus naar Barcelona waar de laatste vier testdagen van deze winter gehouden zullen gaan worden. Daarna gaan alle teams naar Bahrein waar op 14 maart de eerste race van het nieuwe F1-seizoen op het programma staat.