Atlético Madrid met een been in finale Copa del Rey

Olga Kroeders

Atlético de Madrid heeft de eerste ontmoeting in de halve finale van de Copa del Rey met grote cijfers gewonnen. Tegen Racing Santander werd het gisteren 4-0 waardoor de finale in zicht is.

Na een stroeve start van de competitie lijkt Atlético Madrid de weg naar boven te hebben gevonden. Afscheid van de onderste plaatsen is nog altijd niet genomen, maar met een dertiende plaats in de competitie is de aansluiting met de middenmoot gevonden. Europees voetbal via de competitie is dan ook nog ver weg. Maar wel kan Atlético Europa in doormiddel van het bekertoernooi.

Gisteravond werd in ieder geval al een goede uitgangspositie weggezet. In de halve finale kwam de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van de Portugese aanvaller Simão. Nog voor rust verdubbelde José Antonio Reyes de voorsprong.

Diego Forlán scoorde na rust twee keer vanaf elf meter. De eerste strafschop was echter wel omstreden aangezien de overtreding buiten de zestien werd gemaakt. Het maakte de Uruguayaan niets uit, hij bleef rustig en schoot zijn ploeg naar 3-0. De tweede penalty was meer dan terecht na een overtreding op Sergio Agüero. Wederom rondde Forlán scherp af.