Force India laat met jaarrekening van 2008

Het Formule 1-team Force India heeft nog tot 25 februari de tijd om de jaarrekening over 2008 te deponeren bij de Britse Kamer van Koophandel. Mocht het team dit verzuimen dan zal de Companies House volgens The Daily Telegraph het team van Vijay Mallya uit gaan schrijven.

Uitvoerend directeur van de Indiase renstal Otmar Szafnauer zegt dat het team zich geen zorgen maakt. "We hebben de Companies House eerder om uitstel gevraagd omdat we meer tijd nodig hadden om de stukken in orde te maken. Op 28 januari kregen we het bericht dat de deadline was verschoven naar 25 februari. Het is ons niet bekend wat er gaat gebeuren als we die datum niet halen. Onze accounts zeggen echter niet langer nodig te hebben dan 25 februari."

Mocht de Companies House op 25 februari niets ontvangen hebben van Force India over het jaar 2008 dan wordt de procedure over ontbinding van het team doorgezet. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. "Als zij hun jaarverslag voor 25 februari inleveren, dan hebben wij nog tijd om het proces op te schorten. Zij zijn nu aan zet. Als we niets ontvangen, zal het bedrijf binnen drie maanden worden uitgeschreven," aldus een verklaring.

Eerder was Force India ook al te laat met het indienen van de jaarrekeningen over 2006 en 2007. Mocht het team niet voor 25 februari de jaarrekening ingediend hebben dan is de kans klein dat het op 14 maart op de grid in Bahrein zal kunnen staan.