Bijna iedere tiener heeft een spelcomputer

Uit onderzoek door Pew Research Center blijkt dat ongeveer tachtig procent van de Amerikaanse tieners tussen de 12 en 17 jaar een spelcomputer in huis heeft, meldt Edge Online. Het telefonische onderzoek vond plaats onder 800 tieners van juni tot september vorig jaar. Van die tachtig procent bezat de helft ook nog eens een draagbare spelcomputer, zoals de PSP of Nintendo DS.

In de Verenigde Staten bezit 89 procent van de jongens een spelcomputer en 70 procent van de meisjes. De Nintendo DS en de PSP waren de meest populaire spelcomputers onder de tieners, al werden deze draagbare spelcomputers vooral genoemd door de jongere tieners.

Gamen is in Nederland iets minder populair. Uit onderzoek van Today's Gamers is gebleken dat 62 procent van alle jongens tussen de 13 en 19 jaar op spelcomputers speelt, tegenover 42 procent van de meisjes. Trekken we het spelen van games door naar de mobiele telefoon, PC en het internet, dan stelt het Nederlandse onderzoek dat er in diezelfde leeftijdscategorie door 95 procent van de jongens en 81 procent van de meisjes gegamed wordt.

Submitter:  Bron: Novum