Buko nieuwe shirtsponsor AZ

Olga Kroeders

AZ heeft na ruim drie maanden weer een shirtsponsor. De naam van het Beverwijkse bedrijf Buko prijkt tot het einde van dit seizoen op de shirts van de Alkmaarse club. Sinds half oktober speelde de landskampioen in sponsorloze shirts nadat DSB Bank failliet ging. Buko is onder meer actief in de bouw- en transportsector. De helft van de inkomsten van de nieuwe sponsor draagt AZ af aan de curatoren van DSB.

Algemeen directeur Dick Burger van de nieuwe sponsor ziet het voor zijn bedrijf als een mogelijkheid om AZ te helpen. "Er staan tot nu toe geen grote multinationals op. Daarom hebben wij als Noord-Hollands bedrijf het initiatief genomen. Het is een soort statement." Overigens weet Burger dat Buko op lange termijn de club niet kan redden. "Zo ver kunnen we helaas niet gaan. We doen wat binnen onze mogelijkheden ligt."

Namens AZ reageerde Toon Gerbrands verheugd op het aantrekken van een nieuwe geldschieter. "Hopelijk is dit de eerste stap naar een definitieve oplossing. Vanuit Buko is het een goed statement om te laten zien dat AZ leeft onder het Noord-Hollandse bedrijfsleven. Ons levert het extra geld op."

DSB had de sponsorbijdrage voor het hele seizoen al voldaan toen het bedrijf failliet ging. Daarom werd met de curator van de bank afgesproken dat een deel van de sponsorinkomsten die AZ nu binnenhaalt wordt afgedragen. "De helft gaat naar de club en de helft gaat naar de curatoren."