Jordan: "Hamilton wordt wereldkampioen"

Peterselieman

Voor Eddie Jordan bestaat er dit seizoen maar één favoriet voor de wereldtitel in de Formule 1: Lewis Hamilton. De BBC-commentator en oud-teambaas denkt dat dit komt omdat de wereldkmapioen van 2008 zich wil revancheren en McLaren eind vorig seizoen in een zeer goede vorm stak.

"Ik kan niet om Lewis heen. Hij is scherp en heeft veel talent. De terugkeer van Schumacher zal hem alleen nog maar meer motiveren om weer te winnen," zei Jordan tegen PA Sport. Daarnaast rijdt bij McLaren nu de huidige wereldkampioen Jenson Button. Deze wil laten zien dat het niet de auto maar zijn talent was die hem vorig jaar de titel bracht. Dit werkt ook motiverend voor Hamilton.

De ontwikkeling van de MP4-24 vorig jaar heeft Jordan vorig seizoen verbaasd en voor dit jaar is dat een factor om rekening mee te houden. "McLaren kende vorig jaar een slechte eerste helft van het seizoen. Ik riep toen nog dat ze de slechtste auto ooit hadden gebouwd. Maar later in het seizoen kwamen ze toch terug. Ik denk dat het team van McLaren in een goede flow zit en vind Hamilton een absolute topper."