Peter R. de Vries: 'Wilders is gevaarlijk politicus'

Misdaadjournalist Peter R. de Vries waarschuwt vandaag openlijk voor Geert Wilders in het AD. "Wilders vernedert, beschimpt en beledigt bepaalde bevolkingsgroepen. Hij zet ze in een hoek, maakt ze belachelijk. Hij rept over een kopvoddentaks en trekt dan de vergelijking met hondenbelasting. Het is opruiing."

De Vries wil er graag wat over zeggen, anders voelt hij zich daar 'heel slecht bij'. Hij hekelt het ook dat Wilders de rechtsstaat in twijfel trekt als hij niet z'n zin krijgt. "Als ik Wilders in de rechtbank hoor zeggen dat hij geen eerlijk proces krijgt, wat gaat er dan onder zijn bewind met de rechtsstaat gebeuren? Het is nodig dat bepaalde mensen zeggen wat ze ervan vinden. Dat het geen goede zaak is om op Wilders te stemmen."

Door zijn kritiek op Wilders krijgt hij ook een volle mailbox. "Ik krijg dagelijks honderden mails binnen. Sommigen vinden het geweldig dat ik mijn mening geef, sommigen niet. Die schelden me uit of intimideren me. Zeggen dan mijn vrouw en kinderen moeten worden verkracht."

De Vries schrikt af en toe wel van de agressie in de mails. "Dan denk ik: nou nou, wat leeft er soms bij mensen. Terwijl ik alleen mijn mening geef over een politicus!"