Ribery: "Betere relatie met Van Gaal"

Olga Kroeders

Franck Ribéry krijgt bij Bayern München een steeds betere relatie met trainer Louis van Gaal. De veelbesproken Franse voetballer kon in het begin niet goed overweg met de Nederlandse coach van zijn Duitse club.

"Om eerlijk te zeggen was onze relatie nogal gespannen", aldus Ribéry vandaag in het Franse voetbalmagazine France Football. "Ik kan nog steeds niet zeggen dat we vrienden zijn, maar we praten met elkaar en begrijpen elkaar beter. Hij heeft zijn werk gedaan en ik ook."

Het is onduidelijk of Ribéry bij Bayern München blijft. Er duiken voortdurend berichten op dat hij al heeft getekend bij Real Madrid. "Ik heb nog niks getekend bij niemand. Vorig seizoen kon ik naar Real, Manchester United, Barcelona of Chelsea. Hopelijk krijg ik dezelfde aanbiedingen, plus eentje van Bayern, voor volgend seizoen. Eind maart wil ik beslissen over mijn toekomst. Ik wil straks mijn hoofd leeg hebben voor het WK."

Ribéry heeft onlangs zijn rentree gemaakt na drie maanden blessureleed. Hij verwacht dat hij over tien dagen weer volledig fit is. "Ik heb geen pijn meer. Ik ben weer een normale speler."