Jongen (13) stikt tijdens eetwedstrijd voor Haïti

Een dertienjarige jongen die iets goeds wilde doen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti heeft dit met zijn leven moeten bekopen. Noah Akers deed namelijk mee aan een hotdogeetwedstrijd waarvan de opbrengst naar de slachtoffers ging. Noah verslikte zich echter in zijn worstje en is uiteindelijk gestikt.

Het tragische ongeval vond vorige week donderdag plaats in een clubgebouw in de Amerikaanse stad San Pedro. Hier werd een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder een dans- en een eetwedstrijd. Wie wilde meedoen, moest 1 dollar betalen. De opbrengst zou worden gedoneerd aan de Haïtiaanse overlevenden.

Noah betaalde net als twaalf andere scholieren een dollar om deel te nemen aan een hotdogwedstrijd. Iedereen moest zo snel mogelijk een hotdog met slagroom naar binnen werken. De winnaar zou snoepgoed krijgen. Volgens de club ging het hier niet om een wedstrijd waar je zoveel mogelijk moet eten binnen een bepaalde tijd.

Opeens bleef Noahs worstje in zijn keel steken. Direct werd door een medewerker de Heimlich-methode op hem uitgeoefend, terwijl anderen een ambulance bestelden. Uiteindelijk wisten ambulancebroeders met veel spierkracht de hotdog uit zijn keel te krijgen.

Noah werd levend en wel naar het ziekenhuis vervoerd, maar hij bleek helaas te lang zonder zuurstof te hebben gezeten. Afgelopen maandag werd besloten hem van de beademing af te halen. Noahs ouders zijn geschokt en zijn niet bereikbaar voor commentaar.