Chrome doorbreekt 10% grens op FOK.nl

Chrome, de supersnelle browser van internetgigant Google, heeft op FOK!nieuws de grens van 10% weten te doorbreken. Al twee weken geleden doorbrak Google die grens in het weekend, maar inmiddels komt ook op werkdagen de browser niet meer onder de 10%.

In de afgelopen vijf dagen behaalde de browser een gemiddeld gebruikerspercentage van 10,06%  In de weekenden loopt dit op naar rond de 11%.  Een half jaar geleden kwam de browser niet verder dan 5%.  Daarmee zit Chrome behoorlijk in de lift.

Firefox haalt met gemiddeld 34,5% een tweede plaats na Internet Explorer, dat met 47,7% nog steeds de meestgebruikte browser is.  Een half jaar geleden lag dit percentage overigens nog op 58%. Gaan we de versies van IE opsplitsen behalen IE8, IE7 en IE6 respectievelijk 33%, 10,5% en 4,2% van de bezoekers.
IE6 lijkt daarmee eindelijk aan het einde van haar leven te komen.  

Drie maanden geleden scoorde IE6 nog ruim 6%.  Een half jaar geleden was dat nog ruim 7,7%.

Safari doet het met 5,62% inmiddels beter dan IE6.  Opera blijft hangen op iets meer dan 1%.

Binnenkort introduceert FOK! een nieuwe site.  Deze is niet langer geschikt gemaakt voor de inmiddels bijna negen jaar oude browser. Mocht je nog gebruik maken van IE6 raden we je aan over te stappen op een recente browser als IE8, Chrome of Firefox.