'Vandaag D-Day voor Campos Meta'

Peterselieman

Het lijkt er op dat vandaag de dag van de waarheid is voor het Formule 1-project van Campos Meta. Het Spaanse team kampt met financiële problemen en A1GP-baas Tony Teixeira zou het project moeten redden. Daarnaast zijn er de geruchten dat Stefan GP de renstal in de wielen kan rijden door de rechten op de chassis te kopen.

De afgelopen dagen doken de geruchten rond Stefan GP en chassisbouwer van Campos Meta Dallara op dat mocht Campos niet aan haar verplichtingen kunnen voldoen dan zou Dallara de chassis verkopen aan SGP. Het team van Adrian Campos zegt niets van zo'n overeenkomst te weten en het lijkt er op dat de Italiaanse chassisbouwer alleen maar ontwikkelingswerk aan het Toyota-chassis van Stefan GP gaat doen. Vanwege het verbod op het bouwen van chassis voor meerdere teams zal Dallara niet meer aan de bolide van SGP kunnen doen.

De Spaanse krant Diario AS blijft echter volhouden dat als Campos Meta vandaag niet aan haar verplichtingen kan voldoen de chassis in handen vallen van Stefan GP. "De Italiaanse constructeur wil niet langer wachten, omdat er nu een koper voor de auto's die bestemd zijn voor Campos opgedoken is," zo meldt de krant.

Campos zelf hoopt snel met goed nieuws naar buiten te kunnen komen. "We hebben een akkoord gesloten en we verwachten dat het ergens in de komende dagen ondertekend zal worden," zo meldde een bron die benadrukt dat het team er in Bahrein gewoon bij is.