Everse nieuwe trainer Heerenveen

Jan Everse is voor sc Heerenveen een serieuze kandidaat om Jan de Jonge op te volgen als trainer van de Friesche club. De nummer veertien van de Eredivisie klopt aan bij de oud-trainer van FC Zwolle nadat Sef Vergoossen heeft bedankt voor de eer. Everse is momenteel actief in het amateurvoetbal. Nadat hij eind vorig jaar door FC Zwolle werd ontslagen, ging hij aan de slag bij zaterdaghoofdklasser RVVH uit Ridderkerk.

Heerenveen heeft aangeklopt bij Everse nadat Vergoossen heeft aangegeven dat hij niets in de functie van interim-trainer ziet. "Ik heb Yme Kuiper aan de lijn gehad, maar zijn verzoek met 'nee' beantwoord", zegt de 62-jarige trainer tegenover De Telegraaf. "Ik vind dat je voor zo'n tijdelijke job scherpte moet hebben en ik heb afstand van het voetbal genomen. Die keuze is geen opwelling geweest. Ik ben eerder al door andere clubs benaderd, maar ben de oplossing niet meer. Niet voor drie maanden, niet voor zes maanden. Als je daaraan begint, moet je er klaar voor zijn."

Vergoossen denkt dat Heerenveen op zoek is naar een contractloze trainer. "Binnen een week wil de club een troubleshooter hebben. Vroeger had je de Fritz Korbachs en de Frans Körvers, maar die zijn niet meer te vinden. Dan kom je al gauw bij een ouder, ervaren iemand terecht, want dat de klus niet makkelijk wordt, is duidelijk."

Na het ontslag van De Jonge is Heerenveen op zoek naar de derde trainer dit seizoen. De Jonge nam het stokje vroeg in het seizoen over van Trond Sollied.

Update @ 10:00 uur

Jan Everse is tot aan het eind van het seizoen trainer van SC Heerenveen. De 56-jarige Rotterdammer is momenteel werkzaam bij zaterdaghoofdklasser RVVH. Everse neemt de taken over van Jan de Jonge, die eergisteren zijn functie neerlegde.