FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 februari 2010

Grote brand in leegstaand partycentrum

De brandweer is vanavond met groot materieel uitgerukt voor een brand in een leegstaand partycentrum aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel. Omdat het gevaar bestond dat het vuur zou overslaan op een schuur met zestig koeien en een watermolen gaf de brandweer alarm voor een zeer grote brand. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Het vuur werd rond negen uur ontdekt. Rond kwart voor elf was het gevaar dat het vuur zou overslaan nagenoeg geweken. Van het partycentrum bleef niet veel meer over.

Everse: "Ik geloof niet in een schokeffect"

Jan Everse is de nieuwe trainer van sc Heerenveen. Hij debuteerde bij zijn nieuwe werkgever direct met een 2-0 overwinning op FC Utrecht. De vervanger van Jan de Jonge, die deze week opstapte, wil niet spreken van een 'schokeffect'.

"Ik geloof niet in een schokeffect", aldus Everse, die eerder dit seizoen FC Zwolle onder zijn hoede had, tegen NOS. "De spelersgroep beseft dat het iets anders moet brengen dan de laatste weken."

"We kwamen in de wedstrijd met 1-0 voor en dat was heel belangrijk. Daarna hebben we afgesproken om compact te gaan spelen"
, aldus de nieuwbakken trainer.

"We hebben vleugels met veel dreiging en ook Sibon die fantastisch speelt. Maar het probleem is dat je het voor rust niet afmaakt." Dat kwam uiteindelijk toch goed door een gescoorde strafschop van Gerald Sibon.

Rot op met je rokende stinkbus!

Toch is er wat vreemds aan dat gedoe in Amsterdam. Wel heel hoge milieu-eisen aan vrachtwagens stellen, maar tegelijkertijd goedvinden dat stadsbussen daar niet aan voldoen. Toch worden die stadsbussen niet uit het centrum geweerd, maar die vrachtauto’s wel. Typisch, en ook niet uit te leggen. Helemaal vreemd is de argumentatie van de gemeente, dat de gemeente zélf geen zeggenschap heeft over de vergunning van het gemeentelijke vervoerbedrijf. Nou en? De gemeente heeft ook geen enkele zeggenschap over de vergunningen van vrachtwagenbedrijven, maar die worden wél met allerlei eisen geconfronteerd. Dat is, hoe je het ook bekijkt, gewoon meten met twee maten. Hoe je het ook bekijkt: je kunt als overheid moeilijk eisen aan anderen stellen, als je er zelf niet aan voldoet! Wat dat betreft heeft wethouder Vos een flinke dosis (al dan niet ecologische) boter op haar hoofd.

Duizendste Eredivisietreffer Heerenveen

Gerald Sibon was zaterdagavond tegen FC Utrecht door zijn twee doelpunten niet alleen matchwinner. De geroutineerde aanvaller maakte ook het duizendste Eredivisiedoelpunt van de Friezen.

Op de clubsite vermeldt Heerenveen dat Sibon door zijn twee doelpunten, waarvan één van de strafschopstip, de grens van de duizend treffers heeft doorbroken.

Het eerste doelpunt van Heerenveen in de Eredivisie werd vanaf elf meter gemaakt. Op 25 augustus 1990 liet Maarten de Jong zich bejubelen na diens gescoorde strafschop tegen FC Volendam (1-3 nederlaag).

Sibon had nog meer doelpunten kunnen maken tegen Utrecht. "Ik had zeven doelpogingen", zei hij tegenover NOS Langs de Lijn. "Ik had ook een bal op de paal, die moet net aan de goede kant vallen. Dan had ik er weer drie tegen Utrecht gemaakt."

[GP2] Barwa Addax Team voldoet aan verwachtingen

De coureurs van het Barwa Addax Team hebben in de tweede race van vandaag op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi prima resultaten neergezet. Sergio Pérez eindigde op een respectabele vierde positie, terwijl teamgenoot Giede van der Garde wat lager in het klassement kwam te staan na een aanrijding met een andere coureur.

Sergio Pérez boekte snel vooruitgang; hij startte van de twaalfde positie en wist zich na de eerste ronde al op te werken naar de negende plaats. Hij zette de stijgende lijn voort en het duurde dan ook niet lang voor hij in de punten reed. Hiermee was hij nog niet tevreden en gaf nog wat gas bij. Na een spannende race behaalde hij uiteindelijk de vierde positie. Ondanks de problemen met de aerodynamica en een aanrijding met Kral in het begin van de race waardoor het linkerdeel van de spoiler aan de rechterkant van de auto kwam te hangen, zette Sergio toch een uitstekend resultaat neer. Door de prestatie die Sergio vandaag heeft laten zien, kan hij zich scharen bij de beste coureurs van dit kampioenschap.

Giede van der Garde startte de race vanaf een negentiende positie, maar al vanaf het begin hield hij dezelfde snelheid aan als de kopliggers. Hij vocht zijn weg omhoog naar een negende plaats en wist die positie ook vast te houden. Door een inhaalmanoeuvre om in de punten te komen, kwam Giedo in aanraking met een tegenstander, waardoor het voorste gedeelte van zijn neus los kwam te hangen. Hierdoor moest hij een pitsstop maken, wat zijn positie in het klassement geen goed heeft gedaan.

Het Barwa Addax Team is meer dan tevreden over het behaalde resultaat. Het was de bedoeling om beide coureurs de kans te geven om voor de eerste keer op Yas Marina te rijden, wat uitgedraaid is op een succes. Beide rijders zaten lekker in hun ritme dit weekend en horen daarom bij de beste rijders in hun klasse.

Sergio Pérez verklaarde achteraf: "Ik ben erg blij om weer voor het Barwa Addac Team te rijden. We hebben hard gewerkt dit weekend en we hebben goede resultaten behaald. Ik voel me erg gemotiveerd en ik werk dan ook hard aan mijn voorbereiding op het GP2-seizoen, omdat ik zeker weten dat we hebben wat nodig is om succes te behalen. Ik hoop dat alles goed gaat en we een aanval kunnen doen op de titel.".

Teamgenoot Giede van der Garde zei: "Het is jammer dat mijn tegenaanval te snel kwam nadat ik van voren geblockt werd door een andere coureur. Ik kon niet laten zien waartoe ik in staat ben. Desalnietemin ben ik blij, omdat we een hoop hebben kunnen leren over dit nieuwe circuit. Ook ben ik tevreden over de manier waarop we de prestaties van de auto hebben kunnen verbeteren. Ik voel me prettig in de auto en heb een goed gevoel over het werk dat verricht wordt door het Barwa Addax Team.".

Uitslag Heracles Almelo - FC Groningen

Vanavond stond in de Eredivisie om 20:45 uur het duel tussen Heracles Almelo en FC Groningen op het programma. Hieronder vind je de uitslag.

Heracles Almelo

4 - 3

FC Groningen

 46' Dost
 72' Dost
 75' Overtoom
 89' Maertens
   36' Enevoldsen
 41' Enevoldsen
 50' Nordstrand
 
 Rode kaart: , Sankoh (60), Bacuna (64/2xg) (FC Groningen)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.412
Arbiter: Wiedemeijer
Bijzonderheden: Overtoom mist pen. (55)
 
Opstelling:   Opstelling:
Pieckenhagen
Breukers
Maertens
v.d.Linden
Looms
Overtoom
Quansah
Vejinovic (Ter Horst/13,
Steur/67)
Douglas
Dost
Everton (Armenteros/71)
  Luciano
Blind
Sankoh
Granqvist
Stenman
Lovre (Pedersen/90+2)
Holla
Bacuna
Enevoldsen
Nordstrand (Hiariej/62)
Matavz (v.d.Laak/80)

G7 scheldt schulden Haïti kwijt

De zeven rijkste industrielanden schrappen de schulden die het door een aardbeving verwoeste Haïti bij deze landen heeft uitstaan. Dat is tijdens een bijeenkomst van de G7 in Iqaluit in het noorden van Canada besloten, meldde de BBC. "De G7 scheldt alle bilaterale schulden van Haïti kwijt", zei de Canadese minister van Financiën Jim Flaherty.

De G7 bestaat uit Canada, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Japan. Het straatarme Haïti heeft circa 660 miljoen euro aan schulden bij donorlanden en internationale instituties uitstaan. Het is onduidelijk hoeveel daarvan bij de landen van de G7.

De Britse premier Gordon Brown prees de schuldsanering. "Een land dat begraven is onder het puin, daarvan moeten ook de schulden begraven worden", zei hij op de top.

Spelersbus Juventus botst tegen politiewagen

In aanloop naar het treffen met Livorno kende Juventus een slechte start. De spelersbus van De Oude Dame raakte betrokken in een ongeluk. Het voertuig botste tegen een politiewagen.

Het treffen tussen Livorno en Juve staat voor zaterdagavond op de rol. Vrijdagavond was de spelersbus op weg naar Hotel Palazzo, waar het team zou overnachten.

De bus botste tegen een politiewagen, die deel uitmaakte van het convooi. Eén politieagent is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Geen van de inzittenden van de bus raakten gewond.

De aanleiding van het ongeluk is onduidelijk. Naar verluidt stopte de wagen van de politie voor technisch onderhoud. Juventus reist na het duel met Livorno per vliegtuig terug naar Turijn.

Amateurscheidsrechter vergeet rode kaart

De scheidsrechter bij de amateurwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Capelle kwam vandaag tijdens het duel tot een vervelende conclusie. De arbiter wilde in de slotfase een speler van Rijnsburgse Boys uit het veld sturen, maar constateerde toen dat hij geen rode kaart bij zich had.

De man voelde zich niet meer in staat om verder te fluiten en besloot het duel te staken. Rijnsburgse Boys stond op dat moment op een 2-0-voorsprong tegen Capelle, de koploper van de hoofdklasse A.

De aanvoerder van de thuisclub oordeelde op de website van de club uit Rijnsburg hard over de arbiter. "Dan ben je gewoon niet goed voorbereid. Het zijn natuurlijk de eerste drie dingen die je voorbereidt, je gele kaart, je rode kaart en uiteraard je fluit."

Uitslagen Eredivisie (06/02/2010)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. hieronder vind je de uitslagen.

 

sc Heerenveen

2 - 0

FC Utrecht

 5' Sibon
 51' Sibon(pen)
   
 
 Gele kaart: Paulo Henrique, (sc Heerenveen), Asare, Vorm, (FC Utrecht)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 25.500
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Vandenbussche
Janmaat
Bak Nielsen
Breuer
Popov
Haglund
Elm (Losada/77)
Grindheim
Beerens
Sibon (Papadopulos/68)
Paulo Henrique ( Svec/85)
  Vorm
Cornelisse
Dickoh
Wuytens
Lensky
Silberbauer
v.Dijk
Mertens (v.Wolfswinkel/80)
Asare
Mulenga
Vandenbergh (Loval/64)


Roda JC

2 - 1

Sparta Rotterdam

 32' Janssen
 65' Junker
   89' Falkenburg
 
 Gele kaart: Svard, Bodor, Janssen, (Roda JC), Touzani, Strootman, John, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 13.500
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Delorge
Kah
Kruiswijk
De Jong
Sutchuin Djoum (Svärd/78)
Vormer
Janssen
Bodor (Meulens/88)
Hadouir
Junker (Yulu Matondo/83)
  Seliga
Koenders
Adeleye
Viergever
Slijngard (Duplan/46)
Touzani (Rutjes/82)
v.Gessel
Falkenburg
Strootman
John
Poepon (Bodul/72)

[Six Nations] Engeland wint van Wales

Dit weekend vinden de eerste wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Engeland en Wales.

Engeland - Wales 30-17

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd van de dag was de partij tussen Six Nations-grootmachten Engeland en Wales wel een interessante partij om naar de kijken. Op Twickenham won Engeland onder leiding van een goede Jonny Wilkinson met 30-17. Bij Wales mocht James Hook van de normale penalty- en conversienemer Stephen Jones de penalty's nemen, maar na twee enorme missers van Hook nam Jones die taak al snel weer over. Tussen de twee gemiste penalty's van Hook door wist Wilkinson wel een penalty te benutten voor Engeland. Jones zette Wales vervolgens weer op gelijke hoogte, om vlak daarna toe te zien hoe Wilkinson zijn tweede van uiteindelijk drie penalty's raakschoot.

Vlak voor de rust maakte Alun Wyn Jones een domme fout op een Engelsman waarvoor hij de sin bin in mocht. Vanaf dit moment stond Wales onder enorme druk van Engeland en scoorde Haskell na een minutenlange strijd op de achterlijn van Wales de eerste try van de wedstrijd. Nadat Wilkinson de conversie benutte floot de scheidsrechter voor de rust. Vlak na rust zetten Danny Care (try) en Jonny Wilkinson (conversie) Engeland op een nog grotere voorsprong. Engeland haalde zodoende een enorm voordeel uit de man-meer-situatie.

Acht minuten na de rust wist Wales via een try van Adam Jones iets terug te doen. Stephen Jones benutte de conversie en op dat moment is de stand 20-10 in het voordeel van Engeland. In de 72ste minuut maakte Wales het zelfs nog spannend als James Hook de bal naar voren trapt, hem zelf weer opvangt en zelfs een try maakt. Stephen Jones benutte wederom de conversie, waardoor de stand nog maar 20-17 is in het voordeel voor Engeland. Na deze try schrikt Engeland wakker en binnen een paar minuten is het een try aan de andere kant. Weer was het Haskell die de try maakte en Wilkinson benutte de conversie opnieuw. Drie minuten later krijgt Engeland nog een penalty die ook weer benut werd door Wilkinson waardoor de wedstrijd eindigt in 30-17 voor de thuisploeg.

Engeland
Tries: Haskell (2), Care
Conversies: Wilkinson (3)
Penalty's: Wilkinson (3)

Wales
Tries: A. Jones, Hook
Conversies: S. Jones (2)
Penalty: S. Jone

Cosworth tevreden over motor

Cosworth, motorleverancier van Williams, Virgin Racing, Lotus, USF1 en Campos Meta, is erg tevreden over de eerste testresultaten die deze behaald werden tijdens een testrit van 1200 kilometer op het circuit van Valencia. De CA2010-motor is de eerste motor die het bedrijf levert voor de Formule 1 sinds 2006.

Tijdens de eerste tests was alleen Williams aanwezig, maar ondanks een kleine softwarefout in de gasoverbrenging in de wagen van Rubens Barrichello, is Cosworth zeer tevreden over de betrouwbaarheid van de motor.

Mark Gallagher, algemeen van het Formule 1-project binnen Cosworthe, gaf aan dat de medewerkers van Cosworth bezig met het opbouwen van een sterke band met hun Williams-collega's. Hierover zei hij: "Ons werk met Williams was erg belangrijk om data te verzamelen en om feedback van de coureurs te krijgen, maar ook om de eerste resultaten te meten tussen de nieuwe CA2010-motor en het gloednieuwe FW32-chassis.".

[Six Nations] Ierland klopt Italië

Dit weekend vinden de eerste wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Ierland en Italië.


Ierland - Italië 29-11

De eerste wedstrijd van de Six Nations die op het programma stond was de wedstrijd tussen de winaar van 2009, Ierland, en de nummer laatst van vorig seizoen, Italië. In een uitermate saaie partij wist Ierland te winnen van Italië met 29-11. Ronan O'Gara van Ierland zette zijn land na 10 minuten spel op voorsprong door een penalty te benutten en hij hielp even later via Trimble, O'Driscoll, D'Arcy en D. Wallace Heaslip aan de eerste Ierse try van de wedstrijd. O'Gara trapte vervolgens de conversie tussen de palen zodat Ierland op een 10-0 voorsprong kwam.

In de 26ste minuut schoot voormalig Australiër Craig Gower een penalty binnen voor Italië, maar het verschil werd al snel weer tien punten toen O'Gara ook weer een penalty vanaf 35 meter benutte. Ierland kreeg het al helemaal makkelijk toen Italiaan Gonzalo Garcia naar de sin bin werd gestuurd na een overtreding op O'Driscoll en wederom O'Gara punten scoorde voor de Ieren. Leo Cullen van Ierland wist pas vlak voor de aftrap dat hij mocht spelen en hij betaalde het vertrouwen van de bondscoach terug door een ingooi van de Italianen uit de lucht te plukken en O'Leary weg te sturen die zijn allereerste try maakte in zijn interlandcarrière.

Italië leek het al opgegeven te hebben toen ze vlak voor rust plots een kans op een try kregen. Robertson reageerde alert op een mistrap van Ier Kearney en hij kon een try maken. Mirco Bergamasco miste de conversie, maar vijf minuten na rust schoot hij er wel nog een penalty in. Na deze penalty bloedde de wedstrijd dood en op nog twee Ierse penalty's na, de eerste werd weer raakgeschoten door Ronan O'Gara en de tweede door debutant Paddy Wallace, gebeurde er helemaal niets meer.

Ierland
Tries: Heaslip, O'Leary
Conversies: O'Gara (2)
Penalty's: O'Gara (4), P. Wallace

Italië
Try: Robertson
Penalty's: Gower, Mirco Bergamasco

Boze Dingsdag bekogelt journalist

Michael Dingsdag van sc Heerenveen heeft vanavond in de catacomben van het Abe Lenstra-stadion een journalist van de Leeuwarder Courant met een blikje energiedrank bekogeld. De verdediger ontstak tijdens een gesprek met de verslaggever in woede en gooide bij het weglopen een blikje naar de journalist van de regionale krant. Die werd echter niet geraakt.

Dingsdag wilde verhaal halen naar aanleiding van een artikel in de ochtendeditie van de Leeuwarder Courant. In een interview met de opgestapte interim-trainer Jan de Jonge werden de namen van Dingsdag en Gerald Sibon genoemd als spelers die aan de basis stonden van het opzeggen van het vertrouwen in de oefenmeester door de spelersgroep. Daar was de verdediger zeer ontstemd over.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de vijftiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen en de nieuwe standen.

Hoofdklasse A

ARC - Scheveningen 1-1
Barendrecht - Noordwijk 1-1
DOTO - ASWH 0-1
Katwijk - FC Lisse 2-1
Rijnsburgse Boys - Capelle gestaakt
RVVH - Quick Boys 2-0
Ter Leede - RVVH 5-1

Rijnsburgse Boys - Capelle werd dertien minuten voor tijd bij een 2-0 stand gestaakt, nadat er een opstootje ontstond na een harde overtreding op Capelle-speler Gertjan Rothman

STAND

1. Capelle 12-33
2. Barendrecht 12-27
3. Rijnsburgse Boys 11-23
4. Quick Boys 14-21
5. Ter Leede 12-19 (+8)
6. Katwijk 12-19 (-1)
7. ARC 13-19
8. ASWH 12-18
9. FC Lisse 14-18
10. Noordwijk 13-16
11. RVVH 13-15
12. Scheveningen 14-14
13. DOTO 14-8
14. TOGR 14-3

Quick Boys één punt, ASWH twee punten in mindering

Hoofdklasse B

DOVO - Jodan Boys 1-1
Hoek - Kozakken Boys 2-2
LRC Leerdam - GVVV 0-1
Spakenburg - Sparta Nijkerk 3-3
Volendam - IJsselmeervogels 0-1
Zwaluwen '30 - ODIN '59 2-1

SDC Putten - Bennekom werd afgelast

STAND

1. IJsselmeervogels 15-30
2. Sparta Nijkerk 14-29
3. Spakenburg 15-29
4. Hoek 14-26
5. GVVV 15-24
6. Zwaluwen '30 14-23
7. Kozakken Boys 15-23
8. LRC Leerdam 13-16 (-1)
9. SDC Putten 13-16 (-6)
10. ODIN '59 15-16
11. Jodan Boys 15-14 (-7)
12. DOVO 15-14 (-17)
13. Volendam 15-11
14. Bennekom 14-9

Hoofdklasse C

Berkum - Staphorst 1-0
SC Genemuiden - Nunspeet 0-1

ACV - Be Quick '28, Excelsior '31 - Harkemase Boys, HHC Hardenberg - Flevo Boys, PKC '83 - Go-Ahead Kampen en WHC - CSV Apeldoorn werden afgelast

STAND

1. Excelsior '31 13-31
2. Harkemase Boys 12-23
3. Berkum 14-23
4. CSV Apeldoorn 12-21 (+5)
5. ACV 12-21 (+4)
6. SC Genemuiden 15-20
7. Flevo Boys 11-19
8. Staphorst 13-19
9. HHC Hardenberg 12-16
10. Nunspeet 14-15
11. Be Quick '28 13-12
12. WHC 12-11
13. PKC '83 12-9
14. Go-Ahead Kampen 13-6

Vrouw komt om door lawine

Een 35-jarige vrouw is vandaag in Bayrischzell, ten zuiden van München, omgekomen nadat ze onder een lawine terecht was gekomen. Haar 42-jarige begeleider bleef nagenoeg ongedeerd. Dat heeft de politie van Bayrischzell gezegd.

De man en de vrouw waren aan het skiën en werden op ongeveer 1400 meter overvallen door een tweehonderd meter brede lawine. Ze werden door de lawine gegrepen en kwamen onder de sneeuw terecht. Een eigenaar van een berghut merkte de lawine op en hoorde hulpgeroep van de man, die tot zijn middel in de sneeuw zat. De vrouw werd ook gevonden en uitgegraven, maar overleed ondanks pogingen haar te reanimeren.

Douane vindt fors meer cocaïne in post

De douane heeft vorig jaar veertig procent meer postpakketten met cocaïne onderschept dan in 2008. In totaal werd op Schiphol 941 kilo cocaïne in 2158 pakketten aangetroffen, een record. In 2008 ging het om 670 kilo in 1558 pakketten. Ruim vier op de vijf poststukken (83 procent) kwam uit Suriname. Dat aantal liep op van 1177 in 2008 tot 1795 vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de douane waar RTL Nieuws over beschikt. De afzender van de drugs is vaak onbekend. De zender meldt vandaag dat de verstuurders volgens de Surinaamse minister van Justitie nauwelijks worden bestraft. De opsporing is volgens het OM in Haarlem 'erg lastig'.

Suriname is een doorvoerland voor cocaïne. De Surinaamse justitieminister Chandrikapersad Santokhi vindt volgens RTL Nieuws dat er meer moet worden gedaan om de grote drugssmokkelaars in zijn land te vervolgen, maar zou er te weinig personeel zijn om alle poststukken te controleren. Het land heeft onlangs overigens twee drugshonden en een drugsscanner uit Nederland gekregen.

Het aantal bolletjesslikkers op Schiphol lijkt wel te stabiliseren. Vorig jaar werden er 710 gepakt, elf minder dan in 2008. In bagage van bijvoorbeeld drugskoeriers werd iets vaker drugs gevonden. Vorig jaar ging het om 557 kilo.

Hoogwerker plukt inbrekers van flat Den Bosch

Twee inbrekers zijn afgelopen nacht met een hoogwerker van het dak van een flat in Den Bosch afgehaald. In een auto werd later een handlanger aangehouden. De buit bedroeg 250 euro, die bij een van de verdachten werd terug gevonden.

De politie kreeg rond 01.00 uur te horen dat er was ingebroken in de Rijnstraat. Agenten zagen de verdachten even later op een galerij lopen en sloten snel alle ingangen van de flat af. Na een vergeefse zoektocht naar de inbrekers gingen ze op het dak kijken, waar ze twee Bosschenaren van 20 en 23 jaar aantroffen. Het duo werd met een hoogwerker van de brandweer naar beneden gebracht en aangehouden.

Getuigen hadden gezien dat de inbrekers waren afgezet door een busje, dat nog rondreed in de omgeving. De bestuurder bleek een familielid van een van de arrestanten. De 26-jarige bestuurder uit Den Bosch werd ook aangehouden. Het drietal is opgesloten.

Uitslag PSV - ADO Den Haag

Vanavond stond er in de Eredivisie om 18:45 uur één duel op het programma. In Eindhoven speelden PSV en ADO Den Haag tegen elkaar. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

PSV

2 - 0

ADO Den Haag

 16' Rodríguez
 61' Toivonen
 
 
 Gele kaart: Van den Bergh (ADO Den Haag)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 32.900
Arbiter: Verbist (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Salcido
Rodríguez
Pieters (Vukovic/75)
Ooijer
Engelaar (Koevermans/66)
Bakkal
Afellay (Ojo/87)
Lazovic
Dzsudzsák
Toivonen
  Zwinkels
Kum
Derijck
Horváth
Buijs
Luijckx
Toornstra
Van den Bergh (Immers/76)
Milic
Verhoek (Knopper/59)
Soltani (Hulst/80)

'Lijk' in water Almere blijkt paspop

Het leek erop dat in Almere vanmiddag een stoffelijk overschot was aangetroffen onder het ijs van de Paarlemoervijver. Toen de brandweer het 'lichaam' uit het water haalde, bleek echter dat het ging om een paspop. Dat laat de politie weten.

Een passant had gemeld dat er iets onder het ijs lag, maar het was erg lastig om te zien wat het precies was. De politie alarmeerde vervolgens de media. Het bleek uiteindelijk te gaan om een paspop, iets kleiner dan in een modewinkel, licht een politiewoordvoerder toe.

Of de vondst tot veel ophef heeft geleid weet zij niet, maar de vijver ligt midden in een woonwijk.

Sega komt met nieuwe console

Ruim tien jaar na de geflopte Dreamcast en de Saturn komt Sega eindelijk weer met een nieuwe spelcomputer. De nieuwe console, met de veelzeggende naam 'Sega Zone', moet deze zomer al in de winkels liggen.

Maar juich niet te vroeg. Verwacht geen baanbrekende graphics die de PS3 en de Xbox 360 overstijgen, want Sega borduurt met name voort op in het verleden behaalde successen.

De Sega Zone komt namelijk met twintig klassiekers, waaronder Alex Kidd, Golden Axe en Sonic and Knuckles. Daarnaast krijg je er nog dertig andere spellen bij. Het leuke is dat je zestien hiervan kunt besturen met je armen, net als bij de Wii.

Teleurstellend is wel dat je het zult moeten doen met de bijgeleverde games. Ondanks dat Sega zegt later meer games te willen uitbrengen, kun je deze later niet meer toevoegen. Maar daar is de prijs van zo'n zestig euro dan ook naar.

Voor foto's van de nieuwe Sega-console, check de bron

Li Jiao naar halve finale Top-12

Li Jiao heeft zich bij de Europese Top-12 in het Duitse Düsseldorf geplaatst voor de halve finales. De Nederlandse, die het toernooi in 2007 en 2008 won, was in de kwartfinales met 4-1 ( 11-9, 11-6, 11-6, 6-11 en 12-10) te sterk voor de Duitse Elke Schall.

Er kan nog een Nederlandse de halve eindstrijd halen want Li Jie speelt later vanavond in de kwartfinale tegen de Roemeense Samara.

Verhagen wil niet korten op defensie

CDA-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) wil niet bezuinigen op defensie. Ook wil hij geen nieuw toptarief van 60 procent in de inkomstenbelasting, zoals de PvdA eerder bepleitte. Daarmee zoekt Verhagen drie weken voor de gemeenteraadsverkiezingen op twee belangrijke punten de confrontatie met de regeringspartner PvdA.

Verhagen zei dit vanochtend tegenover werkgevers tijdens een Bilderbergconferentie in Oosterbeek. Vanavond werd zijn speech vrijgegeven. "In tijden van crisis is dat geen populaire boodschap, maar ik zeg het toch: het zou kortzichtig zijn om in deze onzekere wereld, met zijn weerbarstige uitdagingen en zijn vele crises in de maak, op defensie te bezuinigen", zei Verhagen.

Een verhoging van het toptarief, door PvdA-leider Wouter Bos recent nog een reële optie genoemd, noemde Verhagen "heel onverstandig".

Peiling: meer scepsis door klimaatdiscussie

De ophef rondom de fouten in het rapport van het klimaatpanel IPCC blijkt duidelijk effect te hebben op de standpunten van de Nederlandse bevolking. Maakte twee maanden geleden 63 procent van de bevolking zich zorgen over de opwarming van de aarde, inmiddels is dat gedaald naar 48 procent. Dat meldt Maurice de Hond vandaag op basis van een peiling.

De afgelopen weken kwam een aantal fouten in de rapporten van het IPCC aan het voetlicht. Zo hadden onderzoekers geschreven dat gletsjers in de Himalaya al in 2035 zijn gesmolten, terwijl er 2350 had moeten staan. Afgelopen week bleek dat in het klimaatrapport uit 2007 staat dat 55 procent van Nederland onder de zeespiegel ligt, terwijl er 26 procent had moeten staan.

Slechts zeventien procent denkt dat de fouten per ongeluk zijn gemaakt. Wel vindt dertig procent dat de fouten onbelangrijk zijn, omdat de grote lijnen wel duidelijk zijn. Ruim de helft (54 procent) denkt dat het geen onafhankelijk rapport is.

De gesignaleerde fouten hebben volgens de opiniepeiler niet voor alle politieke stromingen hetzelfde effect. Een op de vijf kiezers van CDA en SP zou van mening zijn veranderd als het gaat om zorgen over de opwarming van de aarde. Bij GroenLinks-aanhangers gaat het om vier procent.

Uit de peiling blijkt verder dat een kwart denkt dat de aarde de komende decennia niet verder opwarmt. Dat was twee maanden geleden nog dertien procent. Vooral kiezers van VVD en CDA hebben hun standpunt over dit onderwerp aangepast. Ook het aantal mensen dat van mening is dat de opwarming samenhangt met menselijke activiteiten is gedaald. Twee maanden geleden was dat 69 procent, maar dat percentage blijft nu steken op 62.

'Natte Neuzen' komt terug

Goed nieuws voor hondenliefhebbers en de fans van Martin Gaus. Na acht jaar keert de 65-jarige dierenvriend weer terug op de buis.

Martin Gaus kijkt ernaar uit zijn aloude succesformule 'Natte Neuzen' weer nieuw leven in te blazen. "Ik liet de kijker deelgenoot worden van mijn emoties, dat doet nu iedereen", klaagt Gaus. 

Volgens Gaus gaat het echter helemaal goed komen met zijn comeback. "Het programma is ook niet verouderd, het haalt nog altijd prima kijkcijfers. Televisie maken is spannend. En het heeft een toegevoegde waarde om te leren samenwerken met je hond. Wie zijn hond goed opvoedt, doet dat ook met zijn kind."


Jochem Myjer had het beter kunnen doen

Loting Euro 2012: Geen politieke vijanden bij elkaar

Morgen worden tijdens de loting de kwalificatiegroepen voor het EK voetbal in 2012 bekendgemaakt. Landen die op politiek gebied met elkaar overhoop liggen, zullen niet samen in een groep zitten.

UEFA-baas Michel Platini maakte dit vandaag bekend. "We willen sport en politiek niet met elkaar vermengen. Dit is een goede beslissing", aldus de Fransman tegenover persbureau AP.

De regel houdt in dat zowel Armenië en Azerbeidzjan én Rusland en Georgië niet samen in een poule kunnen komen. De eerste twee landen hebben na een onderling meningsverschil geen diplomatieke contacten meer. Rusland en Georgië voerden in augustus 2008 korte tijd oorlog met elkaar.

Ex-Haarlemmers maken nog steeds kans op clubs

Zowel Jeffrey van den Berg als Benjamin van den Broek hebben de kans om een contract af te dwingen bij een club. De spelers van het failliete HFC Haarlem mochten al op stage komen bij teams uit binnen- en buitenland.

Van den Broek werkte een stage af bij Shrewsbury Town uit de League Two van Engeland. "Het zag er superprofessioneel uit en de training was van een hoog niveau", aldus Van den Broek tegen RTV Noord-Holland.

De Engelsen willen de speler tot het einde van dit seizoen vastleggen, terwijl ook Lierse SK vanuit België interesse heeft in Van den Broek. Zaterdagavond spreken de partijen met elkaar.

Voor Van den Berg is eerstedivisionist FC Zwolle in de markt. De stage van de aanvaller is verlengd tot en met donderdag vanwege slecht weer. Alleen donderdag trainde hij mee. "Dat ging wel goed en het is een leuk team", vertelde Van den Berg.

Honderdste 'clean sheet' Van der Sar bij United

Edwin van der Sar won met Manchester United vandaag kinderlijk eenvoudig van een zwak Portsmouth: 5-0. Pompey kwam niet tot scoren en daardoor bereikte Van der Sar een mijlpaal. Voor de honderdste keer in het shirt van United hield hij zijn doel schoon, zo blijkt uit de statistieken van ELF Voetbal.

De voormalig doelman van onder meer Ajax en Juventus zat de negentig minuten met succes uit. In het duel met de hekkensluiter van de Premier League had Van der Sar amper wat te doen.

Voor Manchester United scoorden Wayne Rooney, Michael Carrick en Dimitar Berbatov. Anthony Vanden Borre mikte het leder in eigen doel, evenals diens teamgenoot Marc Wilson. Daardoor stond er een 5-0 eindstand op het scorebord.

De 39-jarige Van der Sar scoorde in zijn loopbaan als doelman zelf één keer. Dat was in zijn periode bij Ajax, waar hij succesvol het doel tussen 1990 en 1999 verdedigde. In het uitduel tegen De Graafschap, op 3 mei 1998, maakte Van der Sar vanaf de stip de 1-8 namens Ajax.

[GP2 Asia] Uitslag Abu Dhabi Race 2

Davide Valsecchi heeft vandaag in Abu Dhabi de tweede race van de GP2 Asia Series op zijn naam geschreven. De Italiaan bleef Michael Herck en Giacomo Ricci voor. Hiermee gaat de iSport-coureur ruim aan de leiding van het kampioenschap. Giedo van der Garde moest zijn voorvleugel laten vervangen en kwam niet verder dan plaats negentien.

Max Chilton mocht van poleposition vertrekken maar kwam slecht weg. Hij viel terug naar plaats vier achter Herck, Alexander Rossi en Ricci. Jules Bianchi en Javier Villa lieten hun motor bij de start afslaan, waardoor Valsecchi en de winnaar van gisteren Oliver Turvey naar voren konden komen.

Valsecchi wist Chilton in te halen, vlak voordat de botsing tussen Josef Kral en Luca Filippi zorgde dat er een safety car op de baan kwam. Na de herstart gingen Herck en Ricci er vandoor, maar Valsecchi achterhaalde het duo en ging Ricci na vijftien ronden voorbij. Ook Giedo van der Garde was onderweg naar voren, maar bij hem mislukte een inhaalactie, waardoor hij een nieuwe voorvleugel moest halen.

Valsecchi wist Herck bij te halen en in de voorlaatste ronde ging hij de Roemeen voorbij. De andere plaatsen in de punten gingen naar Ricci, Sergio Pérez, Turvey en Chilton.

De volgende race is over drie weken in Bahrein op het circuit van Sakhir.

Uitslag Race 2:

Pos. Coureur Team Tijd
1 D. Valsecchi iSport International 41:00.566
2 M. Herck DPR + 1.969
3 G. Ricci DPR + 4.227
4 S. Perez Addax + 11.618
5 O. Turvey iSport International + 12.235
6 M. Chilton Ocean Racing Technology + 19.619
7 J. Bianchi ART Grand Prix + 20.018
8 C. Pic Arden International + 20.686
9 A. Rossi Qi-Meritus.Mahara + 26.380
10 V. Arabadzhiev Piquet GP + 27.038
11 J. Villa Arden International + 27.400
12 M. Ericsson Super Nova International + 28.307
13 D. Clos Trident Racing + 29.574
14 C. Vietoris DAMS + 30.993
15 D. Zampieri Piquet GP + 31.691
16 E. Piscopo DAMS + 32.213
17 L. Filippi Qi-Meritus.Mahara + 34.854
18 A. Valerio Coloni Motorsport + 39.649
19 G. van der Garde Addax + 1:03.697
20 P. Kralev Trident Racing + 1:07.219
DNF W. Bratt Coloni Motorsport + 3 ronden
DNF F. Leimer Ocean Racing Technology + 5 ronden
DNF J. Kral Super Nova International + 21 ronden
DNF S. Bird ART Grand Prix + 21 ronden

De Mos debuteert bij Kavala met overwinning

Aad de Mos heeft zijn eerste wedstrijd op de bank bij het Griekse Kavala winnend afgesloten. De Hagenaar zag zijn ploeg tegen Pas Giannina met 1-0 winnen, dankzij een eigen doelpunt van de bezoekers. Kavala blijft door de zege in de middenmoot.

De Mos was vorige week al aanwezig bij zijn nieuwe club als toeschouwer. Toen zag hij zijn nieuwe ploeg onderuit gaan tegen Iraklis (1-0). Zaterdag zat hij voor het eerst op de bank als trainer.

De eerste wedstrijd onder leiding van de oud-trainer van onder meer Ajax en Mechelen leverde direct succes op voor Kavala. Een eigen doelpunt van Ilias Kotsios bezorgde de ploeg van De Mos de belangrijke drie punten. Oud-Feyenoorder Ebi Smolarek, die transfervrij naar de Griekse club kwam, pakte in de slotfase een rode kaart. Kavala klimt door de overwinning uit onderste regionen.

Huta Galung en Sijsling door in Rotterdam

Nadat Raemon Sluiter zich heeft weten te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van het ABN Amro World Tennis Tournament, hebben ook twee andere landgenoten dit voor elkaar gekregen. Jesse Huta Galung en Igor Sijsling wonnen beiden hun eerste wedstrijd van het toernooi in Rotterdam.

Huta Galung trad aan tegen de als achtste geplaatste David Guez. In twee sets wist onze landgenoot zijn opponent terug naar huis te sturen; 6-2 en 7-6 (9). Sijsling was te sterk voor zijn Belgische tegenstander Cristophe Rochus. Ook hij won in twee sets; 6-2 en 6-1.

De winnaar van de tweede kwalificatieronde plaatst zich voor het hoofdtoernooi en daar zal één van beide tennissers niet in actief zijn. Huta Galung en Sijsling strijden namelijk tegen elkaar om een ticket voor het hoofdtoernooi. Sluiter treft de Zwitser Stephane Bohli.

Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn al zeker van een plaatsje. Zij ontvingen van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard.

Toivonen: "Goede herinneringen aan ADO"

Vanavond speelt PSV de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag en Ola Toivonen heeft nog goede herinneringen aan het eerdere treffen tussen beide clubs. De Zweed trof destijds vier keer het doel.

Toivonen liet tegenover PSV Flits weten dat hij die wedstrijd nog goed kan herinneren: "Goede herinneringen ja, vooral in Den Haag eerder dit seizoen. Maar natuurlijk is het resultaat veel belangrijker. Ik ben blij als ik doelpunten maak, absoluut. Toch wil ik het liefst dat we zaterdag winnen. Met of zonder goal van mij, dat doet er niet toe. Ook al heb je dat vaker gehoord, het gaat om de drie punten en nergens anders om."

Dit seizoen heeft Toivonen al elf doelpunten gescoord voor de ploeg die op dit moment aan de leiding gaat in de Eredivisie. Toch hoopt hij ook dat zijn teamgenoten scoren: "Als Danny (Koevermans, red.), Balázs (Dzsudzsák, red.), Danko (Lazovic, red.) of iemand anders scoort vind ik dat ook mooi. Het zegt ook iets dat we allemaal op een behoorlijk aantal goals staan."

[Upd] Van Emden bereikt finale, Willeboordse brons

Anicka van Emden is erin geslaagd om de finale te bereiken van de Grand Slam in Parijs. De judoka wist in de halve finale zeer verrassend te winnen van de Japanse Masae Ueno.

Van Emden treft later vandaag in de categorie tot 63 kg. in de finale Gevrise Emane. De Franse judoka versloeg in haar halve finalepartij onze landgenote Elisabeth Willeboordse. De Zeeuwse pakte daardoor de bronzen plak.


Update 18:33 uur

Zojuist is bekend geworden dat Anicka van Emden de zilveren plak heeft veroverd in Parijs. Na de zeer verrassende winst in de halve finale op Masae Ueno, kon ze niet winnen van de Franse judoka Gevrise Emane. De bedwingster van Elisabeth Willeboordse in de halve finales schrijft door de overwinning op Van Emden het toernooi op haar naam.

Een gesprek met mijn heer

Mijn blik valt op een oud mannetje, een heel oud mannetje. Minstens negentig. Hij leunt voorovergebogen op een wandelstok en is gekleed in een wit pak. De kleur van zijn baard komt overeen met de chique kledij.  Langzaam strompelt het mannetje door de stationshal en kijkt naar de grond. Af en toe heft hij het hoofd, dan kijkt de oud van dagen verwonderd om zich heen. Al snel besluit ik dat deze excentriekeling het mooiste mens-exemplaar van de dag is. Onopvallend probeer ik mijn nieuwe subject te volgen. Het lijkt alsof ik hem ken, maar waarvan?

Debuut Van Nistelrooy bij HSV van korte duur

Ruud van Nistelrooy heeft vandaag tegen 1. FC Köln zijn eerste speelminuten meegemaakt in het shirt van Hamburger SV. Het was echter van korte duur, aangezien de Nederlandse spits pas in de laatste minuut binnen de lijnen kwam.

Op het moment dat Van Nistelrooy inviel, was de eindstand al bepaald. HSV verspeelde twee dure punten door 3-3 te spelen tegen de ploeg uit Keulen. De van Real Madrid overgekomen spits liep al vanaf de zestigste minuut warm.

Twee minuten nadat hij was ingevallen, klonk het eindsignaal. HSV stond een kwartier voor tijd nog met 3-1 voor. Het was lange tijd onzeker of Van Nistelrooy zou debuteren, aangezien hij terugkwam van een blessure.

De Bleeckere: "Echte werk begint nu pas"

De ervaren scheidsrechter Gilles de Bleeckere is ook deze zomer actief op het WK in Zuid-Afrika. De Belg is door de FIFA geselecteerd voor het eindtoernooi. De Bleeckere is zich ervan bewust dat er arbeidsintensieve periode te wachten staat voor hem en zijn assistenten.

De Bleeckere (43) is al twaalf jaar actief in het internationale voetbal. Eerder was hij onder meer arbiter op het WK 2006 in Duitsland en Euro 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Zijn nieuwe WK-nominatie was dan ook geen verrassing. "Het was zeker verwacht, maar voor mij is niets binnen zolang het niet officieel is. Onze aanduiding bevestigt de vorige toernooien. Het is dat wat ik het meest apprecieer", vertelt De Bleeckere aan Het Laatste Nieuws.

"De top bereikt hebben, en daar kunnen blijven tot het einde, want in december 2011 stop ik. Maar ik ben nog niet in Zuid-Afrika. We moeten eerst slagen voor de zware fysieke testen tijdens de stages op de Canarische eilanden en in Zwitserland. Op 43-jarige leeftijd is dit niet zo evident meer.”

"Maar als een van ons drieën (De Bleeckere en zijn assistent-scheidsrechters Peter Hermans en Walter Vromans, red.) mislukt, dan is het adieu Kaapstad. Daarna moet ik nog bij de 24 scheidsrechters horen die effectief wedstrijden zullen leiden op het WK. Dus praat me alstublieft nog niet over de finale. Het enige dat telt, is de eerste wedstrijd tot een goed einde brengen, en dan de tweede", besluit de Belgische leidsman.

Kinderen gewond door landmijnen Israël

Twee kinderen zijn vandaag tijdens een wandeling met hun familie gewond geraakt toen ze per ongeluk een mijnenveld op de Golanhoogten inliepen. Dat heeft de nationale reddingsdienst van Israël vandaag bekendgemaakt.

Een 11-jarig jongetje liep zware verwondingen aan zijn been op; zijn 12-jarige zusje raakte gewond aan haar gezicht door rondvliegende scherven.

Israël veroverde de Golanhoogten op Syrië in 1967 tijdens de Zesdaagse oorlog. Er zijn nog steeds een aantal mijnenvelden uit die periode. Deze zijn echter omheind met prikkeldraad en duidelijk gemarkeerd met waarschuwingsborden. Het komt dan ook zelden voor dat er gewonden vallen doordat mensen het gebied per ongeluk inlopen.

Hiddink en Van Gaal in beeld bij Nigeria

Guus Hiddink en Louis van Gaal zijn in beeld om Nigeria te coachen op het komende WK. De twee staan op een lijstje dat door de Nigeriaanse bond is opgesteld in de zoektocht naar een opvolger voor Shaibu Amodu, die vrijdag werd ontslagen. Ook de Kroaat Ratomir Dujkovic en voormalig Engels bondscoach Peter Taylor staan op de lijst.

De Nigeriaanse bond meldt dat het voor het einde van de maand met de kandidaten om de tafel wil zitten. De vraag is of Hiddink en Van Gaal, momenteel respectievelijk bondscoach van Rusland en trainer van Bayern München, oren hebben naar de functie.

Amodu loodste Nigeria naar het WK en naar de derde plaats bij het toernooi om de Afrika Cup van vorige maand. Er was echter wel veel kritiek over de behoudende speelwijze van de Super Eagles. Op het WK in Zuid-Afrika is Nigeria ingedeeld in een poule met Argentinië, Griekenland en Zuid-Korea.

Robert treft Lopez in ATP-finale Johannesburg

Feliciano Lopez heeft de finale van het ATP-toernooi in Johannesburg ten koste van Gael Monfils bereikt. De 28-jarige Spanjaard versloeg de Fransman in drie sets: 3-6, 6-1, 7-6 (1). In de finale staat Lopez tegenover de Fransman Stéphane Robert.

De 29-jarige Robert versloeg eerder op de dag in de halve finale de Spanjaard David Ferrer: 7-5, 6-4. De Fransman staat voor de eerste keer in zijn tenniscarrière in een ATP-finale. Lopez schreef in 2004 het toernooi van Wenen op zijn naam. Zijn laatste finaleplaats behaalde hij in 2008 in Dubai.

Lopez is de nummer 39 van de wereldranglijst terwijl Robert op de honderdste plek staat. De finale wordt zondag gespeeld.

 

          

                                                 Feliciano Lopez in actie

Friezen protesteren tegen vierbaansweg

Bewoners en milieu- en natuurorganisaties protesteren vandaag tegen de aanleg van een vierbaansweg tussen Dokkum en Nijega. Een bus maakt een tocht door het gebied waar de weg moet komen om informatie te geven over het plan. De vierbaansweg moet 250 miljoen euro gaan kosten.

De bus stopt op twee plekken, waar de inzittenden folders uitdelen. Volgens adjunct-directeur van natuurorganisatie It Fryske Gea, Henk de Vries proberen de betogers meer bewoners op te roepen om in het geweer te komen tegen het te bouwen tracé. "Er zijn alternatieven die een stuk goedkoper zijn en die de natuur in het gebied sparen", zegt de Vries. Topmodel Doutze Kroes heeft op Twitter laten weten de actie te steunen.

Cissé en De Guzman starten tegen AZ

Mario Been heeft zijn opstelling voor de wedstrijd tegen AZ op een paar plekken veranderd. Sekou Cissé en Jonathan de Guzman zullen ditmaal in de basis beginnen.

Beide spelers konden afgelopen week in de wedstrijd tegen RKC niet op speelminuten rekenen. Trainer Mario Been koos toen voor Diego Biseswar en Roy Makaay.

"Ik kan met deze selectie veel kanten op. Nu krijgt Jonathan De Guzman weer de kans vanaf de aftrap. We weten allemaal dat hij geweldig kan voetballen. Een garantie is dat niet, maar ik hoop dat hij het gaat laten zien", aldus Been via de site van Feyenoord.

Per wedstrijd beslist Been wie er zal gaan spelen, aangezien de trainer van de Stadionclub over een brede en fitte selectie beschikt. Afgelopen week koos Been tegen hekkensluiter RKC voor een aanvallend ingesteld middenveld. De kans is groot dat de trainer tegen regerend landskampioen AZ zijn tactiek zal wijzigen. "Ik kijk naar de mindere punten van de tegenstander, zonder direct heel mijn elftal om te gooien", aldus de coach van de Rotterdammers.

[Upd] Diskwalificatie Dumoulin in Ster van Bessèges

Nadat hij gisteren al de derde etappe won, heeft de Fransman Samuel Dumoulin ook de vierde rit in de Ster van Bessèges gewonnen. In de slotkilometer ontsnapte de renner van Cofidis uit het peloton en hij kwam alleen over de finish.

De etappe van vandaag ging over 140 kilometer met start en finish in Alès. Halverwege de etappe ontsnapten Johnny Hoogerland (Vacansoleil) en de Fransen Fédrigo en Hivert uit het peloton. Ze kregen gezelschap van Ladagnous (Fra) en de Ier Roche. Drie kilometer voor de meet werd het vijftal echter teruggepakt door het peloton, waarna Dumoulin een geslaagde jump plaatste.

Update @ 17:10 uur

Samuel Dumoulin is gediskwalificeerd omdat hij in de slotkilometer van de etappe afgesneden zou hebben. De overwinning gaat nu naar Arnaud Molmy van Team Roubaix die bovendien ook de leiding in het algemeen klassement overneemt van Borut Bozic van Vacansoleil.

Sluiter wint in kwalificaties

Raemon Sluiter heeft zijn eerste wedstrijd in de kwalificaties voor het ABN-Amro toernooi in Rotterdam gewonnen. Zijn tegenstander Simone Boletti moest bij een 6-4 en 4-1 achterstand opgeven.

Om het hoofdtoerooi in Ahoy te bereiken moet Sluiter in de tweede kwalificatieronde winnen van de Zwitser Stephane Bohli. Jannick Lupescu werd in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld, hij verloor van de Kazak Andrej Goloubev met 6-1 en 6-1.

Later komen Igor Sijsling en Jesse Huta Galung nog in actie in het kwalificatietoernooi. Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn met een wildcard al toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Sauerbreij herovert leiding WB-klassement

Nicolien Sauerbreij heeft vandaag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Wereldbeker. Onze landgenote eindigde vandaag als tweede bij de WB-wedstrijd in het Duitse Bayrischzell op de parallelreuzenslalom en heroverde daarmee de leiding in het klassement.

Met dit resultaat kende Sauebreij overigens ook een uitstekende generale repetitie voor de komende Olympische Winterspelen in Vancouver. Deze gaan volgend weekend van start.

Sauerbreij is dit seizoen bezig aan een uitstekende race. Ze won eerder al een WB-wedstrijd en eindigde twee keer als tweede. Vandaag verloor ze in de finale van de Duitse Amelie Kober. In het klassement heroverde Sauerbreij wel de koppositie van Fränzi Mägert-Kohli.

Verkoopcijfers NL week 5: Massief Actie Spel maakt zijn entree

De nieuwe oogst aan spellen van deze periode zorgen er steeds meer voor dat de top 10 lijst wordt opgeschoond met nieuwe games. Mass Effect 2 doet het netjes in Nederland, de PC-versie is nu voor het eerst toegetreden in de lijst en MAG maakt ook zijn entree. De Xbox 360 en PC-versie van Modern Warfare 2 lijken langzaam dalende, terwijl de PS3-versie nog steeds standvastig op de tweede plek staat. Toch zijn er nog steeds een aantal spellen die qua verkoopcijfers maar weinig bombarie veroorzaken, zoals het spel Bayonetta, dat nog geen enkele keer in de top 10 was te bekennen. Ook FIFA 10 en Sonic & Mario: ODOWP  voor de Nintendo DS hebben ruimte moeten moeten maken voor Mass Effect 2 en MAG.

1. (vorige week: 1) [Wii] New Super Mario Bros. Wii 
2. (2) [PS3] Call of Duty: Modern Warfare 2
3. (3) [X360] Mass Effect 2
4. (-) [PS3] MAG
5. (5) [Wii] Mario Kart Wii
6. (4) [X360] Call of Duty: Modern Warfare 2
7. (7) [Wii] Mario en Sonic op de Olympische Winterspelen
8. (6) [PC] Call of Duty: Modern Warfare 2
9. (-) [PC] Mass Effect 2
10.(9) [Wii] Wii Sports Resort

Wat moet er verder nog gezegd worden over MAG? Dat het spel furore maakt met zijn gevechten tot maar liefst 256 spelers zal waarschijnlijk niemand ontgaan zijn ("met" dedicated servers). Tevens is het spel exclusief voor de PS3. Zipper Interactive, de ontwikkelaar van het spel, zullen mensen vooral nog kennen van de SOCOM-reeks en als je de geruchten moet geloven werken zij momenteel aan een vervolg op deze reeks (SOCOM 4?). MAG wordt over het algemeen goed ontvangen met redelijke nette beoordelingen en ook de verkoopcijfers in het buitenland liegen er niet om. MAG heeft bijvoorbeeld New Mario Wii in Amerika al ingehaald (niet in totale aantallen uiteraard) en eigelijk alleen Mass Effect 2 weet MAG daar momenteel te overtreffen. Hier in Nederland is dit dus redelijk vergelijkbaar, eigelijk alleen Wii Fit Plus doet het daar nog enorm goed. Blijkbaar hebben wij hier toch iets minder last van overgewicht dan in de USA!

MAG

Petacchi wint GP Etruschi

Alessandro Petacchi is alweer de winnaar geworden van de GP Costa degli Etruschi. De Italiaan won de koers voor de zesde maal op rij.

Petacchi, dit seizoen rijdend voor Lampre, boekte daarmee alweer zijn derde overwinning van het seizoen. Eerder won de Speer van La Spezia twee ritten in de Ronde van Calabrië.

In de GP Estruschi was Petacchi vandaag de beste in de eindsprint. Alberto Loddo, rijdend voor Androni Giocattoli en Liquigas-coureur Fabio Sabatini werden respectievelijk tweede en derde.

Wenger: "Seizoen niet nutteloos bij uitblijven prijzen"

Arsenal-coach Arsène Wenger beschouwt een nieuw seizoen zonder prijzen niet direct als een verloren jaar. De Fransman beschouwd de waarde van de verschillende tastbare prijzen op zijn eigen manier. Maar baalt wel als hij uiteindelijk met lege handen moet staan.

"Als je de League Cup wint, kun je naar mijn mening niet zeggen dat je prijzen pakt. We zijn hier om prijzen te winnen, maar het hangt af van wat je verstaat onder prijzen", aldus Wenger tegen Sky Sports.

"Is het de Champions League, de Premier League, de League Cup? We hebben ons onlangs voor de tiende keer op rij gekwalificeerd voor de achtste finales van de Champions League. Dat is voor mij drie keer zo moeilijk als vijf keer de League Cup winnen. Ik weet wat wel en niet lastig is."

"Natuurlijk wil ik, net als de fans, prijzen winnen en ik ben gefrustreerd als het niet lukt. Maar dat betekent niet dat de rest van het seizoen compleet nutteloos is geweest. Een seizoen gaat niet van fantastisch naar 'nul'. Als derde eindigen in de Engelse competitie is geen ramp."

Nys zegeviert in Lille

De zevende veldrit in de strijd om de Gazet van Antwerpen-trofee, vanmiddag in Lille, is gewonnen door Sven Nys. De Belg versloeg de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar in de eindsprint.

Achter het duo, dat al vroeg in de wedstrijd de leiding nam, werd de Belg Kevin Pauwels derde. Beste Nederlander was Gerben de Knegt met de tiende plaats.

Na zeven van de acht wedstrijden gaat Nys met 171 punten aan de leiding. Niels Albert, die vandaag vierde werd, staat met 157 punten tweede.

 

Kuyt bereikt mijlpaal

Dirk Kuyt besliste vanmiddag de derby tussen Liverpool en Everton. De Katwijker maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Zijn treffer leverde naast drie punten, ook een mijlpaal op voor Kuyt: zijn vijftigste doelpunt in dienst van The Reds.

De Nederlander speelde sinds zijn komst van Feyenoord 177 officiële duels bij Liverpool. Kuyt scoorde 36 doelpunten in de Premier League, twaalf in diverse Europese toernooien en hij trof tweemaal doel in de FA Cup.

Kuyt lijkt dit seizoen nog belangrijker te zijn dan voorheen. De oud-Feyenoorder neemt zijn ploeg elke wedstrijd op sleeptouw en maakte ook belangrijke treffers. Na 25 competitiewedstrijden staat hij dit seizoen op negen competitietreffers.

De Katwijkse aanvaller is al vier seizoenen actief op Anfield Road en is een van de weinige spelers die onder Rafael Benitez nagenoeg altijd speelt. Kuyt heeft nog een contract voor 2,5 jaar in Liverpool.

'Visie PVV is vaak onduidelijk'

Diverse maatschappelijke organisaties vinden dat de visie van Geert Wilders' PVV vaak onduidelijk is. Uit een rondgang van NRC Handelsblad langs ruim twintig organisaties blijkt dat de standpunten van de PVV 'onduidelijk en onvoorspelbaar' zijn.

Ook het in contact komen met de PVV blijkt vaak een lastige klus. "Ze vinden dat we establishment zijn en te dicht tegen de ministeries aanzitten", zo zegt ANWB-directeur Van Woerkom. Hij zegt verder dat de PVV zich heel erg inzet voor de automobilist, maar "hun standpunt over toerisme en recreatie kent de ANWB niet."

De Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt niet te weten of de PVV een visie over wonen heeft. "We hebben ze nooit kunnen betrappen op een visie en een standpunt over wonen. Je hoort ze er niet over", aldus Hans André de la Porte van VEH. Aedes, de overkoepelende organisatie van woningcorporaties, vindt dat de partij vaak van standpunt wisselt.

De standpunten inzake onderwijs en zorg zijn wel duidelijk. "Op basis van wat ik tot dusverre aan plannen heb gehoord, zou ik er niet rouwig om zijn als de PVV in de regering komt", zo luidt het commentaar van de voorzitter van Beter Onderwijs Nederland. Verder wordt de 'kwetsbare positie van mensen in zorg- en verpleeghuizen' vaak genoemd volgens de directeur van de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad.

Op de site van de PVV staat nog de visie op een aantal zaken in aanloop naar de verkiezingen van 2006.

Uitspraak Iran over nucleair akkoord verworpen

Amerikaanse en Europese defensievertegenwoordigers hebben vandaag in München de verklaringen van de Iraanse minister van buitenlandse zaken, Manouchehr Mottaki, verworpen. Mottaki zei gisteren dat Teheran 'dichtbij een definitief akkoord' is. Hij verzekerde de afgevaardigden dat het Iran ernst is om voortgang te boeken. De minister wees daarbij op de uitspraak van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinedjad eerder deze week. Ahmadinedjad zei toen dat Teheran in wil stemmen met de export van een groot deel van haar uraniumvoorraad om deze te laten verrijken.

De beweringen van Mottaki moeten echter nog wel gesteund worden door concrete acties, zo zeiden de regeringsvertegenwoordigers. De Duitse minister van buitenlandse zaken, Guido Westerwelle, die samen met de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in onderhandeling is met Iran, zei dat de uitspraken van Mottaki niets nieuws brengen. "Als het niet meer is dan dat we gisteren gehoord hebben, dan moeten we helaas concluderen dat er geen nieuwe transparantie is. Het betekent dat de situatie niet is veranderd."

Ook de Amerikaanse minister van defensie, Robert Gates, verwierp de beweringen van de Iraanse regering. Hij was van mening dat er een nieuwe koers moet worden gevaren. Gates zei dat als Iran serieus overweegt zijn uranium te exporteren dat het land dan wel zou samenwerken met het IAEA. "De realiteit is dat ze niets hebben gedaan om de internationale gemeenschap gerust te stellen." Bovendien hebben ze volgens Gates ook niets gedaan om de voortgang van de ontwikkeling van een kernwapen stop te zetten.

De vertegenwoordiger van de Verenigde Staten op de conferentie, James Jones, benadrukte dat Iran niet veel tijd meer heeft voordat er een nieuwe ronde sancties wordt opgelegd. De Duitse minister van defensie, Karl-Theodor zu Guttenberg noemde de beweringen van Mottaki een 'doorzichtig plan om tijd te winnen'.

Ondanks gesprekken over sancties weigert China, permanent lid van de Veiligheidsraad met vetorecht, deze koers te volgen. Gisteren zei de Chinese minister van buitenlandse zaken, Yang Jiechi, dat China ervan overtuigd is dat geduld en diplomatie de beste weg naar een oplossing is.

Buiten de conferentie om heeft Mottaki gesproken met de directeur van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), Yukiva Amano. De bijeenkomst vond plaats achter gesloten deuren en het is niet bekend of tijdens dit gesprek nieuwe voorstellen ter tafel zijn gebracht.

'Extra bezuiniging politie onverantwoord'

Nieuwe bezuinigingen op de politie zijn niet aan de orde en ook niet verantwoord. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) vandaag in reactie op uitspraken van burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen (VVD). Van Aartsen, die het beraad van korpsbeheerders voorzit, zei vandaag in de Volkskrant dat er komend voorjaar nieuwe bezuinigingen dreigen aan te komen. Hij voorspelt dat die in de samenleving en de politiek op breed protest stuiten.

De liberaal heeft signalen ontvangen dat er plannen bestaan om met name Amsterdam, Rotterdam en Den Haag fors te laten inleveren. "Dat is wat ons betreft een onbegaanbaar pad", zei hij tegen het dagblad. "Als ik straks met mijn collega-korpsbeheerders nóg meer politiesterkte moet inleveren, schept dat een groot politiek probleem." Het kabinet zal dan 'een breed front van burgers, bestuurders, politiemensen en officieren van justitie tegenover zich vinden.'

Volgens de minister zijn er bij de politie het afgelopen jaar duizend voltijdbanen bijgekomen. Begin dit jaar waren er ongeveer 53.320 politiemensen in Nederland. Ter Horst meldt in een verklaring dat de veiligheid deze kabinetsperiode is verbeterd, mede dankzij de inzet van de politie. De bezuinigingen zijn volgens haar tot nu toe niet ten koste gegaan van blauw op straat en de recherche. Efficiënter werken en betere samenwerking binnen de politie moet het meeste geld opleveren. "Verder bezuinigen op de politie past daar niet bij", aldus de bewindsvrouw.

Van Aartsen maakte overigens ook melding van het electorale succes van Geert Wilders, wiens partij volgende maand meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Een van de klachten van de burgers is volgens de burgemeester dat ze te weinig politie op straat zien.

Benzema: "Achterstand op Barça is overbrugbaar"

Karim Benzema vindt dat de strijd om de Spaanse landstitel nog absoluut niet beslist is. De aanvaller van Real Madrid vindt het gat van vijf punten met koploper Barcelona nog te overzien. De Fransman ziet De Koninklijke zelfs de koppositie nog overnemen.

"Vijf punten stelt niets voor", laat Benzema vol vertrouwen weten aan Marca. Koploper Barça is echter schier onverslaanbaar. De ploeg van Pep Guardiola zijn nog altijd zonder nederlaag in La Liga en incasseerde in de afgelopen twintig duels maar tien tegentreffers.

In de jacht op de achtervolging zit Benzema regelmatig op de bank. Real-trainer Manuel Pellegrini geeft vaak de voorkeur aan Gonzalo Higuain in de punt van de aanval. "Als ik goed presteer, weet ik dat ik me in de basiself kan spelen. Maar ik zal mezelf moeten bewijzen."

De onderlinge strijd met Higuain laat volgens Benzema geen sporen na buiten het veld. "Ik kan het erg goed vinden met Higuain. Dan maakt het niet uit dat we om dezelfde positie in het team strijden", laat de oud-speler van Olympique Lyon weten.

Los Blancos treedt zaterdagavond aan tegen Espanyol. Koploper Barcelona speelt eerder op de avond in het eigen Nou Camp tegen Getafe.

Ruckstuhl pakt Nederlandse titel verspringen

Karin Ruckstuhl heeft zaterdag in Apeldoorn tijden de NK indoor de titel gepakt op het onderdeel verspringen. Het was de vierde indoortitel uit haar loopbaan.

Ruckstuhl sprong een afstand van 6,50 meter. Die afstand is slechts tien centimeter verwijderd van de limiet voor het WK indoor in Qatar. Ruckstuhl won de Nederlandse titel bij het verspringen eerder in 2004, 2006 en 2007.

Li Jie uitstekend begonnen aan Top-12

Tafeltennister Ji Jie is de Europese Top-12 in Düsseldorf uitstekend begonnen. Vandaag wist ze in haar eerste partij de Oostenrijkse Liu Jia te verslaan.

Li Jie, verliezend finalist van 2009, trof in Liu Jua dezelfde tegenstander als in de halve finales van vorig jaar. Ook ditmaal was onze landgenote te sterk. Het werd 4-0 in sets.

Li Jiao won vandaag haar tweede partij van het toernooi. De winnares van 2007 en 2008 wist de Kroatische Tamara Boros met 4-0 te verslaan. Door dit resultaat plaatste Li Jiao zich voor de kwartfinales. Li Jie heeft hier nog één overwinning voor nodig.

Uitslag Liverpool - Everton

Vandaag stond tijdens de 21e speelronde in de Premier League de 213e Merseyside Derby op het programma. Liverpool trof in het eigen Anfield Road stadsgenoot Everton en won dankzij een doelpunt van Dirk Kuyt met 1-0. Beide ploegen eindigden de bikkelharde wedstrijd met tien man.

Liverpool, dat aantrad met onze landgenoot Dirk Kuyt en nieuweling Maxi Rodríguez in de basis, zocht vanaf minuut één het vijandelijke doel. Toch kon de ploeg geen voorsprong pakken, aangezien het vizier bij onder anderen Steven Gerrard en Daniel Agger niet op scherp stond. Zodoende kwam Everton, met John Heitinga in de verdediging, beter in het spel en kreeg ook een paar kansjes, maar ook de gasten konden niet scoren.

Na ruim een half uur mocht Liverpool met tien man verder, nadat Sotiris Kyrgiakos een grove charge op de Belg Marouana Felliani met rood moest bekopen. Felliani kon de wedstrijd niet meer hervatten en werd vijf minuten voor rust gewisseld voor de Spanjaard Mikel Arteta. Toch was Liverpool voor rust het dichst bij de openingstreffer, maar Steven Gerrard mikte de bal op de lat. The Reds en The Toffees gingen daardoor met een 0-0 stand de rust in

Na rust zocht Everton de aanval, maar het was de thuisploeg die na tien minuten spelen in de tweede helft de openingstreffer wist te scoren. Na een hoekschop van Gerrard maakte Dirk Kuyt het eerste doelpunt van de wedstrijd. Ook na dit doelpunt kwam Liverpool met tien man nauwelijks in de problemen. Rafael Benítez besloot om na een uur spelen Ryan Babel in het veld te brengen voor collega-aanvaller David N'Gog.

Everton-trainer David Moyes zag dat zijn ploeg weinig in te brengen had tegen de tien van Liverpool en bracht ruim een kwartier voor tijd de Nigeriaanse aanvallers Victor Anichebe en Aiyegbeni Yakubu binnen de lijnen. Deze aanvallende zet hielp Everton weinig, want The Reds hielden zich staande in de slotfase.

In de laatste minuut mocht ook Everton met tien man verder, nadat oud-Ajacied Steven Pienaar na ruw spel zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld van scheidsrechter Martin Atkinson. De voorsprong van Liverpool kwam ook in de slotsecondes niet meer in gevaar en Everton kon zonder punten weer huiswaarts.

[DOD] Geen verrassingen in sheetfinales

Op het Dutch Open Darts is men inmiddels bij de sheetfinales aanbeland. Dat houdt in dat er nog 128 darters in de race zijn voor een plaats bij de beste zestien.

Er waren geen verrassingen tijdens deze sheetfinales. Rick Hofstra won met 3-1 van Meindert van de Kooi. Joey ten Berge ondervond geen problemen in zijn partij tegen Kevin Evers (3-0) en ook Gary Robson schaarde zich, middels een 3-1-zege tegen Joe Murnan, bij de beste spelers van het Dutch Open Darts.

Opmerkelijk was wel de partij tusen Jan Dekker en Robert Wagner. De Nederlander stond met 2-0 voor, maar gaf de wedstrijd uiteindelijk nog uit handen (3-2). Magican won de partij door 101 uit te gooien, daar onze landgenoot drie pijlen op dubbel twintig miste.

Geen plek voor Sulejmani en Aissati, wel Lodeiro

Martin Jol laat Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati opnieuw buiten de wedstrijdselectie van Ajax. Het tweetal moet de topper tegen FC Twente, net als de duels tegen Feyenoord en Roda JC, vanaf de tribune toekijken. Nicolas Lodeiro debuteert in de selectie.

Sulejmani en Aissati kregen de afgelopen weken kritiek van Jol op hun fitheid. Beiden werken daarom extra trainingen af om fitter te worden. Deze week gingen zijn onder meer voor het oog van verschillende camera's trappen lopen op de tribunes van de Amsterdam ArenA.

Jol doet voor het thuisduel tegen Twente voor het eerst een beroep op de nieuwe aankoop Nicolas Lodeiro. In de achttienkoppige selectie is ook weer ruimte vrijgemaakt voor Kennedy Bakircioglu, George Ogararu en de jonge Christian Eriksen. Hyun-Jun Suk behoort niet tot de wedstrijdselectie.

Voor Sulejmani en Aissati is het de derde wedstrijd op rij dat er geen beroep op hun diensten wordt gedaan. Het tweetal dat onder Marco van Basten voor een slordige twintig miljoen euro naar Amsterdam kwam, wist zelden te imponeren in het Ajax-shirt sinds hun komst. Voor Jol was het matige optreden in de beker tegen NEC (3-2 winst, na verlenging) aanleiding om de twee spelers te passeren.

Hamas trekt excuus voor oorlogsmisdaden in

De Hamas-regering heeft zich vandaag gedistantieerd van een eerdere verklaring waarin ze excuses aanbood voor de Israëlische burgerslachtoffers bij raketaanvallen.

De excuses waren onderdeel van een antwoord van Hamas op een rapport van de Verenigde Naties waarin zowel Hamas als Israël werden beschuldigd van het plegen van oorlogsmisdaden gedurende de strijd die afgelopen winter werd gevoerd.

De Hamas-regering schreef toen in haar antwoord aan de VN dat 'ze zich verontschuldigden voor het leed dat de Israëlische burgers mogelijk hebben geleden'. De regering zei echter ook dat ze het recht hadden om een bezetting door Israël te weerstaan. Vandaag onderstreepte Hamas opnieuw dat recht, maar zei tevens 'dat het rapport dat was ingestuurd in dit verband geen excuses bevatte'.

Hamas gaf geen uitleg over het intrekken van de excuses.

Robert houdt Ferrer uit finale Johannesburg

Stephane Robert heeft de finale van het ATP-toernooi in Johannesburg gehaald. De Fransman versloeg zaterdag in twee sets de Spanjaard David Ferrer: 7-5, 6-4.

Robert staat op de honderdste plek van de wereldranglijst, terwijl Ferrer de nummer achttien is. Voor Robert wordt het de eerste finale in zijn tenniscarrière.

In de finale komt Robert uit tegen de winnaar van het duel tussen Gael Monfils en Feliciano Lopez. De finale wordt zondag gespeeld.

Nederlandse judodames zeker van medaille

Elisabeth Willeboordse en Anicka van Emden hebben minimaal al een bronzen plak gewonnen tijdens het Grand slam in Parijs. Beide judodames komen uit in de gewichtklasse tot 63 kilo.

Willeboordse en Van Emden kunnen elkaar pas in de finale treffen. Van Emden won vandaag zeer verrassend van de Zuid-Koreaanse Ja-Young Kong. Ze treft nu een andere wereldtopper, de Japanse Masae Ueno.

De Duitse Claudia Ahrens moest haar meerdere erkennen in Willeboordse. Haar volgende opponente in Parijs is Gevrise Emane.

Vos wint veldrit in Lille

Marianne Vos heeft vandaag de veldrit in het Belgische Lille op haar naam geschreven. De kersverse wereldkampioene wist Daphny van den Brand te verslaan in de sprint.

Vlak voor de finish leek het erop dat Vos de winst moest gunnen aan nationaal kampioene Van den Brand. De ketting was eraf gelopen en Vos kreeg deze er in eerste instantie niet op. Ze besloot om op een klein verzet door te rijden en met succes. Nadat de ketting er vanzelf weer op schoot, kon ze Van den Brand, winnares van het brons tijdens het afgelopen WK, weer bijhalen.

In de eindsprint wist ze met haar laatste krachten haar landgenote te verslaan en zo haar eerste veldrit als wereldkampioene van 2010 te winnen.

'Walvisvaarder ramde weer boot Sea Shepherd'

Een Japanse walvisvaarder is vandaag "met opzet" tegen een boot van de milieuorganisatie Sea Shepherd gevaren. Dat gebeurde in de wateren bij Antarctica, meldt Sea Shepherd in een verklaring op haar website.

Het Japanse schip de Yushin Maru 3 ramde de romp van de Bob Barker in het deel van Antarctica dat Australië beheert. Er zijn geen gewonden gevallen. De boot kon doorvaren en de activiteiten van de walvisvaarder blijven dwarsbomen, aldus Sea Shepherd.

Begin vorige maand zonk de speedboot Ady Gil van de milieuorganisatie, nadat een Japanse walvisvaarder het vaartuig had geramd. Beide partijen beschuldigen elkaar ervan voor de aanvaring verantwoordelijk te zijn. Zowel Nieuw-Zeeland als Australië onderzoekt die zaak.

Hak loopt limiet voor WK indoor

Yvonne Hak heeft vandaag tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek een verrassende prestatie neergezet. De Nederlandse liep een tijd die binnen de limiet lag om mee te doen aan het WK indoor, volgende maand in Qatar.

Hak liep tijdens de series van het NK in Apeldoorn een tijd van 2.03,25. Aangezien de limiet is 2.03,80, mag onze landgenote volgende maand meedoen aan de WK indoor in Qatar.

Toch zal Hak niet naar Qatar afreizen om mee te doen aan de WK indoor. Dit liet ze na afloop weten. De Nederlandse wil zich volledig richten op de Europese kampioenschappen, komende zomer in Barcelona.  Gregory Sedoc zal wel naar Qatar afreizen. Hij zal uitkomen op de 60 meter hordenlopen. Hij wist zich afgelopen week te kwalificeren.

Dodental explosie Luik naar veertien gestegen

Het dodental van de explosie vorige week in de Belgische stad Luik is tot veertien gestegen. Dat hebben de autoriteiten vandaag laten weten. Van elf van de veertien doden is de identiteit vastgesteld. Onder hen zijn drie Bulgaren.

De slachtoffers konden worden geïdentificeerd met DNA-materiaal dat bij familieleden in hun land was afgenomen. Het bestaan van het veertiende slachtoffer is gebleken uit forensisch onderzoek op de menselijke resten die zijn aangetroffen op het terrein aan de Leopoldstraat waar het ingestorte appartementengebouw stond. De oorzaak van de explosie was mogelijk een gaslek.

Britse tieners opgepakt in tuin paleis Noordeinde

Drie Britse tieners zijn afgelopen nacht opgepakt in de tuin van paleis Noordeinde in Den Haag. Ze waren over het hek geklommen om aan een aantal belagers te ontkomen, met wie ze ruzie hadden gekregen in het uitgaansleven.

De marechaussee wist de drie rond 01.00 uur direct op te pakken, bevestigt een woordvoerder vandaag. Het gaat om twee jongens van 16 jaar en een van 17. De drie zijn overgedragen aan de politie, die ze na overhandiging van een proces-verbaal weer liet gaan.

Tieners opgepakt in tuin paleis Noordeinde

Politie pakt jeugdige bendeleden op

De politie heeft in het Groningse Stadskanaal zes jeugdige winkeldieven opgepakt die samen een bende vormden. De tieners zijn 12 tot 14 jaar oud. De bende werd vermoedelijk door een meisje aangevoerd, die opdracht gaf tot verschillende diefstallen bij winkels. Twee andere tieners moeten nog verhoord worden. Zij zijn nog niet aangehouden.

De politie was de groep tieners al langer op het spoor en ging vorige week over tot de aanhoudingen. De groep bestond uit vijf meisjes en drie jongens, die bij elkaar in de klas zaten. Een 13-jarig meisje, een bekende van de politie, was de leider van de groep. De politie denkt met de aanhoudingen ruim tweehonderd gevallen van winkeldiefstal en heling in de provincie Groningen te hebben opgelost.

De tieners sloegen hun slag bij supermarkten, drogisterijen, kledingzaken, en een bijouteriezaak. Bij de kassa werden kleine dingen afgerekend, waarna de dieven er vaak met een tas vol gestolen spullen vandoor gingen. Dit gebeurde soms tien keer per week. De tieners zijn na hun aanhouding weer vrijgelaten.

Interim-trainer Wolfsburg: "Moeten Van Bommel uit de tent lokken"

Lorenz-Günther Köstner, interim-trainer van VfL Wolfsburg, heeft voorafgaand aan het duel met Bayern München het vuurtje opgestookt. De tijdelijke opvolger van Armin Veh liet weten Bayern-aanvoerder Mark van Bommel uit zijn spel te halen middels provocaties.

"Een van spelers moet zich voor het elftal opofferen om Van Bommel te provoceren", laat Köstner weten tegen Bild Zeitung. De interim-trainer wil daarmee het vloeiend opererende Bayern van de afgelopen weken proberen te ontregelen. Hij ziet Van Bommel als de belangrijkste spil in het team van Van Gaal.

Regerend landskampioen VfL Wolfsburg speelt zaterdagmiddag in de eigen Volkswagen-Arena tegen nummer twee Bayern. Die Wölfe staan op dit moment teleurstellend elfde. De matige resultaten deden de clubleiding besluiten om trainer Armin Veh de laan uit te sturen.

Onderzoek: besneden vrouwen vaak depressief

Een derde van de besneden vrouwen in Nederland heeft last van depressie. Dat blijkt uit een onderzoek van kenniscentrum Pharos dat voor het eerst in Nederland onderzoek deed naar de psychische, sociale en relationele gevolgen van besnijdenis. In totaal zijn 66 vrouwen onderzocht. De helft van de vrouwen heeft last van een angststoornis.

Depressie wordt niet altijd door de vrouwen als zodanig herkend. Een reden hiervoor is omdat het woord 'depressie' bijvoorbeeld niet in het Somalische woordenboek voorkomt. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat vrouwen die uit gebieden komen waar meisjes worden besneden, weinig kennis hebben over seksualiteit. Zij zien seks alleen als een manier om kinderen te krijgen. Hulpverleners hebben volgens de ondervraagde vrouwen niet allemaal kennis over meisjesbesnijdenis.

Naar schatting worden in Nederland zo'n vijftig vrouwen per jaar besneden. Het onderzoek wordt vandaag in Rotterdam gepresenteerd tijdens de internationale dag tegen vrouwelijke genitale verminking. In het onderzoek werden vrouwen uit Somalië, Soedan, Eritrea, Sierra Leone en Ethiopië bevraagd.

In Nederland kan vrouwenbesnijdenis bestraft worden met twaalf jaar cel. Staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA) wil in de zomer een contract invoeren om ervoor te zorgen dat ouders hun kinderen niet in het buitenland laten besnijden. Allochtone ouders die hun dochter naar een risicolanden reizen kunnen het contract vrijwillig ondertekenen.

Terry: "Wanneer rust terugkeert, kan ik weer aanvoerder zijn"

John Terry staat de afgelopen twee weken volop in de schijnwerpers. In alle commotie rond zijn affaire met de vriendin van Wayne Bridge heeft zelfs bondscoach Fabio Capello zich gemengd. Terry is zijn aanvoerdersband kwijt bij het Engelse team. Maar de verdediger van Chelsea verwacht dat deze maatregel tijdelijk is.

"Ik denk dat ik weer aanvoerder kan zijn als de rust is teruggekeerd", zegt Terry in de boulevardkrant The Sun. "Ik heb mijn hele leven strijd geleverd en zal daar nu niet mee stoppen", aldus de strijdlustige aanvoerder van Chelsea.

Capello heeft Rio Ferdinand aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger van Manchester United was al geruime tijd reserve-captain. Als het aan Terry ligt zal hij echter de band willen dragen op het WK komende zomer. Als de onrust rond zijn persoon voldoende is afgenomen.

Mario en Sonic helpen SEGA door de crisis

Het succes van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen heeft ervoor gezorgd dat SEGA de schade beperkte met verkopen ten opzichte van vorig jaar. Het spel is eigenhandig verantwoordelijk voor een groot deel van de inkomsten van de uitgever over het afgelopen jaar.

SEGA heeft bekend gemaakt dat het netto inkomen van de uitgever in de eerste drie maanden van het financiële jaar met 7,7 procent gedaald is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt Kotaku.

In de afgelopen negen maanden is er één game die er met kop en schouders bovenuit steekt. SEGA heeft in de Verenigde Staten en in Europa ruim 5,67 miljoen exemplaren verkocht van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen voor de Nintendo Wii en Nintendo DS.

Een andere hit is Bayonetta, de game die in januari verscheen voor de Xbox 360 en Playstation 3. Van die game werden al 1,1 miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten en Europa. Daarnaast deden games als Football Manager 2010 voor de PC, en Phantasy Star Portable 2 in Japan voor de PSP het ook goed met respectievelijk 740 duizend en 540 duizend exemplaren.

Ecclestone steunt deelname Stefan GP

Ook Bernie Ecclestone wil ervoor zorgen dat Stefan GP dit seizoen deel gaat nemen aan de Formule 1. Ecclestone ziet hierbij Ralf Schumacher als een perfecte kandidaat om coureur bij het team te worden.

Zakenman Zoran Stefanovich nam eind vorig jaar Toyota over en veranderde dit in Stefan GP. Hij werkt echter nog steeds nauw samen met Toyota voor de technische ondersteuning van het team.

Stefan GP heeft geen startbewijs voor 2010, maar stelt alles in het werk om deze wel te ontvangen. Eind deze maand wordt er a getest in Portimao en daarna worden alle materialen overgevlogen naar Bahrein, waar de eerste Grand Prix zal plaatsvinden.

De inspanningen van het team kunnen op goedkeuring van Bernie Ecclestone rekenen. De Formule 1-baas sprak zijn steun voor het team uit tegenover Sport Bild.

"Ik geloof niet in de deelname van US F1 en Campos. Ik heb daarentegen goed contact met Stefan GP en probeer dit team een startplek te bezorgen", aldus Ecclestone. De Brit gaf hierbij meteen advies over de rijders. "Ralf Schumacher zou de optimale coureur voor hen zijn. Hij heeft ervaring en kent het team."

Schumacher ontkende meteen tegenover Motorsport Total dat hij zal gaan rijden voor het nieuwe team. Hij verklaarde dit seizoen gewoon weer actief in de DTM te zullen zijn.

[DOD] Van de Rassel en Ten Berge door, Fitton exit

Jan van de Rassel en Joey ten Berge hebben zich weten te plaatsen voor de vierde ronde van de Dutch Open in Veldhoven. Beide Nederlanders wisten vrij gemakkelijk door te dringen tot de volgende ronde. Ook Darryl Fitton wist zich eenvoudig te plaatsen voor de volgende ronde. Fitton versloeg Stephan Romijn met 3-0.

De Brit kon een ronde later alweer naar huis doordat hij door de Nederlandse Rob van Bussel werd uitgeschakeld. Martin Adams, Joey Ten Berge en Gary Robson wisten wel de vierde ronde te bereiken.


Fitton na zijn overwinning in de derde ronde

Di Grassi positief over eerste auto Virgin Racing

Lucas di Grassi heeft gisteren voor het eerst in de nieuwe auto van Virgin Racing mogen rijden. Nadat hij op het circuit van Silverstone 36 rondjes had gereden liet hij in een interview weten zeer tevreden te zijn met het nieuwe ontwerp.

 

"Het voelt goed en ik ben erg blij met de eerste indrukken over de auto. Het is geweldig wat het team in zo'n korte tijd heeft weten te bereiken. Ik denk dat we echt een goede auto en een geweldig team hebben", aldus Di Grassi. "Het was voor mij erg belangrijk om hier zoveel mogelijk te leren zodat ik volgende week, in Jerez, veel kilometers kan maken."

Perfect Dark XBLA wordt op X10 onthuld

Rare heeft aangekondigd dat Perfect Dark voor de Xbox Live Arcade collectie op de X10 te zien valt. Via een e-mail bericht liet Rare het volgende weten:

"Iedereen kan op de X10 kennismaken met Joanna, inclusief haar verbeterde uiterlijk en haar supergladde 60 FPS frame-rate"

Perfect Dark op de Xbox Live Arcade wordt een remake van de klassieker die uitkwam op de Nintendo 64. In de nieuwe versie worden de graphics opgepoets en de game krijgt een online multiplayer optie. De X10 wordt 11 februari in San Francisco gehouden. Het nieuws wat op de X10 bekend wordt gemaakt zal je snel op FOK!Games kunnen lezen.

Hoe voorkom je rugpijn bij het achterlangs neuken?

De gemiddelde man kent het wel. Na of, erger nog, tijdens een lange sekssessie waarop je de vrouw in kwestie keihard achterlangs neemt, krijg je ineens pijn in je rug. Het doel heiligt de middelen, maar toch is die rugpijn niet fijn! Gelukkig heeft een fabrikant van seksspeeltjes er iets op gevonden. Kijk naar de typische Tell Sell-reclame en laat je overtuigen. Wie schrijft de eerste review op het forum?

Man terminaal, vrouw pleegt abortus

In China heeft een zwangere vrouw laten zien niets voor haar man over te hebben. Haar man blijkt terminaal ziek te zijn, en heeft nog slechts twee maanden te leven. In plaats van dat de aanstaande moeder dolgelukkig is dat ze de genen van haar man alsnog kan doorgeven, heeft ze de vijf maanden oude foetus laten aborteren.

De echtgenoot lijdt aan maagkanker, en is niet meer te genezen. De vrouw heeft de baby laten weghalen om zo haar kansen op een nieuw huwelijk te vergroten. In China geldt namelijk nog immer het eenkindbeleid.

Zowel de vader als de moeder van de doodzieke echtgenoot heeft de harteloze vrouw gesmeekt om het kind te houden, maar tevergeefs. Zelfs de garantie dat de schoonouders na de geboorte het kind zullen opvoeden heeft haar niet kunnen overhalen.

De zwangerschap is inmiddels afgebroken. De doodzieke man is kapot van verdriet. De echtgenote is dan ook niet meer welkom op zijn begrafenis.

Alves is klaar om te spelen tegen Getafe

Barcelona-speler Daniel Alves is klaar om zaterdag te spelen tegen Getafe. De verdediger is hersteld van een beenblessure. De Braziliaan raakte afgelopen maand tijdens een training aan zijn rechterbeen geblesseerd. Door de blessure miste hij de wedstrijd van afgelopen weekeinde, Barcelona versloeg Sporting Gijon met 1-0.

Barcelona gaat in de Primera Division aan kop. Het team van Josep Guardiola heeft 52 punten uit twintig wedstrijden. Real Madrid staat op vijf punten achterstand. Getafe, zaterdag de tegenstander van Barcelona, staat zevende met 31 punten.

Chivu: "Dit is het begin van een nieuw leven"

Christian Chivu is klaar om de draad weer op te pakken bij Internazionale. De oud-Ajacied ziet zijn terugkeer als het begin van een nieuw leven. Een indrukwekkend litteken op zijn achterhoofd is nog het enige bewijs van zijn zware blessure.

Chivu onderging een operatie aan een schedelbreuk. Daarbij werden enkele botdeeltjes weggehaald. Hij liep de aanvankelijk zwaar ogende blessure op in een duel met Chievo Verona-speler Sergio Pellissier afgelopen maand. De Roemeen is inmiddels hersteld en hoopt snel op jacht te gaan naar successen met Inter.

"Dit is mijn tweede leven,"
omschreef Chivu zijn terugkeer tegen La Gazzetta Dello Sport. "Ik beschouw het als een nieuwe start in mijn leven. Ik wilde na de operatie direct de televisiebeelden zien van de blessure. Mijn vrouw schrok zich kapot toen zij het litteken zag. Maar ik was nooit ongerust."

Chivu verwacht op korte termijn weer terug te keren op het veld. "Ik hoop zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij de groep. Ik verwacht eind maart weer op het veld te staan. Dan gaan we op jacht naar de Scudetto en de Champions League." José Mourinho heeft de Roemeen opgenomen in de lijst van spelers die beschikbaar zijn voor de hervatting van de Champions League.

Chamakh: "Mijn keuze gaat uit naar Arsenal"

Marouane Chamakh wil komende zomer Girondins Bordeaux verlaten voor Arsenal. De Marokkaan kan na dit seizoen transfervrij vertrekken uit de wijnstad.

"Ik wil naar de Premier League. Als het aan mij ligt naar Arsenal", laat Chamakh weten in L'Équipe. The Gunners zijn echter niet de enige geïnteresseerde clubs in de aanvaller van Bordeaux.

Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Everton en Sunderland zouden inmiddels ook al contact hebben gezocht met de zaakwaarnemer van de Marokkaans international. Deze clubs lijken echter nul op hun rekest te krijgen, nu Chamakh een duidelijke voorkeur heeft voor het Arsenal van Arsene Wenger.

"Waar mijn toekomst ligt?”, zegt Chamakh tegen L’Equipe. “Dat bepaal ik zelf. Ik zie geen redden om mezelf druk op te leggen. Maar elke dag die voorbij gaat, voel ik mij minder speler van Bordeaux. Mijn keuze gaat uit naar de Premier League. Als ik het zou kiezen, wordt het Arsenal.” De Londenaren lijken daarmee alsnog hun zin te krijgen. Arsenal probeerde de 26-jarige spits afgelopen zomer al op te halen uit Frankrijk, maar kon het niet eens worden met de ploeg van trainer Laurent Blanc.

Chamakh beseft ondanks zijn vurige wens om te vertrekken uit de Ligue 1, dat hij veel te danken heeft aan Bordeaux. "De club heeft mij zoveel gegeven. Ik ga op korte termijn mijn definitieve besluit maken met het oog op volgend seizoen. Dan kan de club een waardige vervanger voor mij zoeken.” De komst van Laurent Blanc was voor de Marokkaan reden om niet eerder te vertrekken bij Bordeaux. “Hij heeft ons een winnaarsmentaliteit bijgebracht en leerde ons om verlies te verafschuwen.”

Chamakh is duidelijk over zijn ambities. "Ik ben op dit moment zowel mentaal als fysiek op mijn best. Drie jaar geleden was ik nog een beetje gek. Maar nu heb ik de controle over mezelf. Ik ben sterker geworden, maar ik wil altijd blijven verbeteren. Ik wil altijd winnen. Inmiddels ben ik ook meer een doelpuntenmaker. Maar ook hierin wil ik mij blijven verbeteren.”

Li Jiao wint eerste wedstrijd Top-12

Tafeltennister Li Jiao heeft haar eerste wedstrijd tijdens de Europese Top-12 in Düsseldorf in winst omgezet. Onze landgenote won met veel moeite van haar Roemeense opponente Elizabeta Samara.

De Roemeense pakte een 3-1 voorsprong, maar Li Jiao vocht zich knap terug in de wedstrijd en sleepte zelfs de winst binnen. Met 8-11, 11-9, 10-12, 13-15, 11-5, 11-6 en 11-9 won ze haar eerste wedstrijd van het toernooi.

Li Jiao won de Europese Top-12 in 2007 en 2008.

[DOD] Van der Rassel, Fitton, Wagner naar volgende ronde

Vandaag staat alweer de derde dag op het programma van de Dutch Open Darts. Donderdag stonden er koppelwedstrijden op het programma. Gisteren werden de eerste helft van de singles afgewerkt en vandaag de tweede.

Om kwart voor één moest Joey ten Berge het opnemen tegen Mart Koolaard. Ten Berge wist de partij naar zich toe te trekken. Daniel Brouwer deklasseerde Braulio Roncero met 3-0 en Darryl Fitton wist de Nederlander Johan van Gelderen van het bord te gooien. Ook Jan van der Rassel, Robert Wagner, Tony West en Stephan Bunting wonnen de partijen met 3-0.

Guardiola: "Henry nog een paar stapjes voor op Pedro"

Josep Guardiola denkt dat Pedro, ondanks zijn goede seizoen, nog een paar stapjes moet maken om op hetzelfde niveau als Thierry Henry te komen.

Pedro valt dit seizoen op door zijn doeltreffendheid. "Henry ligt nog steeds een paar stapjes voor op Pedro", zei Guardiola op het perspraatje van vrijdag. "Ik heb veel vertrouwen in Thierry en hoop dat hij zijn beste vorm weer kan oppakken."

Pep ging ook nog in op de droogte van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse zomeraankoop heeft al een kleine twee maanden niet meer gescoord. "Ik weet niet wanneer we van droogte kunnen spreken. Veel combinaties en doelpunten zijn namelijk opgezet door Ibra", aldus Guardiola.

Barça neemt het vanavond op tegen Getafe. Aanvoerder Carles Puyol ontbreekt wegens een schorsing. "Zij staan drie punten van plekken die recht geven op Europees voetbal en zijn halve finalist in de beker. Tegen Sevilla zagen we waar ze toe in staat zijn."

Lodeiro: "Net zo geliefd als Suárez worden"

Nicolas Lodeiro maakte gisteren zijn eerste training mee bij zijn nieuwe club Ajax. De Uruguyaan kijkt er naar uit om samen met land- en ploeggenoot Luis Suárez te spelen. Hij ziet de spits van Ajax als voorbeeld.

Net als Suárez wil Lodeiro publiekslieveling worden bij Ajax. "Zijn aanwezigheid stimuleert me. Luis en ik zijn als spelers niet te vergelijken, maar ik wil even geliefd en goed worden. Alleen door keihard te werken, kan ik zijn niveau halen. Ik weet wat me te doen staat."

Komende zondag kan de kersverse Ajacied waarschijnlijk zijn debuut al maken. Lodeiro heeft in de tussentijd niet stilgezeten en is fit genoeg om in actie te komen: "Ik heb in Uruguay doorgetraind en als de trainer me tegen FC Twente nodig heeft, ben ik fit genoeg om er te staan. Wat ik voor speler ben? Een jongen die de bal graag heeft, dicht bij het strafschopgebied gebruikt moet worden en doelgericht is."

Lodeiro is erg blij dat hij voor Ajax gekozen heeft: "De eerste indruk is fantastisch, mijn medespelers steunen me vanaf het begin en ik weet al zeker dat ik een juiste keuze heb gemaakt. Ik hoop een grote bijdrage te kunnen leveren aan de toekomstige successen van Ajax."

'Terugkeer Cabañas niet onmogelijk'

Een terugkeer van Salvador Cabañas op de internationale voetbalvelden is niet uitgesloten. Dat heeft zijn behandelend arts. Ernesto Martinez, vrijdag gezegd.

De arts zei dat de kogel waarmee Cabañas geraakt is, nog steeds in zijn schedel zit. Een poging om de kogel te verwijderen zou een risicovolle operatie zijn.

Het is nog te vroeg om te concluderen dat een terugkeer daadwerkelijk realiseerbaar is, maar volgens Martinez verloopt het herstel positief. Uitgesloten lijkt wel dat Cabañas het WK in Zuid-Afrika gaat halen.

Op 25 januari werd Cabañas neergeschoten en hij verkeerde aanvankelijk in levensgevaar. Gesproken met de politie heeft hij nog niet. Verdachten zijn nog niet aangehouden.

Lupescu niet naar hoofdtoernooi ABN-Amro toernooi

Jannick Lupescu is in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van de ABN Amro World Tennis Tournament uitgeschakeld. Onze landgenoot moest zijn meerdere erkennen in Andrei Goloebev.

De zestienjarige Lupescu ging in de Rotterdamse Ahoy' met twee keer 6-1 ten onder tegen de Kazach.

Toernooidirecteur Richard Krajicek gaf Lupescu de laatste wildcard voor het kwalificatietoernooi. Vorige week won hij samen met Justin Eleveld het dubbelspel bij de junioren op de Australian Open.

Ari tekent voor vier jaar bij Spartak Moskou

Ari is officieel speler van Spartak Moskou. De Braziliaan heeft de medische keuring met succes doorstaan en tekent voor vier seizoenen in Rusland.

De Russische nummer twee van afgelopen seizoen was al weken in onderhandeling met club en speler, maar tot zaterdagochtend kwam er nog geen witte rook uit het transferhuis.

De 24-jarige Ariclenes da Silva Ferreira werd in de zomer van 2007 gehaald van het Zweedse Kalmar FF. AZ troefde destijds ondermeer sc Heerenveen en Ajax af. In 55 competitiewedstrijden voor AZ maakte hij achttien doelpunten. Tijdens het huidige seizoen scoorde Ari niet.

AZ doet op zijn eigen website geen uitspraken over de transfersom. De verbintenis van Ari liep nog door tot juli 2012. 

Maaskant: "Schaken inderdaad op ons lijstje"

NAC Breda hoopt Ruben Schaken aan het einde van het seizoen transfervrij over te nemen van VVV-Venlo.

De Bredanaars wonnen vrijdagavond van Willem II (1-2). Na afloop bevestigde trainer Robert Maaskant dat zijn club interesse heeft in de buitenspeler van VVV. "Hij staat inderdaad op ons lijstje", zei hij tegen BN/De Stem.

Ellery Cairo moet aan het einde van het seizoen vertrekken uit het Rat Verlergh Stadion. Schaken is zijn mogelijke opvolger. Bij VVV maakt de aanvaller een prima seizoen door. Hoewel hij zelf pas één keer scoorde, was hij bij vijf doelpunten aangever.

Lastige loting Nederlanders in ABN Amro-toernooi

Thiemo de Bakker en Robin Haase kunnen in de eerste ronde van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam meteen vol aan de bak.

De Bakker mag aantreden tegen de 21-jarige Ecveny Korolev. De in Rusland geboren Kazach is de huidige nummer vijftig van de wereldranglijst. Op de Australian Open kwam Korolev tot de derde ronde. Hij verloor toen in vijf sets van Fernando Gonzalez.

Haase mag het in de eerste ronde opnemen tegen Tommy Robredo. De Spanjaard is in Ahoy als vijfde geplaatst en neemt op de huidige wereldranglijst de vijftiende plek in. In 2003 wist de huidige toernooidirecteur, Richard Krajicek, de Spaanse tennisser nog te verslaan.

In het kwalificatietoernooi komen ook vier Nederlanders uit. Raemon Sluiter speelt in de eerste ronde tegen de Italiaan Simone Bolelli, terwijl Jesse Huta Galung een Fransman treft, David Guez. Igor Sijsling mag het opnemen tegen de Belg Christophe Rochus en Yannick Lupescu mag aantreden tegen Andrey Golubev.

5 dieven doodgeschoten na jatten bed

Zuid-Afrika telt momenteel vijf inbrekers minder. De politie van de plaats Inanda, in het oosten van het land, heeft gisteravond vijf mannen doodgeschoten tijdens een schietpartij. De vijf mannen hadden namelijk een bed uit een huis gesleept.

"De politie kreeg gisteravond rond half elf een melding dat een huis werd overvallen door vijf mannen", laat de politie vandaag weten. "De mannen vuurden buiten schoten af alvorens naar binnen te gaan en een bed mee naar buiten te nemen. Vervolgens vluchtten de mannen weg in een witte Ford-bus."

Toen de politie ter plaatse kwam, zagen ze de bus in de buurt van een winkelcentrum staan. Toen de inbrekers de politie opmerkten, openden ze het vuur op de agenten. "In het hierop volgende vuurgevecht zijn alle vijf mannen doodgeschoten", aldus de politie.

De politie heeft een Uzi en een jachtgeweer in beslaggenomen. Ook het buitgemaakte bed werd teruggevorderd. Alle vijf omgekomen dieven waren in de dertig, geen van de agenten is gewond geraakt.

Advocaat: "Wonder nodig om België op EK 2012 te kijgen"

Dick Advocaat denkt dat er een wonder moet gebeuren om België op EURO 2012 te krijgen.

Zondag rond het middaguur vindt de loting voor de kwalificatiepoules plaats. Advocaat: "Een groep met Portugal, Griekenland en Schotland zou mooi zijn. Tegen die landen maken we een kans. Nederland en Rusland zou ik liever vermijden."

"De loting is echter minder belangrijk dan het samenstellen van de speelkalender. Dat wordt door iedereen onderschat. Een kwalificatie voor het EK zou een wonder zijn, maar dat wonder is ons doel. We moeten realistisch zijn, maar de kwalificatie is ons uitgangspunt", aldus de bondscoach in de Belgische media.

Door de loting is Advocaat afwezig bij het duel van AZ in De Kuip.

Ruiz: "Geen persoonlijk duel met Suárez"

Komende zondag staan in de Amsterdam ArenA behalve de huidige nummer twee en drie van de Eredivisie, ook de nummers één en twee van de topscorerlijst tegenover elkaar. Twente-speler Bryan Ruiz ziet de wedstrijd tegen Luis Suárez echter niet als een persoonlijk duel.

Ruiz vertelde tegenover De Telegraaf: "Het gaat niet om Suárez-Ruiz, maar om Ajax-FC Twente. Ik heb liever dat ik persoonlijk een slechte wedstrijd speel en win dan andersom." De Costa Ricaan heeft slechts één velddoelpunt minder gescoord dan Ajacied Suárez: "Ik vind het geen probleem om de penalty's niet te nemen. Bij mijn vorige club AA Gent deed ik dat wel, maar ik ben nieuw bij FC Twente en hier waren al afspraken gemaakt."

Komende zondag zal Ronnie Stam waarschijnlijk te maken hebben met de veelscorende Uruguyaan van Ajax. "Het maakt me niet zoveel uit tegen wie ik speel. We gaan uit van onze eigen kracht en hebben ons nog nooit aangepast aan een tegenstander. Ook in de ArenA moeten we aan voetballen toe kunnen komen", aldus de rechtsback van FC Twente.

Schleck: "Ik wil de Tour de France winnen"

Fränck Schleck liet gisteren in een interview met Le Quotidien weten dat hij dit jaar gaat voor de eindzege in de Tour de France.

Afgelopen jaar werd de oudste van de broertjes Schleck vijfde in La Grande Boucle. Dit jaar wil hij minimaal het podium halen en eigenlijk het liefst de winst. "Ik voel me in staat om beter te presteren dan vorig jaar. Wat 2010 betreft, zeg ik tegen mezelf: waarom niet het podium? En als ik streef naar het podium, waarom niet de eindzege?", aldus de Luxemburger.

Ook heeft Schleck behalve de Tour de France andere doelen voor komend seizoen: "Ik zou graag nog zo'n seizoen als vorig jaar hebben. Sinds 2005 heb ik doorlopend goede resultaten geboekt. Dit jaar zou ik ook graag Luik-Bastenaken-Luik op mijn naam willen schrijven. En verder zou ik natuurlijk de Tour willen winnen, of op z'n minst het podium halen."

Saxo Bank, de sponsor van de ploeg waar Schleck rijdt, maakte onlangs bekend dat deze na 2010 uit de wielersport zal verdwijnen. Ook na dit seizoen wil Fränck samen met zijn broertje Andy Schleck, die bij zijn huidige team ook zijn ploeggenoot is, in hetzelfde team rijden: "Het is zeker dat Andy en ik altijd in één team blijven. We zullen het er na de Tour over hebben."

Hordeloper Duane Ross voor twee jaar geschorst

De hordeloper Duane Ross heeft een schorsing van twee jaar opgelegd gekregen. Hij is geschorst door het Amerikaans antidoping agentschap (USADA) voor het gebruik van doping. Al zijn uitslagen vanaf november 2001 zijn ongeldig verklaard.

De straffen komen voort uit recentelijk informatie uit de Balco-affaire. Het Balco-labratorium leverde aan tal van topsporters dopingproducten.

De 37-jarige Ross won tijdens het wereldkampioenschappen van 1999 brons op de 110 meter horden. In 2004 nam hij deel aan de Olympische Spelen in Athene.

Cocu beslist binnen twee weken over aanbieding PSV

Phillip Cocu beslist binnen twee weken hoe zijn nabije toekomst eruit ziet. De oud-international heeft een nieuwe aanbieding van PSV op zak.

Momenteel combineert hij zijn baan als jeugdtrainer bij PSV met het assistentschap van bondscoach Bert van Marwijk. Voor Cocu zijn er twee scenario's mogelijk: fulltime bij PSV aan de slag of de huidige rolverdeling aanhouden.

"De uiteindelijke keuze zal te maken hebben met de manier waarop mijn functie kan worden ingevuld en hoe ik zelf naar mijn toekomst kijk", aldus Cocu in het Eindhovens Dagblad. "In beide jobs kan ik nog veel leren. Je hebt met verschillende ontwikkelingsprocessen van een team te maken."

"Bij het Nederlands elftal stuurt de bondscoach een staf van vijftien tot twintig mensen aan en heb je heel weinig tijd om een speelwijze over te brengen. Bij een club verloopt alles veel intensiever en heb je meer te maken met de scouting, de medische kant, de media, een directie. Ik maak dat proces nu van dichtbij mee", besluit Cocu. 

Ga boeven vangen

Na elke fietslicht controle of  bekeuring voor het rijden van 85 waar 80 is toegestaan, word deze uitspraak veel gebruikt. “Ga boeven vangen!” Hoe haalt de overheid het in zijn hoofd om nog verkeerspolitie in te zetten of flitspalen, terwijl er nog moordenaars en verkrachters op vrije voeten zijn? Dat flitspalen of de gemiddelde verkeersagent de hersencapaciteit ontberen om dergelijke misdaden op de lossen doet schijnbaar niet ter zake.

Rapper oefende megaroof in videoclip

De Duitse politie heeft een internationaal opsporingsverzoek de deur uitgedaan voor de aanhouding van Giwar Hijabi. De 28-jarige man die onder de artiestennaam Xatar Duitstalige hiphop maakt, heeft dankzij een truc een partij goud met een waarde van 1,8 miljoen euro geroofd. Saillant detail, Xatar zou de roof in een van zijn videoclips tot in de kleinste puntjes hebben geoefend.

Samen met een bende hield de gangsterrapper in december verkleed als politieagenten en douaniers een goudtransport op de A81 bij Ludwigsburg staande. De bende bedwelmde de inzittenden van de wagen en hield hen gevangen in het bos. De criminelen gingen er vervolgens met de complete inhoud vandoor.

Het blijkt dat de mofhopper in de videoclip van zijn hit 'Paragraf 31' bijna exact dezelfde overvalmethode heeft toegepast. Daarin rammen twee zwarte SUV's een gepantserde auto. Xatar is in de clip gemaskerd met een witte skibril en bedreigt de chauffeur van de gepantserde auto met een bazooka. Zijn kompanen roven vervolgens de auto leeg. Ook in deze videoclip valt geen enkel schot.

De producent van de clip, Timo Mayer, is verbijsterd over de gepleegde overval. "Toen ik hoorde over het onderzoek, was ik met stomheid geslagen", bekent hij. "Ik ken Xatar alleen als een charismatisch man, die goed piano kan spelen." In de videoclip, die zo'n 40.000 euro heeft gekost, speelden zelfs echte politieagenten mee.

De rapper is samen met zijn handlangers ondergedoken. Zijn management zou echter naar verluidt nog contact met hem hebben. "Het gaat goed met hem, hij zit te chillen", laat het management weten. "Waar hij uithangt, weten ook wij niet."


De bewuste videoclip van de mofhopper
Een handleiding voor rapteksten lees je hier

'Borsten kunnen stroom opwekken'

In het vakblad Nano Letters hebben wetenschappers van de universiteit in Princeton (VS) een opmerkelijke ontdekking vermeld. Zo zouden ze een siliconenimplantaat hebben ontwikkeld dat energie zou kunnen opwekken.

Een voorwaarde aan de ontdekking is wel, dat het lichaamsdeel waar het implantaat wordt geplaatst moet kunnen bewegen. Door gewoonweg te ademen, wandelen of te bewegen zou je ipod, mobieltje of pacemaker van stroom kunnen worden voorzien.

Piezo-electric lead zirconate titanate of piëzo-elektrisch loodzirkonaat titaan wordt toegevoegd aan een silicone. Dit samen zou dan energie opwekken onder invloed van beweging. De chip die gemaakt is van keramische nanostrikjes, is slechts zo klein dat er 100 in één millimeter passen. Zodra de strikjes gebogen worden, wordt er stroom gemaakt door het piëzo-elektrisch effect, die mechanische energie dan zou omzetten in elektriciteit, aldus de wetenschappers.  

Om een mp3-speler te laten werken, zou de batterij bijvoorbeeld in een schoen kunnen worden ingewerkt. Als het tegen de longen wordt geplaatst, kan ademen voorzien in het opladen van de batterij van de pacemaker. Er moet nog wel een operatie volgen bij vervanging van de batterij.

Postdoctoraal onderzoeker Yi Qi, die samen met zijn prof Michael McAlpine aan het project werkte, verklaren verder: "De schoonheid ervan is dat het op schaal kan aangepast worden. Hoe beter we worden in het maken van dit soort chips, hoe groter ze kunnen worden en hoe meer energie ze kunnen opwekken". 

 

'Borsten kunnen stroom opwekken'

Wegereef: "Ik ga blanco Ajax - FC Twente in"

Scheidsrechter Jan Wegereef hoopt zondag niet het gespreksonderwerp te zijn na afloop van Ajax - FC Twente.

"Ik ga volledig blanco Ajax-FC Twente in", zeg de arbiter in De Telegraaf. "Ik hoop dat het van pas komt dat ik al 22 jaar in de Eredivisie meeloop."

De afgelopen week was er veel te doen over het fluiten van Pieter Vink bij Feyenoord - Ajax en Bas Nijhuis bij Ajax - Roda JC. "Laten we alsjeblieft van de onpartijdigheid van de scheidsrechters uit gaan. Iedereen fluit naar eer en geweten."

FC Twente-trainer Steve McClaren wil zich niet mengen in de discussie rondom de arbitrage. "Het enige dat ik hoop, is dat het duel wordt gefloten door een sterke arbiter met veel persoonlijkheid, die zich niet laat beïnvloeden door alles wat er te lezen is in de krant of gezegd wordt door Ajax. De scheidsrechter moet zijn eigen wedstrijd fluiten."

De Zeeuw: "We moeten erop vliegen"

Ajax moét zondag van FC Twente winnen om nog een kans te houden op Champions League-voetbal.

"We moeten erop vliegen", zegt Demy de Zeeuw in De Telegraaf. "We zullen laten zien dat we willen en moeten winnen." Volgens De Zeeuw is bij winst zelfs de titel niet onmogelijk. "Twente en PSV spelen nog tegen elkaar en hebben een moeilijker programma dan wij." De middenvelder ziet kansen tegen de bezoekers. "Ze lijken wat van hun onoverwinnelijkheid kwijt."

Ook ploeggenoot Urby Emanuelson gaat uit van een heet middagje. "Het voetbal is bij ons, maar ook bij de andere topploegen, minder sprankelend dan voor de winterstop. We zullen passie en strijd moeten brengen. Wie er het verst voor gaat, heeft de meeste kans op de winst. Al moeten we ook wel proberen het goede voetbal zo snel mogelijk weer in de ploeg te krijgen."

Het duel in de ArenA begint om 16.30 uur.

DVD: 44 Inch Chest

Wat doet een echte man als zijn vrouw hem ontrouw is geweest? Slikt hij zijn tranen weg en gaat hij door? Of stort hij in en dreigt hij ten onder te gaan aan het vrouwelijk verraad? Colin weet het even niet meer in 44 Inch Chest. Zijn vrienden kunnen het niet langer aanzien en ontvoeren de Italiaanse geliefde van zijn vrouw. Al snel is het arme ventje overgeleverd aan de radeloze Colin. Maar hoe kun je het leven van een ander vernielen als je eigen leventje in duigen ligt?

Nederlands lid drugsbende in Italië gepakt

De Italiaanse politie heeft gisteren een Nederlands lid van een omvangrijke internationale drugsbende aangehouden. De bende legde zich toe op drugssmokkel in vrachtwagens vanuit Spanje naar Noord-Europa. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE.

In verschillende Italiaanse steden werden in totaal 32 mensen opgepakt, waaronder 21 Albanezen. Ook werd honderd kilo cocaïne in beslag genomen. De straatwaarde van de drugs is 18 miljoen euro.

Nederlands lid drugsbende in Italië gepakt

Olympische vlam in Whistler

Onder grote belangstelling is de olympisch vlam aangekomen in Whistler. Tijdens de Olympische Spelen worden in het wintersportoord bobslee, skeleton, rodelen en bijna alle skidisciplines gehouden.

"Na zeven jaar hard werken zijn we er klaar voor", zei burgemeester Ken Melamed tijdens de festiviteiten. Tot het ontsteken van het olympische vuur tijdens de openingsceremonie komende vrijdag in Vancouver zullen ruim twaalfduizend lopers de fakkel door 1.036 Canadese plaatsen leiden. Het is de langste binnenlandse fakkeltocht in de geschiedenis van de Spelen.

Gordon zag geen brood in Songfestivalnummer

Gordon zou als begeleider meewerken aan het Nationaal Songfestival, maar trok zich op het laatste moment terug. "Nadat we het liedje hadden gehoord, hebben we ons meteen teruggetrokken. Er viel voor ons niets van te maken", zegt Gordon vandaag in De Telegraaf over het Songfestivalnummer 'Ik Ben Verliefd - Shala Lie'.

De Topper, die vorig jaar zelf nog op het Eurovisiepodium stond, zou de winnaar van 'Waar is Elvis' gaan begeleiden. Bouke werd vorig jaar uitgeroepen tot beste Elvis-imitator en is volgens Gordon 'een talent'. De 41-jarige zanger vindt het dan ook jammer dat hij zijn pupil terug heeft moeten trekken uit het liedjesfestijn.

Gordon eindigde vorig jaar met zijn collega-Toppers Jeroen van der Boom en René Froger op de zeventiende plek van het Eurovisie Songfestival. 'Shine' kreeg enkel punten van Albanië en Denemarken, waarmee het trio geen schijn van kans had de finale te halen. Of Nederland het dit jaar beter gaat doen, is volgens Gordon nog ongewis. "Je weet niet wat Europa wil. Misschien dat het liedje wel heel hoog eindigt."

Vorige week maakte ook Edsilia Rombley bekend dat zij 'nee' zei tegen het Nationaal Songfestival. Rombley haakte af toen ze lucht kreeg van de procedure: morgenavond strijden vijf kandidaten voor een plek bij het Eurovisie Songfestival. Ze hebben ieder een eigen versie van 'Ik Ben Verliefd - Shala Lie' ingestudeerd.

Het Songfestival nummer, geschreven door Vader Abraham, Pierre Kartner, heeft al veel kritiek over zich heen gekregen. Het nummer zou een te hoog hoempapa-gehalte hebben en te volks zijn. "Het zou een stunt zijn als we de finale halen", oordeelt Gordon.

'Shala Lie heeft een te hoog hoempapa-gehalte'

 

Man wil lintworm op zegel Washington

Een man uit de Amerikaanse staat Washington heeft een opmerkelijk initiatief ingediend om het zegel van Washington te veranderen. De wrokkige man wil het logo veranderen in een goed geklede lintworm 'die vastzit aan de anus van de belastingbetaler'.

James Vaughn uit de plaats Orting schreef deze week een brief aan de minister van Buitenlandse Zaken, Sam Reed. Volgens Vaughn is het aloude zegel met de afbeelding van George Washington wel aan vervanging toe. Een lintworm in driedelig pak aan het rectum van de belastingbetaler, dat lijkt hem wel een goede vervanger.

Vaughn stuurde een stapeltje papieren mee, waaronder enkele pagina's waarin hij klaagt over het juk van de belastingen. Volgens Vaughn moet de tekst rond het nieuwe embleem dan ook worden vervangen door de tekst: "Comité dat het leven zuigt uit iedereen en elke belastingbetaler".

Volgens Reeds woordvoerder zijn dergelijke initiatieven niet opmerkelijk en komen ze vaker voor. "Voor vijf dollar en een idee kan iedereen een initiatief indienen. De meeste zijn serieus, maar er zijn ook enkele bij die geschift zijn of van mensen die slechts een brief wilden sturen."

Atkinson, Naudé naar halve eindstrijd Zweden

Vanessa Atkinson en Annelize Naudé zijn doorgedrongen tot de halve finales van de open kampioenschappen van Zweden. Daarin speelt Atkinson vandaag tegen Nicolette Fernandes uit Guyana, terwijl Naudé het moet opnemen tegen Dipika Pallikal uit India.

De als eerste geplaatste Atkinson had geen enkel probleem om de laatste vier van het WISPA Tour 4 kampioenschap te bereiken. De 33-jarige Nederlandse had in de eerste ronde geen kind aan de Finse Saara Valtola (11-2, 11-4, 11-1) en rekende later op de dag ook eenvoudig af met de Française Laura Pomportes (11-2, 11-5, 11-9). Haar even oude landgenote Naudé, in Zweden als tweede gerangschikt, had meer moeite om tot de halve finales te geraken. In haar openingspartij moest ze een achterstand ongedaan maken tegen het Engelse supertalent Emily Whitlock (6-11, 11-8, 11-5, 11-8) en in de avonduren werd ze ook getest door de Duitse Sina Wall: 11-7, 11-9, 11-7.

Bij de mannen zorgde Cameron Pilley voor een verrassing. De ongeplaatste Australiër, al weer enige tijd woonachtig in Nederland, sloeg in vijf games de nummer drie van de plaatsingslijst Gregory Gaultier (Frankrijk) uit het toernooi. Nick Matthew (1), Amr Shabana (2) en James Willstrop (4) haalden naar verwachting wel de halve finales.

Terry: "Ik zal alles blijven geven voor Engeland"

John Terry heeft begrip voor het besluit van Fabio Capello om zijn aanvoerdersband af te nemen.

De verdediger kwam in opspraak door een affaire met de ex-vriendin van collega-international Wayne Bridge. "Ik respecteer volledig het besluit van Fabio Capello. Ik zal alles blijven geven voor Engeland", was de korte reactie van Terry, die de aanvoerdersband over moet dragen aan Rio Ferdinand.

Bij zijn broodheer Chelsea mag Terry gewoon aanvoerder blijven. Trainer Carlo Ancelotti vrijdag: "Het maakt mij niet uit wat er uit het gesprek met Capello gaat komen. Dit is een probleem voor Capello en John Terry. John doet het goed hier en speelde sterk de afgelopen twee wedstrijden. Hij doet mee tegen Arsenal en is onze aanvoerder. Ik hoef niks over zijn privéleven te weten. Voor mij is het belangrijk dat hij zich professioneel gedraagt en dat doet hij."

'Ruim 340.000 identiteitsstukken gestolen'

Uit Europese overheidsgebouwen en diplomatieke posten zijn sinds 1995 ruim 340.000 blanco paspoorten, identiteitskaarten, visumstickers en rijbewijzen gestolen. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van cijfers van het Korps Landelijke Politiediensten uit het opsporingsregister van de 25 Schengenlanden tot 2006.

Tussen 1998 en 2006 verdwenen uit zes Nederlandse diplomatieke posten 1.841 blanco reisdocumenten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de beveiliging na de diefstallen verbeterd. Sinds 1995 zijn de grenscontroles tussen Schengenlanden afgeschaft.

De documenten zijn voor mensensmokkelaars, illegale migranten, criminelen en terroristen van groot belang. Op de zwarte markt wordt tussen de 500 en 11.000 euro betaald voor de blanco documenten.

'Ruim 340 duizend identiteitsstukken gestolen'

'Meer kortingen politie leiden tot conflict'

Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag en voorzitter van het Korpsbeheerdersberaad, vreest voor een conflict met het kabinet over voorgenomen bezuinigingen op politie en justitie. Dat heeft hij in een vandaag gepubliceerd interview in de Volkskrant gezegd.

De ingreep zal volgens Van Aartsen veel protest opwekken in de samenleving. "Een van de klachten van de burgers is dat ze te weinig politie zien op straat. Ook deze burgemeester zou graag meer politie willen zien op straat. Maar ik heb te maken met de limieten. Als ik straks met mijn collega korpsbeheerders nog meer politiesterkte moet inleveren, schept dat een groot politiek probleem. Dan zal het kabinet een breed front van burgers, bestuurders, politiemensen en officieren van justitie tegenover zich vinden."

Conflict bij meer kortingen politie

Nigeriaanse bondscoach Amodu onstlagen

Nigeria heeft bondscoach Shaibu Amodu op straat gezet. De bond vond de derde plaats op de Afrika Cup te mager.

Niet alleen dat standpunt is opvallend, ook het feit dat Amodu zich met Nigeria plaatste voor het WK in Zuid-Afrika had hem meer kridiet op kunnen leveren. Het matige spel van zijn team heeft hem echter de das omgedaan.

De Nigeriaanse bond heeft al een lijstje met kandidaat opvolgers opgesteld. Daar staan ook de namen van Guus Hiddink en Louis van Gaal op. In het verleden werd ook de naam van Ruud Gullit al eens in verband gebracht met het land.

Op het WK is Nigeria ingedeeld in Poule B met Argentinië, Zuid-Korea en Griekenland. Op 12 juni start de ploeg tegen de Argentijnen.

Rooney en Moyes pakken januariprijzen Premier League

Wayne Rooney en David Moyes zijn uitgeroepen tot respectievelijk speler en trainer van de maand januari in Engeland.

Rooney beleefde een indrukwekkende maand januari door. De spits van Manchester United trof zes keer doel. Vier daarvan maakte hij in het duel met Hull City. Ook tegen Burnley en vorig weekend tegen Arsenal was Rooney doeltreffend. De sterke aanvaller kreeg eveneens de Golden Boot Landmark prijs toebedeeld als eerste speler die dit seizoen twintig goals maakte in de Premier League.

Voor Everton-trainer Moyes was januari al net zo mooi. Met zijn ploeg verloor hij geen duel. Sterker, alleen tegen Arsenal (2-2) won Everton niet. Machester City, Sunderland en Wigan Athletic werden aan de zegekar gebonden. Daardoor hebben The Toffees de degradatiezone verlaten. In totaal is de ploeg van John Heitinga negen duels ongeslagen.

'Gevaarlijke' sneeuwstorm in Washington

Weerdeskundigen hebben de inwoners van de Amerikaanse hoofdstad Washington opgeroepen vandaag thuis te blijven. Zij voorspellen dat de "extreem gevaarlijke" sneeuwstorm, die sinds vanochtend (Nederlandse tijd) door de stad raast, het verkeer "riskant en levensbedreigend" maakt.

De luchthavens van Washington zijn gesloten. De meteorologen voorspellen dat in Washington tot vanavond, als de storm is weggetrokken, 76 centimeter sneeuw kan vallen. Daarmee zou het record van de Grote Knickerbocker Storm van januari 1922 met ongeveer 4 centimeter worden verbroken. De hevige wind van die dag kreeg die naam, omdat toen het Knickerbocker Theater instortte, waardoor bijna honderd mensen omkwamen. De sneeuwstorm zal niet alleen Washington treffen, maar ook staten als Indiana en Pennsylvania en delen van de staat New York.

Het is overigens uitzonderlijk dat in zo korte tijd zo veel sneeuw in Washington valt. Volgens gegevens van het Amerikaanse KNMI is het sinds 1870 slechts dertien keer voorgekomen dat er meer dan 30 centimeter sneeuw viel. Zes weken geleden was dat voor het laatst. Toen viel tijdens een sneeuwstorm 41 centimeter.

Mihaylov wees PSV af

Nikolay Mihaylov tekende gisteren een driejarig contract bij FC Twente. De doelman was al actief voor de Tukkers als huurling.

"Ik heb besloten hier te blijven, omdat de club groeit en ik groei. Dat is het belangrijkste", zegt Mihaylov tegenover FC Twente TV. "Voor mijn gevoel heb ik een goede keuze gemaakt. Ik had ook andere opties, maar als ik naar een andere club zou gaan zou ik misschien ook weer in een ander land gaan spelen en opnieuw moeten wennen."

PSV toonde interesse, maar de doelman zag dat niet zitten. "Bij PSV was het ook lastig geworden voor mij, want Isaksson is international bij Zweden."

Mihaylov is tweede doelman achter Sander Boschker, maar hij weet dat zijn tijd gaat komen. "Ik weet dat Sander hier een legende is. Daar heb ik veel respect voor. Hij is de personificatie van deze club. Toen hij hier begon met spelen, was ik nog niet eens geboren. Maar ik heb de tijd in mijn voordeel. Ik ben 21 jaar en Sander is 39."

González moeizaam door in Santiago

Fernando González heeft moeizaam de halve finale bereikt van het ATP-toernooi in Santiago. De Chileen, die het toernooi vorig jaar won, had twee lange tiebreaks nodig om de Spanjaard Marcel Granollers te verslaan.
       
González, nummer elf van de wereld, kon maar geen afstand nemen van Granollers die iedere break gelijk beantwoordde. De Chileen wist in de tiebreaks met 10-8 en 11-9 alsnog toe te slaan. Het is voor de zevende keer in acht jaar tijd dat de Chileen de laatste vier in Santiago bereikt. 

Ook de Argentijn Juan Mónaco plaatste zich voor de halve finales. In de eerste set werkte hij tegen Peter Luczak vijf setpoints weg en hij moest de tweede set aan de Australiër laten. Hij kwam daarna sterk terug en trok de partij alsnog naar zich toe.

Väyrynen: "Als iemand ons hieruit kan helpen is het Everse"

Mika Väyrynen is blij met de komst van Jan Everse bij SC Heerenveen. De middenvelder heeft al eens samengewerkt met de trainer.

In zijn tijd bij het Finse FC Jokerit was Everse aan half jaar trainer van de club. Toen hij hoorde dat Everse het roer van de opgestapte Jan de Jonge overnam was hij opgetogen.

"Ik heb een halfjaar met hem gewerkt. Dat is mij toen zeer goed bevallen", zegt Väyrynen in De Telegraaf. "Everse is bevlogen van voetbal, open en rechtlijnig. Ook heeft hij gevoel voor humor. Hij maakt veel grappen, maar als iets hem niet zint, geeft hij dat direct aan. De situatie bij Heerenveen is moeilijk, maar als iemand ons hieruit kan helpen, is dat Jan Everse."

Vanavond ontvangen de Friezen met FC Utrecht een pittige tegenstander. De wedstrijd begint om 19.45 uur.

FIFA wijst dertig arbiters voor WK aan

Dertig scheidsrechters uit 28 landen komen op het WK voetbal in Zuid-Afrika in actie. De wereldvoetbalbond FIFA heeft gisteren de namen prijsgegeven van de arbiters en hun twee assistenten die de wedstrijden gaan fluiten. Al eerder was bekend dat er geen Nederlanders tot dat elitekorps behoren.

Twee landen leveren twee arbiters. Dat zijn Mexico met Benito Tellez en Marco Moreno en opmerkelijke genoeg het nietige Nieuw-Zeeland met Michael Hester en Peter O'Leary. Opvallend is de aanstelling van de Zweed Martin Hansson. Hij zag als arbiter de opzichtige handsbal van Thierry Henry over het hoofd in de play-off tussen Frankrijk en Ierland.

Gemeenteraad: "Geen Olympische Spelen in haven"

De Amsterdamse gemeenteraad wil geen olympisch stadion en dorp in de haven. Het stadsbestuur maakte eerder deze week bekend dat die locatie daar wel voor in aanmerking komt. Zowel collegepartij PvdA als oppositiepartij VVD liet gisteren echter weten daar tegen te zijn.

GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest (ruimtelijke ordening) presenteerde dinsdag een voorlopige versie van de structuurvisie, een document waarin staat hoe Amsterdam zich de komende decennia in grote lijnen moet ontwikkelen. Daarin staan twee plekken waar de Olympische Spelen zich in 2028 zouden moeten concentreren: het havengebied binnen de ring A10 en de Zuidas, het gebied rond het zuidelijk deel van de ringweg A10.

Amsterdam hoopt het sportevenement in 2028 te organiseren. In 2016 zou de gemeente een keus moeten maken voor een van de twee plekken.

Beloning voor gouden tip moord Alkmaar

Het Openbaar Ministerie in Alkmaar looft een beloning van twintigduizend euro uit voor de gouden tip in een zaak waarbij een 36-jarige man werd doodgeschoten. De man van Surinaamse afkomst werd op 30 december in de Cateloniëstraat in Alkmaar meerdere keren beschoten. Hij werd hierbij in zijn hoofd geraakt.

Na de schietpartij rond 21.00 uur, rende de dader weg richting de Tirolstraat. De man was kort voor de schietpartij nog in Suriname geweest. Het OM is op zoek naar mensen die iets kunnen vertellen over zijn verblijf daar. Meer dan twintig rechercheurs onderzoeken de zaak.

'Driekwart militairen wil in Uruzgan blijven'

Driekwart van de Nederlandse militairen in Uruzgan wil langer blijven. Meer dan de helft van de militairen ervaart de uitzenddruk echter als hoog, maar 94 procent van de soldaten staat achter de missie. Dat schrijft het AD vandaag op basis van een steekproef die de krant hield onder vijftig van de driehonderd militairen in Uruzgan.

De militairen vrezen dat als Nederland de Afghaanse provincie verlaat de Taliban binnen de kortste keren weer de overhand krijgt, schrijft de krant. Voor 1 maart moet het kabinet beslissen of de missie in Uruzgan dit jaar in augustus, zoals gepland, afloopt. Ondervraagde militairen geven aan dat de 21 Nederlandse doden en tweehonderd gewonden voor niks zijn gevallen, als de missie gestaakt wordt.

Mocht Nederland langer in Uruzgan blijven zeggen veel militairen volgens de krant dat dit op halve kracht moet gebeuren. Dit kan omdat zij vinden dat het gebied dat nu door Nederlanders gecontroleerd wordt, veilig genoeg is. Ook zijn veel militairen aan rust toe.

'Driekwart militairen wil in Uruzgan blijven'

'Passagiers mijden Schiphol nog steeds'

Nederlandse reizigers vliegen ondanks de afschaffing van de vliegtaks nog vaak vanaf een bestemming over de grens. Het aantal Nederlandse passagiers dat vanaf luchthavens in België en Duitsland vliegt is vorig jaar toegenomen, schrijft De Telegraaf vandaag. De vliegtaks werd in juli vorig jaar afgeschaft.

Touroperators als Sunweb en Sudtours starten een eigen lijndienst in Duitsland. Vliegmaatschappij Ryanair breidt fors uit in Charleroi in België en het Duitse Weeze, schrijft de krant. In Weeze steeg het aantal reizigers uit Nederland vorig jaar met 57 procent, tot 1,2 miljoen. Vanaf Düsseldorf vlogen evenveel Nederlanders. Easyet gaat binnenkort op vliegvelden over de grens nieuwe routes openen gericht op Nederlandse reizigers.

'Passagiers mijden Schiphol nog steeds'

Arbiter handsbal Henry naar WK

Martin Hansson heeft van de FIFA een uitnodiging gekregen om als één van de arbiters te fungeren tijdens het WK in Zuid-Afrika komende zomer. Dit is zeer opmerkelijk want Hansson was degene die de discutabele handsbal van Thierry Henry over het hoofd zag in de play-off tussen Frankrijk en Ierland.

Ook de Brit Howard Webb en de Zwitser Massimo Busacca hebben een uitnodiging van de FIFA gekregen. Het duo haalden ook de krantenkoppen na een discutabel optreden.

 

Informatie Duitse belastingontduikers aangeboden

Een informant heeft de Duitse autoriteiten deze week een cd met gegevens van belastingontduikers aangeboden. Het is al de tweede keer dit jaar dat een dergelijke cd wordt aangeboden. Op de cd staan gegevens van investeerders die de belasting proberen te ontduiken via een Zwitserse bankrekening.

De aankoop van de cd met 'potentieel bijzonder interessante' informatie wordt onderzocht. Dat heeft een ambtenaar van het ministerie van financiën van de deelstaat Baden-Württemberg gisteren gezegd.

Volgens de Duitse krant Frankfurter Rundschau bevat de cd gegevens van tweeduizend personen. Het ministerie van financiën wilde niet zeggen of dit aantal klopt.

De informant nam afgelopen jaar al contact op met de Duitse autoriteiten en bood nu meer informatie aan, nadat een andere zaak, waarbij de gegevens van vijftienhonderd Duitsers werden aangeboden, breed werd uitgemeten in de media.

Amerikaanse soldaten terecht veroordeeld

Het Amerikaanse hof van beroep voor de strijdkrachten, de hoogste militaire rechtbank, blijft bij de veroordeling van twee soldaten die Iraakse gevangen in de Abu Ghraib-gevangenis mishandelden. Dat bleek uit de uitspraken die gisteren werden vrijgegeven.

Een van de twee soldaten zette een geblinddoekte Iraakse gevangene met elektriciteitsdraden in zijn hand op een kist. De gevangene werd verteld dat hij zou worden geëlektrocuteerd als hij van de kist af zou vallen. De andere soldaat liet voor zijn eigen vermaak zijn hond blaffen en uitvallen doen naar de gevangenen.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het armoedige niveau tot welk ons onderwijs is ingezakt.

Gisteravond met verbijstering naar Pauw en Witteman zitten kijken. Staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs werd aan de tand gevoeld over de onderwijskwaliteit van de ROC’s in ons land. In de zaal zat een ROC-student, die al een jaar geen Nederlandse en Engelse les had gehad. Bedroevend. Maar het wordt nog veel onthutsender:

Australië en IOC ruziën over kangoeroe

Een vlag met daarop een kangoeroe met bokshandschoenen. Daarover ruziën het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Australisch Olympisch Comité (AOC) al een paar dagen. De vlag hangt bij het Australische onderkomen in het olympisch dorp in Vancouver, tot ongenoegen van het IOC.

Het IOC eist dat de Australiërs de metershoge vlag weghalen, omdat het een beschermd handelsmerk is. Maar de rechten op het gebruik van de vlag liggen juist bij het AOC, dat weigert in te gaan op de eis. Ook politici hebben zich in het geschil gemengd. Volgens de Australische vicepremier Julia Gillard is de eis van het IOC belachelijk en schandalig. Australiërs gebruiken de kangoeroe-vlag sinds 1983 bij sportevenementen. De kangoeroe zou symbool staan voor de Australische mentaliteit: vechtlust, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

Oude rotten componeren muziek voor Mega Man 10

Dat Mega Man 10 (en deel 9) een nostalgisch gevoel zal opwekken bij sommige mensen, daar zal niemand raar van opkijken. De oude NES-beelden blijven behouden bij dit spel en ook het geluid klinkt zoals de spellen toentertijd deden in de gloriejaren van de 8-bit consoles.

Inti Creates, het bedrijf dat Mega Man 10 ontwikkeld, is zelfs zo ver gegaan dat zij een enorm aantal van de originele Mega Man-componisten heeft opgetrommeld voor de soundtrack van Mega Man 10. Goed nieuws dus voor liefhebbers van de pakkende melodieën die de Mega Man-reeks in zijn beginjaren  sierden. Om precies te zijn, zijn dit de componisten die terugkeren:

Manami Matsumae (Mega Man 1 & 2) 
Yasuaki Fujita (Mega Man 3 & 4) 
Minae Fujii (Meg Man 4)
Mari Yamaguchi (Mega Man 5)
Yuuko Takehara (Mega Man 6 & 7)
Makoto Tomozawa (Mega Man 7)
Shusaku Uchiyama (Mega Man 8)
Akari Kaida (Rockman & Forte / Mega Man & Bass) 

Tevens zal het recente Mega Man muziekteam, genaamd III (onder leiding van Ippo Yamada), ook muziek schrijven voor dit spel. Oftewel, je kan wel zeggen dat dit een redelijk omvangrijke operatie is om Mega Man 10  te voorzien van een zo goed mogelijke soundtrack.

Rockman 10 OST

De soundtrack zal in Japan uitgebracht worden op CD, die 46 liedjes zal bevatten uit het spel. Overigens allemaal met het originele NES-geluid. De CD zal een boekje bevatten bestaande uit twaalf bladzijden met info over het  spel en zijn muziek, plus persoonlijke mededelingen van de makers van MM10 (in het Japans uiteraard). Bovendien zal er een speciale CD uitkomen, genaamd "Inti Bonus Disc Volume 1" die bewerkte versies van de muziek van MM10 zal bevatten. Zowel in verbeterde vorm als in chipmuziek vorm.

De originele soundtrack CD zal daar 23 maart uitkomen en zal 2500 Yen gaan kosten. Omgerekend is dit zo'n 20 Euro. Hierbij zijn dan even niet de verzendkosten meegerekend die je erbij zou moeten optellen.

 

RC Mechelen al aan zesde coach toe

De Belgische voetbalclub Racing Mechelen is aan zijn zesde coach van dit seizoen toe. Marc Ghys zal zaterdag tegen Ieper de zesde persoon zijn die de trainersband draagt. RC Mechelen staat momenteel op de zeventiende plaats in Derde Klasse A en verslijt veel coaches door het gedrag van Mexicaanse investeerders.

Ghys volgt Nederlander Danny Hoekman op, die slechts drie wedstrijden leidinggevende was. Onder leiding van Hoekman was Ghys assistent-coach. "Zijn ontslag was verrassend," zegt Ghys over Hoekman. "Vanaf nu spelen we nog 14 cupmatchen."

Racing Mechelen begon dit seizoen met Regi Van Acker als trainer. Hij stapte op omdat hij de bemoeienis van de Mexicaanse investeerder Salvador Necochea "kotsbeu" was. Vervolgens zat speler Olivio Calicchio één wedstrijd op de bank. Hij werd weer opgevolgd door jeugdtrainers Carrez en Laguna die op hun beurt weer plaatsmaakten voor ex-speler Luc Leys.

Excitebike, Final Fight en meer in wekelijkse Nintendo Download

Net zoals de vorige weken zijn de digitale winkels van Nintendo weer bijgevuld. Je hebt ons een weekje geleden gemist, maar vandaag zijn we weer terug om de laatste updates te melden!

Allereerst zijn Final Fight 2 en Streets of Rage 3 toegevoegd aan Virtual Console. Het zijn beide side-crolling beat 'em ups voor de SNES (Final Fight) en Mega Drive (Streets of Rage) welke nog steeds veelgeprezen zijn. Vooral Streets of Rage 3 is een bijzondere toevoeging, aangezien het een vrij zeldzaam spel is. Nu kun je beide games voor 800 Nintendo Points per stuk downloaden.

WiiWare kreeg deze week Excitebike: World Rally en Aha! I Got It! Hidden Object Game. Excitebike: World Rally is een update van de originele Excitebike waarin je nu de beschikking hebt over een track-editor en een online-modus. De game is te downloaden voor 1000 Nintendo Points. Aha! I Got It! Hidden Object Game is het tweede spel van Ateam. In het spel moet je in grote afbeeldingen opzoek gaan naar specifieke voorwerpen. De game is te downloaden voor 500 Nintendo Points.

Als laatst kreeg DSiWare ook een update van maar liefst één spel. Snakenoid is een game waarin je de controle hebt over een slang die een bal terug moet kaatsen om objecten te laten verdwijnen. De game is voor 500 Nintendo Points te downloaden.

Gamecube van origine ontworpen met 3D in gedachte

Het lijkt momenteel alsof we aan het begin staan van het 3D-tijdperk. Steeds meer bioscoopfilms verschijnen in 3D, DVD's en Blu-Ray's ook en Sony heeft vorig jaar al aangekondigd dat zij dit jaar een update voor de Playstation 3  in de planning hebben staan die het apparaat de mogelijkheid geeft om spellen in 3D te kunnen spelen.

Je zal misschien denken; "wat doet dit nu nog ter zake?", maar toch moest Satoru Iwata (de president van Nintendo) recentelijk even duidelijk melden dat Nintendo hier nooit in achter heeft gelopen. Hij vertelde namelijk dat zij al lang geleden met de gedachte speelden om 3D-funcionaliteit toe te voegen aan hun spellen. De Gamecube was zelfs zo ontworpen dat deze beelden kon laden die apart voor het rechter- en linkeroog konden worden weergegeven. Uiteindelijk heeft Nintendo hier nooit gebruik van gemaakt, puur omdat zij het gebruik van 3D-brillen hiervoor niet zagen zitten. Het floppen van de Virtual Boy zal bij sommige mensen nu missschiente te binnen schieten, al heeft deze nooit het levenslicht gezien hier in Europa.

Gamecube

Dat Iwata niet onder de indruk is van de huidige 3D-technologie heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken en naast dit grappige weetje over Nintendo's spelkubus liet hij weten dat hij nog steeds zijn twijfels heeft in hoeverre 3D de toekomst is voor videogames. Hij verwacht ook dat maar een sporadisch aantal spellen hier nog gebruik van zullen maken en dat ook maar weinig spellen hier daadwerkelijk geschikt voor zijn.

Wat Nintendo's verdere plannen waren voor de Gamecube en zijn 3D-functionaliteit wordt niet duidelijk uit Iwata's verhaal, maar Nintendo heeft hiermee misschien best een kans aan zich voorbij laten gaan. Wat denken jullie? Hadden jullie achteraf best graag Mario Sunshine of Resident Evil 4 in 3D willen spelen (met bril)?

Higgins wint Welsh Open

John Higgins heeft in de finale van de Welsh Open regerend kampioen Ali Carter verslagen. Higgins won met 9-4.

Higgins, regerend wereldkampioen die in de halve finale Ronnie O'Sullivan versloeg, maakte een flitsende start en kwam al snel op een 5-0 voorsprong. De Schot strafte foutjes van Carter genadeloos af door breaks van 95, 101, 137 en 81 te maken. Bij het ingaan van de avondsessie was de stand al 6-2. De volgende vier frames werden eerlijk verdeeld voordat Higgins het eerste frame na de mid-session interval met een break van 76 won. Tijdens die frame straalde hij veel vertrouwen uit.

Het elfde frame, welke gewonnen werd door Ali Carter, was de meest bizarre van de gehele wedstrijd. Higgins was op weg om een 147 break neer te zetten, maar miste op een score van 72 een moeilijk te potten bal nadat hij negen rode en negen zwarte ballen had gepot. Carter potte vervolgens koeltjes de zes overgebleven rode ballen en de gekleurde ballen op het frame vervolgens met 73-72 te winnen.

Beter dan dit werd het echter niet voor Carter. Bij een stand van 7-4 in frames was er nog eventjes de hoop dat Carter terug zou komen in de wedstrijd, maar Higgins pakte de volgende twee frames en won zo met 9-4.

"Ik stond onder enorme druk en ben eigenlijk blij dat ik er een wedstrijd van heb kunnen maken. Het publiek was geweldig afgelopen week en ik ben teleurgesteld dat ik mijn titel niet heb kunnen heroveren, maar ik heb mij zeker vermaakt," meldde Carter na afloop.

"Ik was verheugd over de manier waarop ik de eerste vijf frames speelde. Zo goed voelde ik me nooit eerder, eerlijk gezegd. Ik zat gewoon in een lekker ritme," zei Higgins na afloop van de partij. "Tegenwoordig is het erg moeilijk om welke partij dan ook te winnen gezien het hoge niveau van de snookerspelers. Daarom ben ik enorm blij dat ik de Welsh Open voor de tweede keer heb mogen winnen. Het publiek is hier fantastisch. The Newport Centre is ook een geweldige arena om in te mogen spelen." Het was de tweede keer dat Higgins de Welsh Open wist te winnen. De eerste keer was in 2000.

Door deze overwinning maakt Higgins een grote kans om de nummer één positie op de wereldranglijst over te nemen van Ronnie O'Sullivan. Om dat te behalen moet hij tijdens de China Open in maart minstens een gelijkwaardig resultaat als O'Sullivan neerzetten.

Recordaantal deelnemers in Vancouver

Een recordaantal atleten neemt deel aan de Olympische Winterspelen van Vancouver. Meer dan 2700 olympiërs uit 82 landen komen vanaf 12 februari in actie.

Dat meldde gisteren het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Bij de vorige Winterspelen van Turijn in 2006 namen 2508 atleten uit 80 landen deel.

In Vancouver zijn op 86 wintersportonderdelen medailles te winnen.

Record aantal deelnemers in Vancouver

Vervolg Red Faction: Guerrilla in productie

Brian Farrell, topman van uitgever THQ, heeft onthuld dat er momenteel hard wordt gewerkt aan een vervolg op Red Faction: Guerrilla. Dit spel, waarin destructie van alles in je omgeving centraal staat, zal uiterlijk maart 2011 uitkomen.

Farrell onthulde de heugelijke nieuws tijdens een bijeenkomst voor investeerders. Red Faction: Guerrilla werd redelijk positief ontvangen en heeft THQ financieel geen windeieren gelegd. Er werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht van de game die verscheen op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Naast de mogelijkheid om in je eentje alles te slopen, zal de game volgens Farrell ook aanzienlijke mogelijkheden krijgen om online tegen of met elkaar te spelen.

ModNation Racers ook naar PSP

Vandaag heeft Sony bekendgemaakt dat ModNation Racers op de PSP zal verschijnen. Vorig jaar werd ModNation Racers nog onthuld als nieuwe, vrolijke racegame voor de PlayStation 3. Deze titel verschijnt gelijktijdig op beide Sony-spelcomputers.

Zodra je deze game in je PSP of PS3 stopt, moet je eerst een personage (Mod) maken, en vervolgens je eigen kart ontwerpen. Daarna kan je gaan racen in je eentje, met vrienden of online tegen onbekenden.

ModNation Racers is een unieke game omdat het spel het mogelijk maakt om je eigen banen te ontwerpen en te delen met andere gamers. Zo kan je dus altijd racen op nieuwe banen, omdat je elke dag de leukste racebanen van andere gamers kunt downloaden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.