FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 januari 2010

Obama laakt tekortkomingen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag voor de Amerikaanse televisie de falende veiligheidsdiensten gelaakt nadat er op eerste kerstdag bijna een aanslag was gepleegd op een Amerikaans vliegtuig.

De screenings schoten te kort zodat de verdachte, de Nigeriaanse moslim Umar Farouk Abdulmutallab, niet werd tegengehouden. Tijdens een korte verklaring in het Witte Huis kondigde Obama hervormingen aan om dergelijke "systematische missers" bij de inlichtingendiensten in de toekomst te voorkomen. Hij benadrukte dat de Verenigde Staten in oorlog zijn met de vermoedelijke organisatie achter de aanslag, de radicaalislamitische al-Qaeda.

De president zei minder belang te hechten aan het aanwijzen van schuldigen bij de veiligheidsdiensten. Hij stelde het belangrijker te vinden van de gemaakte fouten te leren. Obama benadrukte dat de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de Verenigde Staten bij hem ligt: "The buck stops with me (De verantwoordelijkheid kan niet op anderen worden afgeschoven)."

In een vanavond gepubliceerd verslag van het Witte Huis over de gang van zaken wordt erkend dat de Amerikaanse overheid eigenlijk over voldoende informatie beschikte om de aanslag te verijdelen. De naam Abdulmutallab stond in een database van een inlichtingendienst, maar dat werd pas ontdekt toen de Nigeriaan zich al in de lucht bevond.

Jochie doorboort hersenen met eetstokje

Chinese artsen hebben met succes een eetstokje verwijderd uit de hersenen van een 14-maanden oud jochie. De kleine Li, afkomstig uit het oosten van de Chinese provincie Shandong, speelde eind december wat met eetstokjes. Zijn moeder was ondertussen in de keuken druk bezig met de afwas.

Het kind viel tijdens het spelen. Eén van de eetstokjes kwam in zijn neus terecht en doorboorde daarbij zijn hersenen. Omdat de artsen van het plaatselijke ziekenhuis de kleine niet konden helpen, stapten Li's ouders samen met de kleine in de auto voor een rit van tien uur richting Peking.

Toen de familie eenmaal in het Bo-Ai ziekenhuis, in de hoofdstad van China, aangekomen was, had de jongen inmiddels hoge koorts en een onregelmatige hartslag, zo lieten de medewerkers van het ziekenhuis vandaag weten. Chirurgen hadden het stokje, waarvan vier millimeter Li's hersenen had doorboord, zonder ernstige complicaties verwijderd. Li mag waarschijnlijk over een week weer mee terug naar huis.

'De Guzman weigerde overgang naar CSKA'

Jonathan De Guzman had afgelopen zomer van Feyenoord kunnen overstappen naar CSKA Moskou, maar had daar zelf geen trek in. Dit meldt RTV Rijnmond.

De Rotterdammers en de club uit Rusland hadden al een akkoord bereikt over De Guzman, die zelf een aanbieding van CSKA afsloeg. Met het oog op het aflopende contract van de aanvallende middenvelder, had Feyenoord toen nog geld kunnen vangen.

CSKA wilde De Guzman ook graag vastleggen, maar de Canadees geeft naar verluidt de voorkeur aan een club uit een Zuid-Europese competitie.

Doordat de overgang afketste is Feyenoord enkele honderdduizenden euro's misgelopen, bericht het eerder genoemde medium. CSKA heeft Keisuke Honda van VVV-Venlo wel weten binnen te halen.

Man zit met piemel vast in stalen buis

Een man uit de Engelse stad Southampton had onlangs last van plotseling opkomende geilheid. Bij gebrek aan beter besloot hij zijn jongeheer in een stalen buis van zo'n acht centimeter te stoppen. Uiteindelijk moesten de spuitgasten uitrukken om zijn gezwollen geslacht uit de pijp te bevrijden.

Het drama begon toen de wijselijk anoniem gebleven man van in de dertig zich meldde bij het ziekenhuis met last van een beperkte bloedstroom. Hierdoor bleek het onmogelijk zijn piemel uit de buis te halen. Omdat ook de artsen er geen heil in zagen, besloten ze de brandweer in te schakelen.

Uiteindelijk wisten maar liefst acht spuitgasten met behulp van een haakse slijper de man uit zijn benarde positie te bevrijden. "Het was een zeer delicate operatie", laat de brandweer weten. "We wilden niet dat het zaakje oververhit raakte. De persoon die dit heeft klaargespeeld, verdient een eervolle vermelding voor zijn vaste hand en koelbloedigheid."

Doden door schietpartij in VS

Bij een schietpartij vandaag in St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri zijn zeker drie doden gevallen. Een man schoot op het terrein van de energiemaatschappij ABB drie personen dood.

De politie begon een klopjacht naar de dader, die twee wapens bij zich had. Toen de schutter het vuur opende, was door het strenge winterweer veel minder personeel aanwezig dan gebruikelijk.

Bij normale weersomstandigheden zou het aantal slachtoffers hoger kunnen zijn geweest, stelden Amerikaanse media.

[Lakeside] Hankey verspeelt ruime voorsprong

Vandaag werden er weer wedstrijden gespeeld op het Lakeside WK BDO darts in Frimley Green. Bij de mannen werden er twee kwartfinales gespeeld. De vrouwen speelden vanavond de halve finales.

Dave Chisnall heeft bij de mannen voor een daverende verrassing gezorgd door titelhouder Ted Hankey naar huis te sturen. The Count liep simpel uit naar een 4-1 voorsprong, maar kreeg het vervolgens voor elkaar deze ruime voorsprong alsnog te verspelen. Chisnall won uiteindelijk met 5-4 en gaat dankzij deze uitslag door naar de halve finales.

Ook Tony O'Shea voegde zich vanavond bij de laatste vier. De als eerste geplaatste Engelsman won van de Noor Robert Wagner. O'Shea kwam geen moment van de wedstrijd in de problemen en won met 5-1. Morgen worden de andere twee kwartfinales van het herentoernooi afgewerkt. De als tweede geplaatste Scott Waites treft Martin Phillips en de als derde geplaatste Martin Adams neemt het op tegen Garry Thompson.

In het vrouwentoernooi werden vanavond de halve finales afgewerkt. Trina Gulliver, zij wist Francis Hoenselaar in de kwartfinale te verslaan, won van haar landgenote Deta Hedman. De eindstand was 2-0. Gulliver mag daarom vrijdag proberen voor de achtste keer in haar loopbaan het Lakeside WK BDO darts op haar naam te schrijven. In deze finale moet Gulliver afrekenen met haar landgenote Rhian Edwards. Zij won simpel met 2-0 van de als vierde geplaatste Karen Lawman.

Haussler: "Ik droom van winst in Vlaanderen's Mooiste"

De grote smaakmaker van het afgelopen voorjaar in het wielrennen was de Duitser Heinrich Haussler. De renner van Cervélo zette alles op de voorjaarsklassiekers en behaalde mooie resultaten met onder andere de tweede plaats in Milaan – San Remo. Toch heeft hij nog geen klassieker-overwinning op zijn naam staan en wil zich daarom overtreffen in 2010.

"Ik heb mijn trainingsschema ietwat aangepast in vergelijking met vorig jaar,” aldus Haussler tegen Cyclingnews. “Daardoor zal ik iets later in vorm zijn dan in 2009, toen ik al iets te vroeg in topvorm verkeerde. In de eerste wedstrijden van het seizoen zal ik dus nog niet zo goed zijn, want mijn piek zal bij de grote wedstrijden liggen. Parijs-Roubaix ligt me wel, maar ik droom van een zege in de Ronde van Vlaanderen"

Hondje gewurgd door lift

In een zorgcentrum in Genemuiden is eergisteren een hondje omgekomen. De eigenares van het beestje nam met haar hondje de lift, maar toen ze bovenkwam bleek dat het dier niet ingestapt was. De riem was blijven hangen in de lift waardoor het hondje in feite aan een strop kwam te hangen.

Toen de eigenares het beestje bungelend aan zijn riem vond, bleek het diertje al overleden te zijn. Het zorgcentrum betreurt het ongeluk maar wil verder niet ingaan op het incident.

Mijn fantasie

Ik heb een enórme fantasie. Dat werd mijn ouders al toegefluisterd in de kleuterklassen, toen ik de standaard playmobilhuizen liet voor wat ze waren en met de poppetjes in de planten ging spelen, alsof het een oerwoud was. Het liefst speelde ik op school aan de timmertafel. Dat was enigszins ongebruikelijk voor een meisje. Een meisje hoorde in de poppenhoek vadertje en moedertje te spelen.

Winst Orion, velies Lycurgus in Challenge Cup

In de derde ronde van de Challenge Cup bij de heren zijn er, net als bij de dames gisteren, wisselende resultaten geboekt. De volleyballers bij AB Groningen/Lycugrus waren kansloos tegen het Sloveense MV Prvacina, terwijl Langhenkel Orion een zwaarbevochten overwinning behaalde bij Dukla Liberec.

Orion, de nummer twee van de A-League, verloor de eerste set met 25-19, maar was in de tweede set oppermachtig met een 15-25 winst. De derde set ging weer naar Liberec, waardoor Orion tegen een achterstand aankeek. Twee sterke setwinsten (16-25 en 10-15) leverde uiteindelijk nog de overwinning op en een goede uitgangspositie voor de return van volgende week.

In Slovenië was Lycurgus vrij kansloos. De eerste set werd met 25-19 verloren, waarna de nummer drie van de competitie in de tweede set wel langer bijbleef, maar uiteindelijk toch de set verloor met 25-22. Ook de derde set werd gewonnen door Prvacina (25-18), waardoor Lycurgus alleen bij een 3-0 winst volgende week in Groningen kans kan maken op de volgende ronde.

[Dakar] Uitslag etappe 6

Ook vandaag maakte de Dakar weer eens waard dat het de zwaarste rally ter wereld is. Vele coureurs maakten fouten en kwamen op grote achterstand binnen. Bovendien was er een ernstig ongeluk van Luca Manca die tijdens zijn ongeluk negende stond. Voor de Nederlanders was het weer wisselend succes.

 

Motoren en quads:

De wedstrijd van de motoren werd overschaduwd door het zware ongeval van Luca Manca, maar er gebeurde nog meer. Marc Coma wist optimaal te profiteren van de navigatiefouten van zijn concurrenten en ging er met de eerste plaats vandoor. Ook bleek wel dat je niet altijd op de persoon voor je moet vertrouwen. David Frétigné, Alain Duclos, Paulo Goncalves en Pal-Anders Ullevalseter maakten allemaal fouten door te vertrouwen op de persoon die zij achterna reden, waardoor zij veel tijd verloren. Cyril Despres maakte minder fouten en kwam als tweede over de streep, gevolgd door Helder Rodrigues. Bij de quads was het weer de Patronelli's die de dienst uitmaakten met een een-twee. Beste Nederlander bij de motoren was Henk Knuiman, die zich knap herpakte na een slechte dag met een 20e plaats, op de voet gevolgd door Frans Verhoeven op de 23e plek.

Auto's:

Bij de auto's pakte Stefan Peterhansel weer de overwinning na gisteren een slechte dag meegemaakt te hebben. De rest van de top drie werd opgevuld met Volkswagen-coureurs, namelijk Carlos Sainz en David Miller. Peterhansel startte de etappe als veertiende, maar wist onderweg tien van zijn concurrenten te passeren en de overwinning te pakken ondanks de goede snelheid van de drie Volkswagens. De sleutel van de etappe bleek voor het eerste checkpoint te liggen. Robby Gordon verloor heel veel tijd en lijkt zijn goede vorm niet vast te kunnen houden. Tonnie van Deijne pakte de 21e plek.

Vrachtwagens:

Bij de vrachtwagens lijkt het eentonig te worden, want het was weer Kamaz wat de klok sloeg. Ditmaal pakten de Russen echter het volledige podium. Vladimir Chagin won de etappe voor Firdaus Kabirov en Ilgizar Mardeev. Voor de rest bleef het bij de vrachtwagens een vrij rustig dagje. Marcel van Vliet lijkt als enige coureur de Russische armada enigzins bij te kunnen houden en eindigde als vierde. Jan Lammers begint steeds meer in vorm te komen en eindigde op een negende plaats.

 (c) Dakarpress - Marcel van Vliet houdt stand op de derde plek in het klassement

Deze foto is mogelijk gemaakt door Dakarpress

Klassement Motoren

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 002 DESPRES (FRA) KTM 21:35:59 00:00:00
2 009 LOPEZ CONTARDO (CHL) APRILIA 22:18:14 00:42:05
3 005 RODRIGUES (PRT) YAMAHA 22:20:04 00:44:05
4 001 COMA (ESP) KTM 22:42:20 01:06:21 
5 004 ULLEVALSETER (NOR) KTM 22:50:41 01:14:42
34 048 LIEFHEBBER (NLD) KTM 27:48:49 06:12:50

Klassement Quads

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 251 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 26:46:52 00:00:00
2 275 SANTAMARINA (ARG) CAN-AM 28:12:55 01:26:03
3 256 GONZALEZ COROMINAS (ESP) YAMAHA 28:40:43 01:53:51
4 277 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 29:12:47 02:25:55
5 255 HALPERN (ARG) YAMAHA 31:18:59 04:32:07
19 265 WESSELS (NLD) YAMAHA not available  

Klassement Auto's

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 303 SAINZ (ESP) VOLKSWAGEN 20:35:33 00:00:00
2 306 AL-ATTIYAH (QAT) VOLKSWAGEN 20:50:57 00:15:24
3 305 MILLER (USA) VOLKSWAGEN 20:53:20 00:17:47
4 314 SOUSA (RPT) MITSUBISHI 22:09:37 01:34:04
5 308 HOLOWCZYC (POL) Nissan Overdrive 22:19:13 01:43:40
18 317 VAN DEIJNE (NLD) MITSUBISHI 25:12:30 04:36:57

Klassement Vrachtwagens

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 501 CHAGIN (RUS) KAMAZ 23:15:54 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS) KAMAZ 23:54:05 00:38:11
3 508 VAN VLIET (NLD) GINAF 27:22:34 04:06:40
4 505 MARDEEV (RUS) KAMAZ 27:28:13 04:12:19
5 513 MACIK (CZE) LIAZ 28:40:51 05:24:57

Frankrijk wil dragers boerka beboeten

Frankrijk wil moslima's met gezichtsbedekkende gewaden beboeten met 750 euro. Dat staat in een wetsvoorstel, dat vandaag door de leider van de meerderheid in het parlement is gepresenteerd.

Moslims die hun vrouwen dwingen een boerka of nikab te dragen, moeten rekening houden met een zwaardere straf. De wet gaat uit veiligheidsoverwegingen het bedekken van het gelaat in het openbaar verbieden, aldus Jean-Francois Cope van de rechtse regeringspartij UMP in een interview met een Frans tijdschrift.

Alleen voor speciale culturele evenementen of carnaval wordt een uitzondering gemaakt. Volgens Cope moet de boerka worden verboden om de rechten van vrouwen te beschermen. De wet zal functioneren als afschrikwekkend middel door de "duidelijke boodschap" af te geven dat Frankrijk het niet toestaat dat vrouwen zich geheel verhullen, aldus de UMP-leider.

Indoor rijles wegens winterweer

Autorijschool Richard Veen in Veendam geeft de komende tijd rijles in een grote bedrijfshal. Vanwege sneeuwval en gladheid heeft de rijschool de afgelopen tijd veel lessen af moeten zeggen. Om inkomstenderving tegen te gaan, huurt de rijschool nu de loods van een failliet transportbedrijf.

In de verwarmde hal kunnen de leerlingen onder andere oefenen met schakelen, slalommen en keren. Ook inparkeren kan er geoefend worden, omdat de lijnen die het transportbedrijf op de vloer had aangebracht als parkeervak gezien kunnen worden. Het gaspedaal wat dieper intrappen zal voorlopig toekomstmuziek zijn, volgens de rijschoolhouder "moeten we daarvoor toch echt de weg op".

Steeds meer doden Duitsland door vorst

Het aanhoudende winterweer heeft het aantal doden door de koude in Duitsland tot tien laten stijgen. Het gaat om dakloze mannen van 42 tot 62 jaar. Dat maakte een vereniging voor daklozen vandaag bekend.

Onder de slachtoffers is een man die doodvroor achter een struik in Nettetal, niet ver van de Limburgse grens. Een andere man stierf onder een afdak van een kinderdagverblijf in Ulm.

De vereniging voor daklozen pleit voor een beter hulpaanbod, met name in kleine en middelgrote steden. Daar vallen relatief de meeste slachtoffers.

Kramer: "Elfstedentocht liever volgend jaar"

Hoewel de marathonschaatsers niet kunnen wachten op de grote klassiekers en dan vooral de Elfstedentocht, hoopt Sven Kramer juist dat de 'Tocht der Tochten' er dit jaar niet inzit. De Fries heeft altijd gezegd in zo'n geval mee te zullen doen, maar dit jaar hebben de Olympische Spelen in Vancouver een hogere prioriteit.

Kramer vernam dan ook met genoegen het nieuws dat het ijs op de route nog lang niet sterk genoeg is. "Voor het schaatsen zou het goed zijn als de Elfstedentocht er komt,"  aldus Kramer tegen het ANP. "Maar ik heb de Elfstedentocht liever volgend jaar". Ploeggenoot Erben Wennemars verlang juist wel naar een tocht. "Ik houd de twitterpagina van Erben Wennemars goed in de gaten", aldus Kramer.

Over het EK allround van komend weekend vertelde Kramer dat hij niet erg zou vinden als hij de titel misloopt. "Het is alweer even geleden dat ik me op internationaal niveau heb kunnen meten. Als ik hier de 5000 en 10.000 meter win en de toernooizege aan iemand anders moet laten, maakt me dat niet zoveel uit. Ik ben niet van plan om met de rem erop te rijden, maar als het niet hoeft dan hoeft het niet. Op dit toernooi word ik niet afgerekend, al wil ik 'm natuurlijk wel winnen". Een eventuele titel zou zijn vierde op rij zijn, waarmee hij het record dat hij nu nog deelt met Rintje Ritsma en de Noor Hjalmar Andersen zou verbeteren. "Het zou leuk zijn," zei de TVM-rijder. "En vier op een rij is zeker haalbaar. De 500 meter wordt bepalend, daar mag ik niet te veel tijd verliezen."

Tot slot gaf Kramer ook nog zich niet druk te maken over de kritiek die zijn ploeg kreeg na het teleurstellende optreden op het olympisch kwalificatietoernooi.  "Ik trek me er weinig van aan, ik ben met mijn eigen planning bezig. 13 Februari, daar ben ik mee bezig. Daar is mijn vizier op gericht."

[Video] Dronken schoolbuschauffeur maakt meisjes bang

Een voormalige schoolbuschauffeur uit de Amerikaanse staat New York moet drie maanden de cel in. De vrouw heeft een simpel ritje voor 37 tieners veranderd in een nachtmerrie. Martha Thompson was namelijk stomdronken toen zij achter het grote stuur zat. De helse rit is gelukkig op video vastgelegd.

De 56-jarige vrouw werd maandag tevens veroordeeld tot zes maanden elektronisch huisarrest en het betalen van een boete van duizend dollar. Thompson bekende namelijk schuldig te zijn aan het incident op 2 november vorig jaar. Ze gaf toe te hebben gedronken en hiermee 37 levens in gevaar te hebben gebracht.

Het filmpje laat zien hoe enkele tienermeisjes proberen de vrouw over te halen om te stoppen, nadat Thompson een afslag miste en in omgekeerde richting terugreed. De meisjes manen vervolgens een paar jonge kinderen achterin de bus uit te stappen, terwijl de buschauffeur schreeuwt dat ze vooral aan boord moeten blijven.

Dat dit kan in de VS!

Arnautovic maakt seizoen toch af bij Inter

Marko Arnautovic gaat de rest van dit seizoen niet afmaken bij FC Twente. De aanvaller krijgt namelijk de kans om de technische staf van Internazionale alsnog te overtuigen.

Het leek er geruime tijd op dat de speler weer zou terugkeren naar Enschede, waar hij officieel nog onder contract staat. Afgelopen woensdag kreeg de speler in het duel met Chievo Verona (1-0 winst) eindelijk weer eens speelminuten van coach José Mourinho.

"De club wil Marko de kans bieden te laten zien wat hij kan. Dat is wat Marko zelf het liefste wil", zegt de zaakwaarnemer van de Oostenrijkse international, Rob Groener, tegenover TC/Tubantia.

Arnautovic liep een gedeelte van de jeugdopleiding van FC Twente door. In het seizoen 2006/2007 maakte hij op achttienjarige leeftijd zijn debuut onder de toenmalige coach Fred Rutten en liet in de daaropvolgende wedstrijden zien een echte goalgetter te zijn. Afgelopen zomer vertrok hij - eerst op huurbasis - naar Italië.

Contractverlenging Van der Linden twijfelachtig

Antoine van der Linden wil niet bijtekenen bij Heracles Almelo, alvorens de club hem heeft verzekerd dat de groep inclusief de trainer hetzelfde zullen blijven.

De verdediger is met de clubleiding in conclaaf over een nieuwe verbintenis. Of Van der Linden ook daadwerkelijk bijtekent, is nog maar de vraag. "We hebben een goede groep en een goede trainer en ik hoop dat dat intact blijft. Dat is mijn voornaamste zorg", aldus Van der Linden tegen RTV Oost.

"We hebben een goede eerste seizoenshelft gehad en beschikken over een hoop jonge spelers waar een hoop potentie in zit. Ik ga er niet van uit dat andere clubs ook zitten te slapen."

Desondanks gelooft Van der Linden nog altijd in een goede afloop. Mits de zorgen door de clubleiding worden weggenomen. "Ik hoop dat we eruit komen", aldus de speler.

Advocaat Briatore: "Beroep FIA zinloos"

De advocaat van Flavio Briatore, Philippe Ouakrat, denkt dat het zinloos voor de FIA is om beroep tegen uit uitspraak van de Franse rechtbank aan te tekenen. Die verklaarde eerder deze week dat Briatore op illegale wijze door de autosportfederatie veroordeeld was en wees de Italiaan, naast vrijspraak, daarom een schadevergoeding van 15.000 euro toe.

Briatore werd door de FIA levenslang uitgesloten uit de Formule 1, maar moet deze verbanning door de uitspraak van de rechter publiekelijk opheffen, "Allereest willen we dat het vonnis uitgevoerd wordt. De FIA heeft geen enkele kans als ze besluit in beroep te gaan," zei Ouakrat tegen La Gazetta dello Sport. "Het is een echte ramp voor hen. Ze sluiten zich nu op in hun schulp. Wij hadden de voorkeur gegeven aan een andere oplossing, want nu ligt alles voor Briatore weer open."

"Het hof heeft bijna al onze verzoeken ingewilligd, maar het meest belangrijke is dat de structuur van de World Council van de FIA zelf in twijfel wordt getrokken. In feite kan dat nu niet meer bestaan. Het is tegen de Franse en de internationale wetten dat een orgaan zowel de onderzoeker, als de aanklager, als de jury is met een president die bepaalt tegen wie er een onderzoek loopt, die onderzoeksleider is en daarnaast ook nog voorzitter van de jury. De FIA kan nu geen disciplinaire maatregelen meer nemen zonder het risico dat deze in de rechtbank onderuit gehaald worden."

Ouakrat zei verder dat hij en Briatore overwegen om de FIA aan te klagen via het bedrijf dat de coureurs managet. Dat kon vanwege de verbanning van de Italiaan haar activiteiten niet langer uitvoeren. Daarnaast hangen Nelson Piquet sr. en jr. nog altijd claims boven het hoofd. Het duo kwam met het verhaal over crashgate naar buiten en beschadigde hiermee Briatore. Het besluit hierover wordt op een later tijdstip genomen.

De Graafschap blijft langer in Turkije

De Graafschap belegt momenteel zoals veel andere Nederlandse clubs een trainingskamp in het buitenland. Vanwege de weersomstandigheden en -verwachting ons land verblijven de Doetinchemmers twee dagen langer in het Turkse Belek.

Aldaar heeft De Graafschap sinds zondag 3 januari het kamp opgeslagen. Aanvankelijk zou men op zondag 10 januari weer huiswaarts keren, maar op de clubsite meldt de koploper van de Jupiler League dat er twee dagen zijn vastgeplakt aan het verblijf.

Het betreft echter alleen de selectie die langer in Turkije zal verblijven. Het overige gedeelte van de delegatie van de Doetinchemmers zal wel op zondag 10 januari terugkeren. De Graafschap zal, doordat het twee dagen langer verblijft in Turkije, vier extra trainingen inlassen. Er wordt geen extra oefenwedstrijd gespeeld.

Emmen wil Malenovic houden en vangt bot bij Van Gessel

FC Emmen laat Milos Malenovic niet vertrekken. De aanvaller had de interesse gewekt van het Russische Spartak Nalchik. De komst van Sander van Gessel kunnen de Emmenaren op hun buik schrijven.

Spartak Nalchik, een club uit de Premier League van Rusland, kon niet voldoen aan de gelimiteerde transfersom (250 duizend euro) die in het contract van Malenovic staat. "Milos is één van onze betere spelers, die laten we niet gaan", aldus technisch directeur Azing Griever tegenover RTV Drenthe.

De Drentse club trachtte zelf om Sander van Gessel te strikken. De middenvelder van Sparta Rotterdam wimpelde de interesse af. "Hij kreeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop, in de bekerwedstrijd tegen Baronie, weer een basisplaats", ging Griever verder. "Hij (Van Gessel, red.) wil voor die basisplaats blijven vechten en vindt het daarom te vroeg om nu voor Emmen te kiezen."

Ondernemer en politicus verdacht van ontucht

Een Rijswijkse ondernemer, tevens politicus, wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met twee minderjarige jongens. Huub T. zou een van de jongens hebben verkracht. Dit meldde het openbaar ministerie.

T. werd in oktober vorig jaar opgepakt op verdenking van ontucht. Ook werd er kinderporno in zijn woning gevonden. Een deel van de porno zou door hem zelf zijn gemaakt.

In 2006 won Huub T. nog de ondernemersprijs Haaglanden met zijn bedrijf. T. is inmiddels niet meer actief voor de internationale onderneming. Hij stond ook op de kieslijst van de VVD in zijn woonplaats, maar daar heeft hij zich na zijn aanhouding vanaf laten halen.

Vliegveld ontruimd vanwege afscheidskus

Afgelopen zondag is een terminal van het vliegveld Newark bij New York ontruimd vanwege een afscheidkus. Er werd alarm geslagen nadat een man een gedeelte van de terminal was binnengekomen via een uitgang. In dat gedeelte mochten alleen gecontroleerde passagiers komen.

De Amerikaanse autoriteiten namen geen risico en daarom moesten alle passagiers die al door de controle waren opnieuw door de veiligheidspoortjes. Dat gold ook voor mensen die al in hun vliegtuig zaten. Het ging om enkele duizenden personen. Zolang als het onderzoek duurde mochten er geen vliegtuigen vertrekken. Een van de gedupeerden was minister van Justitie Hirsch Ballin. Ook hij liep urenlang vertraging op en kwam daardoor te laat voor zijn nieuwjaarstoespraak.

De onbekende man is nog steeds niet gevonden. Uit beelden van bewakingscamera's bleek dat de man afscheid nam van een vrouw.

Poetsvrouw vliegt spontaan in brand

Het is nog even afwachten of het slachtoffer het loodje legt, want in dat geval heeft een 29-jarige Duitse zich nu al genomineerd voor de Darwin Awards 2010. De vrouw uit Mannheim is namelijk spontaan in brand gevlogen tijdens het schoonmaken van een badkuip, zo heeft de politie vandaag laten weten.

De arme vrouw maakte het ligbad schoon met wasbenzine. Waarschijnlijk om het werk iets romantischer te maken, had de vrouw een kaarsje aangestoken en deze op de rand van het bad gezet.

Toen de vrouw met haar sopdoekje in de buurt van de kaars kwam, ontstond er een enorme steekvlam die een flink deel van de badkamer in lichterlaaie zette. De vrouw wist zelf het vuur nog enigszins te doven. Wel moest ze daarna naar het ziekenhuis worden vervoerd, wegens ernstige brandwonden aan haar hoofd en armen.

Modern Warfare 3 niet van Infinity Ward?

Vorig jaar oktober wist Rob Bowling van Infinity Ward ons te vertellen dat ze bij de developer nog geen idee hadden wat ze zouden doen nadat Modern Warfare 2 voltooid was. De developer blijft Modern Warfare 2 voorlopig nog ondersteunen met DLC waarvan de eerste in de lente zal verschijnen, maar over een nieuw project is tot dusver weinig gezegd.

De geruchten gaan nu dat Infinity Ward met een volledig nieuwe game gaat starten, welke geen Call of Duty-game zou zijn. De Modern Warfare-serie zou opgepakt worden door een nog onbekende developer. Wel is bekend dat Canadees ontwikkelaar Slegdehammer op zoek is naar een multiplayer designer met vijf jaar ervaring op het gebied van AAA multiplayer shooters voor de huidige generatie consoles en PC. Zou Sledgehammer de serie overnemen?

Momenteel zijn het slechts wilde geruchten. Zo schijnt Treyarch momenteel bezig te zijn met een Call of Duty-game die zich afspeelt in Vietnam. Een hoop informatie die we bij FOK!games nog even met een korreltje zout nemen.

 

Brein jaagt in 2009 615 sites van internet

De auteursrechtenwaakhond voor de entertainmentindustrie, stichting Brein, heeft vorig jaar 615 'illegale' websites van internet weten te verjagen. Dat zijn er bijna twee maal zoveel als in het jaar ervoor, zo maakt Brein zelf bekend.

Onder de afgesloten websites zaten onder meer 393 zogeheten bittorrent sites, die via links verwijzen naar bestanden waarmee middels los te verkrijgen software zowel legale als illegale software, video en muziek gedeeld kan worden. Brein wist tevens 37.441 advertenties offline te krijgen waarin volgens Brein illegale handel aangeboden werd. Ook voerde de organisatie 455 acties uit tegen de verkoop van illegale discs. Brein nam daarbij samen met de politie 183.713 illegale schijfjes in beslag, blijkt uit het jaaroverzicht van Brein.

Een mijlpaal noemt Brein ook het vonnis tegen de illegale downloadsite Mininova. Daarin bepaalde de rechter dat de eigenaren alle links naar illegale content op de site moesten verwijderen. Zij besloten alleen nog links te plaatsen waarvoor zij licenties hebben van de rechthebbenden. "Het aanbod op de site kromp van ongeveer 1,3 miljoen links naar zo'n tienduizend."

De stijging in de activiteiten van Brein lijkt vooral samen te hangen met de stijging in het aantal sites die door Brein als 'illegaal' bestempeld worden. De meeste sites die stoppen, doen dit overigens vanwege exorbitante claims van stichting Brein. Daarnaast blijft het aanbod in torrentsites enorm en lijken de activiteiten van Brein weinig effect te hebben. Recentelijk bleek dat het aantal torrentgebruikers enorm is gestegen. Daarnaast is ook usenet enorm populair en zijn er al verschillende nieuwe alternatieven voor torrents in de maak.

 

In Nederland is het downloaden van films en muziek voor eigen gebruik overigens wettelijk niet verboden en uit de recente succesverhalen over bioscoopfilms als Avatar, 2012, Transformers en tientallen andere kan weinig anders geconcludeerd worden dan dat downloaden de verkoop niet schaadt. Diverse universiteitsonderzoeken stelden dit al eerder. Desondanks blijft Brein onverminderd op jacht naar mensen die bestanden delen met vrienden en de buitenwereld, en deinst Brein er niet voor terug elke dienst die ook maar zijdelings betrokken is bij bestandsuitwisseling 'illegaal' te noemen.

Usenetcommunity FTD werd door Brein ook als illegaal bestempeld, ondanks het feit dat daar niet wordt gelinked naar illegaal materiaal. FTD stapte hierop naar de rechter en eiste dat Brein publiekelijk moet rectificeren. Die zaak loopt nog. Tim Kuik, directeur van Brein, stelt echter dat ook het praten over downloaden van illegaal materiaal verboden zou moeten worden.

Frankrijk zet radicale imam uit

Frankrijk heeft een radicale imam uitgezet naar zijn land van herkomst Egypte. De man zou moskeegangers uit de buitenwijken van Parijs hebben opgeroepen om tegen het Westen te strijden. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux vandaag gezegd.

Ali Ibrahim al-Sudani is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in Parijs de 29e imam die Frankrijk wordt uitgewezen sinds 2001. In totaal zijn 129 radicale moslims het land uitgezet, aldus het departement. Frankrijk is de afgelopen jaren opgeschrikt door een aantal grote rellen in de banlieues, de vaak troosteloze buitenwijken van Parijs. Vooral in de herfst van 2005 ging het mis. Jongeren van voornamelijk Noord-Afrikaanse afkomst raakten dagen achter elkaar slaags met de oproerpolitie. Honderden voertuigen gingen in vlammen op.

De Franse regering probeert nieuwe rellen te voorkomen, zowel door vermeende onruststokers het land uit te zetten als door de jongeren een toekomstperspectief te bieden.

Rijkswaterstaat waarschuwt voor tekort zout

De voorraad strooizout van Rijkswaterstaat dreigt uitgeput te raken. Dat meldt de beheerder van de rijkswegen, waaronder het grootste deel van de autosnelwegen, vandaag op haar website. Gevolg is dat vanaf het weekend waarschijnlijk op veel minder wegen gestrooid gaat worden. In het uiterste geval kunnen autosnelwegen worden afgesloten voor alle verkeer.

Tot aan het weekend is er nog geen hinder, maar aangezien het koude weer volgens de voorspellingen blijft aanhouden is de hoeveelheid beschikbaar zout vanaf het weekeinde niet meer toereikend om alle wegen te kunnen strooien. Ook andere wegbeheerders, zoals provincies en gemeenten, kampen met dit probleem. In een aantal gemeenten wordt momenteel zand in plaats van zout gestrooid om de wegen enigszins begaanbaar te houden.

Deze winter heeft Rijkswaterstaat al 100.000 ton zout gestrooid op de wegen die ze beheert. In een normale winter is dat slechts 70.000 ton in het gehele seizoen. De wegbeheerder is in overleg met de andere beheerders over de aanpak van het probleem. Automobilisten en andere weggebruikers worden intussen geadviseerd zich regelmatig te informeren over de actuele weer- en verkeerssituatie. 

'Gouden tijden voor Eurosalt'

Bij Eurosalt in Moerdijk komen de komende dagen schepen binnen met ongeveer 25.000 ton strooizout aan boord. Dat zei vanavond een woordvoerder van het bedrijf. De schepen komen uit Duitsland en Engeland. Eurosalt brengt het zout bij Rijkswaterstaat, provincies en de gemeenten.

Volgens de zegsman heeft zijn bedrijf ongeveer 70.000 ton zout aan bestellingen binnen. "Wij beleven gouden tijden."

Seedorf mist kraker met Juventus

Clarence Seedorf zal hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd tussen AC Milan en Juventus moeten missen. De kraker van aankomend weekeinde gaat aan zijn neus voorbij vanwege een bovenbeenblessure.

De 33-jarige middenvelder trad woensdag niet aan in het duel tussen Milan en Genoa (5-2 winst) en zal geen risico's nemen als het gaat om het duel tegen De Oude Dame.

In dit seizoen speelde Seedorf reeds vijftien duels voor de rossoneri en maakte hij drie doelpunten. In Milaan geldt de middenvelder als belangrijke schakel.

Sinds zijn komst in 2002, maakte Seedorf in meer dan driehonderd duels zijn opwachting voor de club. Daarnaast maakte hij van dichtbij mee hoe Milan in 2003 en 2007 de Champions League won en in 2005 de finale van het kampioenenbal verloor van Liverpool na een heroïsch voetbalgevecht.

Proefje voorkomt gevaarlijke infectie

Wie voor een operatie in het ziekenhuis komt te liggen, moet in de toekomst misschien een simpel proefje ondergaan. Door een wattenstaafje in de neus van een patiënt te doen, kunnen verplegers uitzoeken of hij of zij een bepaalde bacterie onder de leden heeft. Dat schrijven onderzoekers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam in het wetenschappelijke tijdschrift New England Journal of Medicine, dat vandaag is verschenen.

De wetenschappers keken naar de Staphylococcus aureus, een bacterie die onder meer in de neusholte voorkomt. De stafylokok is over het algemeen onschadelijk, maar bij een operatie kan die leiden tot een gevaarlijke infectie. Wanneer patiënten voordat zij worden geopereerd al worden behandeld tegen de Staphylococcus aureus, halveert het risico op gezondheidsproblemen. Mede daardoor kan een patiënt na de operatie het ziekenhuis eerder verlaten, aldus de Rotterdamse onderzoekers.

Federer moeizaam verder in Doha

Roger Federer heeft de halve finale van het ATP-toernooi in Doha bereikt. De Zwitserse nummer één van de wereld won van Ernests Gublis. Makkelijk ging het echter niet, Federer won met 6-2, 4-6 en 6-4.

In het begin van de wedstrijd leek het erop dat Federer een makkelijk middagje zou hebben. De eerste set ging dan ook simpel naar de Zwiter. Gublis herpakte zich echter en won brutaal de tweede set. Ook in de derde set bleef Gublis goed spelen, maar Federer trok uiteindelijk toch aan het langste eind.

De tegenstander van Federer in de halve finale komt voort uit de partij tussen de als derde geplaatste Rus Nikolay Davydenko en de als zevende geplaatste Kroaat Ivo Karlovic. Deze wedstrijd wordt later vandaag nog afgewerkt.

Frankrijk wil 'Google-belasting'

De Franse regering wil advertentie-inkomsten van internetbedrijven gaan belasten. De opbrengsten van de belasting, jaarlijks 50 miljoen, zijn bestemd voor musici, die lijden onder het illegale downloaden via internet. Niet alleen musici krijgen een deel van de belastingopbrengsten, ook andere culturele uitingen moeten ermee worden beschermd.

Het voorstel voor de taks, die de naam 'Google-belasting' draagt, lekte vandaag uit. De Franse krant Libération wist dit te melden. De concrete invulling van het voorstel is nog niet bekend. De regeringscommissie die met het plan kwam, stelt voor om de belasting op Europees niveau aan te kaarten.

Formule 1-teams willen dubbele diffuser verbieden

De Formule 1-teams staan op het punt om de dubbele diffuser in 2011 uit de sport te verbannen. Zo moeten zowel de snelheden als de downforce in de sport omlaag worden gebracht.

De introductie van de diffusers zorgde vorig jaar voor veel ophef toen Brawn GP, Williams en Toyota vanaf de start van het seizoen veel voordeel van bleken te hebben. Een rechtszaak tegen de teams volgde, maar het Court of Appeal van de FIA wees de claim van de zeven andere renstallen af. Hierdoor moesten de teams aan de slag om op hun auto een dubbele diffuser te monteren om zo meer downforce en snelheid te creëren.

Het concept is momenteel al zover doorgevoerd dat ontwerpen van de achterzijde van de auto's zeer gecompliceerd zijn. Toch zijn er ontwikkelingen gaande om er vanaf te komen. Dit omdat de hoeveelheid downforce dit seizoen de waarden van eind 2008 zal overstijgen en dat ondanks dat de auto's opgeschoond zijn en een kleinere achtervleugel hebben.

Daarom hebben de technisch directeuren en de Technical Regulations Working Group van de FOTA eind vorig jaar besprekingen gehouden om regels op te stellen die het gebruik van de dubbele diffuser verbieden. Ook zou de vloer van de auto dan uit één plaat moeten komen te bestaan en niet zoals nu uit delen, waardoor de dubbele diffuser werkt.

Momenteel worden de regels zodanig opgesteld dat er geen gaten in te vinden zullen zijn. Daarna zal het voorstel aan Technical Working Group ter goedkeuring voorgelegd worden. Mocht dit het geval zijn, dan kan het voorstel in 2011 in werking treden en zullen de bolides ongeveer een seconde per ronde langzamer zijn.

Nederlanders misdragen zich tijdens vliegreis

Acht Nederlanders zijn op de luchthaven van Düsseldorf opgepakt, omdat ze zich hadden misdragen tijdens een vlucht vanuit Bangkok. Het gaat om zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van negentien tot en met vierentwintig jaar.

De groep sprong over stoelen, beledigde de bemanning en gebruikte drugs in het vliegtuig. De Duitse justitie beschuldigt hen onder meer van het in gevaar brengen van de luchtverkeersveiligheid. Volgens justitie kunnen ze van geluk spreken dat ze niet al in Thailand zijn opgepakt met hun drugs. De Nederlanders mochten weer naar huis nadat ze 1600 euro borg betaald hadden.

Wotte naar Craiova

Mark Wotte zal de komende anderhalf jaar het Roemeense Universitatea Craiova onder zijn hoede nemen. De nummer veertien van de competitie meldt dit op haar website.

Wotte zal sinds juli 2008 zonder club nadat hij door het Engelse Southampton werd ontslagen. Wotte trainde in Nederland eerder onder andere RKC Waalwijk en Willem II en was technisch directeur bij Feyenoord.

Piraten SomaliŽ kapen autoschip

Somalische piraten hebben een schip met 2405 auto's gekaapt. De meeste auto's (2388 om precies te zijn) zijn van Hyundai en Kia. Aan boord van het schip waren 25 bemanningsleden. De kaping van de Asian Glory vond ongeveer 1000 kilometer van de kust van Somalië plaats.

De fabrikanten Hyundai Motor Co. en Kia Motors Corp. maken zich vooralsnog weinig zorgen. "Zodra een schip wegvaart zijn alle risico's voor rekening van de distributeur. Bovendien zijn de betalingen voor de auto's binnen en zijn de wagens verzekerd." De twee autofabrikanten hebben aangedrongen op een snelle en veilige terugkeer van de 25 bemanningsleden. 

 

Moyes: "Fellaini beste middenvelder van het land"

Tevreden is een understatement als we David Moyes, trainer van Everton, horen praten over de kwaliteiten van de Belg Marouane Fallaini.

Volgens Moyes is er niemand in de Premier League die de 22-jarige Belgische middenvelder in zijn huidige vorm naar de kroon steekt. "Marouane is waarschijnlijk de beste middenvelder in het land op dit moment", aldus Moyes tegenover The Daily Express. "Hij speelt zo goed als wie dan ook."

"Zijn prestaties de laatste tijd zijn uitstekend", voegde de Schot toe. "Zijn ervaring in de Premier League is aan het verbeteren en hij doet het erg goed. "

Fellaini kwam in 2008 over van Standard Luik. "Hij had zo'n goed eerste seizoen en scoorde een hoop doelpunten. Maar nu zie ik tekenen dat hij in zijn topvorm komt en ook goed voor het team wordt."

Omstreden presentator Ross verlaat BBC

De controversiële tv-presentator Jonathan Ross vertrekt bij de Britse omroep BBC. Hij zal zijn contract, dat in juli afloopt, niet verlengen. Dat heeft de BBC vandaag bekendgemaakt.

Ross benadrukt dat het geen geldkwestie was. Wel verdiende Ross 6 miljoen pond per jaar en de BBC wilde dit terugbrengen naar 2 miljoen pond per jaar.

Ross, een van de best verdienende presentatoren van de BBC, kwam in 2008 in opspraak vanwege een aantal obscene telefoontjes in zijn radioprogramma. Hij en collega Russell Brand lieten tijdens een uitzending seksistische boodschappen achter op het antwoordapparaat van de 78-jarige acteur Andrew Sachs. Ross werd voor drie maanden geschorst.

Playboy-model dood in vuilnisbak gevonden

Politieagenten hebben in de Amerikaanse stad Miami het lichaam gevonden van het sinds oudejaarsavond vermiste Playboy-model Paula Sladewski. Ze werd gevonden in een vuilnisbak en was ernstig verbrand. Haar lichaam was dermate verminkt dat men aan de hand van haar gebit moest vaststellen dat het om het 26-jarige model ging.

Sladewski was op oudejaarsdag met haar vriend op familiebezoek geweest. Het tweetal ging vervolgens stappen in Miami, waar de wegen van de twee zich uiteindelijk scheidden. Toen ze afgelopen maandag niet kwam opdagen in het hotel waar de twee verbleven gaf de vriend haar als vermist op, aldus de Miami Herald.

RTL Nieuws moet van rechter rectificeren

RTL Nieuws moet binnen twee dagen een nieuwsbericht over de Eindhovense pedoseksueel Sytze van der V. rectificeren op televisie en op internet. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald.

Volgens de rechter bracht RTL Nieuws in de uitzending van 2 december vorig jaar onjuiste informatie over Van der V. door een verouderde bandopname van hem met een minderjarige jongen te laten horen. RTL conludeerde hieruit dat Van der V. na zijn vrijlating in september 2009 weer contact zocht met zijn slachtoffers. Achteraf bleek dat deze aan RTL toegespeelde bandopname verouderd was.

Van een groot medium als RTL mag worden verwacht dat zij haar bijdrage aan een maatschappelijke discussie baseert op juiste gegevens, oordeelde de rechter in het kort geding dat Van der V. tegen RTL Nieuws had aangespannen. Zijn eis om een schadevergoeding van 10.000 euro wegens smaad wees de rechter af.

LdH verkoopt kerk via Marktplaats

De kerk van het Leger des Heils in Delfzijl staat op Marktplaats.nl te koop. Het genootschap huist hier al sinds 1955, maar kan de kosten voor het gebouw niet langer opbrengen. Dat heeft een woordvoerder van het Leger des Heils vandaag laten weten. Het is niet bekend hoeveel het pand op moet brengen.

De actie van het Leger des Heils is niet zo zeer serieus bedoeld, maar meer een hartekreet. De organisatie hoopt dat een externe partij, zoals de gemeente, een financiële handreiking wil geven. Indien dit niet lukt, zal het Leger des Heils de kerk over twee weken serieus te koop aanbieden en op zoek gaan naar een nieuw onderkomen.

Hushovd gaat uit van tourdeelname

Zijn ploeg Cervélo heeft nog geen uitnodiging op zak om mee te doen aan de Tour de France van 2010, maar sprinter Thor Hushovd verwacht wel dat hij in juli aan de start zal staan. Hij rekent op een wildcard.

Cervélo heeft voor komend jaar geen ProTour-licentie gekregen en is daarom afhankelijk  van de Franse organisatie. Hushovd verwacht dat dit goed zal komen: "We hebben met Carlos Sastre de tourwinnaar van 2008 in onze ploeg. Bovendien won ik vorig jaar de groene trui en boekten we die Tour twee etappezeges. Ik denk daarom dat het wel goed komt, ik zie geen enkele reden waarom we geen wildcard zouden krijgen."

De ploeg van de Noorse spurter is niet de enige ploeg die op een wildcard aast. Onder anderen Team Sky, RadioShack en het Nederlandse Skil Shimano willen graag aan de start van de Ronde van Frankrijk verschijnen.

De Tour is voor Hushovd komend seizoen één van de belangrijkste doelen. Verder zijn klassiekers als Milan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix momenten waar hij zich wil laten zien. Afgelopen seizoen eindigde het Noorse sprintkanon in San Remo en Roubaix als derde.

Bekeuring voor mes blijkt broodjeaapverhaal

Het verhaal van de vrouw uit Staphorst die bekeurd werd omdat zij een broodmes bij zich had, blijkt een broodjeaapverhaal te zijn, dat meldt RegioMeppel vandaag op de website. De vrouw zou afgelopen zaterdag door de politie bekeurd zijn omdat zij een broodmes in haar dashboardkastje had.

Volgens de vrouw is haar verhaal waarschijnlijk niet goed begrepen en verkeerd opgepakt door verschillende media. Zij zou namelijk niet bekeurd zijn omdat zij een mes in de auto had, maar omdat zij haar rijbewijs niet kon tonen tijdens een politiecontrole. Voor dit laatste feit heeft zij een boete van zestig euro gekregen.

Niet alleen de vrouw is geschrokken van de publiciteit, ook de politie IJsselland laat weten dat zij 'onaangenaam verrast' is met deze onnodige negatieve publiciteit. Het is overigens wel mogelijk een boete te krijgen voor het bezit van wapens die onder de Wet Wapens en Munitie vallen en ook plaatselijke verordeningen kunnen een verbod opleggen voor het direct binnen handbereik hebben van voorwerpen die als steekwapen gebruikt kunnen worden.

Britse atleten krijgen alsnog goud

Het Britse estafetteteam dat in 1997 deelnam aan het WK Atletiek en daar zilver veroverde op de 4x400 meter, krijgt dertien jaar na dato alsnog de gouden plak omgehangen. De gouden medaille is afkomstig van het Amerikaanse team. De internationale atletiekunie (IAAF) besloot hiertoe nadat Antonio Pettigrew bekende doping te hebben gebruikt.

De IAAF heeft niet alle plakken teruggehad en heeft een viertal nieuwe plakken laten maken. Deze zullen binnenkort worden omgehangen bij Roger Black, Jamie Baulch, Iwan Thomas en Mark Richardson. Het viertal eindigde ruim twaalf jaar geleden op 0,18 seconde achter de Amerikanen.

F. Schleck geopereerd na visincident

Fränk Schleck is op een merkwaardige manier in het ziekenhuis beland. De oudste van de gebroeders Schleck was vlak voor kerst met broertje Andy gaan vissen en werd toen gebeten door een giftige vis.

De renner van Saxo Bank vertelt aan Cyclingnews: "Ik had een kleine vis aan de haak geslagen en toen ik hem van de haak af wilde halen, werd ik gebeten."

De coureur vervolgt: "Dertig minuten later was mijn hand helemaal opgezwollen. Ik heb de vis opgezocht op Google en ontdekte dat hij giftig was. Tien dagen later kwam de zwelling terug en ben ik naar het ziekenhuis gegaan, waar ik een operatie moest ondergaan om de bacterie weg te laten halen. Ik heb wel acht hechtingen gekregen."

Nadal naar halve finale Doha

Rafael Nadal heeft zich vrij simpel weten te plaatsen voor de volgende ronde van het ATP-toernooi in Doha. Nadal nam het op tegen Steve Darci maar die blesserde zich in de tweede set waardoor hij moest opgeven. Nadal had de eerste set met 6-1 gewonnen en stond in de tweede set al met 2-0 voor.

In de halve finale neemt de Spanjaard het op tegen Vicor Troicki. De als vijfde geplaatte Serviër won eerder op de dag van de Pool Lukasz Kubot in drie sets. Roger Federer zal later vanavond in aktie komen tegen de Let rnests Gulbis.

Nooij: "Bond Mozambique verwacht kwartfinaleplaats"

Komende zondag begint in Angola de strijd om de Afrika Cup 2010. Tijdens dit toernooi zal er ook een Nederlandse bondscoach actief zijn. Mart Nooij zal proberen om met Mozambique zo ver mogelijk te komen.

Tegenover VI vertelt de 55-jarige Nooij over zijn kansen met Mozambique tijdens het grootste voetbalevenement van Afrika: "Als Mozambique compleet is, hoeven we geen enkele ploeg te vrezen."

De bondscoach vertelt verder: "Mijn spelers zijn beïnvloed door het Portugese en Braziliaanse voetbal. In die frivole stijlen probeer ik het Nederlandse positiespel te integreren. Bij mijn komst in 2007 was het spel afgrijselijk, maar positioneel en tactisch zijn de spelers met sprongen vooruit gegaan."

De voetbalbond van Mozambique is volgens Nooij erg optmistisch, wat betreft de verwachting tijdens de Afrika Cup van het land. "Ik moet de euforie wel een beetje temperen, want de voetbalbond verwacht een plaats in de kwartfinale. Dan zul je die kaarten moeten kopen, luidde mijn reactie." Of dit lukt, moet nog maar blijken. Mozambique is ingedeeld in een poule met titelhouder Egypte. Ook het sterke Nigeria en Benin maken deel uit van de groep.

PvdA/GL A'dam: topfuncties voor allochtonen reserveren

Een aantal hoge functies bij de gemeente Amsterdam moet uitsluitend beschikbaar worden gemaakt voor niet-Westerse allochtonen. Dat vinden de Amsterdamse gemeenteraadsfracties van de PvdA en GroenLinks, zo meldt het Parool vandaag. Het stadsbestuur zou zo een betere afspiegeling krijgen van de bevolking in de hoofdstad.

Het voorstel van de beide collegepartijen kan in de oppositie weinig genade vinden. Zowel het CDA, D66 als de VVD hebben in een debat met de wethouders Marijke Vos (GroenLinks, Personeel en Organisatie) en Freek van Ossel (PvdA, Werk en Inkomen) hun afkeuring laten blijken. D66 spreekt van positieve discriminatie. ''En daar zijn we tegen. Dat wekt de indruk dat iemand alleen een functie heeft gekregen door zijn afkomst", zo stelt Ivar Manuel, de fractievoorzitter van de partij. Het CDA noemt het voorstel "principieel voor ons een stap te ver".

De gemeente heeft het streven het aandeel aan allochtonen dat ze in dienst heeft voor het einde van dit jaar te verhogen naar 27 procent. Op dit moment is dat 21 procent.

Boer Zoekt Vrouw verslaat sport in 2009

Boer Zoekt Vrouw is met 4.523.000 miljoen kijkers de meest bekeken televisie-uitzending van 2009. Dit maakte de Stichting KijkOnderzoek (SKO) vandaag bekend.

"Voor het eerst sinds 2002 is daarmee een sportuitzending van de eerste plaats verstoten in de jaarlijkse ranglijst", zegt SKO-directeur Bas de Vos. Het populairste sportprogramma van 2009 was de uitzending van Studio Sport Eredivisie van 15 maart met 3.230.000 kijkers.

Op nummer 1 staat de KRO-uitzending van 8 november. Hierin was te zien hoe de boeren Jos, Wim, Wietse, Hans en Peter respectievelijk kozen voor Dycke, Astrid, Neeltje, Audrey en Hanneke.

Gemiddeld keken Nederlanders het afgelopen jaar 184 minuten per dag televisie (drie uur en vier minuten) en dat is evenveel als in 2008, een jaar waarin zowel het EK Voetbal als de Olympische Spelen veel mensen aan de buis gekluisterd hielden.

Balotelli: "Ik ben moe van alle spreekkoren"

Mario Balotelli heeft een open brief geschreven naar de Chievo fans na de controverse rondom hem tijdens de wedstrijd tussen Inter en Chievo van gisteren.

Inter won met 1-0 van Chievo, maar Balotelli was furieus na afloop van de wedstrijd. "Elke keer dat ik in Verona kom spelen, walg ik meer van deze stad", zei de aanvaller van Inter nadat hij door de Chievo-fans was uitgejoeld tijdens de wedstrijd. Balotelli kreeg een boete van zevenduizend euro voor zijn uitspraken. De Italiaanse bond vond dat de speler aan het uitlokken was. Balotelli reageerde door een open brief te plaatsen op zijn eigen website.

"Ik bied geen excuses aan aan diegenen die mij hebben beledigd", begon Balotelli. "Maar dat doe ik wel richting diegenen die onschuldig zijn en die zich aangevallen voelen door mijn uitspraken, die voortkwamen uit het boe-geroep tijdens de wedstrijd."

"Ik had duidelijk moeten maken dat het mij gaat om de fans in Verona en in heel Italië die mij uitjoelen. In plaats van te genieten van een goede sportwedstrijd, beledigen zij mij liever. Ik ben moe van alle racistische spreekkoren als ik op het veld sta."
.

Ook Heracles wijkt uit voor regen

Nadat eerder Ajax noodgedwongen moest verkassen op het Iberisch schiereiland, kiest nu ook Heracles Almelo eieren voor haar geld. Het veld is daardoor nu echt onbespeelbaar geworden door de regen, waardoor Heracles uitwijkt naar kunstgras in het stadion van Estepona. Daar, op ruim twintig kilometer van thuisbasis Benahavis, wordt morgenmiddag ook geoefend tegen KV Mechelen.

Heracles heeft een trainingskamp belegd in Benahavis in Spanje. Het zit de Almelose selectie echter niet mee. De omstandigheden om te kunnen trainen zijn belabberd, zo weet TC/Tubantia te melden

De grasmat naast het hotel waar de Almeloërs verblijven was door de vele regenval al kletsnat en gisteravond en vanmorgen kwam daar nog een forse lading water bij.

RTL stopt met live uitzenden Jupiler League

Wedstrijden uit de Jupiler League zullen niet meer live worden uitgezonden op RTL 7. Na het succes van vorig seizoen, met als absolute hoogtepunt de beslissingswedstrijden in de play-offs tussen sc Cambuur en Roda JC, werd dit seizoen besloten elke vrijdagavond een wedstrijd live uit te zenden. Vanwege te lage kijkcijfers heeft RTL besloten die uitzendingen te stoppen.

"De Jupiler League past goed bij het profiel van mannenzender RTL7 en maakt de zender mede tot de tweede voetbalzender van Nederland. De samenvattingen worden prima bekeken en blijven we uitzenden en we gaan kijken wat we met de nacompetitie gaan doen, maar de live-wedstrijden scoren in onze doelgroep onder het zendergemiddelde en dat maakt ze te kostbaar", zo vertelde RTL7-directeur Peter Lubbers aan Voetbal International.

"Maar er blijft nog voldoende voetbal over. Het voetbalpraatprogramma Voetbal International op vrijdag blijft om 21.30 uur staan en duurt anderhalf uur. En daarna hebben we nog een uur samenvattingen."

Vondelpark: vrouw redt hond uit water

Een vrouw heeft vanmiddag met gevaar voor eigen leven haar hond uit het water gered. De hond was door het ijs gezakt en bij het redden van de hond zakte de vrouw zelf ook door het ijs.

Het lukte de vrouw niet om samen met de hond weer uit het ijs te komen. Uiteindelijk lukten omstanders het om na een paar pogingen de vrouw en de hond uit het water te trekken.

De vrouw werd met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is ze behandeld en op dit moment maakt de vrouw en de hond het weer goed. De heldendaad werd gefilmd door Wiremu Grace, een filmmaker uit Nieuw-Zeeland, die toevallig voorbij liep.

Klik hier voor de beelden.

Vermiste Kargbo terecht en op de vingers getikt

De vermiste Ibrahim Kargbo is terecht. De speler van Willem II meldde zich donderdag, terwijl de rest van de selectie de training afgelopen maandag al had hervat.

De middenvelder uit Sierra Leone was op vakantie in zijn geboorteland en telefonisch niet bereikbaar. Voor straf werd hij tot nader order teruggezet naar het beloftenteam. Toen hij donderdag weer opdook in Tilburg moest hij dan ook meetrainen met het jeugdteam van Edwin Hermans, meldt het Brabants Dagblad.

Daarnaast kreeg Kargbo te horen dat hij een geldboete krijgt en dat hij niet mee mag naar Spanje, waar Willem II vanaf zondag een trainingskamp belegt.

Jan Smit heeft griep

Helaas voor de fans, het optreden van Jan Smit vanavond op het Kanjerfeest van de Nationale Postcodeloterij gaat niet door. De zanger heeft namelijk griep.

"Geen Mexicaanse hoor", stelt het management iedereen gerust. "Die bacteriën zijn volgens mij allemaal doodgevroren. Het is de gewone griep."

Het is nog niet bekend wanneer de Volendammer weer gaat optreden. "We hebben hem in ieder geval een paar dagen vrij gegeven om te herstellen."

Gelukkig heeft men een goede vervanger gevonden in de vorm van Thomas Berge. De Tukker zal vanavond een spetterend optreden geven.

Etten-Leur strooit met 'geuren en kleuren'

Het strooizout raakt in het hele land op. Den Helder zit al zonder zout en ook Etten-Leur ziet de bodem van de zoutvoorraad angstvallig naderen. Deze gemeente heeft echter een tijdelijke oplossing gevonden voor het tekort. De dienst Stadsbeheer heeft namelijk een voorraad van achttien ton badzout gekocht om de wegen mee te bestrooien.

Het zout komt van een bedrijf in Etten-Leur dat gespecialiseerd is in natuurproducten. Het gaat hierbij voornamelijk om zout dat kwalitatief niet goed genoeg was om badzout van te maken. De partij is aangevuld met badzout uit de voorraad. 

De straten van de gemeente zullen dus met lichtgroen en lichtgeel zout bestrooid worden. Het badzout zal er ook voor zorgen dat er een fris geurtje komt te hangen in de gemeente, namelijk een appelgeur. Etten-Leur verwacht maandag een nieuwe lading normaal strooizout te krijgen. 

Vader stopt dochter in droger

Een Amerikaanse man van 36 jaar oud is opgepakt omdat hij zijn zevenjarige dochtertje in een droger gestopt heeft. De vader liet de machine daarna ook draaien.

Het meisje vertelde dat aan een leraar op school, die daarop meteen de kinderbescherming inschakelde. Het meisje is al vaker in de droger gestopt. 

De vader is opgepakt. Hij wordt echter niet alleen gepakt voor het in de droger stoppen van zijn dochtertje, maar ook voor het in gevaar brengen van kinderen, ontvoering en huiselijk geweld. De man kan maximaal 33 jaar achter de tralies verdwijnen. 

Miljonair krijgt 200.000 euro boete

Een multimiljonair die in zijn Ferrari met 100 kilometer per uur door een dorpje in het Zwitserse kanton Sankt Gallen reed, heeft een recordboete gekregen. De man moet maar liefst 299.000 Zwitserse Frank (meer dan 200.000 euro) betalen.

De man heeft een vermogen van meer dan vijftien miljoen euro. In Zwitserland is het boetebedrag gekoppeld aan het inkomen van de overtreder, waardoor dit soort recordboetes voor de rijkste inwoners mogelijk zijn. Het vorige record stamt uit 2007, toen kreeg iemand een boete van 74.000 euro.

[Upd] [Dakar] Manca zwaar gewond geraakt bij ongeval

In de Dakar Rally is opnieuw een slachtoffer gevallen. Ditmaal is de Italiaan Luca Manca overleden aan de verwondingen die hij opgelopen had bij een valpartij. De motorrijder werd nog vervoerd naar het ziekenhuis van Calama, maar hulp mocht niet meer baten.

Manca viel in de zesde etappe van de Dakar in de eerste kilometers van de proef. Hij had net de stad Sierra Gorda achter zich gelaten. De Italiaan wist het noodsysteem te activeren, waardoor de organisatie snel bij hem was. Hij is uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Waar Manca aan gestorven is, is nog niet bekend.

De Italiaan was gisteren in de vijfde etappe voor klassementsrijder Marc Coma nog de reddende engel. Hij stond een van zijn banden af aan de Spanjaard zodat deze in het klassement mee kan blijven doen om de eerste plaatsen.

Update:

In tegenstelling tot eerdere berichten ligt Manca zwaargewond in het hospitaal van Calama. Hij ligt op de Intensive Care, zo meldde een woordvoerder van het ziekenhuis. De Italiaan is op zijn hoofd gevallen en heeft hierbij een hersenoedeem opgelopen. Daarnaast heeft hij enkele botbreuken en nog wat andere verwondingen overgehouden aan zijn valpartij. Geprobeerd wordt om hem later vandaag naar het ziekenhuis in Santiago te vervoeren.

'AOW-ingreep alleen niet voldoende'

Ouderen moeten langer aan het werk blijven. De ingevoerde AOW-maatregel alleen is hiervoor niet voldoende. Volgens topambtenaar Buijink van Economische Zaken moeten er meer maatregelen komen, zoals een verkorting van de WW-uitkering.

Volgens Buijink blijft de arbeidsdeelname van de ouderen aan de lage kant. Hij is overigens wel blij met de AOW-maatregel, maar vindt dat er meer moet gebeuren. Werknemers zullen een groter belang hebben om in hun inzetbaarheid te investeren zodra er gekort gaat worden op de WW-uitkering. 

Buijink vindt niet dat er lastenverzwaringen moeten komen. Wel vindt hij dat er gesnoeid moet worden in subsidies om zo te bezuinigen.  

Lichte hersenschudding snowboarder De Jong

Bij wereldbekerwedstrijden halfpipe in Kreischberg heeft de Nederlandse snowboarder Dimi de Jong een lichte hersenschudding opgelopen.

In de eerste run kwam hij ten val waarbij hij de kwetsuur opliep. Hij ging in de tweede run nog wel van start maar toen ging hij wederom onderuit.

Door de valpartijen heeft de 15-jarige Hagenaar zich nog niet rechtstreeks geplaatst voor de Spelen in Vancouver. Als Dolf van der Wal niet op tijd is hersteld van zijn blessures, dan kan De Jong wel aanspraak op diens startplek maken. Bij de komende twee wereldbekerwedstrijden in Canada moet De Jong in elk geval nog een keer bij de beste twintig eindigen.

Lotus bij tweede F1-wintertest aanwezig

Het nieuwe Formule 1-team Lotus F1 heeft bekendgemaakt dat het op 17 februari in Jerez de eerste auto de baan op zal gaan sturen. Daarna zal de renstal ook bij de twee resterende testsessies aanwezig zijn om op 14 maart in Bahrein op de grid te kunnen gaan staan.

"We liggen nu een week voor op schema," zei technisch directeur Mike Gascoyne tegen Autosport. "Toen we op 12 september te horen hadden gekregen dat we mee mochten doen was ons schema zo dat we op 12 februari de auto voor het eerst zouden gaan starten. Nu is dat 5 februari."

"Daarna zullen we bij de tweede test in Jerez aanwezig zijn, alsmede de laaste test in Barcelona. Dat zijn de eerste momenten dat iedereen de auto in actie zal gaan zien. We hopen dat we in de laatste twee dagen van de test in Barcelona ook met het tweede chassis kunnen gaan rijden."

Gascoyne zegt dat de ambitie van het team om tegen het einde van het seizoen in het middenveld mee te gaan doen niet veranderd is. Jarno Trulli en Heikki Kovalainen zullen hier voor moeten gaan zorgen. "We hebben uitgesproken dat we de beste van de nieuwe teams willen zijn en niet te ver achter de gevestigde renstallen willen gaan zitten. Ik denk dat het mogelijk is, omdat er bij een aantal van de gevestigde renstallen wat problemen zijn geweest."

Gascoyne koestert goede hoop dat het zijn team zal lukken om door te dringen in de tweede kwalificatiesessie. Om dat makkelijker te maken is er voor de race in Barcelona al een grote upgrade van de auto in de maak. "Eerst is er het er komen en dat hebben we nu gedaan. We gaan er zijn en we zullen professioneel over gaan komen. Nu denken we na over waar we zullen zijn halverwege en aan het einde van het seizoen. Ik wil aan het einde van het seizoen de Force India's, de Toro Rosso's en de teams die worstelen, zoals mogelijk Sauber, gaan verslaan," zegt de Brit die met zijn nieuwe renstal veel ambitie toont.

Krajicek in Hobart tegen Fichman

Michaëlla Krajicek zal komend weekend proberen een plaats te bemachtigen in het hoofdtoernooi van Hobart. De Nederlandse zal dan in de kwalificaties eerst moeten zien te winnen van de Canadese Sharon Fichman.

Het toernooi van Hobart, dat in 2006 werd gewonnen door Krajicek, geldt voor de Nederlandse als laatste voorbereiding op het kwalificatie-toernooi van de Australian Open. Als Krajicek de kwartfinale haalt van het toernooi in Hobart dan loopt ze de kwalificaties in Melbourne mis. 

Dronken Mariah Carey haalt prijs op

Zangeres en actrice Mariah Carey was zo opgetogen over haar nominatie voor een prestigieuze filmprijs dat de 39-jarige diva zich al voor de uitreiking volgoot met champagne. Ze had er echter duidelijk geen rekening mee gehouden dat ze de prijs ook daadwerkelijk zou kunnen winnen, wat wel gebeurde. Ze was inmiddels volkomen in de lorem geraakt en waggelde dan ook letterlijk naar het podium.

De onvermijdelijke dankspeech begon Carey, nadat ze eerst lallend de liefde verklaarde aan regisseur Lee Daniels, met een verontschuldigend "Vergeef me, ik ben een beetje..." maar wist ze uiteindelijk lichtelijk hortend en stotend te voltooien. Toen iemand uit het publiek "fucked up!" riep giechelde ze slechts bevestigend "yeah!"

Carey werd op het Palm Springs International Film Festival onderscheiden voor de Beste Doorbraak. Die eer werd haar toebedeeld voor haar rol in de film Precious, waarin ze een maatschappelijk werkster speelt.

ANWB: Te weinig tijd voor spitsalarm

De ANWB heeft gisteren geen spitsalarm afgegeven omdat de weeromstandigheden voor het geven van een alarm te laat bekend werden. De ANWB vindt dat er minstens 10 uur moet zitten tussen het geven van de waarschuwing en de spits.

"Zo geef je mensen nog de tijd om tijdig maatregelen te nemen, eventueel vervoersalternatieven te vinden", aldus een woordvoerder van de ANWB. Pas gistermiddag werd bekend dat ernstige weersomstandigheden in Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland wel eens voor problemen tijdens de spits zouden kunnen zorgen. Een ander criterium voor een spitsalarm is dat de doorstroming van het verkeer in de spits naar verwachting zeer ernstig wordt verstoord.

Verstappen: "Schumi gaat meedoen om de prijzen"

Jos Verstappen denkt dat Michael Schumacher bij zijn rentree in de Formule 1 meteen weer mee gaat doen om de prijzen. De 41-jarige Duitser vervolgt zijn loopbaan bij Mercedes Grand Prix en Verstappen denkt dat het een goede keuze is, te meer omdat hij daar Ross Brawn weer tegenkomt.

"Ik vind het een goede zaak voor de Formule 1 dat de zevenvoudig wereldkampioen weer achter het stuur kruipt. En ik zeg er direct bij dat Schumacher komend seizoen gewoon mee gaat doen om de prijzen. Dat hij bij de start van het seizoen inmiddels 41 jaar is en een aantal jaren geen Grands Prix heeft gereden, doet verder niet ter zake. Schumacher is het racen echt niet verleerd en als hij straks de beschikking heeft over een goede auto - en reken maar dat hij die van de nieuwe Mercedes-teambaas Ross Brawn krijgt - kan de jonge generatie de borst natmaken," zegt Verstappen in zijn column in de Telegraaf

Brawn was zowel bij Benetton als bij Ferrari aan de zijde van Schumi toen deze in totaal zeven wereldtitels behaalde. "Ook komend seizoen zullen ze een ijzersterk team formeren. Brawn heeft op het juiste moment toegeslagen en het getreuzel van Ferrari, het team waar Schumacher als adviseur nog steeds 'in dienst' was, de loef afgestoken"

"Het is dan ook flauwekul dat iedereen bij Ferrari nu ineens het woord 'verrader' in de mond neemt wanneer het over Schumacher gaat. Grote baas Luca di Montezemolo heeft zelfs geroepen dat 'dit niet de Schumacher is die hij kent', maar dat is piepen om niets. Ferrari had Schumacher binnen handbereik, maar vergat toe te slaan. Misschien zegt dat tegelijkertijd ook wel iets over de huidige organisatie bij de Italiaanse renstal," zei de Limburger die Ferrari er minder goed voor ziet staan dan in het verleden toen alles strak geregeld was.

KNSB: "Twee klassiekers en mogelijk NK natuurijs"

De Nederlandse schaatsbond gaat er vanuit dat er na het weekend een tweetal schaatsklassiekers op natuurijs verreden kunnen worden. Maandag 11 januari zal in Loosdrecht de Ronde van Loosdrecht worden verreden en op dinsdag 12 januari kunnen de marathonschaatsers naar Elburg voor de Veluwemeertocht.

Voor de vrouwen geldt een afstand van 60 kilometer en de heren schaatsen 100 kilometer. De dikte van het ijs op beide plassen is momenteel 10 centimeter en de verwachting is dat het in de komende dagen groeit tot 12 centimeter.

Ook een Nederlands Kampioenschap op Natuurijs zal volgende week wel eens verreden kunnen worden met de vorst die er de komende dagen wordt verwacht.

 

Playstation Store update

Het nieuwe jaar is begonnen en daar hoort natuurlijk ook weer een update van de Playstation Store bij. Ook deze keer heeft de update weer genoeg content om de Playstation Store weer lekker bij te vullen.

PlayStation Store via PS3

Special Offers

Geldig tot 21 januari

Topatoi van €9.99 voor €3.99

Rag Doll Kung Fu van €9.99 voor €5.99

Savage Moon van €7.99 voor €4.99

Numblast van €4.99 voor €2.99

PixelJunk Racers van €7.99 voor €4.99

Patapon 2 (PSP) van €29.99 voor €19.99

Daxter (PSP) van €19.99 voor €9.99

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (PSP) van €19.99 voor €9.99

Pirates of the Caribbean: At World’s End (PSP) van €29.99 voor €14.99

Monster Hunter Freedom Unite (PSP) van €29.99 voor €20.99

 

Downloadable Games

Military Madness: Nectaris €9.99

 

Trial and Unlock Games

Tank Battles (trial gratis, unlock key €6.99)

TV Show King (trial gratis, unlock key €6.99)

 

PSone Games

Guilty Gear €4.99

Extreme Pinball €4.99

 

Demos

Dark Void Demo

 

minis

This is Football Management €4.99

 

Add-On Game Content

Borderlands – Mad Moxxi’s Underdome Riot €7.99

SOCOM Confrontation – Cold Front Map Pack €9.99

Madden NFL 10

 • Bronze Pack €0.25
 • Silver Pack €0.49
 • Gold Pack €0.99
 • Platinum Pack €2.99

 

PAIN – Mae Ryder Character €0.99

Zen Pinball – Ninja Gaiden Sigma 2 Table €1.99

Magic Orbz – Winter Pack €2.99 

Call of Duty: World At War – Map Pack Bundle €24.99

Dragon Ball: Raging Blast – Androids Pack Gratis

Rock Band

 • Any Man of Mine by Shania Twain €1.49
 • Cry Lonely by Cross Canadian Ragweed €1.49
 • Good Time by Alan Jackson €1.49
 • I Told You So by Keith Urban €1.49
 • She’s Country by Jason Aldean €1.49
 • The Gambler by Kenny Rogers €1.49
 • This One’s For the Girls by Martina McBride €1.49
 • Going Country Pack 02 (Alle bovenstaande tracks) €7.99
 • AFI Pack 01 (Bevat vijf tracks) €6.59

 

Guitar Hero 5

 • (I Can’t Get No) Satisfaction (Live) by The Rolling Stones €1.99
 • I’m Free by (Live) The Rolling Stones €1.99
 • Under My thumb (Live) by The Rolling Stones €1.99

 

 

Videos 

R.U.S.E. Strategy 1 Trailer

Digital Comics Autoflow Trailer

High Velocity Bowling Jarvis and Ginger Trailer

 

Themes 

PixelJunk Shooter Theme

Wallpapers

PixelJunk Shooter Wallpaper

 

PlayStation Store via PSP and Media Go

Special Offers - Ook te downloaden via de PS3

Geldig tot 21 januari

 

Patapon 2 (PSP) van €29.99 voor €19.99

Daxter (PSP) van €19.99 voor €9.99

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (PSP) van €19.99 voor €9.99

Pirates of the Caribbean: At World’s End (PSP) van €29.99 voor €14.99

Monster Hunter Freedom Unite (PSP) van €29.99 voor €20.99

 

 

Downloadable Games - Ook te downloaden via de PS3

The Sims 2 Castaway €26.99

Indiana Jones and The Staff of Kings €29.99

Star Wars: The Force Unleashed €19.99

Star Wars: Battlefront Renegade Squadron €19.99

Dynasty Warriors Volume 2 €17.99

Asphalt: Urban GT 2 €14.99

Astonishia Story €9.99

Petz: My Puppy Family €29.99

Petz: My Baby Hamster €29.99

 

PSone Games - Ook te downloaden via de PS3 

Guilty Gear €4.99

Extreme Pinball €4.99

 

minis - Ook te downloaden via de PS3

This is Football Management €4.99

 

Add-On Game Content - Ook te downloaden via de PS3

LittleBigPlanet – The Sack That Time Forgot Level Pack €2.99

Buzz! Quiz World – Video Games Quiz €3.99

 

Videos

Digital Comics Trailer

 

Themes

Savage Moon Theme Alien

Savage Moon Theme Grey

 

TVM blijft Kemkers steunen

Sponsor TVM blijft achter de schaatscoach Gerard Kemkers staan. De ploeg van deze trainer beleeft voorlopig een slecht olympisch jaar, want vooralsnog zijn alleen Sven Kramer en Ireen Wüst verzekerd van de Spelen in Canada. Via skate-offs kunnen zich nog wel enkele rijders en rijdsters uit de TVM-ploeg plaatsten voor Vancouver.

"We hebben in potentie de beste ploeg ter wereld, maar dit seizoen is het onder de maat. Succes in de sport kun je niet kopen, dat blijkt ook nu maar weer. We zijn ontevreden over de uitslagen van het olympisch kwalificatietoernooi, maar het belangrijkste toernooi, de Olympische Spelen, moet natuurlijk nog komen. En tot die tijd blijven we als bedrijf volledig achter Gerard staan," zei TVM-directeur Arjen Bos.

Kemkers staat nog tot 2012 onder contract bij de schaatsploeg. De kritiek op het functioneren van de Drent neemt hand over hand toe en daarom reist Bos af naar het EK allround dat komend weekend in Hamar plaats zal vinden. "Dat lag eerst niet in de planning, maar als het even minder gaat, moet je er als sponsor ook staan, zeker nu Gerard her en der onder vuur wordt genomen. Bovendien kan Sven natuurlijk voor de vierde maal op rij Europees kampioen allround worden."

Team Fortress 2 bots worden beter

Valve heeft de eerste update voor Team Fortress 2 uitgebracht sinds er bots in de game zitten, en zoals verwacht worden er een hoop problemen met de bots opgelost. Maar naast een waslijst van opgelost problemen met bots is er ook gespeeld met de balans van enkele unlocks, zijn er problemen met de achievements goed gezet maar het belangrijkste is wel dat spelers nu zelf ook een blacklist hebben waarin je servers kunt zetten waar je niet meer wilt komen. Mooier nog is dat deze blacklists uit te wisselen zijn dus dat het makkelijk is om foute servers aan elkaar door te geven.


De volledige changelog van de patch is hieronder te vinden, Team Fortress 2 wordt automatisch geupdate zodra je Steam opnieuw opstart.

Server Browser (for TF2 and DoD:S)

 • Added a client-side server blacklist
  • Supports blacklisting of specific servers, all servers on an IP, and all servers on a class C range
  • Saves the server list to a file, and has an Import button to allow easy sharing (cfg\server_blacklist.txt)


Balance changes

 • Reduced the health penalty on The Sandman
 • The Force-A-Nature knockback on target now
  • Only applies to hits that deal more than 30 damage and are in close range
  • Factors in the firer's angle of attack when determining the knockback direction
  • Has less of an effect on grounded targets
 • The Dead Ringer now
  • Reduces cloak to 40% when uncloaking early
  • Has a 35% cap on the amount of cloak it can gain from an ammo pack
  • Has a quieter de-cloak sound


Changes / Fixes

 • Fixed a performance & stability issue with AMD processors
 • Improved the stability of the game server -> item backend connection
 • Fixed a rare server crash related to dispensers
 • Added min/max values to viewmodel_fov convar to match the settings in the slider
 • Reduced the number of moons in ctf_doublecross, sadly
 • Demo playback now ignores sv_pure settings, allowing demos to easily contain custom content
 • Fixed a crash related to sv_pure and the wireframe_dx6 shader
 • Players can no longer shoot while stunned
 • Fixed a bug that caused movement speed reductions to not work on stunned players
 • Soldier Rage bar no longer resets when touching a resupply cabinet


Achievement fixes

 • Fixed the "Second Eye" Demoman achievement
 • Fixed a bug in the "Play Doctor" Medic achievement
 • Changed the requirements for the "Medals of Honor" Soldier achievement
 • Updated description for the "Blind Fire" Demoman achievement to better explain the requirements
 • Fixed an issue that affected several achievements requiring the use of the Equalizer


Community requests

 • Added "skip_next_map" server ConCommand to skip the next map in the map cycle
 • Added "Play a hit sound whenever you injure an enemy" option to the Multiplayer->Advanced options menu
 • Added server "tf_use_fixed_weaponspreads" convar. When set, shotgun & scattergun pellet spreads will use a non-random distribution
 • Added a "show_htmlpage" command to allow server operators to display custom web pages to clients


Changes to the TF Bots

 • In KOTH mode, Bots are now
  • More likely to roam around and hunt enemies if there is lots of time left
  • Become more likely to push for the point as time runs down, or their teammates start to capture it
 • Medic bots now
  • Opportunistically "overheal" nearby friends when they can
  • Prioritize healing of injured nearby friends more
  • Don't focus on Heavies quite so exclusively
  • Don't spam their Medigun continuously at round start
  • Won't choose cover far below their heal target so much (koth_nucleus)
  • Fight back with their syringe-gun appropriately
 • Various improvements to combat behaviors
 • General bot improvements
  • They no longer stand still on the point when capturing or defending it
  • They choose more varied routes now
  • They choose better defensive spots around captured points
  • They fall back to another weapon when they entirely run out of ammo
  • They adjust their FOV when using zoomed in sniper scope
  • They treat in-range Sentries as the most dangerous threat
  • They fire their weapons is more realistic bursts
  • Engineers use their shotgun properly
 • Added a "virtual mousepad" concept to rework how bots track enemy players
  • They now periodically estimate the position and velocity of the enemy they are tracking, instead of "locking on"
  • After rotating beyond a maximum angle, they will pause for a fraction of a second to re-center their "virtual mouse"
  • Allows for over/undershoot "slop" in aiming. Looks more natural, and allows skilled players to dodge
  • Addresses the "180 spin around and fire", "Heavy bot is OP", "Sniper is OP", and "I can't fight a Heavy bot as a Scout" issues
 • Tuned Sniper spot finding algorithm to generate more diverse locations, partially addressing the "Predictable Sniper camping spots" issue
 • Soldier bots are more careful to not fire rockets that will explode on nearby geometry and kill them
 • Fixed a bug where bots tried to heal from a Dispenser being carried by an Engineer
 • Tuned scoreboard logic to guard against malicious server operators spoofing bot pings to hide the "BOT" tag
 • Added more bot names as suggested by the TF community

Castaignos niet mee naar Turkije

Een kleine tegenslag voor Feyenoord. Luc Castaignos zal niet meegaan op trainingskamp naar Turkije. De talentvolle aanvaller liep een blessure aan zijn hand op in het oefenduel tegen VV Hierden en zal geopereerd moeten worden en daarna een ruime maand aan de kant staan.

De aanvaller kampt met bandletsel bij zijn duim aan de linkerhand. Na de operatie zal hij zes weken in het gips moeten lopen. De 17-jarige Castaignos zal hierdoor ook de hervatting in het het Nederlandse competitievoetbal missen.

Mario Been zal nu 24 spelers meenemen naar Turkije waaronder ook de stagiair van Excelsior, Sigourney Bandjar. Ook Giovanni van Bronckhorst zal meegaan. De routinier moest het oefenduel met Hierden voorbij laten gaan na een behandeling aan zijn gebit.

Nederlanders kijken ruim 3 uur tv

Nederlanders hebben vorig jaar gemiddeld drie uur en vier minuten per dag televisie gekeken. Dat heeft de Stichting Kijkonderzoek bekendgemaakt. De kijktijd is evenlang als in 2008, toen de kijkcijfers steun kregen van het EK Voetbal en de Olympische Spelen.

De cijfers van de publieke zenders bleven ongeveer gelijk op 36,8 procent marktaandeel. RTL steeg met haar vier zenders licht naar 27,5 procent. SBS moest inleveren en daalde met de drie zenders naar 21,7 procent.

Nederland 1 was de best bekeken zender, met als topper de uitzending van Boer zoekt vrouw van 8 november. De uitzending waarin de boeren hun keuze bekendmaakten trok 4,5 miljoen kijkers. Het is voor het eerst sinds 2002 dat op de eerste plaats geen sportuitzending stond.

Verbeek: "Linkerrijtje nieuwe doelstelling"

Heracles Almelo bereidt zich momenteel in Spanje voor op de tweede helft van het seizoen. Het elftal van trainer Gertjan Verbeek presteert momenteel boven verwachting goed. Op het trainingskamp werd Gertjan Verbeek gevraagd naar de doelstellingen van Heracles.

"We hebben vanavond bij elkaar gezeten. De nieuwe doelstelling is het linkerrijtje, dus een plek bij de eerste negen. De ambitie is de play-offs te halen en als dat lukt speel je uiteraard om te winnen. Bij de eerste acht speel je al play-offs. We hebben nu 32 punten dus dan moet je gaan voor een plek in het linker rijtje. Als je 50 punten hebt sta je daar normaal gesproken. Dat is reëel. En misschien is de negende plaats al goed voor een plek bij de play-offs, dat hangt van de bekerfinale af."

Ook Clijsters in halve finale Brisbane

Na Justine Henin heeft ook Kim Clijsters zich geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi in Brisbane. De Vlaamse had drie sets nodig om Lucie Safarova van zich af te schudden. Het werd 6-1, 0-6 en 6-4 voor de nummer één van de plaatsingslijst.

Clijsters begon goed aan de partij en had de eerste set tegen Safarova binnen een mum van tijd gewonnen. In de tweede set lukte alles bij de Tsjechische, terwijl Clijsters slechts negen punten pakte. In het derde bedrijf was de Belgische weer bij de les, waardoor ze het in de halve finale op mag gaan nemen tegen de Duitse Andrea Petkovic.

Mad Catz introduceert lelijkste muis ooit?

De muis, één van de meest essentiële onderdelen van je PC in deze tijd. Vrijwel iedereen neemt hem dagelijks ter hand en genoeg gamers die bereid zijn wat tientjes extra uit te trekken om wat meer functionaliteiten in huis te hebben. Voor deze groep gamers heeft Mad Catz op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een muis geïntroduceerd die we nu al kunnen nomineren voor meer bizarre design ooit: de Cyborg R.A.T.

Deze Cyborg zal in vier varianten op de markt komen: een 3-, 5-, 7- en 9-editie. Uiteraard betaal je het meest voor de 9-serie met een prijskaartje van €130,- en dan zijn we in Europa ook nog vrij duur uit. De prijs zal in Engeland namelijk £100 bedragen, omgerekend €111,28, en in Amerika zelfs maar $130, omgerekend €90,59. Voor dit geld krijg je een draadloze USB-muis met een 5600dpi-laser die je volledig zelf kunt instellen. De goedkopere varianten, variëren in prijs tussen €49,99 en €99,99, hebben een minder gevoelige laser en gewoon een draad.

Tot op heden klinkt het allemaal niet bijzonder, de echte feature van de Cyborg is de mate waarin hij zelf ingesteld kan worden. Dat design heeft namelijk een reden, je kunt als gebruiker de muis helemaal afstellen zodat hij perfect in jouw hand ligt. Dit geldt niet voor alle knoppen, maar wel voor die knoppen die je het meest gebruikt.

Wanneer de Cyborg R.A.T. op de markt komt heeft Mad Catz nog niet bekend gemaakt, maar het zal zeker nog dit jaar zijn.

Cyborg R.A.T.

 

'Zeister brandmoord door vrouw gepleegd'

De fatale brand waardoor een 23-jarige vrouw in Zeist om het leven kwam, vandaag precies een maand geleden, is mogelijk aangestoken door een vrouw. Dat is vandaag bekendgemaakt door de politie van de politieregio Utrecht. Aan de hand van forensische en tactische opsporing heeft zij een daderprofiel vast kunnen stellen.

Het zou gaan om een vrouw van ongeveer 1.60 meter lang met donker haar. Ze zou ook zelf brandwonden hebben opgelopen toen ze het vuur aanstak in de woning van het slachtoffer in de Geroflat aan de Laan van Vollenhove in Zeist. De politie acht het niet uitgesloten dat de vrouw hulp heeft gehad bij haar actie.

Het slachtoffer bezweek later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De politie wil niks kwijt over een mogelijk motief achter de gruwelmoord.

'Telegraaf is pedo van de week'

De Telegraaf is dubieus bezig met het jaarlijks zoeken naar minderjarige Unoxmeisjes in bikini. Dat stelt De Revu. Vorige week werd Marlou Bakker het Unoxmeisje van 2010.

Bakker is zeventien jaar, net als het vorige Unoxmeisje Luca Prins, dat een jaar lang in de belangstelling stond vanwege haar goed gevulde bikinitopje. De Revu vindt het zoeken naar zeventienjarige bikinimeisjes maar niks en bestempelt De Telegraaf derhalve tot Pedo van de Week.

Hier zie je de bikinimeisjes die FOK! fotografeerde.


Nee, helaas, ik ben dit jaar niet het Unoxmeisje van 2010. (foto: PdeHoog/FOK!)

Homo rukt vriends kloten letterlijk af

In Duitsland loopt momenteel een bizarre rechtzaak. Een 45-jarige man van maar liefst 120 kilo schoon aan de haak heeft zijn vriend namelijk op gruwelijke wijze verminkt. De kolos was woedend omdat zijn vriend hem niet meer omhoog kon krijgen.

De beste man, Hans O., ontmoette zijn slachtoffer Alexander op 2 september in de stad Neuss. Daar gingen ze de hele nacht flink doorhalen met veel bier. Na het stappen werd Hans zo geil, dat hij de gulp van zijn vriendje opende om met diens piemel te spelen.

Helaas pindakaas, door het vele bier gebeurde er helemaal niets bij Alexander. Wat er ook omhoog kwam, zijn jongeheer bleef dood als een pier. Hans werd hierop zo kwaad, dat hij de ballen van de arme man beetpakte en deze een paar keer omdraaide.

Vervolgens gaf hij een enorme ruk aan de zak, waarop deze loskwam van Alexanders middel. Hierop wierp hij hem uit het raam. Zwaargewond strompelde het slachtoffer twee kilometer naar zijn huis, waar zijn moeder vervolgens een ambulance belde.

De politie heeft de ballen van Alexander later teruggevonden in de dakgoot. De staat wil nu dat Hans, die al eerder veroordeeld is voor soortgelijke daden, psychiatrisch wordt behandeld.

[Update] Capcom blijft op alle platforms werken

Update 13.02u.

Capcom heeft naar aanleiding van het interview en de daaruit volgende berichtgeving bekend gemaakt dat de studio zich gewoon op alle platforms zal blijven richten. "Further to comments made in a recent article on French website Gamekult, Capcom would like to confirm its commitment as a multi-platform developer and publisher of interactive software."

Oorspronkelijk bericht:

Onlangs gaf de Japanse ontwikkelaar en publisher SEGA aan dat het bedrijf in de toekomst geen hardcore games meer zal gaan ontwikkelen voor de Wii, door tegenvallende verkoopcijfers. Nu heeft Capcom een soortgelijke mededeling gedaan, zij zullen namelijk helemaal niks meer gaan uitbrengen voor de spelcomputer van Nintendo. De reden is hetzelfde, verkoopcijfers die het niet halen bij zelfs de laagste verwachtingen: Resident Evil: the Darkside Chronicles stond na drie weken pas op 16.000 verkochte exemplaren. Dit alles zei Antoine Seux, Director General bij Capcom France, in een interview met Gamekult.

Volgens Seux is het probleem van de Wii dat minder en minder de traditionele games aan de man te brengen zijn. Lukte het nog om Resident Evil 4 bij de lancering in 140.000 huiskamers te krijgen, met nieuwe releases als Dead Rising: Chop Till You Drop wil dat gewoon niet meer. Het grote probleem is dat de markt enorm verzadigd is tegenwoordig en mensen vooral de casual games aanschaffen. De enige manier om games nog aan de man te brengen op de Wii is enorme advertentiecampagnes zoals Mario & Sonic op de Olympische Spelen van SEGA.

Als gevolg van deze situatie heeft Capcom besloten om zich in de toekomst te gaan richten op de Xbox 360 en PlayStation 3. Een opvallende keuze, aangezien Capcom de publisher was die Monster Hunter Tri weghaalde bij de PS3 om hem op de Wii te gaan lanceren. Deze game zal binnenkort uitgebracht gaan worden, maar ook hier geldt volgens Seux dat succes enorm afhankelijk is van het beschikbare budget voor promo-activiteiten. Het zal in ieder geval de laatste bijdrage worden van Capcom aan de line-up van de Wii.

Modern Warfare 2 DLC komt deze lente

Modern Warfare 2 is een van de grootste releases van vorig jaar en wordt zeker online veel gespeeld.

Nu heeft Microsoft aangekondigd dat de eerste DLC voor Modern Warfare 2 in de lente naar de Xbox 360 zal komen. Wat de DLC zal gaan inhouden is niet bekend, maar het zal waarschijnlijk gaan om nieuwe maps om te gebruiken in de multiplayer.

PS3- en PC-gebruikers hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat de DLC niet op deze platforms zal verschijnen want de DLC zal maar tijdelijk exclusief zijn voor de Xbox 360.

Opnieuw trein vast in Kanaaltunnel

Er heeft opnieuw een passagierstrein vast gestaan tussen Brussel en Londen in de Kanaaltunnel. De trein met 240 passagiers erin stond twee uur stil en werd uiteindelijk door een diesellocomotief naar de Britse kant getrokken. De passagiers zijn daar overgestapt op een andere trein.

Volgens Eurostar, de exploitant van de lijn, is de hogesnelheidstrein gestrand door een technisch defect.

Voor de kerst bleven vijf passagierstreinen urenlang in de tunnel steken. Zonder eten, drinken en met een ijzige kou zaten passagiers daar uren vast. Pas na drie dagen werd het treinverkeer hervat.

Die chaos werd veroorzaakt door sneeuw op de trein en grote temperatuurverschillen buiten en in de tunnel. Toch hebben de problemen vandaag niks met het weer te maken, zegt Eurostar.

Vuilnis in Utrecht niet opgehaald

Vuilniswagens in Utrecht rijden vandaag maar beperkt uit. In sommige straten is het namelijk zo glad, dat er geen vuilniswagens in kunnen, zegt de gemeente. Het risico op ongelukken en schade aan geparkeerde auto's is te groot.

Toch zal de gemeente Utrecht er alles aan doen om het huisvuil weg te halen. Maar in veel straten zal dat waarschijnlijk niet lukken. Het advies is om huisvuil aan te bieden op een doorgaande weg die goed bereikbaar is.

Door een tekort aan strooizout kan op veel wegen niet gestrooid worden.

Xbox 360 meest gebruikte console in de VS

In een groot onderzoek van Nielsen is gebleken dat de Xbox 360 de meest gebruikte console in de VS is met 23,1% van alle gespeelde minuten. Sony's PlayStation 2 volgt vlak daarna met 20,4% en de Wii sluit de top drie af met 19,0%. Opvallend is dat de PlayStation 3 niet in de top drie te vinden is, op welke plek de PlayStation 3 wel te vinden is is nog onbekend.

Dat gamen wijdversprijd is blijkt wel uit het feit dat 73% van alle huishoudens in de VS een apparaat in huis hebben welke specifiek gekocht is om op te gamen. 54% van alle huishoudens heeft een console of handheld thuis en in totaal 41% heeft een console/handheld van de huidige generatie producten, 23% heeft een handheld thuis.

Ook naar de verhouding van de seksen is gekeken, van de actieve gamers (wat betekent dat je meer dan een uur per week gamet) is 45% vrouwelijk, op de Wii ligt dit percentage hoger met 49% maar de PSP spant de kroon met 52%. Het is wel opvallend dat Nielsen bij deze statistieken geen cijfers over de Nintendo DS heeft, de verwachting is namelijk dat dankzij games als Brain Training, Animal Crossing en Nintendogs er ook veel vrouwen zullen zijn die Nintendo's handheld in het bezit hebben.

Achievementhoeren komen 31 januari samen

In het eerste jaar dat de Xbox 360 (en daarmee de achievements) bestond waren er nog games met achievements waarvan we tegenwoordig zouden zeggen: "He?" Voorbeeld hiervan is NBA Live 07 die een achievement aan boord heeft van 100 gamerpoints voor als je tegelijkertijd met 999 online bent. Een achievement als dit is drie jaar na de game al lastig te halen, maar met de plannen van EA om de servers offline te halen wordt het al helemaal onmogelijk. Tijd dus voor achievementhoeren om in actie te komen!

De mensen van Xbox360Achievements.org hebben namelijk een actie op poten gezet om op 31 januari, 7 uur 's avonds Nederlandse tijd met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd online te komen als laatste kans om de achievement te halen. De servers sluiten namelijk 2 februari en dan zal het voor altijd onmogelijk blijven om de achievement te halen. Hoertjes kunnen zich hier verzamelen, wij wensen alle achievementhunters in ieder geval veel plezier met hun makkelijke 100 gamerpoints.

NBA Live 07 hoeren

Galliani: "Huntelaar weet mijn antwoord al"

De situatie van Klaas-Jan Huntelaar bij AC Milan blijft zorgelijk. De spits wordt slechts als invaller gebruikt. Toch wil algemeen directeur Adriano Galliani de Nederlander niet laten gaan.

Huntelaar wil meer aan spelen toekomen, omdat zijn plek bij Oranje anders flink op de tocht komt te staan. Ook een verhuur is een optie. Bij AC Milan hebben ze duidelijk geen boodschap aan een (tijdelijk) vertrek van de Nederlander.

"Voor ons is de transfermarkt gesloten"
, is Galliani zeer duidelijk tegenover Sky Italia. "Maandag heb ik een gesprek met de zaakwaarnemer van Huntelaar. Het is geen probleem dat hij met me wil praten, maar hij weet het antwoord al."

Huntelaar werd eerder in verband gebracht met andere clubs. Het lijkt erop dat de spits zal moeten knokken voor speelminuten bij Milan om daarmee een plek in Oranje veilig te stellen. Gisteren wist Huntelaar als invaller via een strafschop te scoren tegen Genoa.

Boullier: "Geen Franse coureur bij Renault"

De nieuwe teambaas van Renault F1 Eric Boullier zegt dat er waarschijnlijk geen Franse coureur in de tweede bolide naast Robert Kubica zal gaan rijden. Het nieuws is een streep door de rekening van Romain Grosjean die hoopte op het tweede stoeltje bij het Franse team.

De renstal is recent voor een groot deel overgenomen door Genii Capital van Gerard Lopez die zijn vertrouwelijk Boullier tot teambaas benoemd heeft. Eerste coureur Kubica besloot te blijven, waardoor de zoektocht naar de tweede rijder door kan gaan. Van de shortlist van tien zijn er nu nog vijf over. "Er zijn verschillende scenario's, waaronder dat van een Franse coureur. Maar zoals het nu staat heeft dat scenario de minste kans op succes," zei Boullier tegen RMC. "We hebben vooruitgang geboekt, maar we kunnen de naam van de coureur nog niet bekend maken."

Fordham naar Veldhoven

Andy Fordham zal begin volgende maand aanwezig zijn tijdens de Dutch Open Darts. De winnaar van het Lakeside-toernooi in 2004 zal tijdens hetzelfde evenement ook zijn boek presenteren en deelnemen aan het koppeltoernooi.

Naast Fordham zijn ook al andere toppers door de organisatie vastgelegd. Tony O'Shea, Martin Adams, Robert Wagner, Darryl Fitton, Ted Hankey en John Walton zullen naar Veldhoven afreizen. Voor Nederland zullen onder andere Joey ten Berge, Mareno Michels en Willie van de Wiel de eer gaan verdedigen.

IJsbrekers ingezet op IJsselmeer

Om de vaarwegen op het IJsselmeer open te houden, heeft Rijkswaterstaat ijsbrekers ingezet. Tevens zijn de in het gebied aanwezige lichtboeien vervangen door in beton gegoten boeien zonder verlichting, die bestand zijn tegen het ijs.

Schepen met een lengte tot twintig meter mogen deze periode overigens niet het water op. Het vaarverbod geldt niet alleen voor het IJsselmeer, maar ook voor het Markermeer en de Randmeren.

Vieira naar Manchester City

De Franse middenvelder Patrick Vieira verlaat per direct Internazionale om aan de slag te gaan bij Manchester City. De 33-jarige Vieira doet dit om zich in de kijker te spelen voor het WK Voetbal in Zuid Afrika komende zomer.

Nigel de Jong, die voor de Nederlandse inbreng bij Manchester City zorgt, zal vermoedelijk ongelukkig zijn met de komst van de Fransman. De komst van Vieira betekent voor hem een concurrent voor een basisplek.

 

[Upd] El-Akchaoui mag weg bij NEC

Youssef El-Akchaoui mag weg bij NEC. Trainer Wiljan Vloet heeft hem laten weten dat hij per direct mag vertrekken dat er geen transfersom hoeft te worden betaald.

Het besluit van Vloet komt als een verrassing want onder Mario Been presteerde de Marrokkaan goed. In die periode groeide El-Akchaoui misschien wel uit tot één van de beste linksbacks van Nederland. Vorig jaar speelde de verdediger, na het vertrek van Peter Wisgerhof, zelfs nog een tijdje als aanvoerder. Maar de terugslag kwam in de tweede helft van het vorige seizoen. El-Akchaoui presteerde wat minder liep daardoor een transfer naar Feyenoord mis en als klap op de vuurpijl verloor hij bij een stemming in de spelersgroep ook nog zijn aanvoerdersband.

"Sindsdien heeft Youssef moeite om zijn oude niveau te halen", geeft Vloet aan dat hij niet tevreden is over zijn linksback. "We zijn extern bezig om een vervanger aan te trekken. En intern hebben we ook jongens die nu nog geen 34 wedstrijden kunnen spelen, maar op termijn wel," aldus Vloet.

El-Akchaoui denkt zelf dat het door zijn salaris komt. De verdediger denkt dat hij te duur is geworden voor de Nijmegenaren.

"Zijn salaris komt in twee instantie om de hoek kijken", beaamt Vloet. "Maar we moeten wel naar de juiste volgorde kijken. Eerst heb je het sportieve besluit. Daarna de financiële kant van de zaak. Dat NEC geen transfersom vraagt, is logisch. Youssef heeft hier een staat van dienst. Vraag je een flink bedrag, kan dat een overgang van Youssef blokkeren. Dat wil niemand. Voor de speler en voor NEC is dit beter. Beide partijen moeten een frisse start maken."

Update 11.40 uur

Mario Been lijkt geen interesse te hebben om El Akchaoui alsnog over te nemen. "Mag Youssef transfervrij vertrekken? Oh, daar overval je me mee. Maar ik heb twee linksbacks in mijn selectie, dus we hebben geen interesse", aldus de Feyenoord-trainer.

'Paleis op de Dam moet weer stadhuis worden'

Het Paleis op de Dam moet weer het stadhuis van Amsterdam worden. Dat schrijft Maarten van Poelgeest, wethouder ruimtelijke ordening en lijsttrekker van GroenLinks in de hoofdstad, in het vandaag verschenen boekje Meer Amsterdam.

Daarin vertelt hij hoe de stad er volgens hem in 2020 idealiter uitziet. "Een paar jaar geleden verhuisde de gemeente eindelijk terug naar dit gebouw", schrijft Van Poelgeest. "En nu vergadert het nieuwe stadparlement van de metropool in de Burgerzaal." Het Paleis op de Dam was lange tijd het stadhuis van Amsterdam, maar werd in 1808 een koninklijk paleis.

Sneeuwsafari op Hoge Veluwe

Wie door een bijna on-Nederlands landschap wil lopen op plekken waar de sneeuw nog onberoerd is, kan morgen deelnemen aan de sneeuwsafari in nationaal park De Hoge Veluwe. Onder leiding van boswachter Henk Ruseler wordt vier uur lang door een uitgestrekte witte wereld geploeterd.

Ruseler laat de safarideelnemers zien hoe dieren en planten in het park zich aanpassen aan de kou. Hij toont wat het wild eet en waar de dieren bescherming tegen vorst en sneeuw vinden. In de sneeuw zijn sporen van herten, zwijnen en andere dieren heel goed te zien. Onder leiding van de boswachter komen de wandelaars ook op plaatsen die gewoonlijk niet toegankelijk zijn voor publiek.

De organisatie raadt deelnemers aan zich goed in te pakken en vooral stevige, waterdichte schoenen aan te trekken. De tocht begint om een uur 's middags en duurt tot in de schemering. Onderweg zorgt De Hoge Veluwe voor een hapje en een drankje. Vooraf aanmelden is verplicht.

Willemsen rijdt Dakar 2011 met een quad

Daniël 'Ik doe het nooit meer' Willemsen zal in 2011 weer aan de start gaan verschijnen van de Dakar Rally. De coureur die in de motorcross vele successen boekte zal aan de start gaan verschijnen met een quad van Yamaha.

Willemsen reed in 2007 zijn eerste Dakar met een motorfiets en zag enorm af. Hij verklaarde destijds voor de camera's van RTL iedere dag steevast dat hij nooit meer wilde gaan. Toen hij eenmaal de finish gehaald had was hij besmet met het virus. Ondanks dat de editie van 2008 wegens terreurdreiging niet doorging was hij er vorig jaar weer bij. Hij werd toen bij de motoren verdienstelijk 21e.

FIA wil Briatore opnieuw verbannen

De Franse rechtbank heeft de verbanning van Flavio Briatore en Pat Symonds uit de Formule 1 nog niet illegaal verklaard of de FIA is al bezig om het duo opnieuw uit de sport te verbannen.

Aanleiding hiervoor is dat de autosportfederatie de betrokkenheid van de twee bij de crash van Nelson Piquet jr. in Singapore in 2008 bestraft wil zien worden.

Destijds crashte de Renault-coureur met toestemming van zijn meerderen bewust in de muur in Singapore om zo een safety car uit te lokken, waardoor Fernando Alonso uiteindelijk vanaf plaats zestien de race kon winnen. Het leverde Piquet jr. een contract voor 2009 op bij de Franse renstal.

Het is de eerste grote zaak waar de nieuwe FIA-president Jean Todt mee te maken krijgt. De Fransman werd in oktober de opvolger van Max Mosley. De autosportfederatie zal een nieuwe procedure in het leven roepen om zaken zoals crashgate op een betere manier af te handelen. Het Tribunal de Grande Instance in Parijs haalde via haar uitspraak namelijk hard uit naar de World Motor Sport Council van de FIA die Briatore en Symonds bestrafte. Hoe het duo nu aangepakt zal worden is nog niet bekend.

Jongeren verpesten sollicitatiegesprek

Jongeren vinden dat school hen onvoldoende voorbereidt op sollicitatieprocedures. Sollicitatietrainingen zouden dan ook verplicht moeten zijn in het onderwijs, vindt 60 procent. Werkgevers zijn het daarmee eens.

Dit blijkt uit onderzoek onder 1950 jongeren van Top-X, het jongerenpanel van EenVandaag i.s.m Stageplaza. Stageplaza vroeg 150 bedrijven naar hún ervaring met stagiairs en starters. Tachtig procent beaamt dat studenten betere sollicitatietechnieken moeten aanleren.

Ik stoor me aan hun arrogante houding. Deze generatie is te veel opgevoed met het idee dat zij meteen een PC en een lease-auto krijgen”, aldus een werkgever in de EenVandaag reportage. De werkgevers geven de jongeren een 6,4 als cijfer voor hun presentatie tijdens sollicitaties.  

De helft (55 %) van de jongeren bereidt zich binnen een uurtje voor op een sollicitatiegesprek. Ter voorbereiding zoeken zij met name online informatie en bereiden zij veelgestelde vragen en voorbeelden voor. Vooraf bellen naar een bedrijf gebeurt nauwelijks. Ook wordt er weinig gebeld om de reden van afwijzing.

Het conservatieve voetbalwereldje

Frankrijk staat op het WK 2010 in Zuid Afrika ten koste van Ierland door een handsbal van Thierry Henry. Een hele natie in rouw gedompeld door dit onrecht, en de Ierse voetbalbond en het bedrijfsleven lopen miljoenen aan inkomsten mis. Wegereef kende in 2007 tijdens de wedstrijd Ajax - AZ een onterecht doelpunt aan AZ toe nadat Demy de Zeeuw hard doorliep op keeper Maarten Stekelenburg. De Amsterdamse ploeg liep mede hierdoor het kampioenschap mis op doelsaldo (PSV werd met één doelpunt verschil kampioen). Ajax liep miljoenen aan inkomsten mis van de Champions League, en de supporters hun kampioensfeest.

Inflatie stijgt verder

De inflatie is in december uitgekomen op 1,1 procent, ofwel 0,1 procentpunt hoger dan in november. December is de vijfde opeenvolgende maand waarin de inflatie is gestegen. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral de prijs van benzine droeg bij aan de toename van de inflatie. Benzine was in december 17 procent duurder dan een jaar eerder. De prijzen van kleding hadden een inflatieverlagend effect. Kleding was in december 3,8 procent goedkoper dan een jaar eerder. Dit komt omdat de uitverkoop eerder begon en er gemiddeld meer korting werd gegeven.

Je eigen arcadehal op Xbox Live

Steve Ballmer heeft op de 2010 Consumer Electronics Show een ontwikkeling onthuld die liefhebbers van arcadegames aan zal spreken. Deze lente wordt namelijk de Xbox Game Room gereleased op Xbox Live. Hierin zal het mogelijk zijn je eigen arcadehal te creëren met games uit de dagen van de oude Konami, Atari en Intellivision. Er staan een ongelofelijk aantal van 1000 games klaar die gespreid over drie jaar beschikbaar zullen komen. Bevriende Xbox Live-leden kun je uitnodigen om een kijkje te komen nemen in je eigen arcadehal.

 

Game Room

[Dakar] De Bois breekt sleutelbeen

Het Dakaravontuur van Thomas de Bois zit er op. De motorrijder brak gisteren in de vijfde etappe van Copiapó naar Antofagasta zijn sleutelbeen op twee plaatsen. Hierdoor heeft hij voor vandaag een startverbod opgelegd gekregen van de artsen.

De Bois kwam al na 35 van de 483 kilometer tellende proef ten val. Hij reed de etappe uit en bezocht daarna in het bivak een arts die de sleutelbeenbreuk constateerde. Hierdoor moet de Vicking-rijder opgeven. Zijn teamgenoot Marcel Snijders viel ook, maar kan ondanks een pijnlijke schouder verder rijden.

[NHL] Rangers met excellerende Avery langs Stars

De New York Rangers hebben een thuiswedstrijd met 5-2 van de Dallas Stars gewonnen. Man van de wedstrijd was Sean Avery met een goal, drie assists en irritant gedrag waarmee hij de tegenstander uit de wedstrijd speelde.

Avery werd vorig seizoen vanwege het in diskrediet brengen van een collega door de Dallas Stars en de NHL geschorst en hoefde daarna zelfs niet meer terug te komen waarna Avery weer bij zijn oude werkgever de New York Rangers aan de slag ging. Avery raakte deze wedstrijd betrokken bij een aantal incidenten en probeerde actief zijn oude teamgenoten uit de wedstrijd te spelen, iets wat hem aardig leek te lukken. Dallas-coach Marc Crawford was het hier niet mee eens. "Hij speelde goed vanavond, maar had geen impact op onze jongens. Jullie geven hem nu teveel eer, doe dat maar tijdens de Fashion Week," sneerde Crawford, verwijzend naar de eigen kledinglijn van Avery en zijn grote interesse in mode.

De wedstrijd eindigde in 5-2, maar zes van de zeven goals werden in feite door de Rangers gemaakt. De puck lag na twee minuten al in het netje toen Brad Richards een pass voor het doel langs wilde geven. Verdediger Marc Staal doorzag dit en dook op het ijs om de puck te blokkeren. Doordat de puck wat hoogte kreeg raakte Staal de puck met zijn bil, waardoor deze van richting veranderde en goalie Henrik Lundqvist kansloos liet. De volgende goal kwam op naam van de Rangers. Sean Avery wist in de powerplay te scoren uit een pass van verdediger Matt Gilroy. De Rangers gingen rusten met een 2-1 voorsprong door een goal van Marian Gaborik. Het was zijn 28ste dit seizoen, en daarmee is hij gedeeld topscorer.

In de tweede periode kwamen de Stars gelijk via een afstandsschot van Jere Lehtinen dat onderweg nog een verdediger raakte. In dezelfde periode bracht Ales Kotalik de Rangers met een afstandsschot weer op voorsprong. Dit schot leek prima houdbaar doordat het van grote afstand was en er geen verdedigers in de weg stonden die het zicht voor de goalie blokkeerden. Goalie Marty Turco had echter geen gelukkige avond, en dat was een van de redenen dat de Rangers de gelijkopgaande wedstrijd uiteindelijk wonnen. Lundqvist was namelijk wel prima in vorm en had geen schuld aan beide goals.

Sean Avery maakte in de derde periode een prachtige actie waaruit de 4-2 volgde. Hij schaatste langzaam de aanvalszone in en er leek niets aan de hand. Hij trok echter verdediger Matt Niskanen naar zich toe bij de boardings en wist diens bodycheck met een draai te ontwijken. Vervolgens had hij alle ruimte om de puck mooi af te leggen bij Chris Drury die zijn zesde van het seizoen wist te maken. De laatste goal, die slechts nog voor de statistieken van belang was, kwam op naam van Ryan Callahan. Hij wist vlak voor tijd nog in het lege Stars-net te scoren.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
New York Rangers Dallas Stars 5-2
Buffalo Sabres Tampa Bay Lightning 5-3
Philadelphia Flyers Toronto Maple Leafs 6-2
Minnesota Wild Calgary Flames 4-1
Colorado Avalanche New York Islanders 2-3
San Jose Sharks St. Louis Blues 2-1 (OT)

Gasunie spreekt gasreserves aan

Door het koude weer van de afgelopen weken wordt veel meer gas gebruikt dan normaal rond deze tijd van het jaar. Om, met name in de Randstad, de gasleveringen te kunnen garanderen, zal de Gasunie de reserves aanspreken.

Volgens de Gasunie is het extra gas nodig om nu na de kerstvakantie de kantoren weer te verwarmen. Gasunie heeft drie reservetanks, genaamd Peakshaver, staan op de Maasvlakte. De vorige keer dat een beroep op de reserves werd gedaan, was in 2003.

Afgelopen maand (11,4 miljard kuub) werd al 1,2 miljard kuub gas meer verkocht dan in dezelfde maand in 2008 (10,2 miljard kuub).

Als stembus gebruikte schedel te koop

Het veilinghuis Christie's in New York veilt op 22 januari een schedel die binnen de geheimzinnige vereniging Skull and Bones als stembus is gebruikt. De menselijke rest heeft boven een luikje waardoor een stembiljet kan worden geschoven. Skull and Bones is in 1832 opgericht door studenten aan de Universiteit van Yale en staat bekend om de vele belangrijke politici en zakenlieden die er lid van zijn geweest. Volgens de Britse krant The Times schat het veilinghuis de opbrengst van de schedel op 10.000 tot 20.000 dollar (ongeveer 7000 tot 14.000 euro). Tegelijk ermee wordt een boek met de naam en foto van vijftig leden van de vereniging geveild.

De schedel zou in de negentiende eeuw als stembus zijn gebruikt en in bezit zijn geweest van Edward T. Owen, die in 1872 aan Yale afstudeerde. Beroemde leden van Skull en Bones zijn de twee presidenten Bush, William Howard Taft, president van 1909-1913 en de oprichter van de bank Morgan Stanley, Harold Stanley. Elk jaar selecteert de vereniging vijftien laatstejaarsstudenten die lid mogen worden.

In zijn film The Good Shepherd suggereert Robert de Niro dat iemand alleen directeur van de inlichtingendienst CIA kan worden, als hij lid van de vereniging is geweest. De CIA heeft dat tegengesproken.

Sauerbreij op jacht naar Olympisch goud

Nicolien Sauerbreij heeft een wereldbekerzege geboekt in het Oostenrijkse Kreischberg. De Nederlandse versloeg in de finale de Canadese Alexa Loo.

"Ik weet dat ik tot de besten van de wereld behoor", zei de snowboardster na haar eerste wereldbekerzege dit seizoen. "Dat kwam er vandaag eindelijk uit. Ik kon met mijn tegenstandsters spelen."

Over een ruime maand staat de Nederlandse aan het begin van haar derde Olympische spelen. "Ik deel hier toch een tikje uit aan de concurrentie. Het is zaak straks in Vancouver hetzelfde gevoel terug te krijgen”, aldus Sauerbreij.

 

Henin nu tegen Ivanovic

Justine Henin is bezig aan een voorspoedige comeback. De Belgische staat, na twee jaar afwezigheid, in de halve finale van het WTA-toernooi in Brisbane nadat ze gisteren Melinda Czink in drie sets wist te verslaan (6-2, 3-6, en 7-6 (5).

Henin schoot na 2 uur en 21 minuten spelen het vierde matchpunt wel raak. Bij de stand van 5-4 had ze namelijk al drie ballen gemist op een definitieve break.

De Waalse zal het in de volgende ronde nu opnemen tegen Ana Ivanovic. De Servische won in haar kwartfinale van de Russische Anastasia Pavljoestjenkova met 6-2 en 7-6. Henin en Ivanovic stonden vijf ker eerder tegenover elkaar maar nog niet éénmaal wist de Servische te winnen.

Ajax ontsnapt niet aan slecht weer

Ajax dacht in Portugal aan het slechte weer te kunnen ontsnappen. Helaas voor de Amsterdammers lijkt niets minder waar. Het weer in Portugal is namelijk momenteel ook niet geweldig.

De Amsterdammers hebben de tenten opgeslagen in Albufeira en heeft daar last van slechte velden door de overvloedige regenval. Gisteren moest het zelfs uitwijken naar een ander trainingsveld omdat het normale veld onbespeelbaar was geworden.

Ajax-trainer Martin Jol zag de bui al hangen toen het de plannen moest wijzijgen. De Amsterdammers zouden in eerste instantie naar Zuid Afrika gaan maar moest daar vanwege programma wijzigingen van af zien. "Ik ben blij dat we dit trainingskamp hebben kunnen beleggen nadat Zuid-Afrika niet kon doorgaan. Maar dan moet het wel mooi weer zijn natuurlijk", aldus Jol.

De trainingsessie van woensdag werd echter wel afgewerkt in droog weer.

'Pak desnoods gympen van crimineel af'

De recente overvalgolf in Amsterdam baart burgemeester Job Cohen veel zorgen. Hij wil 'alles uit de kast halen om het aantal overvallen in te perken'. "We moeten desnoods hun gympen afpakken", zegt Cohen.

"De stijgende tendens baart ook mij zorgen en het is duidelijk dat we naar nieuwe methoden moeten zoeken om het tij te keren. Het afpakken van mooie schoenen klink wellicht gek, maar kan een effectieve maatregel zijn. Het moet de daders duidelijk worden dat ze alles wordt afgenomen als ze daar niet op een eerlijke wijze aangekomen zijn. En als er geen dure spullen zijn om in beslag te nemen, dan maar de Nikes waar ze mee pronken", zo verduidelijkt Cohen zijn standpunt.

Vooral de interesse van overvallers voor woningen vindt Cohen zorgelijk. "We moeten echt alles uit de kast halen om het aantal overvallen in te perken. Als je het slachtoffer van zo'n misdrijf wordt, heeft dat een gigantische impact en zo'n ervaring raak je je leven niet meer kwijt."

Cohen zegt dat de stad veel onderneemt en meteen in actie komt als het aantal overvallen in een buurt ineens stijgt. Zijn advies luidt om voorzichtig te zijn als er iemand aanbelt. "Behalve goede sloten is het aan te raden een haakje op de deur te doen, waardoor ongenode gasten niet zomaar binnen kunnen stappen. Het is triest dat dit moet, maar het is een manier om erger te voorkomen."

 

Rock Band 2 update eindelijk uit voor de PlayStation 3

Drie maanden geleden kwam er voor de Xbox 360 versie een update uit voor Rock Band 2 die het nodige aanpaste aan het spel. Iedereen ging er van uit dat Harmonix deze update ook direct op de PlayStation 3 zou releasen, helaas was dit niet zo en werd er niets meer van deze update gehoord. Tot vandaag, want Harmonix heeft op hun eigen forum geschreven dat de update vandaag uitkomt voor de PlayStation 3.

De update brengt de volgende features met zich mee:

 • 'Sort by Star' in Quickplay, dit houdt in dat je met de Select/Back knop kan kiezen uit liedjes die je eerder hebt gehaald. Zo kan je snel teruggaan naar de liedjes die je al eerder hebt gehaald op 3 sterren, en deze omtoveren in 5 sterren.
 • 'Sort by Star' fix, deze maakt meteen de Sort By Star, want die was enigszins gebroken op de Xbox 360. Nu hoef je niet een vorige high-score te breken om een 'Sterren rank' te halen
 • HoPo improvements: Om het even uit te leggen, HoPo's zijn de knoppen die op de chart-balk verschijnen en waarbij je niet hoeft te strummen, deze hoef je alleen in te drukken. Met deze update zal dit veel rustiger gaan dan voorheen en is het meer waarschijnlijk dat je ze nu wat makkelijker kan halen. Dit is te vergelijken met de HoPo's in The Beatles: Rock Band
 • Singstar Wireless Microphone support, met deze update kan je ook gebruik maken van de Singstar draadloze microfoons, waardoor je nu met elke controller draadloos kan rocken.
 • ION Drum Kit nu drukgevoelig, de ION Drum Kit was altijd het beste drumspel beschikbaar voor Rock Band, nu kan je in 'Freeplay' horen als je de drums zachtjes of hard aanslaat
 • Rock Band Network Store Support, de binnenkort komende Rock Band Network, de X-Factor voor Rock Band, verschijnt in 2010 in zijn geheel voor de Xbox 360. De beste liedjes komen ook voor de PlayStation 3 uit, en hier heeft de 'Rock Band store' zich vast op voorbereid.

De update is veelbelovend en verschijnt vandaag samen met de volgende liedjes die te downloaden zijn in de Rock Band Store

Paul McCartney – “Band on the Run (Live)” +
Paul McCartney – “Jet (Live)” +
Paul McCartney – “Sing the Changes (Live)” +
Blink-182 – “Adam’s Song”
Blink-182 – “First Date” +
Blink-182 – “I Miss You”
The Psychedelic Furs – “Love My Way” +
The Psychedelic Furs – “Sister Europe”
The Ramones – “Rock ‘n’ Roll High School” +

 

Cambuur verkoopt stadion

Cambuur Leeuwarden kan in het nieuwe jaar met een iets meer rust naar de financiën kijken. De Friezen hebben namelijk het stadion verkocht aan een projectonwikkelaar. Met de verkoop van het stadion zal de club uit Leeuwarden 7,2 miljoen kunnen bijschrijven op de balans.

Aanstaande maandag zal de definitieve koopakte worden gesloten maar volgens de voorzitter van de raad van commissarissen, Wim Sleijter, zijn de laatste formaliteiten afgerond. Met het bedrag zullen de tekorten van Cambuur worden gedicht en op deze manier hoopt men dat de gemeente Leeuwarden zal beslissen de lening van 1,5 miljoen euro kwijt te schelden.

CD: A Place To Bury Strangers - Exploding Head

Mocht het zo zijn dat je je gehoor half kwijt bent geraakt na al het vuurwerkgeweld de afgelopen week (er zijn altijd wel van die tokkies die vuurwerk naar andere mensen gooien bijvoorbeeld), dan is er een ideaal plaatje op de markt. A Place To Bury Strangers houdt van hard namelijk, zeer hard wel te verstaan. De band is niet voor niets omgedoopt tot "de luidste band van New York" door verschillende critici.

A Place To Bury Strangers

Nijland hoopt op betere tweede seizoenshelft

Hans Nijland heeft gisteren tijdens de nieuwjaarsborrel laten weten dat het meestrijden om Europees Voetbal niet vanzelfsprekend is voor FC Groningen. De algemeen-directeur van de Noorderlingen gaf aan dat het helaas niet altijd voorspoedig kan gaan.

Nijland begon met een terugblik op het afgelopen seizoen. "Ons eerste elftal eindigde in het seizoen 2008/2009 op een zesde plaats. Helaas net niet het bereiken van Europees voetbal maar toch deze zesde plaats was een geweldige prestatie."

Momenteel staat het elftal van Ron Jans op de twaalfde plaats en dat is lager dan vooraf werd gehoopt. "Op dit moment zijn we duidelijk bezig met een moeizaam seizoen. Een twaalfde plaats op de ranglijst. Dat zijn we met elkaar eventjes niet meer gewend, want een plaats in het linkerrijtje en meedoen om Europees voetbal lijkt bijna al vanzelfsprekend. En toch is dit niet vanzelfsprekend. Immers in de sport is het een normaal verschijnsel dat succesvolle tijden en minder succesvolle tijden elkaar afwisselen."

Nijland hoopt nu na de winter op betere resultaten. "Onze selectie vertrekt aanstaande vrijdag voor een trainingskamp naar Portugal. Perfecte timing. Immers door de weersomstandigheden is het bijna onmogelijk om fatsoenlijke trainingsarbeid te verrichten in Nederland. In Portugal gaan we ons voorbereiden de zo belangrijk tweede seizoenshelft. Wij zijn bijzonder verheugd dat Theo Lucius en Daley Blind zijn aangesloten bij onze selectie. Het worden zeventien heel belangrijke wedstrijden."

Kim Jong-il valt namaak Zuid-Korea binnen

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il heeft deze week een militaire oefening bijgewoond waarbij een Noord-Koreaanse inval in Zuid-Korea is gesimuleerd. De oefening met onder meer tanks is uitgevoerd op een terrein waar voor de Noord-Koreaanse manoeuvres Zuid-Koreaanse plaatsnamen en wegnummers waren aangebracht.

Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap stelde vandaag dat het voor zover bekend voor het eerst was dat bij zo'n gesimuleerde aanval duidelijk Zuid-Koreaanse namen ten toon werden gespreid. De informatie over de gesimuleerde invasie in Zuid-Korea komt van tientallen foto's die de Noord-Koreaanse televisie deze week toonde.

Japanse media speculeren ondertussen dat de Noord-Koreaanse leider binnenkort per trein een bezoek aan China wil brengen.

Oranjehockeymannen oefenen twee keer tegen Duitsland

De Nederlandse mannen vertrekken zondag naar Zuid-Afrika ter voorbereiding op het WK hockey in India. Oranje speelt dinsdag (12 januari) een oefenwedstrijd tegen de Zuid-Afrikanen.

 

Op 14 en 16 januari sparren de mannen van Michel van den Heuvel met wereldkampioen Duitsland dat ook in Zuid-Afrika aan een oefenstage bezig is. Nederland vliegt via de Verenigde Arabische Emiraten terug naar Nederland. In Dubai staan op 20 en 21 januari ontmoetingen met Pakistan op het programma.

Begin februari begint Oranje aan een volgende trip, in Spanje. Op 4 en 5 februari treft Nederland in Sevilla Europees kampioen Engeland. Oranje besluit haar voorbereiding op het wereldkampioenschap in Alicante, waar het op 13 en 15 februari tegen Spanje speelt.

Op het tweede dag van het WK (1 maart) speelt Nederland haar eerste wedstrijd van het toernooi. De tegenstander is Argentinië. De andere landen die Oranje in de poulefase tegenkomt zijn Argentinië, Canada, Duitsland, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland.

Advocaat boos op klikspaan

Dick Advocaat is 'not amused' dat het nieuws naar buiten kwam dat het Belgische elftal niet wilde oefenen tegen Noord-Ierland. De oefenmeester weet zeker dat er een lek is op het bondsbureau.

De Gazet van Antwerpen kwam als eerste met het nieuws naar buiten dat de Belgen niet wilden oefenen tegen Noord-Ierland. Advocaat wilde in eerste instantie oefenen tegen Ierland, maar vanwege een communicatiefout werd Noord-Ierland per ongeluk uitgenodigd en weer afgezegd.

"Er zit een of andere klikspaan op dat kantoor die een ontzettend goede relatie heeft met de media, want dit kan natuurlijk echt helemaal niet", vertelde hij tegenover de NOS.

Voor Advocaat is de reden dat Noord-Ierland geen interessante opponent is wel duidelijk. ''Daar komt namelijk geen kip naar kijken. Dus heb ik gezegd: ik speel niet tegen Noord-Ierland, dan maar tegen niemand. We hebben vijftien tot twintig aanbiedingen gehad om tegen te spelen, dan ga je toch niet tegen Noord-Ierland spelen?"

De oefenmeester weet, zonder een naam te noemen, wie er verantwoordelijk is voor het gelek naar de pers. ''Daar valt niet mee samen te werken, want tegen die man kan ik niks zeggen. Ik vind dat de Belgische voetbalbond actie moet ondernemen tegen de man die dat gezegd heeft."

 

Dames judoka's niet naar Suwon

Marjolein van Unen, de bondscoach van de vrouwen judoka's, heeft geen enkele judoka geselecteerd voor de World Masters. Volgens de bondscoach past het toernooi wat volgend weekend in het Koreaanse Suwon zal worden afgewerkt niet in de planning.

"De kwalificatiereeks voor de Olympische Spelen in 2012 gaat pas in mei van start. Vanaf dat moment is het belangrijk om zoveel mogelijk punten te pakken voor de wereldranglijst. Omdat iedereen over een paar maanden op nul begint, heeft het nu geen zin om helemaal naar Zuid-Korea te vliegen.”

Het toernooi, dat dit jaar voor het eerst op het programma staat, is een initiatief van de Internationale Judo Federatie en geeft alleen de 15 beste judoka's per gewichtsklasse het recht om te starten. Voor Nederland zou dat betekenen dat Elisabeth Willeboordse (-63 kg), Edith Bosch (-70 kg) en wereldkampioen Marhinde Verkerk (-78 kg) in actie mogen komen maar de bondscoach laat ze thuis.

De Nederlandse mannen zijn wel aanwezig. Jeroen Mooren, Dex Elmont en Grim Vuijsters zullen aanwezig zijn tijdens dit lucratieve judotoernooi.

Natal met de feestdagen in de winkels

Het nieuws was eigenlijk al bekend, door een interview dat vroegtijdig uitlekte, maar op de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Microsoft dan officieel bekend gemaakt dat Natal de volgende feestdagen in de schappen zal liggen. Daarmee hebben eind dit jaar alle drie de consoles de mogelijkheid tot het spelen van games via motion controls.

Uiteraard laat Microsoft een keynote tijdens een grote show als de CES niet voorbij gaan zonder met wat cijfertjes te strooien. Zo meldde CEO Steve Ballmer dat de Xbox 360 wereldwijd inmiddels 39 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Daardoor hebben de twee consoles van Microsoft gezamenlijk inmiddels zo'n 20 miljard Dollar aan omzet bijgedragen aan de economie. Maar niet alleen de consoles zelf leveren omzet op, ook qua software heeft de consument flink gespendeerd. Inmiddels zijn er zo'n 500 miljoen games verkocht voor beide systemen samen.

Feyenoord heeft volgende winter veldverwarming terug

Het was lastig trainen voor Feyenoord de afgelopen winter. Op aandringen van trainer Mario Been kan de ploeg volgend seizoen weer beschikken over veldverwarming.

De Telegraaf meldt dat Been die mededeling is gedaan dat er volgend jaar niet getraind hoeft te worden op een besneeuwd veld. Het oude trainingsveld daar voorheen naast De Kuip lag, is opgeslagen in een loods. Het herinstalleren van het veld zou Feyenoord 250.000 euro kosten. Geld dat niet voorhanden is.

Komend jaar kunnen Been en de zijnen toch fatsoenlijk trainen wanneer er winters weer op komst is. Feyenoord vertrekt vrijdag naar Turkije voor een trainingskamp en laat de winterse omstandigheden dus voor even achter zich.

PlayStation 3 beleeft beste Kerst ooit

Het was een zwaar jaar voor Sony, maar sinds de prijsverlaging aan het eind van de zomer is de PlayStation 3 aan een ware opmars bezig. Zo had de console stevige verkoopcijfers in het weekend rond Thanksgiving, traditioneel hét weekend voor de Amerikaanse retail. Nu blijkt volgens eigen cijfers van Sony dat ook de Kerst een waar feest heeft opgeleverd. Wereldwijd zouden er in de weken aanlopend naar deze feesttijd bijna vier miljoen exemplaren van de console over de toonbank zijn gegaan. Daarmee zou het de sterkste decembermaand voor de PS3 tot op heden zijn.

Sony kijkt zelf enorm vooruit naar 2010 waarin volgens de mediagigant weer heel wat titels op de planning staan die bij kunnen dragen aan nieuwe verkoopsuccessen. Hierbij moeten we denken aan titels als Final Fantasy XIII, die in Japan al uit is, God of War 3, Gran Turismo 5, MAG, Heavy Rain en ModNation Racers.

Maar ook buiten de games zelf gaat Sony hard aan de slag. Zo beloven ze flinke verbeteringen voor het PlayStation Netwerk, natuurlijk de motion controllers en zelfs de mogelijkheid om in echt 3D te gamen en films te kijken door middel van stereoscopie. Veel info wil Sony hier nog niet over kwijtgeven, maar wellicht ga je dan gamen met een polarisatiebril zoals ook in de 3D-bioscoopzalen van tegenwoordig. Een nieuwe tv zou dan wel een vereiste zijn.

Dossena wil best naar Napoli

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Andrea Dossena de overstap van Liverpool naar Napoli zal maken. In de Italiaanse media vertelde de oud-speler van Udinese graag terug te keren in de Serie A.

Dossena en Liverpool kennen geen gelukkig huwelijk. De verdediger speelde sinds zijn overgang in 2008 slechts dertien duels voor de club van Rafa Benitez. "Ik kijk er naar uit om Napoli te omhelze en om de emotie van het Stadio San Paolo te ondergaan", vertelde de Italiaan tegenover Il Mattino.

Ook voor Dossena kan een een overgang niet lang uitblijven. "Omdat er nog geen officieel nieuws is over het vertrek kan ik er weinig over zeggen. Ik wacht het af." De 28-jarige verdediger praat al over Napoli alsof het contract al is getekend. "Ik dank Napoli en ik ben blij dat ik vrienden als De Sanctis, Quagliarella en Maggio tegenkom."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de bespottelijke berichten van de NS.

Mooie Engelse uitdrukking: window dressing. Dat betekent dat je iets doet of zegt zonder enige inhoud of enig nut, maar dat op het eerste gezicht wel goed staat. Vol trots presenteert de NS het “zoutkaartje”. Iedereen die buiten de spits reist, krijgt 40% korting. Om met dit winterse weer de mensen uit de auto te krijgen, heet het. “Zoutkaartje”? “Haringen in een ton-kaartje” zul je bedoelen. Want:

Willem II-speler Kargbo vermist

Ibrahim Kargbo is na de kerstvakantie niet meer teruggekeerd in Tilburg. De speler ging zijn familie in  Sierra Leone bezoeken maar is nog altijd niet terug. Alfons Groenendijk heeft Kargbo alvast een disciplinaire straf gegeven door hem te terug te zetten naar het tweede elftal. Willem II heeft ook nog geen bericht gehad van Kargbo.

George Mourad en Josimar Lima zijn om voetbaltechnische redenen door Groenendijk uit de A-selectie gezet. Beiden mogen vertrekken.

 

Ajax doet F. de Boer een voorstel

De kans is aanwezig dat Frank de Boer volgend seizoen de leiding neemt bij Ajax 2. De oud-international is door Martin Jol gevraagd om deze functie over te nemen van Pieter Huistra die naar FC Groningen vertrekt. De Boer heeft het verzoek in beraad genomen.

De assistent bondscoach traint op dit moment Ajax A1 en het lijkt erop dat hij dit wil blijven doen. De Boer werkt namelijk het liefst met een vast elftal om op die manier spelers beter te kunnen maken. Ajax 2 is een vergaarbak van doorgestroomde jeugdspelers, afvallers van het eerste elftal en van terugkerende spelers met een blessure. Het leiden van zo'n elftal lijkt op dit moment geen optie voor De Boer.

Toekomst Ooijer en Roorda onzeker bij PSV

Het is nog onduidelijk hoe de toekomst van routiniers André Ooijer en Bas Roorda er volgend jaar uitziet. Beide spelers hebben een aflopend contract in Eindhoven.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de club erover nadenkt om de verbintenis van Ooijer met een jaar te verlengen. De verdediger kwam afgelopen zomer over van Blackburn Rovers. Hij tekende voor een jaar bij PSV.

Wat de club met doelman Bas Roorda gaat doen is ook nog erg onduidelijk. Sinds zijn komst bij PSV in 2007 speelde hij slechts één duel voor de Eindhovenaren.

Robredo en Martinez naar finale Hopman cup

Spanje heeft zich als eerste weten te plaatsen voor de finale van de Hopman Cup. Marie Jose Martinez en Tommy Robredo wisten respectievelijk te winnen van Samantha Stosur (6-4 en 6-1) en van Lleyton Hewit (6-2 en 6-4) Het dubbelspel heeft door deze overwinning van de Spanjaarden geen waarde meer.

Wie de tegenstander gaat worden van Spanje in de finale is nog onbekend. Het team van Groot Britannië is samen met dat van Rusland en Kazachstan nog altijd in de race om een plaats in de eindstrijd van de Hopman cup.

Fout levert Amerikaan 128 miljoen op

Een fout heeft Rob Anderson, een 39-jarige fabriekswerker uit Kentucky, 128 miljoen dollar opgeleverd. 

Op kerstavond wilde Anderson nog even snel drie loten van een dollar kopen als cadeautjes. In plaats van drie loten van een dollar kreeg hij echter één lot van drie dollar. Anderson besloot het lot zelf te houden en nog drie dollar uit te geven aan cadeautjes.

Anderson en zijn vrouw spelen al jaren twee keer in de week mee met de lotto, met vaste nummers. Toen Anderson later op tv de uitslag bekeek zag hij meteen dat er niets was gevallen op zijn vaste nummers.

Toen herinnerde hij zich het andere lot dat op zijn nachtkastje stond. "Met elke stap terug naar de slaapkamer realiseerde ik me dat we een nummer goed hadden. Ik kon alleen maar naar mijn vrouw roepen 'we hebben de lotto gewonnen!'"

Polanski wil bij verstek veroordeeld worden

De advocaat in Los Angeles van de Pools-Franse filmmaker Roman Polanski, Chad Hummel, heeft gisteren de rechter in de Californische metropool gevraagd de strafmaat in een zaak uit 1977 zonder aanwezigheid van de veroordeelde Polanski te bepalen. Rechter Peter Espinoza wijdt 22 januari een zitting aan het verzoek. De aanklagers in Los Angeles willen dat de 76-jarige Polanski naar de stad komt om voor de rechter te verschijnen.

In 1977 werd Polanski schuldig bevonden aan seksueel misbruik van een dertienjarig meisje. Het kwam nooit tot een bepaling van de strafmaat omdat de beroemde regisseur in 1978 naar Frankrijk uitweek. Dat land heeft voor deze strafzaken geen uitleveringsverdrag met de VS. Polanski werd in september bij aankomst in Zürich aangehouden op verzoek van de Amerikaanse justitie. Hij heeft momenteel huisarrest in een villa in Gstaad in afwachting van zijn mogelijke uitlevering.

Tibetaanse filmmaker krijgt zes jaar cel

Een Tibetaanse filmmaker die een documentaire maakte waarin Tibetanen de dalai lama prijzen en over Chinese onderdrukking klagen, is door een Chinese rechtbank tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld. Dit hebben familie en medestanders van de regisseur Dhondup Wangchen vandaag gemeld op hun website.

Dhondup Wangchen maakte samen met een boeddhistische monnik, Golog Jigme, de film 'De angst achterlatend' en werd kort na het voltooien van de film opgepakt. De film is echter het land uitgesmokkeld. De maker is 28 december in Xining, de hoofdstad van de in centraal China gelegen provincie Qinghai, veroordeeld.

Een advocaat die zijn familie betaalde om hem bij te staan, mocht dat niet van de autoriteiten in Xining. De vrouw van de regisseur, Lhamo Tso, heeft de Chinese autoriteiten opgeroepen rechtsbijstand toe te staan en ook begrip te tonen voor de filmmaker. "Hij is geen crimineel, maar toonde enkel de waarheid", aldus Lhamo Tso.

Tibet werd in 1950 door het net communistisch geworden China gewapenderhand ingelijfd. De boeddhistische Tibetanen zijn een aantal malen vergeefs in opstand gekomen.

Eindspel rond autofabrikant Saab begint

Vandaag begint het eindspel rond het Zweedse automerk Saab. Dan moeten biedingen op de noodlijdende dochter van de Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) binnen zijn.

Onduidelijk is wanneer GM een winnaar aanwijst of alsnog besluit de stekker uit Saab te trekken. GM-topman Ed Whitacre gaf gisteren aan niet meer te verwachten dat Saab overgenomen wordt.

Spyker Cars uit Zeewolde is een van de potentiële kopers. Het bedrijf bracht begin december al een bod uit op Saab, maar dat werd afgewezen. Gisteren zei Spykertopman Victor Muller dat hij van GM tot vanavond 23.00 uur de tijd heeft om een bod in te dienen. Wat ze dan ook gaan doen. "Ik denk dat ze ons tweede, verfijnde bod, accepteren", aldus Muller. Saab werd eerder dit jaar in principe al verkocht aan het eveneens Zweedse Koenigsegg, maar dat bedrijf blies de transactie eind november af.

Het is niet de eerste keer dat de toekomst van een GM-merk met onzekerheid omgeven is. Na een maandenlange voorbereiding voor de verkoop van het Duitse Opel werd in september een koper gevonden. De Canadese fabrikant van auto-onderdelen Magna en de Russische Sberbank zouden het merk overnemen. GM bedacht zich echter en besloot op 4 november Opel toch zelf te houden. Koenigsegg liet in september nog weten dat het voor de overname zou samenwerken met de Chinese autofabrikant Beijing Automotive Industry Holding (BAIC). Maar daarnaast had het nog een lening van de Europese Investeringsbank nodig en zou de Zweedse overheid garant moeten staan.

De Nieuwe Wereld

Eva deed de voordeur achter zich dicht. Allemensen, wat was ze toe aan koffie. Met haar jas nog aan liep ze naar de keuken. Daar deed ze water in het reservoir van de Senseo. Ze drukte een pad in de houder en wachtte even tot het lampje ophield met knipperen. "Wat maakt dat apparaat toch een lawaai," dacht ze. "En wat duurt het lang voordat het water heet is!"

Omzet supermarkten groeide in 2009

Ondanks de economische crisis groeide de omzet van Nederlandse supermarkten in 2009 met 5,4 procent. Dat maakte marktonderzoeksbureau GfK gisteren bekend. De totale omzet kwam uit op 31,66 miljard euro.

De omzetstijging was deels te danken aan het feit dat het boekjaar 2009 53 weken telde. Zonder de extra week groeide de omzet met 3,4 procent tot 31,05 miljard euro. Dit jaar verwacht GfK een omzetgroei van 1,5 procent op vergelijkbare basis tot 31,5 miljard euro. Het aantal bezoeken steeg met 3,2 procent. Per kassabon steeg de omzet echter nauwelijks, namelijk van 21,85 euro naar 21,89 euro. De omzet rond de kerst en Oud en Nieuw, oftewel de laatste drie weken van het jaar, steeg met 3,3 procent tot 1,94 miljard euro. De woensdag voor kerst was dit jaar de piekdag, mede omdat de consumenten niet tot de laatste dag durfden te wachten met de kerstaankopen in de angst om mis te grijpen.

Files Amsterdam pas 's nachts opgelost

De verkeerschaos op de snelwegen rond Amsterdam van gisteren is pas in de nacht ten einde gekomen. Rond 01.45 uur was ook de hardnekkigste file, op de A9 tussen Amstelveen en Alkmaar, definitief opgelost. Dat bleek uit informatie van de VID.

Rond middernacht stond op de A9 nog altijd een file van 16 kilometer ten gevolge van het winterse weer. Zulke lange files komen zo laat op de avond maar zelden voor. Mogelijk was zelfs sprake van een record, meldde de ANWB.

Wilders wil naar Culemborg

Geert Wilders heeft op zijn Twitter laten weten dat hij graag eens naar de wijk Terweijde in Culemborg zou gaan. "Eens kijken of ik naar Culemborg kan gaan binnenkort om de Molukse gemeenschap een hart onder de riem te steken als men dat op prijs stelt."

Wilders heeft al een spoeddebat aangevraagd over de aanpak van de relschoppers in de wijk. Dit debat zal waarschijnlijk volgende week plaatsvinden, als de Kamer terug is van de kerstvakantie.

De PVV is totaal niet te spreken over de aanpak van de relschoppers. Eergisteren zei PVV-Kamerlid Raymond de Roon nog in de Volkskrant dat "het schuim van de straat regeert." Hij vindt dat "met de jaarwisseling weer pijnlijk duidelijk geworden is dat de overheid geen raad weet met hooligans."

 

Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #104
special
AI Picture Gallery #114
special
Random Pics van de Dag #852
special
VrijMiBabes #143 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #143
special
AI Picture Gallery #113
©FOK.nl e.a.