Advocaat boos op klikspaan

JJdJ1984

Dick Advocaat is 'not amused' dat het nieuws naar buiten kwam dat het Belgische elftal niet wilde oefenen tegen Noord-Ierland. De oefenmeester weet zeker dat er een lek is op het bondsbureau.

De Gazet van Antwerpen kwam als eerste met het nieuws naar buiten dat de Belgen niet wilden oefenen tegen Noord-Ierland. Advocaat wilde in eerste instantie oefenen tegen Ierland, maar vanwege een communicatiefout werd Noord-Ierland per ongeluk uitgenodigd en weer afgezegd.

"Er zit een of andere klikspaan op dat kantoor die een ontzettend goede relatie heeft met de media, want dit kan natuurlijk echt helemaal niet", vertelde hij tegenover de NOS.

Voor Advocaat is de reden dat Noord-Ierland geen interessante opponent is wel duidelijk. ''Daar komt namelijk geen kip naar kijken. Dus heb ik gezegd: ik speel niet tegen Noord-Ierland, dan maar tegen niemand. We hebben vijftien tot twintig aanbiedingen gehad om tegen te spelen, dan ga je toch niet tegen Noord-Ierland spelen?"

De oefenmeester weet, zonder een naam te noemen, wie er verantwoordelijk is voor het gelek naar de pers. ''Daar valt niet mee samen te werken, want tegen die man kan ik niks zeggen. Ik vind dat de Belgische voetbalbond actie moet ondernemen tegen de man die dat gezegd heeft."