Advocaat Briatore: "Beroep FIA zinloos"

De advocaat van Flavio Briatore, Philippe Ouakrat, denkt dat het zinloos voor de FIA is om beroep tegen uit uitspraak van de Franse rechtbank aan te tekenen. Die verklaarde eerder deze week dat Briatore op illegale wijze door de autosportfederatie veroordeeld was en wees de Italiaan, naast vrijspraak, daarom een schadevergoeding van 15.000 euro toe.

Briatore werd door de FIA levenslang uitgesloten uit de Formule 1, maar moet deze verbanning door de uitspraak van de rechter publiekelijk opheffen, "Allereest willen we dat het vonnis uitgevoerd wordt. De FIA heeft geen enkele kans als ze besluit in beroep te gaan," zei Ouakrat tegen La Gazetta dello Sport. "Het is een echte ramp voor hen. Ze sluiten zich nu op in hun schulp. Wij hadden de voorkeur gegeven aan een andere oplossing, want nu ligt alles voor Briatore weer open."

"Het hof heeft bijna al onze verzoeken ingewilligd, maar het meest belangrijke is dat de structuur van de World Council van de FIA zelf in twijfel wordt getrokken. In feite kan dat nu niet meer bestaan. Het is tegen de Franse en de internationale wetten dat een orgaan zowel de onderzoeker, als de aanklager, als de jury is met een president die bepaalt tegen wie er een onderzoek loopt, die onderzoeksleider is en daarnaast ook nog voorzitter van de jury. De FIA kan nu geen disciplinaire maatregelen meer nemen zonder het risico dat deze in de rechtbank onderuit gehaald worden."

Ouakrat zei verder dat hij en Briatore overwegen om de FIA aan te klagen via het bedrijf dat de coureurs managet. Dat kon vanwege de verbanning van de Italiaan haar activiteiten niet langer uitvoeren. Daarnaast hangen Nelson Piquet sr. en jr. nog altijd claims boven het hoofd. Het duo kwam met het verhaal over crashgate naar buiten en beschadigde hiermee Briatore. Het besluit hierover wordt op een later tijdstip genomen.