Winst Orion, velies Lycurgus in Challenge Cup

In de derde ronde van de Challenge Cup bij de heren zijn er, net als bij de dames gisteren, wisselende resultaten geboekt. De volleyballers bij AB Groningen/Lycugrus waren kansloos tegen het Sloveense MV Prvacina, terwijl Langhenkel Orion een zwaarbevochten overwinning behaalde bij Dukla Liberec.

Orion, de nummer twee van de A-League, verloor de eerste set met 25-19, maar was in de tweede set oppermachtig met een 15-25 winst. De derde set ging weer naar Liberec, waardoor Orion tegen een achterstand aankeek. Twee sterke setwinsten (16-25 en 10-15) leverde uiteindelijk nog de overwinning op en een goede uitgangspositie voor de return van volgende week.

In Slovenië was Lycurgus vrij kansloos. De eerste set werd met 25-19 verloren, waarna de nummer drie van de competitie in de tweede set wel langer bijbleef, maar uiteindelijk toch de set verloor met 25-22. Ook de derde set werd gewonnen door Prvacina (25-18), waardoor Lycurgus alleen bij een 3-0 winst volgende week in Groningen kans kan maken op de volgende ronde.