[NHL] Rangers met excellerende Avery langs Stars

Denny (nyny83)

De New York Rangers hebben een thuiswedstrijd met 5-2 van de Dallas Stars gewonnen. Man van de wedstrijd was Sean Avery met een goal, drie assists en irritant gedrag waarmee hij de tegenstander uit de wedstrijd speelde.

Avery werd vorig seizoen vanwege het in diskrediet brengen van een collega door de Dallas Stars en de NHL geschorst en hoefde daarna zelfs niet meer terug te komen waarna Avery weer bij zijn oude werkgever de New York Rangers aan de slag ging. Avery raakte deze wedstrijd betrokken bij een aantal incidenten en probeerde actief zijn oude teamgenoten uit de wedstrijd te spelen, iets wat hem aardig leek te lukken. Dallas-coach Marc Crawford was het hier niet mee eens. "Hij speelde goed vanavond, maar had geen impact op onze jongens. Jullie geven hem nu teveel eer, doe dat maar tijdens de Fashion Week," sneerde Crawford, verwijzend naar de eigen kledinglijn van Avery en zijn grote interesse in mode.

De wedstrijd eindigde in 5-2, maar zes van de zeven goals werden in feite door de Rangers gemaakt. De puck lag na twee minuten al in het netje toen Brad Richards een pass voor het doel langs wilde geven. Verdediger Marc Staal doorzag dit en dook op het ijs om de puck te blokkeren. Doordat de puck wat hoogte kreeg raakte Staal de puck met zijn bil, waardoor deze van richting veranderde en goalie Henrik Lundqvist kansloos liet. De volgende goal kwam op naam van de Rangers. Sean Avery wist in de powerplay te scoren uit een pass van verdediger Matt Gilroy. De Rangers gingen rusten met een 2-1 voorsprong door een goal van Marian Gaborik. Het was zijn 28ste dit seizoen, en daarmee is hij gedeeld topscorer.

In de tweede periode kwamen de Stars gelijk via een afstandsschot van Jere Lehtinen dat onderweg nog een verdediger raakte. In dezelfde periode bracht Ales Kotalik de Rangers met een afstandsschot weer op voorsprong. Dit schot leek prima houdbaar doordat het van grote afstand was en er geen verdedigers in de weg stonden die het zicht voor de goalie blokkeerden. Goalie Marty Turco had echter geen gelukkige avond, en dat was een van de redenen dat de Rangers de gelijkopgaande wedstrijd uiteindelijk wonnen. Lundqvist was namelijk wel prima in vorm en had geen schuld aan beide goals.

Sean Avery maakte in de derde periode een prachtige actie waaruit de 4-2 volgde. Hij schaatste langzaam de aanvalszone in en er leek niets aan de hand. Hij trok echter verdediger Matt Niskanen naar zich toe bij de boardings en wist diens bodycheck met een draai te ontwijken. Vervolgens had hij alle ruimte om de puck mooi af te leggen bij Chris Drury die zijn zesde van het seizoen wist te maken. De laatste goal, die slechts nog voor de statistieken van belang was, kwam op naam van Ryan Callahan. Hij wist vlak voor tijd nog in het lege Stars-net te scoren.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
New York Rangers Dallas Stars 5-2
Buffalo Sabres Tampa Bay Lightning 5-3
Philadelphia Flyers Toronto Maple Leafs 6-2
Minnesota Wild Calgary Flames 4-1
Colorado Avalanche New York Islanders 2-3
San Jose Sharks St. Louis Blues 2-1 (OT)