Balotelli: "Ik ben moe van alle spreekkoren"

Olga Kroeders

Mario Balotelli heeft een open brief geschreven naar de Chievo fans na de controverse rondom hem tijdens de wedstrijd tussen Inter en Chievo van gisteren.

Inter won met 1-0 van Chievo, maar Balotelli was furieus na afloop van de wedstrijd. "Elke keer dat ik in Verona kom spelen, walg ik meer van deze stad", zei de aanvaller van Inter nadat hij door de Chievo-fans was uitgejoeld tijdens de wedstrijd. Balotelli kreeg een boete van zevenduizend euro voor zijn uitspraken. De Italiaanse bond vond dat de speler aan het uitlokken was. Balotelli reageerde door een open brief te plaatsen op zijn eigen website.

"Ik bied geen excuses aan aan diegenen die mij hebben beledigd", begon Balotelli. "Maar dat doe ik wel richting diegenen die onschuldig zijn en die zich aangevallen voelen door mijn uitspraken, die voortkwamen uit het boe-geroep tijdens de wedstrijd."

"Ik had duidelijk moeten maken dat het mij gaat om de fans in Verona en in heel Italië die mij uitjoelen. In plaats van te genieten van een goede sportwedstrijd, beledigen zij mij liever. Ik ben moe van alle racistische spreekkoren als ik op het veld sta."
.