Verstappen: "Schumi gaat meedoen om de prijzen"

Jos Verstappen denkt dat Michael Schumacher bij zijn rentree in de Formule 1 meteen weer mee gaat doen om de prijzen. De 41-jarige Duitser vervolgt zijn loopbaan bij Mercedes Grand Prix en Verstappen denkt dat het een goede keuze is, te meer omdat hij daar Ross Brawn weer tegenkomt.

"Ik vind het een goede zaak voor de Formule 1 dat de zevenvoudig wereldkampioen weer achter het stuur kruipt. En ik zeg er direct bij dat Schumacher komend seizoen gewoon mee gaat doen om de prijzen. Dat hij bij de start van het seizoen inmiddels 41 jaar is en een aantal jaren geen Grands Prix heeft gereden, doet verder niet ter zake. Schumacher is het racen echt niet verleerd en als hij straks de beschikking heeft over een goede auto - en reken maar dat hij die van de nieuwe Mercedes-teambaas Ross Brawn krijgt - kan de jonge generatie de borst natmaken," zegt Verstappen in zijn column in de Telegraaf

Brawn was zowel bij Benetton als bij Ferrari aan de zijde van Schumi toen deze in totaal zeven wereldtitels behaalde. "Ook komend seizoen zullen ze een ijzersterk team formeren. Brawn heeft op het juiste moment toegeslagen en het getreuzel van Ferrari, het team waar Schumacher als adviseur nog steeds 'in dienst' was, de loef afgestoken"

"Het is dan ook flauwekul dat iedereen bij Ferrari nu ineens het woord 'verrader' in de mond neemt wanneer het over Schumacher gaat. Grote baas Luca di Montezemolo heeft zelfs geroepen dat 'dit niet de Schumacher is die hij kent', maar dat is piepen om niets. Ferrari had Schumacher binnen handbereik, maar vergat toe te slaan. Misschien zegt dat tegelijkertijd ook wel iets over de huidige organisatie bij de Italiaanse renstal," zei de Limburger die Ferrari er minder goed voor ziet staan dan in het verleden toen alles strak geregeld was.