TVM blijft Kemkers steunen

Peterselieman

Sponsor TVM blijft achter de schaatscoach Gerard Kemkers staan. De ploeg van deze trainer beleeft voorlopig een slecht olympisch jaar, want vooralsnog zijn alleen Sven Kramer en Ireen Wüst verzekerd van de Spelen in Canada. Via skate-offs kunnen zich nog wel enkele rijders en rijdsters uit de TVM-ploeg plaatsten voor Vancouver.

"We hebben in potentie de beste ploeg ter wereld, maar dit seizoen is het onder de maat. Succes in de sport kun je niet kopen, dat blijkt ook nu maar weer. We zijn ontevreden over de uitslagen van het olympisch kwalificatietoernooi, maar het belangrijkste toernooi, de Olympische Spelen, moet natuurlijk nog komen. En tot die tijd blijven we als bedrijf volledig achter Gerard staan," zei TVM-directeur Arjen Bos.

Kemkers staat nog tot 2012 onder contract bij de schaatsploeg. De kritiek op het functioneren van de Drent neemt hand over hand toe en daarom reist Bos af naar het EK allround dat komend weekend in Hamar plaats zal vinden. "Dat lag eerst niet in de planning, maar als het even minder gaat, moet je er als sponsor ook staan, zeker nu Gerard her en der onder vuur wordt genomen. Bovendien kan Sven natuurlijk voor de vierde maal op rij Europees kampioen allround worden."