Nijland hoopt op betere tweede seizoenshelft

JJdJ1984

Hans Nijland heeft gisteren tijdens de nieuwjaarsborrel laten weten dat het meestrijden om Europees Voetbal niet vanzelfsprekend is voor FC Groningen. De algemeen-directeur van de Noorderlingen gaf aan dat het helaas niet altijd voorspoedig kan gaan.

Nijland begon met een terugblik op het afgelopen seizoen. "Ons eerste elftal eindigde in het seizoen 2008/2009 op een zesde plaats. Helaas net niet het bereiken van Europees voetbal maar toch deze zesde plaats was een geweldige prestatie."

Momenteel staat het elftal van Ron Jans op de twaalfde plaats en dat is lager dan vooraf werd gehoopt. "Op dit moment zijn we duidelijk bezig met een moeizaam seizoen. Een twaalfde plaats op de ranglijst. Dat zijn we met elkaar eventjes niet meer gewend, want een plaats in het linkerrijtje en meedoen om Europees voetbal lijkt bijna al vanzelfsprekend. En toch is dit niet vanzelfsprekend. Immers in de sport is het een normaal verschijnsel dat succesvolle tijden en minder succesvolle tijden elkaar afwisselen."

Nijland hoopt nu na de winter op betere resultaten. "Onze selectie vertrekt aanstaande vrijdag voor een trainingskamp naar Portugal. Perfecte timing. Immers door de weersomstandigheden is het bijna onmogelijk om fatsoenlijke trainingsarbeid te verrichten in Nederland. In Portugal gaan we ons voorbereiden de zo belangrijk tweede seizoenshelft. Wij zijn bijzonder verheugd dat Theo Lucius en Daley Blind zijn aangesloten bij onze selectie. Het worden zeventien heel belangrijke wedstrijden."