Bekeuring voor mes blijkt broodjeaapverhaal

Het verhaal van de vrouw uit Staphorst die bekeurd werd omdat zij een broodmes bij zich had, blijkt een broodjeaapverhaal te zijn, dat meldt RegioMeppel vandaag op de website. De vrouw zou afgelopen zaterdag door de politie bekeurd zijn omdat zij een broodmes in haar dashboardkastje had.

Volgens de vrouw is haar verhaal waarschijnlijk niet goed begrepen en verkeerd opgepakt door verschillende media. Zij zou namelijk niet bekeurd zijn omdat zij een mes in de auto had, maar omdat zij haar rijbewijs niet kon tonen tijdens een politiecontrole. Voor dit laatste feit heeft zij een boete van zestig euro gekregen.

Niet alleen de vrouw is geschrokken van de publiciteit, ook de politie IJsselland laat weten dat zij 'onaangenaam verrast' is met deze onnodige negatieve publiciteit. Het is overigens wel mogelijk een boete te krijgen voor het bezit van wapens die onder de Wet Wapens en Munitie vallen en ook plaatselijke verordeningen kunnen een verbod opleggen voor het direct binnen handbereik hebben van voorwerpen die als steekwapen gebruikt kunnen worden.