PlayStation 3 beleeft beste Kerst ooit

Het was een zwaar jaar voor Sony, maar sinds de prijsverlaging aan het eind van de zomer is de PlayStation 3 aan een ware opmars bezig. Zo had de console stevige verkoopcijfers in het weekend rond Thanksgiving, traditioneel hét weekend voor de Amerikaanse retail. Nu blijkt volgens eigen cijfers van Sony dat ook de Kerst een waar feest heeft opgeleverd. Wereldwijd zouden er in de weken aanlopend naar deze feesttijd bijna vier miljoen exemplaren van de console over de toonbank zijn gegaan. Daarmee zou het de sterkste decembermaand voor de PS3 tot op heden zijn.

Sony kijkt zelf enorm vooruit naar 2010 waarin volgens de mediagigant weer heel wat titels op de planning staan die bij kunnen dragen aan nieuwe verkoopsuccessen. Hierbij moeten we denken aan titels als Final Fantasy XIII, die in Japan al uit is, God of War 3, Gran Turismo 5, MAG, Heavy Rain en ModNation Racers.

Maar ook buiten de games zelf gaat Sony hard aan de slag. Zo beloven ze flinke verbeteringen voor het PlayStation Netwerk, natuurlijk de motion controllers en zelfs de mogelijkheid om in echt 3D te gamen en films te kijken door middel van stereoscopie. Veel info wil Sony hier nog niet over kwijtgeven, maar wellicht ga je dan gamen met een polarisatiebril zoals ook in de 3D-bioscoopzalen van tegenwoordig. Een nieuwe tv zou dan wel een vereiste zijn.