[Dakar] Manca zwaar gewond geraakt bij ongeval

In de Dakar Rally is opnieuw een slachtoffer gevallen. Ditmaal is de Italiaan Luca Manca overleden aan de verwondingen die hij opgelopen had bij een valpartij. De motorrijder werd nog vervoerd naar het ziekenhuis van Calama, maar hulp mocht niet meer baten.

Manca viel in de zesde etappe van de Dakar in de eerste kilometers van de proef. Hij had net de stad Sierra Gorda achter zich gelaten. De Italiaan wist het noodsysteem te activeren, waardoor de organisatie snel bij hem was. Hij is uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Waar Manca aan gestorven is, is nog niet bekend.

De Italiaan was gisteren in de vijfde etappe voor klassementsrijder Marc Coma nog de reddende engel. Hij stond een van zijn banden af aan de Spanjaard zodat deze in het klassement mee kan blijven doen om de eerste plaatsen.

Update:

In tegenstelling tot eerdere berichten ligt Manca zwaargewond in het hospitaal van Calama. Hij ligt op de Intensive Care, zo meldde een woordvoerder van het ziekenhuis. De Italiaan is op zijn hoofd gevallen en heeft hierbij een hersenoedeem opgelopen. Daarnaast heeft hij enkele botbreuken en nog wat andere verwondingen overgehouden aan zijn valpartij. Geprobeerd wordt om hem later vandaag naar het ziekenhuis in Santiago te vervoeren.