[Update] Capcom blijft op alle platforms werken

Update 13.02u.

Capcom heeft naar aanleiding van het interview en de daaruit volgende berichtgeving bekend gemaakt dat de studio zich gewoon op alle platforms zal blijven richten. "Further to comments made in a recent article on French website Gamekult, Capcom would like to confirm its commitment as a multi-platform developer and publisher of interactive software."

Oorspronkelijk bericht:

Onlangs gaf de Japanse ontwikkelaar en publisher SEGA aan dat het bedrijf in de toekomst geen hardcore games meer zal gaan ontwikkelen voor de Wii, door tegenvallende verkoopcijfers. Nu heeft Capcom een soortgelijke mededeling gedaan, zij zullen namelijk helemaal niks meer gaan uitbrengen voor de spelcomputer van Nintendo. De reden is hetzelfde, verkoopcijfers die het niet halen bij zelfs de laagste verwachtingen: Resident Evil: the Darkside Chronicles stond na drie weken pas op 16.000 verkochte exemplaren. Dit alles zei Antoine Seux, Director General bij Capcom France, in een interview met Gamekult.

Volgens Seux is het probleem van de Wii dat minder en minder de traditionele games aan de man te brengen zijn. Lukte het nog om Resident Evil 4 bij de lancering in 140.000 huiskamers te krijgen, met nieuwe releases als Dead Rising: Chop Till You Drop wil dat gewoon niet meer. Het grote probleem is dat de markt enorm verzadigd is tegenwoordig en mensen vooral de casual games aanschaffen. De enige manier om games nog aan de man te brengen op de Wii is enorme advertentiecampagnes zoals Mario & Sonic op de Olympische Spelen van SEGA.

Als gevolg van deze situatie heeft Capcom besloten om zich in de toekomst te gaan richten op de Xbox 360 en PlayStation 3. Een opvallende keuze, aangezien Capcom de publisher was die Monster Hunter Tri weghaalde bij de PS3 om hem op de Wii te gaan lanceren. Deze game zal binnenkort uitgebracht gaan worden, maar ook hier geldt volgens Seux dat succes enorm afhankelijk is van het beschikbare budget voor promo-activiteiten. Het zal in ieder geval de laatste bijdrage worden van Capcom aan de line-up van de Wii.