Nooij: "Bond Mozambique verwacht kwartfinaleplaats"

Komende zondag begint in Angola de strijd om de Afrika Cup 2010. Tijdens dit toernooi zal er ook een Nederlandse bondscoach actief zijn. Mart Nooij zal proberen om met Mozambique zo ver mogelijk te komen.

Tegenover VI vertelt de 55-jarige Nooij over zijn kansen met Mozambique tijdens het grootste voetbalevenement van Afrika: "Als Mozambique compleet is, hoeven we geen enkele ploeg te vrezen."

De bondscoach vertelt verder: "Mijn spelers zijn beïnvloed door het Portugese en Braziliaanse voetbal. In die frivole stijlen probeer ik het Nederlandse positiespel te integreren. Bij mijn komst in 2007 was het spel afgrijselijk, maar positioneel en tactisch zijn de spelers met sprongen vooruit gegaan."

De voetbalbond van Mozambique is volgens Nooij erg optmistisch, wat betreft de verwachting tijdens de Afrika Cup van het land. "Ik moet de euforie wel een beetje temperen, want de voetbalbond verwacht een plaats in de kwartfinale. Dan zul je die kaarten moeten kopen, luidde mijn reactie." Of dit lukt, moet nog maar blijken. Mozambique is ingedeeld in een poule met titelhouder Egypte. Ook het sterke Nigeria en Benin maken deel uit van de groep.