Lotus bij tweede F1-wintertest aanwezig

Peterselieman

Het nieuwe Formule 1-team Lotus F1 heeft bekendgemaakt dat het op 17 februari in Jerez de eerste auto de baan op zal gaan sturen. Daarna zal de renstal ook bij de twee resterende testsessies aanwezig zijn om op 14 maart in Bahrein op de grid te kunnen gaan staan.

"We liggen nu een week voor op schema," zei technisch directeur Mike Gascoyne tegen Autosport. "Toen we op 12 september te horen hadden gekregen dat we mee mochten doen was ons schema zo dat we op 12 februari de auto voor het eerst zouden gaan starten. Nu is dat 5 februari."

"Daarna zullen we bij de tweede test in Jerez aanwezig zijn, alsmede de laaste test in Barcelona. Dat zijn de eerste momenten dat iedereen de auto in actie zal gaan zien. We hopen dat we in de laatste twee dagen van de test in Barcelona ook met het tweede chassis kunnen gaan rijden."

Gascoyne zegt dat de ambitie van het team om tegen het einde van het seizoen in het middenveld mee te gaan doen niet veranderd is. Jarno Trulli en Heikki Kovalainen zullen hier voor moeten gaan zorgen. "We hebben uitgesproken dat we de beste van de nieuwe teams willen zijn en niet te ver achter de gevestigde renstallen willen gaan zitten. Ik denk dat het mogelijk is, omdat er bij een aantal van de gevestigde renstallen wat problemen zijn geweest."

Gascoyne koestert goede hoop dat het zijn team zal lukken om door te dringen in de tweede kwalificatiesessie. Om dat makkelijker te maken is er voor de race in Barcelona al een grote upgrade van de auto in de maak. "Eerst is er het er komen en dat hebben we nu gedaan. We gaan er zijn en we zullen professioneel over gaan komen. Nu denken we na over waar we zullen zijn halverwege en aan het einde van het seizoen. Ik wil aan het einde van het seizoen de Force India's, de Toro Rosso's en de teams die worstelen, zoals mogelijk Sauber, gaan verslaan," zegt de Brit die met zijn nieuwe renstal veel ambitie toont.