Hushovd gaat uit van tourdeelname

Zijn ploeg Cervélo heeft nog geen uitnodiging op zak om mee te doen aan de Tour de France van 2010, maar sprinter Thor Hushovd verwacht wel dat hij in juli aan de start zal staan. Hij rekent op een wildcard.

Cervélo heeft voor komend jaar geen ProTour-licentie gekregen en is daarom afhankelijk  van de Franse organisatie. Hushovd verwacht dat dit goed zal komen: "We hebben met Carlos Sastre de tourwinnaar van 2008 in onze ploeg. Bovendien won ik vorig jaar de groene trui en boekten we die Tour twee etappezeges. Ik denk daarom dat het wel goed komt, ik zie geen enkele reden waarom we geen wildcard zouden krijgen."

De ploeg van de Noorse spurter is niet de enige ploeg die op een wildcard aast. Onder anderen Team Sky, RadioShack en het Nederlandse Skil Shimano willen graag aan de start van de Ronde van Frankrijk verschijnen.

De Tour is voor Hushovd komend seizoen één van de belangrijkste doelen. Verder zijn klassiekers als Milan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix momenten waar hij zich wil laten zien. Afgelopen seizoen eindigde het Noorse sprintkanon in San Remo en Roubaix als derde.